Inlägg från: Eurydike |Visa alla inlägg
  • Eurydike

    Här samlas alla nattugglor!

    Anonym (Fredrik Liksom) skrev 2023-05-03 22:27:47 följande:

    Hej alla vänliga människor. 
    När ni läser detta så stanna upp några sekunder och tänk på en sak ni är tacksamma för just nu.


    Sov gott, vakna utvilade.


    Vilket fint inlägg! 🤩

    Jag gjorde som du sade och stannade upp och tänkte till. Först kom jag inte på någonting som jag är tacksam för 😮, men sedan kom jag på tre saker så det slutade lyckligt 🍀🍀🍀
  • Eurydike

    Trevlig helg alla nattugglor! 🦉🥳 Dansa så fjädrarna yr nu i helgen! Så här brukar jag se ut när jag släpper loss på dansgolvet: 💃


    ">

  • Eurydike
    FredrikLiksom skrev 2023-05-07 22:53:30 följande:

    En för mig ovanligt produktiv helg är till ända. Solen har gett mig energi. 


    Nu önskar jag bara att jag kan ta tag i mina dåliga kostvanor och hitta tillbaka till mina nivåer av motion.

    Vad kämpar ni med?


    Det låter härligt! Skönt att du lyckats suga i dig lite solenergi 🌞

    Vad är det för fel på din kost? Själv försöker jag få in mer protein, samtidigt som jag försöker träna mer.

    Annars kämpar jag fortfarande med att leva ensam. Jag börjar tycka om det nu och har återupptäckt gamla intressen. Till exempel att läsa och se på film. Nu hittar jag så många bra böcker och filmer att jag blir alldeles överväldigad. Just nu läser jag Din stund på jorden av Vilhelm Moberg och Återstoden av dagen av Ishiguro. På Svt Play har jag börjat titta på Selma Lagerlöf, som handlar om hur det är att vara en lesbisk författarinna på den tiden då det ansågs vara fel.
  • Eurydike
    Anonym (Trumpetar med rumpen) skrev 2023-05-08 18:01:09 följande:

    Kikar in sen


    Gört! 👀
  • Eurydike
    Stooler skrev 2023-05-08 19:07:26 följande:
    Solenergi är bra energi, mer av den varan där jag bor! Oskyldig Kämpar också en del med att motionera mer. Jag har så jäkla svårt att motivera mig att gå ingenstans! Dvs bara promenera utan ett direkt mål.
    Eurydike skrev 2023-05-08 17:55:07 följande:
    Det låter härligt! Skönt att du lyckats suga i dig lite solenergi 🌞

    Vad är det för fel på din kost? Själv försöker jag få in mer protein, samtidigt som jag försöker träna mer.

    Annars kämpar jag fortfarande med att leva ensam. Jag börjar tycka om det nu och har återupptäckt gamla intressen. Till exempel att läsa och se på film. Nu hittar jag så många bra böcker och filmer att jag blir alldeles överväldigad. Just nu läser jag Din stund på jorden av Vilhelm Moberg och Återstoden av dagen av Ishiguro. På Svt Play har jag börjat titta på Selma Lagerlöf, som handlar om hur det är att vara en lesbisk författarinna på den tiden då det ansågs vara fel.

    Det finns så jättemånga fördelar med att bo ensam, jag är nästan säker på att jag kommer att göra det resten av livet. Oavsett om jag träffar någon jag gillar extra mycket! Särbo är nog så långt jag kan sträcka mig, underskattad levnadsform!

    Jag är periodare på böcker, biblioteket på Skandinaviska Klubben här är stängt tills hösten så just nu är tillgången lite dålig. Roat mig med lite TV-serier, kollat alla 7 säsonger av Shetland på SVT-Play (jäkla trevlig ton och rytm i den serien) och har börjat kolla Norska serien Exit nu (märklig serie, spekulativ som attan).
    Det har sina fördelar när man vant sig. Först var det oerhört tomt och ensamt, men när man vant sig är det riktigt mysigt (även om det fortfarande är tomt och ensamt 🙃). Jag kommer nog inte trivas med att bo så här resten av livet, men kan förstå varför man gör det, för det finns många fördelar. För mig är det en nyttig erfarenhet att ha bott ensam oavsett hur det blir i framtiden!

