Inlägg från: Eurydike |Visa alla inlägg
  • Eurydike

    Här samlas alla nattugglor!

    Aniiee skrev 2023-08-23 21:43:26 följande:
    Ja, hon var ju alldeles för söt, min stora lilla rescue hela vägen från Cambridge, MA, som min samojed bestämt adopterade på studs när vi hittade henne.

    Men, på finmattan? Aja, det ska väl slitas på det också, som min mormor brukade säga. Få saker var heliga för henne.
    Vad fint att ni adopterade henne! Hoppas ni fick många lyckliga år tillsammans 😍🐶 Ja, finmatta, handduk eller servett. Det är inte så noga, så din mormor hade helt rätt.
  • Eurydike
    fultextad användarhandbok skrev 2023-08-26 21:35:20 följande:
    Om jag inte råkar ut för stiltje eller har väldigt lite vind kommer det att ta en månad ungefär. Det kan jag tänka mig, fast vilken upplevelse ändå, det där att vara ett med vädrets makter kan vara mäktigt. Haha, nä det märks, speciellt där på våren och tidig sommar.
    Eurydike skrev 2023-08-26 18:37:12 följande:
    Seder och bruk för en konstskola introduceras nog bäst med orden att allting inte alltid är som det verkar. Om du arbetar som städare på en konstskola måste du akta dig så du inte råkar städa bort ett konstverk i tron att det hör hemma i soptunnan. Detta hände på Konstfacks slututställning, då verket bestod av en kopp utspillt kaffe. Om du har en ateljéplats på en konstskola är det istället tvärtom. Vissa saker borde städas bort. Din ateljégranne kan ha placerat ett uppsvällt juicepaket bredvid dina minutiöst målade tavlor, i syfte att se om paketet sprängs om juicen får ruttna tillräckligt länge. Detta bryter förstås mot god sed även på en konstskola, men har förekommit åtminstone en gång. Om du plötsligt upptäcker ett tomt terrarium är det ingen mening med att ifrågasätta detta, utan låt tiden utvisa vad det innehåller och varför. Det kan visa sig innehålla en passionerad vandrande pinne och en sval citronmeliss. Kommer en kvinna plötsligt gående iklädd ett konstgjort gethuvud, så är det ingenting att höja på ögonbrynen för. Det är bara att acceptera läget och inse att någon av dina klasskompisar förbereder sig inför ett performance. Om din konstklassen är på ett litet, snobbigt galleri i Stockholm och er rektor plötsligt stormar ut, då gör du bäst i att storma efter om du inte vill såra hens ego. En för alla, alla för en. Händelsen kan ha föregåtts av att rika eventuella kunder plötsligt har dykt upp, vilket har lett till att konstklassen inte längre är önskvärd. Vill du däremot vara en rebell (eller antirebell beroende på hur man ser på saken) så dröjer du dig kvar extra länge, tills galleristerna i princip sparkar ut dig för att bereda väg för den potentiella kunden. Om du besöker en toalett på ett galleri får du inte tappa hakan (eller någon annan kroppsdel heller för den delen) om du plötsligt stirrar på ditt eget underliv och hela spektaklet som pågår nere i toaletten. Att detta filmas och visas upp på en skärm är en del av verket och ingenting att bry sig om 👀
    Tack för att du delade med dig, intressant läsning! Jag ska erkänna att jag skrattade högt ett par gånger! Det där är ju fantastiskt och härligt absurt, på ett trevligt vis alltså. Man kan verkligen säga att det är säregna seder och bruk! Säkert mycket att vänja sig vid och säkert många gånger man blir häpen vid sådana situationer. Så du har studerat på konstskola, vad inspirerande! Kan tänkas att man får många nya idéer och infallsvinklar också. Det verkar också vara mycket ifrågasättande av vad som är konst och inte, vad som kan bli konst och i hur olika ämnen går in i varandra. 

    Det där sista i stycket hade jag haft svårt för, kanske är jag för vek för konstnärliga experiment helt enkelt. Fast det visades väl inte för någon annan?

