• Stooler

    Här samlas alla nattugglor!

    Auditanne skrev 2023-10-13 00:12:12 följande:
    Lakritspulver hittas väl annars i bakavdelningen på vilken Icabutik som helst? 
    Säkert! Men jag har ca 5 timmars flygtid till närmsta ICA! Skrattande Inga kompisar på väg hit heller vad jag vet...
  • Stooler
    Att citera flera i samma inlägg  funkar fortfarande inte, hamnar i spamfiltret!

    Auditanne skrev 2023-10-13 02:10:51 följande:
    Ok. Det enda mina ögon fastnade på var hans prat om svarta Halloweenknäck. Gottegrisar ser endast vad de vill seGlad

    Knäck är faktiskt ett favoritgodis, jag har gjort med lakritspulver och salmiaksalt förut och de blir grymt goda. Saltlakrits är en annan favorit och kombinationen är närmast sagolik. Så jag kan förstå att du fastnade där! Tomte

    Anonym (Nattodag) skrev 2023-10-13 02:16:42 följande:

    Ser inte ett dugg fram emot julen. Ser inte fram emot att bli bortprioriterad ett år till av över 20 års tid. Aldrig kunna fira julafton med barn och barnbarn. Spelar ingen roll att jag förklarat hur otroligt ledsen detta gör mig, men ingen bryr sig. De bara fnyser och tycker jag är dum. De håller på SINA traditioner.
    Vill fly och det ska bli så skönt att komma bort härifrån och tänka på annat.

    Tråkigt sånt där! Själv har jag inte firat en familjejul på många år, men det är självvalt. Mina barns mor gillar julen liksom hennes mamma, och eftersom min mor och far är borta sedan länge och mina syskon inte heller är direkt intresserade eller traditionsbundna så har döttrarna fått vara hos sin mammas familj juletid. Nu är de vuxna och bryr sig inte värst heller!

    Eurydike skrev 2023-10-13 02:03:23 följande:
    Stooler är vår flyttfågel här i tråden! Han rapporterar om läget från Gran Canaria, men också från Afrika när han var ute på resande fot. Konstigt uttryck förresten. Det låter som om det bara är en fot som är ute och reser, istället för två.

    Har kanske nämnt det förut, men om inte så har jag lite planer på att göra ett hopp lite längre ut i Atlanten snart! Kap Verde ligger ju bara 2 1/2 timmes flyg bort och det går direktflyg från GC ett par gånger i veckan! De öarna ligger ganska utspridda i jämförelse så det är lite trassligt att sy ihop en resa. Allt flyg går till ön Sal, mitt mål är främst San Vincente där jag har en bekant som bor på en båt. Det går reguljärbåtar mellan öarna men väldigt sporadiskt. Men vi får se!
  • Stooler

    Nog är det bedrövligt, att få en förkylning från helvetet trots att vi haft 3 veckor med +30! En näsa som känns som att någon stoppat in hela möblemanget i, och en feber som latent legat på 39,8 hela dagen! Trött, orkeslös, snurrig i huvudet, ledvärk. Har inte ens gått nära en A/C heller.

  • Stooler

    Det där med åldrar kan bli kul ibland. Min framlidna farmors storasyster blev fantastiska 103 år innan hon avled i sömnen på sitt 104:e. När hon fyllde 101 år i Januari så fick hon via posten ett tjockt kuvert i med ett tecknat rött band omkring i brevlådan. Kuvertet var dessutom adresserat till henne och ingen reklamgrej.

    När hemhjälpen kom och hjälpte henne att öppna kuvertet så visade det sig vara fyllt med rabattkuponger och fina erbjudanden. Men inte för en 101-åring, för en 1-åring (ja, föräldrarna) var det en glimrande sak, halva priset på Liberoblöjor, tvättlappar gratis från Pampers osv.

    Efter mycket funderande och flera kontakter med Skatteverket (Erbjudandet hade den gamla damens personnummer präglat på kupongerna) så löstes den ena gåtan under stort skratt, den andra gåtan med själva utskicket av erbjudanden var en politisk grej som beslutats för att få upp nativiteten och gynna föräldraskapet och till stor del sponsrad av staten. Den hade familjen koll på.

    När skratten tystnat och luren tillbaka i klykan, kom förklaringen på den första gåtan. Det var första året sedan införandet av personnummer (10 siffror) som det blev årsöverlappning. Systemet hade gett en liten flicka i Surahammar exakt samma personnummer som min farmors syster! Det skrevs om det i tidningarna och jag tror att det hann bli ett 20-tal överlappningar innan man logistiskt kom till rätta med problemet. Men vad fasen, 100 år yngre på en dag...det smäller rätt högt! Solig

  • Stooler
    Aniiee skrev 2023-10-19 19:51:09 följande:
    Jag minns i början av 2000-talet att många (jaja) 100-åringar fick förskoleerbjudanden =P
    Jo, minns det också! Det krävdes dock inte överlappning för att det skulle hända, kommunerna hade tydligen ett annat system som informationen laddades ned i. Det räckte med att man hade sin 100-årsdag under året. Så det var säkert betydligt fler blev erbjudna dagisplats Glad
  • Stooler
    fultextad användarhandbok skrev 2023-10-22 22:15:24 följande:
    Tack snälla! Det ska du också ha.
    Eurydike skrev 2023-10-22 22:00:58 följande:
    Tack så mycket! Det har jag, men vad ledsamt att höra att du inte har haft det. Jag förstår att det måste kännas väldigt obehagligt och dramatiskt att kunna drabbas av krampanfall när som helst. Otäckt! Det är inte alls konstigt att du blev ledsen, utan helt naturligt. Jag hade också blivit det. Men vad bra att du kunde återgå till det normala och spela lite bordtennis. Skönt att du ska till läkaren snart! Jag önskar detsamma till dig/er Solig
    Då kanske jag inte är helt så konstig då. Åtminstone något plus. 

