Inlägg från: FredrikLiksom |Visa alla inlägg
  • FredrikLiksom

    Här samlas alla nattugglor!

    Eurydike skrev 2024-01-13 10:42:23 följande:
    Fin text, även om den speglar ett jobbigt sinnestillstånd!

    Jag tror att många kan känna igen sig i det där. Att man stressar i onödan eller att man planerar livet så oturligt att det är nödvändigt att stressa. Jag stressar för att jag alltid är sen och är en sådan där som lyckas sticka in tåspetsen eller väskan i dörren sekunden innan den stängs.

    Men i ditt fall verkar det mer vara en onödig, inre stress. Det låter inte särskilt hälsosam, tyvärr, så fundera på vad du kan göra för att minska den. Kan du påverka dina arbetsuppgifter eller jobba med din inställning så att stressen minskar?

    Att ha en omställningsperiod från olika roller, från jobb till privatliv, är ?normalt?, men du tycks ha en ovanligt jobbig omställning. Det kanske är därför du dras till självförbättring av olika slag? För att du vill hitta en lösning på de här problemen?

    Ja det är nog ett personlighetsdrag, vilket tillsammans med mitt andra personlighetsdrag att göra Karriär på arbetsuppgifter som är långt utanför min komfortzon är kortsiktigt förödande. Men jag blir bättre och bättre på det där faktiskt.
    Jag har jobbat (medvetet) i 10 år på att lära mig hantera stress och förmågan är betydligt högre nu men också stressen och ansvaret.


    Men jag är inte så orolig för egen del. Faktum är att jag söker detta elände lite. Jag mår lite bra av lidande. Det är väl ett självskadebeteende kanske men jag tror det mestadels kommer med positiva effekter.


    Så det här är inget rop på hjälp eller sökande efter sympati. Att skriva här i tråden är terapi liksom. Det gör att jag inte behöver gnälla om det i min vardag. Jag biter ihop och lär Mig hela tiden att stänga av störningar.


    Mitt nuvarande jobb är det mest påfrestande jag haft och För 5 år sedan (när jag fick ett erbjudande om liknande första gången) sa jag absolut nej. Nu var timingen Perfekt och det är rent ut sagt ett helvete. Men det blir lite bättre hela tiden och jag är övertygad om att jag ska ta mig igenom det och att det till slut blir en vardag av det med. 


    Omställningen efter jobbet börjar gå bra. Den där pausen när jag stannar upp och liksom bara släpper allt verkar vara som en tryckventil. Tankarna är fortfarande igång där och då men det brukar tystna efter ett tag när hjärnan fattat att musklerna inte står i beredskap längre. När jag kommer hem är jag ganska hel igen.

    Tack snälla Eurydike för din omtanke och att du hjälper mig sätta ord på det här.
    Men se mig inte som ett svagt människovrak. Det är kanske så många uppfattar mig i verkligheten också men jag tycker tvärtom. Jag är handlingskraftig och stark. Löser alltid mina problem effektivt och målinriktat.


    Det finns många som vandrar genom livet med återkommande problem och inte prövar något nytt för att bli av med dem. Man kanske bara väntar ut dem. Sån är inte jag. Och det är jag stolt över. 

  • FredrikLiksom

    God morgon nattugglor.

    Ännu en dag nalkas. Missa inte att ta tillvara på de möjligheter som erbjuds och låt inte ev. bakslag stjälpa dig.

    Hjälp dem som behöver hjälp. Ge kärlek till dem du vet förtjänar det.

    Ha en fin dag.

  • FredrikLiksom
    fultextad användarhandbok skrev 2024-01-16 17:34:51 följande:
    Beredskapsläge frammanade av gamla instinkter för att snabbt kunna reagera. Också en vilja att befinna dig i rörelse kanske, både fysiskt och i tanken. Vem är du utan associationer och föreställningar om dig själv? Var är du utan att använda omvärlden som en kuliss för dina tankar?
    FredrikLiksom skrev 2024-01-13 17:24:45 följande:

     


     


    Men se mig inte som ett svagt människovrak. Det är kanske så många uppfattar mig i verkligheten också men jag tycker tvärtom. Jag är handlingskraftig och stark. Löser alltid mina problem effektivt och målinriktat.


    Nä, inte torr jag heller att du skulle vara det. Det är nog snarare tvärtom. Dessutom är det starkt att kunna inse sina svagheter.
    Ja så är det nog. Jag har alltid varit lite my way or the highway och det tillsammans med ett svek eller påhopp (eller vad vi nu ska kalla det) i barndomen gör att jag aldrig stannar någonstans onödigt länge. 

