Inlägg från: FredrikLiksom |Visa alla inlägg
  • FredrikLiksom

    Här samlas alla nattugglor!

    fultextad användarhandbok skrev 2023-11-06 16:52:50 följande:

    Ännu en anfall i går kväll. Kände innan att något var som helt fel, sedan då jag vaknade var jag inte helt med, men blev mer och mer med efter lite tid. Får väl försöka smida nya planer här om ett och annat. Kanske lite på gång, som kan få enkel lycka att blomma i blick. 


    Det känns som du är öppen för all eventuella möjligheter som kommer i din väg. Det gör mig glad. 
  • FredrikLiksom
    Eurydike skrev 2023-11-06 21:04:05 följande:

    Här kommer ett blogginlägg om arbetsnarkomani och att lära känna sina egna gränser!

    I tråden har ni lärt känna mig som en ganska så slapp filur. Mitt största problem tycks vara mitt ständigt pågående kaffemissbruk och mitt lika ständigt pågående projekt att sluta med det. Jag saknar karaktär och faller tillbaka gång på gång. Nu har jag lärt mig leva med det.

    Innan jag blev den här slappa filuren var jag en överspänd filur. Bara under pandemin startade jag ett och ett halvt nytt företag (det halva är fortfarande en del av det första företaget) så nu driver jag två och ett halvt företag. Förutom det bestämde jag mig för att skriva en bok och en barnbok (som jag även illustrerade). Dessutom hjälpte jag till att ge ut en annan persons bok och började även skriva manus till en podd. För att hinna med allt detta hittade jag på ett nytt ord. Jobby. Jobby är jobb och hobby i ett. Ett ord som gör att man kan jobba mer och samtidigt låtsas som att man inte gör det.

    Frågan är: Varför gjorde jag allt detta?

    Svaret är: Jag har ingen jävla aning.

    Arbetsnarkomani är lätt att glida in i, upptäckte jag. När fritiden är ett schema av saker som måste hinnas med, då är det dags att passa sig. Det första och sista jag gjorde på dagen var att jobba. Kanske var det en flykt från mitt privatliv, som var väldigt låst och svårt att påverka just då?

    Jag hade målat in mig i ett hörn och enda sättet att ta mig ur det var att börja backa och avsluta saker. Sedan gick jag ner i arbetstid till sparlåga. Företagen har jag fortfarande kvar, men podden är borta och jag lär inte skriva någon mer bok på ett tag 😅 Nu har jag gått upp i arbetstid igen och ägnar min fritid åt att ha kul och lära känna nya människor istället, vilket jag trivs mycket bättre med. Ordet jobby är struket ur min mentala ordbok 😝


    Kul att få en inblick i din vardag. Det låter som du är duktig på att göra något åt det du inte är nöjd med och att du är öppen för förändring. 


    Jag tar inspiration i dina erfarenheter och försöker översätta dessa till min egen situation som liknar din, fast samtidigt inte gör det.

    Det är roligt med den här tråden. Man får en förnimmelse av främlingar. Man får en föreställning om personer som man troligtvis aldrig kommer träffa. Föreställningar som antagligen innehåller mycket felaktigheter och fördomar. Jag vet att jag hade en bild av din personlighet som konstigt nog både förstärktes och imploderade av ditt blogginlägg. 

  • FredrikLiksom
    Aniiee skrev 2023-11-06 21:18:22 följande:

    Någon som aldrig hör talas om OSP? Någon som gillar nordisk mytologi? 


    Kände mig lite trög. För jag fattade noll. 😳
  • FredrikLiksom
    fultextad användarhandbok skrev 2023-11-06 22:10:42 följande:
    Nog är jag det, åtminstone så pass att jag söker efter hållbara lösningar och alternativ och kanske kan det bli något bra av det. Ännu för tidigt att säga. Hur går det för dig då? Snart kommer vintern, får se vad det blir för en.
    Det kommer definitivt bli något bra av det!

