Inlägg från: Anonym (Likadan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Likadan)

    Panikångest! Jag blir inte fri!?

    Jag hade som du i 33 år, varit med om mycket i livet. Gått i psykolog i 7 år och DBT ett halvår. Vet du vad som förändrade mitt liv? Jo, för ett år sen började jag meditera. Det har förändrat ALLT! Jag mediterar två omgångar per dag, 30 min varje gång. Jag började läsa på om hjärnan och hur våra tankar startas, lärde mig mycket om mindfulness och jag har helt seriöst fått bort 80% av all min ångest och panikångest. Hjärnan är den som förstör för oss, men genom meditation och mindfulnes kan vi lära oss se på våra tankar på andra sätt. Meditation tar tid, men det går!! De var hopplöst i början med efter ett par veckor blev de bättre och bättre . Jag önskar såhär i efterhand att jag började tidigare. Har gått på antidepressiva och lugnande i många år, men när du väl blir SAMS med din hjärna, dina svåra gamla minnen, rädslor så kan du ALLT! Om de funkade för mig, så kommer det funka för dig! Meditation har många års forskning på sig, inget som hör med något övernaturligt eller religon att göra. 

  • Anonym (Likadan)
    Anonym (Tiger) skrev 2022-03-25 10:57:23 följande:
    Meditation kommer ju från buddhismen, så visst har det med religion att göra. På samma sätt som de kristna får hjälp med ångest genom att vända sig till Jesus. 
    Meditation handlar om att lyssna på sin andning helt enkelt. Jag har vänner som mediterar och som är ateister. Men du gör som du vill med din panikångest, jag försökte bara hjälpa 
Svar på tråden Panikångest! Jag blir inte fri!?