Inlägg från: FredrikLiksom |Visa alla inlägg
  • FredrikLiksom

    Här samlas alla nattugglor!

    Eurydike skrev 2023-12-22 00:44:10 följande:
    Hej på dig!

    Vad hemlig du var i natt! Jag kände knappt igen dig 😎

    Vilken bra, men svår fråga. På jobbet brukar jag sätta upp tydliga mål som jag arbetar mot. Då brukar jag också hålla det jag satt upp och i slutet av året ser jag om det var en lyckad satsning eller ej. Privat är mina mål lite otydligare. Då är det mer en blandning av drömmar, slumpen, lust, frustration, tristess och begränsningar som får avgöra hur resultatet blir.

    Det senaste året har målet varit att ha mer kul och det lyckades jag verkligen med. Fan vad kul jag har haft, ursäkta svordomen. Trots att jag har gått igenom en hemsk tragedi under året, så har jag sett och gjort en massa roliga saker. Jag har besökt museer, restauranger och andra platser som jag velat se. Dessutom har jag festat, lärt känna många nya människor och gått på bokmässan för första gången. På något vis är jag nog en kombination av en realist och en drömmare. Jag pendlar mellan hopp och förtvivlan 😝

    Hur ser du själv på saken?

    Ja ibland landar fingret på hemliginställningen 😎.
    Jag känner igen mig i ditt tillvägagångssätt. På jobbet är allt tydligt. Mitt stora problem som jag säkert varit inne på tidigare är att mitt jobb spiller över så mycket på min vardag att min vardag blir svår att strukturera Och därför är fritiden helt känslostyrd nu känns det som.

    Målet att ha mer kul låter ju fantastiskt. Kul att det funkar! Det är nog något jag skulle behöva ta inspiration av.
    Mitt övergripande mål är att ständigt utmana min bekvämlighetszon. Det är skitjobbigt hela tiden men härligt när gränsen för min bekvämlighet förflyttar sig. 


    Jag ska även lägga till ett nytt mål. Att inte ha så hög perfektion i arbetet. Det hoppas jag lösa problemet att arbetet spiller över på vardagen.

  • FredrikLiksom
    Eurydike skrev 2023-12-30 20:03:46 följande:
    Jag har tänkt på det flera gånger och oroar mig faktiskt lite för henne, men hon är tuff och vet säkert vad hon gör ⛵️ Imorgon, vid tolvslaget, knäcker hon nog en flaska champagne mot relingen och skålar med det stormande havet 🌊🍾
    Ja det där med champagnen låter som en bra tankebild. Vilken grej! Fira nyår ute på havet.
  • FredrikLiksom

    Tjenare alla ugglor.

    Jag kan inte somna. Men det visste ni säkert redan. Var är alla? Det är så lugnt i tråden. 


    Jag får helt enkelt ta upp ett random ämne för att försöka få igång en diskussion.

    Har ni gått hos psykolog? Det har jag. KBT i ca 10 timmar. Sen fick jag inte komma mer för jag var för frisk eller nåt. Men det gör inget. Det hjälpte mig mycket dem där timmarna. Jag fick ett sätt att hantera livet på som jag nog anammat i olika grad beroende på problemområde.


    Nu sitter jag och funderar på att skaffa en coach. Jag är ju vansinnigt intresserad av självförbättring och älskar citat och och klämkäcka budskap. Jag skriver inte carpe diem på väggen men jag älskar att höra det. Jag vet att det ses som lite larvigt men det skiter jag i. Det funkar. Alla de där budskapen inspirerar.

    Ok. Nu är det din tur. Vädra dina tankar.

  • FredrikLiksom
    Eurydike skrev 2024-01-03 15:48:10 följande:
    Tjenare Ugglan!

    Nej, sömnsvårigheter är tyvärr inga nyheter här i tråden och alla andra har väl flugit söderut så här års, så nu får du dras med mig 🙃

    Vilken positiv erfarenhet du har av att gå till en psykolog. Den formen av terapi tycks verkligen ha fungerat för dig och vad bra att du fick med dig verktyg som du fortfarande har användning av.

    Att skaffa en coach kan säkert vara en bra idé! Har man inte särskilt stora svårigheter i livet, men ändå vill bolla tankar med någon, då låter ju en coach perfekt 🤩 Jag förstår hur du tänker kring klämkäcka budskap. Själv har jag fastnat för Ernst Billgrens råd att lyssna på sånt som ger energi och strunta i sånt som tar energi.

    Jo, jag har faktiskt gått hos en psykolog, men det var ingen positiv upplevelse för mig. Jag ville gå i terapi efter att jag lämnat ett misshandelsförhållande, men hamnade hos en väldigt okunnig person. Eftersom jag har läst psykologi så upptäckte jag att hon hade stora kunskapsluckor och inte kunde grundläggande saker. Det gjorde mig misstänksam och jag började ifrågasätta hennes kompetens. Hon påstod bland annat att kvinnor stannar med män som misshandlar, eftersom de tänder på starka män 😮 Som om det vore en sexuell läggning. När jag slutade fick jag reda på att hon inte var någon psykolog, utan en sjuksköterska. Det kändes som om hennes bristande kunskap kunde vara direkt skadlig.