    För mig rullar det på. Jag tampas med mina demoner och det går väl överlag bra. Det är en hel del jag behöver jobba på men jag har hopp om att någon dag få energi att genomföra de aktiviteter som är nödvändiga.
  • FredrikLiksom
    Stooler skrev 2023-11-07 00:04:19 följande:

    Vet inte om ni tittade på Aktuellt ikväll. De hade ett längre inslag om värdet av sömn. En hel del intressanta saker sas. länken till SVTPlay är:

    www.svtplay.se/video/eawpM3Z/aktuellt/ikvall-21-00

    Inslaget börjar vid 26:51


    Här ligger jag sömnlös och tittar på ett inslag om sömn. Det var bra att jag inte ska noja över det I alla fall. Tack Stooler.
  • FredrikLiksom
    Aniiee skrev 2023-11-07 03:11:58 följande:

    Det är alltid lustigt hur mindre feber för mig betyder att jag mår sämre. Jag är hyfsat fungerande vid 39+, men under det blir jag döv, snurrig, aptitlös, får värk i kroppen och sängliggande.

    Jaja, 
    I morgon är det kladdkakan dag. Kladdkaka med kokosgömma och toscatäcke låter väl trevligt? Alternativt cloud cake. 


    Nu får du ta och bli frisk snart Aniiee. 


    Jag bestämmer nu att det redan i morgon blir bättre.

  • FredrikLiksom
    fultextad användarhandbok skrev 2023-11-07 17:03:19 följande:
    Du måste ha något bra att fördriva demonerna med. Ord, koncept, tankar eller kanske ännu hellre avsaknad av tankar emellanåt. Ja, vad skapar vad, energin att vilja något, eller viljan som ger energi att skapa något? Kanske en samverkan.

    Ja jag har ganska bra pejl på vad jag behöver göra men när jag är fast i den onda cirkeln så är det så svårt att komma ut. Jag behöver bygga upp kraft och det är svårt när energin är som lägst. 


    Men det är ingen fara. Det är inget jag behöver gnälla om egentligen. Men det är svårt att låta bli. ☺️ 

  • FredrikLiksom
    fultextad användarhandbok skrev 2023-11-07 21:41:02 följande:
    Ja det var inte meningen att tala om för dig vad du ska göra och inte göra. Du har säkert koll på det. Kanske att man mår bra ibland av att gnälla lite, eller att göra sig av med tankar och koncept ett tag, tills bara upplevelserna kvarstår. Fungerar inte alltid så klart, men då och då.

    Ingen fara, det kände jag inte att du gjorde. Och råd är alltid bra för det får en att fundera. 


    Jag kan reglera mitt psykiska välbefinnande och min energinivå med en strikt kost. Det ör otroligt effektivt vet jag genom erfarenhet.


    Tyvärr är det så svårt att få motivationen till att göra det. Och nu sitter jag fast i en otroligt stressande miljö som gör att jag är helt uttömd på energi när jag kommer hem från jobbet och då blir det ännu svårare. Jag Skulle kunna byta jobb men det skulle innebära ett misslyckande och bli lite tråkigt eftersom jag faktiskt älskar lite tempo på jobbet, fast inte på den här nivån riktigt.


    Jag tror att det kommer lugna sig när alla mina planer är på plats för då kommer det finnas system och principer som gör att jag inte behöver lägga ned Så mycket jobb. 


     

  • FredrikLiksom
    fultextad användarhandbok skrev 2023-11-08 17:31:58 följande:
    Nå vad bra att du tog det så, som det var tänkt. Jaha, en sådan situation, där man vet hur man ska skaffa energi för att må bättre, men inte har energin som krävs för det riktigt. Sådana situationer kan vara luriga. Kanske att du kan uppbåda orken nästa gång du har lite mer ledighet, så som under jul och nyår eller så. Att byta arbete om man inte vill kanske kan bli svårt längre fram, kanske att du gör rätt i att behålla det och försöka styra det i den mån du kan, om det går. Annars får du fundera igen.

    Det är åtminstone hoppfullt att det inte bara kommer att fortgå. Du måste ju ha tid till allt annat med, som är roligt och givande, och framförallt avkopplande då kanske.
    Ja det kommer ge med sig. Ofta när jag ska skapa nya vanor måste jag nå botten först. Jag behöver liksom bli riktigt ur spel för att ta tag i det. Det kan tyckas som en nackdel men det brukar fungera rätt bra. Då ställer jag om helt och fullt med bra resultat. Sen faller jag alltid dit igen. Men det gör inget. Perioder brukar var ganska långa.
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!