    Det låter som en resa värdig en resedagbok! Jag kan tänka mig att en månad till havs är en upplevelse som ger nya perspektiv på saker och ting. Hoppas att vädrets makter är med och emot dig, så du får både medvind och lite motstånd (som du skrev att du ville ha) på din resa! ⛵️


    Ja, ibland kan verkligheten vara riktigt rolig när den återberättas! Det som i stunden känns skrämmande, så som det ruttnande och sprängfärdiga juicepaketet, känns inte lika skrämmande i efterhand. Då kan det till och med vara kul! Konstskolan var en väldigt speciell plats som jag uppskattar ännu mer i efterhand. Precis! Frågan om vad konst är har oändligt många svar. Det där sista kastades jag ofrivilligt in i, eftersom jag sällan är riktigt vaken innan det är mörkt ute. I mitt sömngångaraktiga tillstånd gick jag bara in och satte mig på toaletten, utan att läsa vad det stod på dörren. När jag upptäckte vad som pågick på skärmen vaknade jag till, men då var det redan för sent. En ganska speciell upplevelse var det och nej, det visades tack och lov inte för någon annan 👻

  • Eurydike
    fultextad användarhandbok skrev 2023-08-26 21:39:19 följande:
    Ja, ett avslut är alltid en början och en början ett avslut. Skönt att en så lång lista nästan är genomgången. Jag förstår, du ska inte behålla henne. Det kan vara svårt att anpassa sig till nya miljöer, att finna sig till rätta och ro, så det är nog rätt och riktigt att ge henne miljöer som kan ge henne lycka och frid och en känsla av hemma.
    Imorgon ska jag skicka in en text som ska läsas upp under begravningen och sedan måste jag bara köpa ett par passande begravningsskor. Pappas hund provbor hemma hos en kvinna nu. Kvinnan har haft hund tidigare och har en trädgård med staket. Det går bra än så länge, förutom att min bästa kompis (aka pappas hund) jagar hennes katter.
  • Eurydike
    fultextad användarhandbok skrev 2023-08-29 19:43:37 följande:

    Ögons etter. Sårande ord ur munnar som maler tuggummin, käkmuskler spänns, slappnar av. Invektiv, adjektiv. Lagsporternas gatlopp, försåtliga ben som sträcks ut, händer i ryggen som knuffar. Döps i förnedringens funt av porslin. I deras rike kan jag aldrig vinna en plats, vill inte heller.

    Läppars etter. Hjärta härdas i askan av oskuldens naiva ruiner. Dusch, schh, låt maten tysta mun, låt skammen tiga still, vi talar inte om sådant här. Imma imma på spegel är, dölj den som skulden bär. Pling. Ett enda ord: förlåt

    Flykt i grynings mörka timma. Tillbaka till den karga jord som är jag. Stiget ur urtidens hav.

    Spiller den sårades tårar. Vilda ljungens hed tar emot kroppen. Vindsmekt i sval oktober. Havets böljande ström. Lyssnar till språk utan ord. Schh, behöver inte säga, havet vet, vinden kan, ljungen känner. Läkande kraft, torkar tårar, skänker lugn, svag ska bli stark igen. 

    arenan.yle.fi/1-3917881


    Spännande text! Jag tycker om rytmen i den. Den är mer som en sång än en text. Jag gillar att flyta med i orden och snappa upp och tolka vissa saker och låta andra passera förbi. Varje person som läser en text gör sin egen tolkning av den. Ibland är tolkningen så långt ifrån den avsedda tolkningen (författarens tolkning, om det finns en sådan) att det kan upplevas som två (eller oändligt många) olika texter. Den här texten påminner mig om en text jag själv har skrivit. Min text heter Djuret, men där är språk utan ord allt annat än förlåtande. Det är förintande istället. Jag tyckte bättre om ditt avslut. Är Jurmo och Utö platser du själv har koppling till?
  • Eurydike
    Aniiee skrev 2023-08-31 21:54:07 följande:

    Jag måste sluta skriva på mina böcker. Jag känner mig melankolisk.

    Jag får ta en dubbelnougat.


    Du kan börja skriva på mina texter istället, för jag kommer ingenstans med dem just nu. Fast de är också melankoliska tyvärr 😝 Ja, ta en dubbelnougat och skriv en komedi som omväxling!
  • Eurydike
    fultextad användarhandbok skrev 2023-08-26 21:39:19 följande:
    Ja, ett avslut är alltid en början och en början ett avslut. Skönt att en så lång lista nästan är genomgången. Jag förstår, du ska inte behålla henne. Det kan vara svårt att anpassa sig till nya miljöer, att finna sig till rätta och ro, så det är nog rätt och riktigt att ge henne miljöer som kan ge henne lycka och frid och en känsla av hemma.
    Begravningen blev jättefin, så nu kan jag lättare gå vidare. Pappas hund verkar trivas väldigt bra där hon provbor. Vi håller kontakten och jag får se bilder och videos på henne i det (förhoppningsvis) nya hemmet. Igår fick jag en video på när de leker hennes favoritlek och jag kunde se på henne hur glad och busig hon var och att hon verkligen trivdes 🐶
  • Eurydike
    Aniiee skrev 2023-08-31 22:36:37 följande:
    Trist att inte komma någonstans. Jag kör också fast med jämna mellanrum. Då får jag byta bok. Komedier blir det dock inte. En komedi skulle inte överleva i mina händer. Det får bli tragedier istället. Jag får väl sätta Down by the River från BG3 på repeat och ta mig igenom det. Just nu har jag:
    en grabb från en framtida dystopi som ska få en hjärnoperation för att byta ut sitt "internet"-implantat,

