Inlägg från: Eurydike |Visa alla inlägg
  • Eurydike

    Här samlas alla nattugglor!

    Aniiee skrev 2023-05-15 00:35:29 följande:
    Jag skulle kunna sälja min själ för Lejonet och Björnens Italienska Chokladglass. Definitivt godaste kommersiella chokladglasswn i Sverige. 

    Annars har jag i rask följd ätit 4 Storstrut senaste veckorna. Den ska sluta tillverkas så mitt Hemköp säljer de för 10 kr styck. Jag hade inte ätit en sen jag var barn. God men mycket tjockare choklad överdrag än jag minns.

    Barndomsminne i ämnet: varje gång jag var uppe på Huddinge sjukhus när jag var liten fick jag köpa glass i glassautomaten. Jag köpe efter eight-glass 9 gånger av 10. Sen gick vi hem till mormor 15 minuter bort och hon hade, alltid Sia Persika i frysen.

    Årets glassar ska jag testa i veckan, så många jag hittar. Jag ska även haffa hemglassbilen om jag lyckas. 
    Om det är värd att sälja sin själ för så måste jag ju testa den nästa gång jag får chansen 😋

    Va?! Ska Storstrut sluta tillverkas? Då får jag också se till att äta en och se det som ett farväl efter lång och trogen tjänst. Tio kronor styck var väldigt billigt!

    Angående barndomsminnet så känner jag inte till den glassen, men som barn fastnar man gärna för saker. Ungefär som nu alltså 😅 Här kommer ett till barndomsminne i ämnet. Jag var otroligt sjösjuk på färjan över till Danmark. Så sjösjuk att jag i princip ville ligga ner på golvet för att världen skulle sluta snurra. Sedan åt jag en Twister (eller Spirello som den hette på den tiden) och då upphörde sjösjukan tillfälligt, men när glassen var slut blev jag sjösjuk igen. Jag vet inte hur det skulle förklaras rent vetenskapligt, men antagligen blev jag så  uppslukad av glassen att den distraherade det rubbade balanssinnet (som sjösjuka väl beror på?) 🤔

    Ja, man får försöka testa några nya. Jag ska nog prova Daimstrut med mintsmak 🍦
  • Eurydike
    Embla twopointoh skrev 2023-05-15 22:20:28 följande:

    Själv tycker jag inte om glass, och äter det inte 'frivilligt'. Men, nu pratar jag om billig glass, som jag mest tycker smakar socker och färgämnen. Jag äter också hellre min kladdkaka eller liknade utan någonting till, än med billig vaniljglass (blä, rent ut sagt!).

    En finare glass kan däremot slinka ned när det är fint och varmt väder ute. Det blir inte ofta, kanske en till tre gånger per säsong, men det kan vara gott i värmen.

    Jag är nog ganska petig överlag när det kommer till sötsaker och onyttigheter. Det känns ganska onödigt att trycka i sig sådant om man inte verkligen älskar sötsaken i fråga. Jag avstår hellre från kakor och godis, än äter sådant jag är i bästa fall likgiltig inför. Undantaget är såklart om man blir bjuden (det gäller glass också), då kan jag äta för att vara artig.


    Intressant! Tack för ditt bidrag i glassdiskussionen 😊 Ditt svar går egentligen hand i hand med de preferenser vi andra uttryckt när det gäller glass, att den helst får vara hemgjord eller av äkta ingredienser. Vi har varit inne på Lejonet & Björnen och som jag förstår det är deras glass mer åt det hemgjorda hållet, i alla fall får de det att framstå som så. Din kladdkaka låter riktigt god om den går hem även hos dig som är kräsen när det gäller sötsaker!

    Kakor har jag inte heller så svårt att motstå, men äter det om jag blir bjuden. Min riktigt stora last är nog chips 😋
  • Eurydike
    Aniiee skrev 2023-05-16 21:36:11 följande:

    Så... Ser vi fram emot några filmer/spel/konserter/nöjen i sommar eller är det helt dött på den fronten? 