    Synd att biblioteket är stängt för tillfället! Själv är jag med i en läsecirkel som träffas en gång i månaden, så jag läser alltid en bok till den, plus fler böcker vid sidan av. Den serien (Shetland) har jag också spanat lite på. Jag kanske får ge den ett försök! Det var i princip tio år sedan jag kollade på TV, så det är väl dags att ta igen det nu 😝
  • Eurydike
    Stooler skrev 2023-05-09 18:33:21 följande:

    När man bor ensam får man skämma bort sig själv på lunchen! Fixade en skaldjurspaj med dill och vitlöksstuvning som blev väldigt god. En torr Cider till gjorde inte saken sämre.


    Ser gott ut! Det låter som ett bra sätt att skämma bort sig själv med skaldjurspaj och cider 😋 Själv skämde jag bort mormor med att bjuda på pizza. Hon älskar pizza och tycker att det är lyxigt. Mormor har alltid tyckt om varma mackor och pizza är ju ungefär som ett gäng varma mackor förklädda till en jättestor 🥪🍕 Vi löste korsord också, så hon var riktigt nöjd!
  • Eurydike
    FredrikLiksom skrev 2023-05-09 19:25:56 följande:

    Jag äter alldeles för mycket godis, fika och snacks och det har direkt effekt på mitt psyke och mitt fysiska Välmående. Jag vill också äta mer protein och träna som jag gjorde för något år sedan. Jag verkar fallerat där 😬. 

    Jag förstår att det blir en stor omställning att bo ensam när man är van vid annat. Skönt att du börjar hitta trivsel i det!


    Jag förstår! Det är lätt att trilla in i dåliga vanor och svårare att trilla ur dem tyvärr 🙃 Godis, fika och snacks är lätt och tillgängligt, men man mår inte särskilt bra av det. Jag byter ut en grej i taget mot ett nyttigare alternativ och det har fungerat bra hittills.
  • Eurydike
    Anonym (Trumpetar med rumpen) skrev 2023-05-12 18:03:01 följande:

    Bönor, egg ciggen coffe 

    kommer trumpeta natten lång (ah)


    Vad är egg? 🤔🥚
  • Eurydike

    Nu när sommaren kommer rusande med stormsteg, så ska vi kanske reda ut vilken som är den godaste glassen enligt oss Nattugglor? 🤔 Idag åt jag en Magnum Double Gold Billionaire. Den var helt okej, men jag är uppvuxen med lite vuxnare smaker så som kaffekonjak från Kling. En annan favorit är saffransglass från Lejonet & Björnen 🍦

  • Eurydike
    Stooler skrev 2023-05-15 00:24:45 följande:
    Jag har alltid ääääälskat glass!  Min mor påstod att jag slutade amma efter att ha fått smaka på mosters hemgjorda vaniljglass, men jag vet inte om det är riktigt sant. Favoritsmaker har varierat under min uppväxt, från GB's Igloo Apelsin (så gammal är jag) via Trollhätteglass originalversion av 88:an till Åhusglass grymma Ananassplit! På senare år har Fazers Salmiakglass varit en favorit men numera köper/käkar jag inte pinnglass längre. Mest för att de inte längre smakar lika gott som förr, innehållet i glassarna är inte längre grädde och socker utan en massa konstigheter. Läs gärna Ann Fernholms "Brev till GB"

    annfernholm.se/2018/09/04/brev-till-gb-vad-ar-det-ni-har-i-glassen/

    Jag köper äkta gräddglass från en lokal glasstillverkare nära där jag bor och smaksätter på egen hand. Har man en bra mixer eller hushållsassistent så funkar bär, frukt, nötter och lakrits eller annat godis att smaksätta med. Turkisk Peppar gillar jag stenhårt. Färsk ananas är en annan favvo.
    Samma här! Vilken rolig historia 😂 Bröstmjölken kunde väl inte riktigt mäta sig med den hemgjorda vaniljglassen, vilket är förståelig. Igloo är en riktig klassiker och 88:an köper jag fortfarande ibland, men hur lik den är originalversionen vet jag inte. Fazers Salmiakglass har jag faktiskt tänkt prova, så det kommer jag att göra så fort jag får chansen. Jag läste Anns brev och det är en trist utveckling som antagligen beror på att de vill göra så stor vinst som möjligt, men istället smutsar de ner sitt varumärke. För mig, som har problem med allergier, så medför det tyvärr att det är mycket svårare att utesluta sakerna jag inte tål 🤔

    Det låter gott att smaksätta glassen själv och spännande smaker du använder dig av! Jag har gjort kulfi med saffran, kardemumma och pistaschnötter. Den blev jättegod!
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!