    ett par tvillingbröder som återförenas efter 40 år ("alver" så de är fortfarande "unga vuxna")

    ett par som vaknat i en värld där mat och beröring inte existerar

    En motvillig kung som sörjer sin bästa vän samtidig som han försöker förhindra sina grevar från att börja kriga med varandra

    En försvunnen, magisk, lillebror

    En pojke mitt i en mardröm

    En ung skald framför en kung, anklagad för brott

    En ung rebell i en framtid när världen blivit invaderad av rymdvarelser

    8 olika berättelser just nu med andra ord.
    Så spännande det låter! Du har verkligen många idéer på gång och då är det säkert en bra idé att byta bok ibland när du kör fast. Ibland kan man lösa ett problem i en bok, genom att skriva en annan bok. Då har man den första boken i bakhuvudet och tar sig framåt ändå på något vis. Så är det i alla fall för mig. Jag förstår. Jag klarar inte heller av att skriva komedier, men tragikomedier går bra. Det är olika om man klarar av att skriva till musik eller ej, och jag gör det oftast inte. På sista tiden går det ibland, men annars är det som om min språkrytm störs ut av musiken 🙃 Alla dina uppslag låter intressanta, men jag fastnade särskilt mycket för ett par som vaknat i en värld där mat och beröring inte existerar, grabben som ska få sitt internetimplantat utbytt och en pojke mitt i en mardröm. Jag gör precis som du och skriver på många olika texter samtidigt.
  • Eurydike
    fultextad användarhandbok skrev 2023-09-03 20:34:41 följande:
    Skönt ändå i sorgen att den blev fin. God början borgar för bra fortsättning! Då kanske det blir det nya hemmet på heltid. 
    Ja, det var det verkligen! Enda missödet var att jag lyckades skada fingret på toalettpappershållaren, så jag fick sitta med en papperstuss om mitt blödande finger under begravningen. Men det var nästan distraherande på ett bra sätt. Det där var ett fint uttryck som jag gärna vill tro på. Som det känns nu så kommer hon nog bo kvar där 😊
  • Eurydike
    Aniiee skrev 2023-09-03 16:57:30 följande:
    Skönt att höra att det verkar lösa sig för hunden och att det blev bra med begravningen.

    Det där med musik när jag skriver är väldigt knepigt. Beror på humör och vad jag skriver på. Ibland vill jag ha musik, ibland vill jag ha white/green noise och ibland knäpptyst.

    Säg ifrån om du vill veta mer om de tre =P

    Jag delar en cover av Down by the River så länge....

    Ja, det var verkligen skönt!

    Förstår hur du menar. Det är på olika sätt för mig med. Oftast (nästan alltid) vill jag ha knäpptyst, fast jag lyssnar på musik hela tiden annars. Bara musik utan sång kan gå bra och svårast är det med sång på svenska.

    Det vill jag 😊 Varför existerar inte mat och beröring i världen och hur förhåller sig paret till detta? Mat kan man ju förstå, den är en bristvara redan nu, men varför har beröring slutat existera? Beror det på gamla, asketiska ideal som har återkommit och förstärkts? Eller är hela berättelsen en metafor för någonting? Varför ska grabben få sitt internetimplantat utbytt? Vad drömmer pojken för någon mardröm?

    Jag kikade efter vad jag skriver på, även om det var ett tag sedan nu, och resultatet blev:

    ✏️

    Djuret

    Försöksobjekt 1113

    Livets träd

    I jättens skugga

    Djupt i jorden

    ✏️

    Ingenting är färdigt, allting är ofärdigt 🙃

    Vilken fin låt! Väldigt vacker ✨

  • Eurydike
    Aniiee skrev 2023-09-05 01:33:03 följande:
    Ursäkta editeringen... =P