    Jag ser fram emot att vandra i berg och tälta. Kanske bada i ett vattenfall som finns längs vägen. Sedan ska jag försöka gå på någon anspråkslös liten spelning med livemusik, för det brukar vara mysigt. Midsommar ser jag fram emot också. Då har jag tackat ja till att gå på två olika firanden i två olika städer 😅 Jag vet inte riktigt hur jag ska få ihop det, men antar att festen måste bli ungefär från tolv till tolv 🥳🌸
  • Eurydike
    Florali skrev 2023-05-19 03:29:20 följande:

    Ni är verkligen fina, ni i tråden. Jag kikar in lite då och då när orken finns och jag är vaken.

    Jag är lite upp och ner, mer än vanligt just nu. Antingen sover jag jättemycket eller inte alls.

    Jag är långledig från jobbet den här veckan, så det är skönt och välbehövligt. Har egentligen mycket på att göra listan, men hittills har jag inte fått något vettigt gjort.

    I morgon behöver jag åtminstone laga ett staket till hästarnas hage och städa lite. Någon av ungdomarna får klippa gräset. Mer än så blir det nog inte, tror jag.

    Känner mig rastlös, men oförmögen att samla ihop mig just nu. Själ och sinne svävar ut åt alla möjliga håll, omöjliga att fånga in och hålla styr på.

    I helgen som kommer skulle jag ha jobbat (fre till sönd natt), men då har jag tagit semester. På måndag är det nämligen en väldigt sorglig årsdag. Då är det ett år sedan min man dog ifrån mig, våra barn, släkt och vänner. 
    Ett år, men det känns som ett andetag bara... Jag har hans stora t-shirts som nattlinne. Då känns han ibland nästan lite nära. Som om jag nästan kan förnimma  hur han andas strax bakom min nacke...

    I natt kan jag inte sova. Jag har bingeat senaste säsongen av Tyst vittne större delen av dagen och kvällen. Nu är den slut och jag letar efter något annat att förströ mig med. Bra, men lagom lättsamt ska det vara.

    Yngsta dottern sover i soffan bredvid och katten och hunden i sina bäddar intill. Det känns tryggt och gott. Jag har så mycket att vara tacksam för i livet. Så mycket glädje och kärlek. Och så den djupaste brunnen av sorg samtidigt. Det är så det är att vara människa. Allt i en salig blandning av känslor, minnen och upplevelser... 

    Det var nog allt som ville ut genom fingrarna till er just nu. Ha en fin sammetsnatt, alla nattugglor


    Beklagar verkligen sorgen! Jag kan inte ens föreställa mig hur det känns att förlora sin man på det sättet, men ditt inlägg väckte många tankar hos mig. Det är intressant det du tar upp, hur olika känslor kan samexistera. Känslor är verkligen komplexa och även om man tror att man ska dö av sorg så går tiden. Till slut har det gått ett helt år. Förstår att årsdagen är väldigt laddad, men fint att du kan känna hans närvaro i t-shirten. Min mormor har fortfarande morfars gamla, slitna favoritjacka kvar, 14 år efter hans död. Vad bra att du ändå känner att det finns saker som du är tacksam för mitt i all sorg! Tack också för ditt fina och känsliga inlägg i den här tråden! Tråden är en plats för skratt och bus, men också för allvarliga reflektioner och gemenskap.
  • Eurydike

    Jag drömde om Nattuggletråden i natt! Drömmen handlade om att FredrikLiksom gav oss alla tips på goda drinkar 🍹 Alkoholfria eller ej spelar ingen roll, för det var en detalj som aldrig framkom i drömmen 😅 Så, Fredrik, har du någon god drink att tipsa om? Kanske någon av er andra har en favorit? Själv tycker jag om fruktiga drinkar nu på sommaren, så som Daquiri/Daiquiri (båda stavningarna kom upp när jag sökte) med banan eller jordgubbar, San Francisco eller Cosmopolitan. Jag provade Negroni för några veckor sedan och den var lite svårdrucken tyckte jag, även om den slank ner.