    God natt alla!
    Håller såklart också alla tummar jag har för tant! Flört Du är dessutom långt ifrån konstig om man då bortser från ditt valda användarnamn! Tvärtom faktiskt, jag tycker du representerar friskvården i strängen på ett jättefint sätt!
  • Stooler

    Man undrar lite om Eurydike missat att inlägg #2000 gick hennes väg? Ser varken ovationer eller segerintervjuer Cool

  • Stooler
    fultextad användarhandbok skrev 2023-10-25 20:34:19 följande:
    Ja det är en bra poäng, fast du är nog mer filosofisk än jag kanske. Hur som helst, tack för det. Jag får se vart det här tar vägen, jag är ju ingen helt lyckad person av flera anledningar, fast jag har ju mina goda sidor med som väl är. Så det här får bli ännu en i samlingen av misslyckande. Det känns inte så bra, men nu är det ju en gång så. En förhoppning är ju att det kanske går över på sikt. Det verkar som att det kan bli problem under rådande omständigheter att få ett läkarintyg så att jag kan komma in på en intressant utbildning. Jag är inte helt säker ännu, och annars får jag väl försöka hitta något annat. Och så Island, om det inte blir nu så kanske det blir en bra vinter för isbildning åtminstone. Nu ska jag ta kväll.
    Jag har inget intryck av att ett sjukdomsfall skulle vara ett misslyckande? Livet pendlar ju alltid mellan misär och lyckorus, det är vi alla här i tråden levande bevis på, på ett eller annat sätt. Jag kan enkelt förstå att om man drabbas av epilepsi så kan känslan vara överväldigande, sjukdomstillståndet kan vara väldigt obehagligt.

    Min bästa kompis från barndomen fick sitt första epileptiska anfall vid 34 års ålder. Efter medicinsk utredning (5-6 månader) så trodde läkarna att orsaken var stress och sömnbrist och deltids-sjukskrev min kompis och han fick ett dygnsschema att försöka leva efter. Killen blev såklart av med körkortet. På det halvår som utredningen pågick fick kompisen ett 10-tal anfall, men längd och intensitet minskade sakta men säkert.

    Kombinationen av en fungerande dygnsrytm och medicinering gjorde sedan att det året han fyllde 42 återfick han körkortet och kunde sluta att medicinera. Nu är han 55 och har inte återfått några anfall. Jag minns att han berättade att runt hälften av alla personer blir helt friska igen. Så jag tycker att du kan se mer pragmatiskt på din situation. Lyssna på din kropp men lyssna också på läkarna. Kämpa! Du har ju ett mål att se fram emot, Island.....


  • Stooler
    fultextad användarhandbok skrev 2023-10-26 18:45:07 följande:
    Du har allt som oftast en upplyftande erfarenhet att dela med dig av! Det var faktiskt fin läsning, tack för det. Jag kan ju inte skryta med någonting egentligen, du har tagit dig till GC, det gör man inte hur som helst. Eurydike har studerat en svår utbildning och bestämmer sina egna arbetstider, för det krävs en hel del. Aniiee kan svänga ihop maträtter, säkert både som yrke och annars, sådant som uppskattas av många. Fredrik verkar ha fast anställning och klarar sig bra. Jag har ju inget av det där. Men jag blev inspirerad av det här och ska försöka lägga upp något liknande om jag kan! Ja, åtminstone har jag något mål och jag vill inte heller bara ge upp, tvärtom.
    Egentligen tycker jag att ingen av oss är speciellt speciella mer än att många här inne är empatiskt och emotionellt kompetenta. Att vi är/bor/gör på en plats är mest ett resultat av livslängd än något annat. Givetvis måste någon slags prestation in i bilden men många saker på vägen genom livet är bara slumpmässiga. Nu vet jag förstås inte din exakta ålder men gissar att du har hunnit knappt halvvägs av min livstid (jag är 54). Så du har gott om tid att göra samma felbeslut, misstag och kanonbra livsval på DIN väg! Ett liv formas ju oftast längs med den långa och krokiga vägen, alla blir inte entreprenörer redan vid 12 års ålder Glad
  • Stooler
    Aniiee skrev 2023-10-26 22:45:01 följande:
    Entreprenör, extramamma åt både syskon och föräldrar och obotlig slarvmaja =p. Senare även tillfällig gängmedlem och univeritetsstuderande. Men det var först vid 14-15....yeah, my life's been weird.
    Jo lite så, men har man man en brokig uppväxt snarare än bara en bråkig så finns ju mycket att ta till sig.
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!