    Var eller vad jag är vet jag knappt. Men ibland tittar jag fram och överraskar 😂. Tyvärr kan jag aldrig få mig att stanna.😔
  • FredrikLiksom
    fultextad användarhandbok skrev 2024-01-17 09:42:10 följande:
    Sådana händelser kan verkligen påverka en. Fast har du kommit över det i övrigt? Hade du önskat att stanna? Om du tycker det är bra som det är kan man argumentera ur två perspektiv. Varför ändra på något som är bra? Ändra på det för att se om det kan bli ännu bättre. Det är väl lite hur man är.

    Nej kommit över det har jag nog inte. Men det är inget öppet sår direkt. 


    Nej jag vet inte om stannandet. Jag blir ju understimulerad så fort så jag behöver nog variation. Men inte på alla plan. Jag byter åtminstone inte partner. Jag har en stabil hemmamiljö men allt annat är lite fuck it I?m out of here.

  • FredrikLiksom
    fultextad användarhandbok skrev 2024-01-17 22:03:03 följande:
    Allt kommer man inte över, även fast jag hoppas att du gör det. 

    Lev på det vis du finner dig väl till pass med. Du har en partner åtminstone. Att du kan bli understimulerad lätt kanske beror på att du är intelligent och behöver olika sorters stimulans i form av utmaningar. Jag är väl ganska enkelspårig, kanske till och med lite dum, så jag är ganska liknöjd med enkla göromål, njuter av att bara vara under vissa förutsättningar i åtminstone perioder. 

    Har känt mig svag i dag, haft domningar i benen. Kanske är överansträngd eller något. Får väl vila och se lite. Jo förresten, stabil hemmamiljö är ju en bra förutsättning för att kanske leva lite som man önskar i övrigt.
    Härligt. Önskar jag att också bara kunde vara. Slippa den där hetsiga personan jag har.

    Ja vila du om du känner så. Du som varit ute på äventyr. 
  • FredrikLiksom
    fultextad användarhandbok skrev 2024-01-23 17:10:54 följande:
    Det där skulle kunna vara ett nyhetsuppslag typ! En analys av en subkultur och gemenskap. Jag har aldrig tillhört någon subkultur, fast just punk är väl något man mest stött på i form av information på just nätet och att det är en musikstil också?
    Absolut. Det är nog främst en musikstil. Fast med en samhällskritisk riktning. Mycket av det är vettig samhällskritik men det finns en del gnäll med.
  • FredrikLiksom

    Goder afton alla närvarande tråddeltagare. Det varo en glader himmel när undertecknad flanerade hem från dennes dagsverke. Det bereder ro i själ och hjärta att emotta sådana fröjder för ögat.


    Vi hava tillbringat mången afton i totalt mörker vilket gjorde åsynen av moder jords månklot till en sällsynt vacker tilldragelse. 


    Att ljuset äro här har nog ingen som har vett och sans kunnat ignorera. 


    Jag hoppas era magar är mätta och era sinnen utvilade. Mitt egna sinne längtar efter en god natts sömn och därför bjuder jag er adieu. Åtminstone till vakenheten inträder. Den kan ju inträffa ganska omgående som ni vana läsadre säkert vet.

    Allt gott

    Eder kamrat,

    FredrikLiksom

  • FredrikLiksom
    Eurydike skrev 2024-01-30 22:09:23 följande:

    Hur är det med vår kamrat FredrikLiksom? Har du haft några mer spännande funderingar på väg hem från jobbet? Jag funderade på när min bästa tid för att filosofera är och det är nog ofta när jag ligger vaken på natten (även om funderingar då kan dra åt det mörkare hållet) eller då jag lyssnar på musik. Även när jag skriver noveller och eller i samtal med andra 🤔 God natt på dig, din inverterade nattuggla! 🦉


    Hej! Jo det är ganska bra. Sovit riktigt bra 2 nätter i sträck så det kanske därför jag ligger här sömnlös
    nu 😂.

    Funderingarna löper på och avlöser varandra som deltagare i en stafett. Jag har dock varken löst några världsproblem eller egna lokala problem så tankarna kanske är helt i onödan.


    Jag kämpar främst med min rastlöshet och har funderat på att plugga, byta jobb eller köpa en sommarstuga för att råda bot på kliandet i fingrarna. Det stannar nog i tanken som vanligt dock.

    Hoppas du mår förträffligt. Nu ska jag försöka sova igen.

  • FredrikLiksom
    fultextad användarhandbok skrev 2024-01-31 21:22:35 följande:
    Kanske inte i onödan, tankar leder till andra tankar som kan ta sig uttryck i välmående eller något konkret.

    Sommarstuga är trevligt! Tapetsera om och odla växter och ha det lugnt och skönt. Vad skulle du vilja studera eller arbeta med om du fick välja fritt?
    Ja lite chill utan krav i stugan liksom!

    Jag gillar siffror så antagligen något med statistik, data eller någon slags analys. Jag har ganska mycket sånt även nu men det är mer än bisyssla idag.
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!