  • Eurydike
    Stooler skrev 2023-05-23 21:29:08 följande:
    Belönade mig själv med en rejäl Irish Coffee ikväll! Annars är jag väldigt mycket G & T när det gäller drinkar. Även andra 2-komponentsdrinkar från 70-talet som Vodka Lime eller Black Russian kan slinka ned också! Strawberry Daiquiry/Marguerita är förstås grym vuxenglass.
    Mmm det ser gott ut! 😋 Du har rätt sida uppe också ser jag 😉 Tack för tipsen! Båda de sista drinkarna verkar spännande och jag ska nog testa dem imorgon när jag har en liten grillkväll. De var ju oförskämt lätta att slänga ihop 😅 Ja, vuxenglass var en bra beskrivning!
  • Eurydike
    Stooler skrev 2023-05-23 23:56:16 följande:
    Det skall vara 50/50 i båda drinkarna, krossad is är också ett måste!
    Tack så mycket! Då vet jag 🤩 Nu är jag redo för kvällen🍹
  • Eurydike
    FredrikLiksom skrev 2023-05-24 22:10:38 följande:

    Vilken rolig dröm! Det hade varit kul att få se hur jag framträdde. Och om jag fick till några bra blandningar.


    Dessvärre är jag ganska simpel när det kommer till drinkar. Jag tror att jag framstår som ganska glesbygd när jag berättar vad jag gillar, förutom faktumet att jag knappt dricker alls.


    Men när jag ska ta en drink, eller grogg egentligen, så är jag en sån där kille som gillar smaken av vodka. Det gör att jag får ha i ganska mycket alkohol så jag kan inte ta för många groggar. Jag blandar gärna med typ cola eller saft. Annars uppskattar jag enkla saker som ett glas rött eller en kall öl. 


    Som du förstår är jag helt obildad när det gäller drinkar. 


    Du var väldigt entusiasmerande och visste precis vad vi borde dricka och inte! Ditt hår var stort och fluffigt och tycktes sväva kring ditt ansikte som en gloria. Det liknade det hår jag föreställer mig att Nils Holgersson har under den där röda luvan 😅

    Men åter till verkligheten! Nu har jag landar igen och kvällen blev lyckad. Vi drack Vodka lime och San Francisco. Det var väldigt gott! Jag är inte heller så bevandrad när det gäller drinkar, så jag tycker det kan vara kul med tips. Cola kan helt klart vara gott att bland med 😋 Jag gillar INTE smaken av vodka och blir ofta imponerad över hur väl drinkarnas smaksättningar lyckas dölja smaken av sprit.

    Nu ska jag flaxa i säng och redigera mina texter på fyllan! Vi får se vad som ryker i redigeringen 😂

    Sov gott nu alla nattugglor! 🦉
  • Eurydike
    Stooler skrev 2023-05-25 18:04:11 följande:
    Kul att Vodka Lime föll dig i smaken! Tillverkaren av Rose's Lime Juice utlyste (enl. uppgift) en drinkrecept-tävling på 70-talet där produkten skulle ingå och Vodka Lime sägs ha vunnit en jordskredsseger.

    Jäkligt enkel att göra och fasligt god! Så även Black Russian (lika delar Vodka och Kahlua samt krossad is) är minst lika god!
    Det gjorde den verkligen! Kan tänka mig att den sägs ha vunnit en jordskredsseger 🤩 Jag testade en annan 2-komponentsdrink också, nämligen Vodka Lemon. Den var också väldigt god och lätt som en plätt att slänga ihop! Generellt tycker jag om att prova nya saker, även om jag inte tycker om sakerna jag provar 😅 Ska testa Black Russian nästa gång!
  • Eurydike
    Embla twopointoh skrev 2023-05-25 19:13:41 följande:
    Jag är är dålig på drinkar, är sällan i sammanhang där man dricker sådana.
    Jag gillar sötsyrligt, såsom Cointreau eller Limoncello, men egentligen dricker jag lika gärna alkoholfritt, det är smaken som är viktig, inte mängden etanol. På ett bröllop blev vi bjudna på en riktigt god drink med lime och jordgubbar (fanns både med och utan alkohol), men jag vet inte om den hade något namn.
    Det är jag också, så jag tyckte det var bäst att fråga om tips. Jag tycker med att sötsyrligt är gott så de där drinkarna kan nog passa mig bra. Jag ska försöka testa någon av dem nästa gång det blir tillfälle. Nej, det goda med drinkar är inte mängden etanol. Det jag tycker om med drinkar är att de ofta har en väldigt unik smak. Två smaker gifter sig och blir till en tredje. Den kan ha varit en Strawberry Daiquiri ni drack på bröllopet, men det är bara en okvalificerad gissning 😅🍓
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!