• Stooler

    Här samlas alla nattugglor!

    Jahaja....här har det varit "inläggs-pingis" ser jag! Skrattande Känns som att jag tar det lugnt till #2222 *gäsp*

  • Stooler


    Skall försöka uthärda de närmaste dagarna här på ön, vi har fått Sahara över oss....
  • Stooler

    "If birds had arms" på Youtube är riktigt skoj emellanåt! Många ugglor med också! Skrattande



  • Stooler
    Aniiee skrev 2023-07-13 20:10:55 följande:
    Jag är nog de enda i hela världen som sett Schindler's List mer än 2 gånger, och jag gråter på slutet varje gång. Fast en gång satt jag med i svensk skola när de hade temamånad om förintelsen och de visade klipp från den och fick då skäll för att jag inte grät.
    Nädå, när jag jobbade som lärare och hade en likadan temavecka så gick den filmen 1 gång om dagen i Aulan. Mitt uppdrag var att se till att högstadiet skötte sig i just aulan. Så ensam är du inte Flört
  • Stooler
    Aniiee skrev 2023-07-15 18:01:37 följande:

    Skäms. Spelade Geoguessr Stockholm. Fick bara 23595 poäng av 25000. Var i fel ände av Galärparken och tog för lång tid på mig att hitta att jag var på Mälarhöjden och att sen hitta i gyttret där.... Aja, jag har 2 omgångar till på mig.

    Nu ska jag göra köttfärssås.


    Alltså, jag har ju mer eller mindre pensionerat mig från arbete. Mest pga av att jag jobbat allt för mycket genom åren och inte hunnit med att njuta av livet. När jag sammantaget ser dina inlägg kommer jag osökt att tänka *hur faan har människan tid med allt det där* Skrattande

    Som jag har förstått så är du långt ifrån tonåring även om du tillbringar extremt mycket tid bakom en eller flera skärmar. Jobb? Hemmafru? Diagnos? Flört Stormrik?


  • Stooler
    fultextad användarhandbok skrev 2023-07-17 21:06:03 följande:

    Buntarna på farmarna var för långa.
    Akta den poppar.
    Hupparen hänger på bygeln.
    Inte använder jag någon lippis. 
    Halare.
    Bykpinne/bykpojke.
    Stöpsel.


    Finlandssvenska! Världens vackraste svenska dialekt! Flört

    Huppare, lippis och halare har alla anknytning till klädesplagg. Huvtröja, keps och overall!

    Bykpinne=klädnypa, Bygel=galge, Stöpsel=Stickkontakt

    De 2 översta har jag ingen aning om...men poppar kanske betyder "exploderar"?
  • Stooler
    Eurydike skrev 2023-07-19 22:02:59 följande:
    Jag tror det är människor med flexibla liv och arbetstider. Till och med Skalman skiter i att anpassa sig till det som kan anses som normala arbetstider. Han sover när han har lust och äter när han har lust. Jag säger som min mor sade till mig: Duger det åt Skalman så duger det åt mig 🐢
    Bra och rolig jämförelse! Cool Då är jag som Skalman, fast utan mat och sovklocka!
    Anonym (Loo) skrev 2023-07-19 21:45:27 följande:

    Är det dom utan jobb som hänger i den här tråden? För det är väl de enda som kan och orkar sitta framför datorn på natten.


    Avd. förhastade slutsatser! Flört
    Jag jobbar...emellanåt! Men enbart internetbaserat jobb utan arbetstider men med dead-line istället. Gillar nätter, får mycket energi och fokus av tystnaden!
  • Stooler
    fultextad användarhandbok skrev 2023-07-19 21:53:40 följande:
    Vad trevligt! Det finns nog en hel del lokala Sverigesvenska ord som jag skulle kunna gissa fel på, det finns ju många dialekter och speciellt de Sydsvenska dialekterna har jag inte väldigt lite koll på, och då har jag nog redan som det är begränsad koll. Inte gör det ju så mycket om de ord du använder inte är officiella. Nu ska jag dyka in i duschen och sedan ner i sängen, vi ses!
    Jag skulle kunna bidra med en hel del "Sumpanslang"! När "Söder" i Stockholm blev rumsrent så genererades mycket av Stockholmsslangen från platser som just Solna/Sundbyberg som hade massor av industri-arbetsplatser!
  • Stooler

    Lustigt! Jag satt faktiskt och pratade med några grannar om favoritfilmer igår på lokala puben här. Så min lista var i stort sett klar...Cool

    1.) Gökboet (One flew over the Cuckoo's Nest)
    Den ultimata filmen, man slits mellan eufori, hopp, förtvivlan och ilska. Ibland skrattar man högt, andra gånger vill man mörda Miss Ratched i filmen. Såg filmen första gången som tonåring och sedan sett den mer än 10 gånger till. 1 av 3 filmer i historien som plockat alla de 5 mest prestigefyllda Oscarsstatyetterna.

    2.) Se7en (Seven)
    Enligt väldigt många, den bästa thrillern som någonsin gjorts. En ung Brad Pitt i huvudrollen, flera andra riktigt välkända skådisar och en intrig som gör att man sitter på helspänn till slutscenen.

    3.) Once upon a time in America
    Sergio Leones fullständigt episka berättelse om några pojkar man får följa under 3 timmar 49 minuter i deras uppväxt i New York på 1910-talet till vuxenåren. Musiken av ikonen Ennio Morricone är fantastisk, en handfull av de bästa Amerikanska skådisarna från 1980-talet och framförallt brilljerar Robert De Niro.
    Filmen ligger kvar på SvTplay tror jag, den gick på TV förra helgen.

    Utan inbördes ordning:

    22 Bullets (Thriller)
    Pulp Fiction (Gangster)
    Forrest Gump
    BIG
    Guds stad (Ciudade de Deus)
    No Country for Old Men
    Döda poeters sällskap
    Life of Brian
    -------------------
    Det finns ett gäng till jag skulle vilja lista, men man lär stoppa nånstans! :)

  • Stooler

    Apropå Terminator så skojade Robin Williams om Arnold Schwarzenegger, han sa att den enda skådespelaren med färre repliker än Arnold i sina filmer ..........................var................................................Lassie!  Solig

Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!