     


    Det där hemliga uppdraget låter ju otroligt spännande. Jag är nästan säker på att det handlar om konst på något sätt.

    Vilka upplevelser. Både förhållandet och att hamna hos någon med fel kompetens. Hoppas fler delar med sig!


    Jag hade turen att hamna hos en väldigt bra psykolog som inte sa så mycket men ställde frågor som var rätt. På något sätt var det som jag fick formulera mina tankar högt med hennes guidning. Jag skulle gärna gå löpande men jag vill inte, och får inte, belasta vården. Jag är ju som sagt för frisk. Just nu iaf 😂. Men hittar man rätt är det verkligen värt det.

    Men jag såg en ett inlägg på sociala medier om en människa som coachar. En person jag dessutom har förtroende för så det vore bra. Men det känns lite knäppt. och antagligen dyrt så vi får se.

  • FredrikLiksom
    fultextad användarhandbok skrev 2024-01-03 20:30:45 följande:
    Eurydike skrev 2023-12-30 20:03:46 följande:
    Jag har tänkt på det flera gånger och oroar mig faktiskt lite för henne, men hon är tuff och vet säkert vad hon gör ⛵️ Imorgon, vid tolvslaget, knäcker hon nog en flaska champagne mot relingen och skålar med det stormande havet 🌊🍾
    Blev rörd och glad av dessa inlägg! Att jag funnits i era tankar ändå. Över vilda vatten och i nådlösa vindars famn! Stormen Pia var lite besvärlig ett tag, det har varit mörkt, kallt och ensamt och riktigt meditativt. Har mest ägnat mig åt att trimma segel, det har varit nästan som en kappsegling delvis. Nyanländ här och har passat på att ge livstecken ifrån mig hem och så där. För mörkt för att gå ut och upptäcka nejderna nu. Blir här inte så länge, inom en ganska snar framtid kommer jag att ha förflyttat mig till Bergen. Där blir jag båtlös, helt enligt planerna. Överlag har det gått väldigt bra. Vid tillfälle lovar jag att läsa mer av era inlägg och svara på det jag kan, vilket jag väl oftast inte kan så bra i och för sig, men försöka duger! Hoppas att ni har haft det riktigt bra. 
    Wohoo!
    Häftigt😎! Roligt att få ett livstecken. Kan tänka mig att det varit en fantastisk strapats.
  • FredrikLiksom
    fultextad användarhandbok skrev 2024-01-04 19:43:34 följande:
    Hej på dig! Ja, stormen Pia var speciell, havet svart och kokande, utan enhetlig jämn yta, gränsen mellan hav och himmel som upplöstes då havet höjde sig mot himlen och himlen sänkte sig mot havet. Formidabla berg av vattenmassor. Emellanåt har det inte funnits annat ljus än lanternornas som hållit tappert stånd i mörkret. Fick ett epilepsianfall ombord. Trodde att de var borta. Så oansvarigt av mig, jag får skämmas, man måste ju vara i skick att manövrera.  //
    Oj! Hoppas du hade hjälp av någon. Det är ett jobbigt ställe att få ett anfall på kan jag tänka mig.
  • FredrikLiksom
    fultextad användarhandbok skrev 2024-01-04 19:47:30 följande:
    Ibland måste man släppa kontrollen på ett plan och ta den på ett annat. Då det blåser om öronen gäller det att kunna sortera, vad som är viktigt och vad man inte behöver bry sig om. Ibland vilar det på en negation, vad man inte behöver, istället för att leta efter vad man behöver. Det är bra att finna verktyg för utökad förståelse, nya och fler infallsvinklar och strategier. Provar du strategierna ibland, realiserar dem så att säga? Då märker man hur de fungerar i praktiken och vad man kan behålla som teoretiska respektive praktiska dito.
    Det där med att pröva strategierna är något jag värderar högt. Människor överlag är vanedjur och tenderar att fastna i gamla hjulspår. Det är något jag personligen vill undvika. Hur andra gör bryr jag mig inte om men för min egen skull letar jag ständigt verktyg och infallsvinklar.
    Det är egentligen den vanan jag har svårast att bryta. Så där måste jag vara vaksam. Att nöja sig med status quo kan också vara underskattat för en sån som jag.
  • FredrikLiksom

    Jag rör mig snabbt. Målinriktat men med ögon i nacken och periferin bevakad. Insikten dimper ned som en uppenbarelse. Varför rör jag mig alltid som att jag är sen? Som att livet hänger på det? Jag inser att jag har höga axlar och bålen spänd.

    Det är som att tankarna får luften att gå ur mig. Kroppen drar ihop sig och jag stannar upp. Jag översköljs av trötthet och faller nästan ihop. Hade gråten varit min följeslagare så är det precis nu den hade kommit. Jag är såå trött. 


    Jag får tillbaka fattningen och bygger tempo igen. Ljudboken avancerar framåt i örat. Jag inser att jag inte hört något som sagts på de 10 minuter jag vandrat. Det är alltid så när jag går hem från jobbet. Hjärnan är på högvarv och jag kan sällan ta in berättelsen jag har i örat.

Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!