    1 För att citera Zidane, den ena i paret, "Framtiden är hopplöst, urbota korkad". Efter tre krig på raken som höll i sig i närmare 200 år har världens population gått ner från 7 miljarder (sa jag att jag började skriva på denna 1998?) till lite mer lättskötta 20 miljoner ihopsamlade i och runt vad som en gång var Chicago har de hur mycket mat som helst. Det är bara det att istället för att äta maten som den är drar de ur alla näringsämnen och slänger resten. Istället tillsätter de näringsämnena i vad som i princip är cellulosa, eller bara rent vatten. Mat finns i 4 former: Vattenlösning, något som närmast liknar en smoothie eller milkshake, som gröt, och som bar. Alltihop smakar naturligtvis... papp, ungefär. Detta har samma orsak som att de inte rör vid varandra; det började som åtgärd emot epidemierna i krigens spår. Sen blev det en vana. Och denna icke-beröring gäller även spädbarn. Deras fysiska behov sköts av robotar, såna där gammaldags som de tänkte sig på 50-talet, inte vår tids mer människonära androids. Med en spädbarnsdödlighet på nära nog 50%. För ett par som lämnade 4 barn efter sig när de "dog" för 600 år sedan är det så klart något som måste ändras. Exakt hur... de jobbar på det.... I sanningens namn hittade jag på detta för att jag hade uttömt deras liv i "nutid".

    2 Grabben, Alex, fick implantatet i muta av sina föräldrar när han var 4. Det var 21 år sen. Det behöver bytas ut så att hans hjärna inte förvandlas till pölsa. Tur att han är en av galaxens rikaste 20-åringar för han... återupptäckte musik med text genom att köpa hela FNs bibliotek av kultur från före år 2300 för 10 cent och se Skönheten och Odjuret =P.

    3 Denna lilla pojke vid namn Yevnarel drömmer att hans klan har försvunnit och deras "landskepp" och skogen runt om brinner. Han är helt ensam, den enda andra i drömen är den gigantiska vargguden, lika stor som ett landskepp (ungefär som en husvagn). Vargguden fungerar ungefär som djävulen abrahamitisk mytologi. Ofta sedd som något ont/dåligt men det är svårt att vara tvärsäker på det om man synar sagorna lite. Vargguden vill uppenbarligen något med hur ska en rädd 7-åring förstå det?
    Eurydike skrev 2023-09-04 20:52:09 följande:

    Ja, det var verkligen skönt!

    Förstår hur du menar. Det är på olika sätt för mig med. Oftast (nästan alltid) vill jag ha knäpptyst, fast jag lyssnar på musik hela tiden annars. Bara musik utan sång kan gå bra och svårast är det med sång på svenska.

    Jag kikade efter vad jag skriver på, även om det var ett tag sedan nu, och resultatet blev:

    ✏️

    Djuret

    Försöksobjekt 1113

    Livets träd

    I jättens skugga

    Djupt i jorden

    ✏️

    Ingenting är färdigt, allting är ofärdigt 🙃

    Vilken fin låt! Väldigt vacker ✨



    Oh, berätta gärna mer om du känner för det. Jättar är alltid intressant hur olika människor och kulturer tänker om de, för det finns i tror jag exakt alla kulturer jag känner till, fast i olika tappningar.
    Aha! Då förstår jag. Det har skett en normalisering och skapats nya ideal. Precis så blev det ju under pandemin. Avståndet till andra människor växte och blev det nya normala. Det är inte alls omöjligt att det skulle kunna bli så även mellan människor som lever tillsammans. Eller, det finns ju egentligen redan många par som har tappat bort närheten, men det skulle absolut kunna ske på grund av en epidemi. Intressant att du skrivit på den så länge! Den måste kännas som en helt egen värld vid det här laget 🤩

    Att vara en av galaxens rikaste 20-åringar måste ju såklart ge vissa fördelar och att kunna upptäcka sedan länge glömd musik och film skulle säkert vara väldigt spännande. Skönheten och Odjuret är helt klart sevärd, men jag blir alltid så stressad av den där rosen som vissnar och räknar ner tiden tills allt är för sent. Det är något ångestladdat med den 🥀

    Mardrömmen låter som minnen som pojken inte riktigt kan ta in. Något som är för viktigt för att glömma, men för smärtsamt att minnas. Det är bara min tolkning utifrån det lilla du berättat. Vargguden låter spännande! Vargar förknippas ju både med fara och flockkänsla. Jag tänker på Mowgli, som blev uppfostrad av vargar 🐺

    Ja, jättar är intressanta och används nog ofta som en kontrast till den lilla människan. Lite så är det i mina texter också. Bredvid en jätte är man alltid liten och hamnar i skuggan, oavsett hur stor man egentligen är 🌘 Jag kan berätta mer om mina jättar i ett eget inlägg! 😊
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!