Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    Flash Gordon skrev 2022-03-25 09:39:17 följande:
    Du får ta åt dig om du vill men det sitter folk här inne som fortfarande inte fattar Putins och Rysslands reaktion utan kallar den för "galen" och "sjuk".
    AndreaBD skrev 2022-03-25 09:07:10 följande:
    Att se saker från den andres perspektiv är dessutom inte problemet här - det har du uppenbarligen missat. Problemet är ju att man kanske inte trodde att han skulle ta risken. 
    Och man "kanske inte trodde att han skulle ta risken" just för att man inte kunde förstås Putins perspektiv. Hur viktiga dessa frågor var för honom.

    Du satte precis fingret på det jag skrev.
    Det är du som inte fattar. Naturligtvis är det galet och sjukt det Putin sysslar med. Att han följer en linje behöver inte innebära att man tycker det är en sund linje. Naturligtvis har inte väst läst Putin fel. Man har noga följt hans agerade inte minst sedan Krim 2014. Att NATO har ställt upp sitt försvar just där Putin tycker det känns hotfullt mot Ryssland är naturligtvis för att man inser just vad han är kapabel till. Finns det någon regel han inte har brutit?

    Risken handlar om kärnvapen. Om Putin använder sig av kärnvapen kommer han att riskera ett nytt Hiroshima i Moskva.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Dunderthunder skrev 2022-03-25 13:35:47 följande:
    Nej, det är du som inte fattar!
    Naturligtvis är det galet och sjukt det Putin sysslar med. Att starta ett krig är alltid sjukt och galet. Att Putin följer en linje behöver inte innebära att man tycker det är en sund linje.

    Naturligtvis har inte väst läst Putin fel. Man har noga följt hans agerade inte minst sedan Krim 2014. Att NATO har ställt upp sitt försvar just där Putin tycker det känns hotfullt mot Ryssland är naturligtvis för att man inser just vad han är kapabel till. Finns det någon regel han inte har brutit?


    Risken handlar om kärnvapen. Om Putin använder sig av kärnvapen kommer han att riskera ett nytt Hiroshima i Moskva.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Kermit1561 skrev 2022-03-25 14:02:47 följande:
    Det här är lite lustigt, Lavrov säger att "? Vissa europeiska politiker tycks vilja förstöra, bryta ned, förinta och strypa den ryska ekonomin"

    Javisst, det är ju det som är meningen med sanktioner, att strypa den ekonomi som håller kriget igång.  

    omni.se/rysslands-svar-vast-forklarar-totalt-krig-mot-oss/a/mr4nwg
    Exakt. Strypa ekonomin som tillåter att kriget fortsätter.

    Naturligtvis kommer oskyldiga ryssar att lida, men inte en bråkdel så mycket som oskyldiga ukrainare lider idag.

    Mina räkningar är också högre och kommer sannolikt att stiga ytterligare, men jag tar det gladeligen såsom ryssen också borde göra för att få slut på det är blodiga kriget mot Ukrainas civilbefolkning.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Tom Araya skrev 2022-03-25 15:35:32 följande:
    Rysslands svar: Väst förklarar totalt krig mot oss (msn.com)
    Javisst. Moskva är under raketbeskjutning dag och natt så moskvaborna har krupit ner i tunnelbanan. Sankt Petersburg är jämnad med marken och det finns varken internet, el, mat eller rent vatten.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2022-03-25 17:51:39 följande:
    Jag skriver som jag gör eftersom folk som läser här är vuxna och jag (och jag är helt o-ironisk nu) i utgångsläget tror det bästa om folk - att de klarar av att läsa och förstå en text och kan förstå vad som avses även om texten skulle vara tolkningsbar. Jag litar på att folk, om de känner att de behöver tolka det jag skriver, gör en välvillig tolkning.

    Sedan finns det här enskilda individer som medvetet gör illvilliga tolkningar och sprider sina egenpåhittade lögner av det som står men det handlar helt och hållet enbart om dem själva så det kan jag inte göra så mycket åt.
    Ditt SDs supporters har det lite som ett mantra: "Jag är missförstådd".

    Det finns inget att missförstå. Väst förstår inte Putin, men du däremot har klurat ut precis hur hans komplexa tankar går. Tillåt mig småskratta och kliv gärna ner från dina höga hästar.

    Väst har mobiliserat mot ryska gränsen i åratal för att man fattar vad den maktgalna lille pensionären vill. Det gör även hans tidigare bundsförvanter. Högst upp på listan bland de gamla Warszawapakts-länderna som inte redan sprintat mot väst står ett NATO-medlemskap.

    Det finns inga illvilliga tolkningar. Du får börja stå för vad du kläcker ur dig nån gång. Den bruna anstrykningen, vördnaden för Putin och det inpyrda regeringshatet där du målar upp statsministern som en socialdemokratisk diktator har varit en konstant i åratal.

    Det går alltid att återvända till flashback och ta med sig likasinnade.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2022-03-25 18:52:24 följande:
    Det som händer är att man håller på att skapa nya förband inne i Ryssland medelst allmän mobilisering. Det kommer alltså fler ryska soldater in i Ukraina snart.

    Då kan man stanna av offensiven utanför exempelvis Kiev men Ukraina blir tvungna att låsa upp styrkor där för att försvara staden. Samtidigt öser ryssarna på hårdare i öster.

    Det är inga bra tecken för Ukraina det som sker nu.

    Det mål ryssarna (temporärt?) verkar ge upp är att erövra Kiev men samtidigt kan man gå än hårdare in för att driva ut ukrainska armén ur Donetsk och Luhansk.
    Ja, de får ända bort mot Japan för att hitta soldater som verkligen tror på Moskvastyrets drömmar om ett återförenat stormakts-USSR.

    Om stridsviljan var låg tidigare bland de värnpliktiga som mobiliserats från närmare håll lär den inte bli större bland de längre österifrån.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2022-03-25 18:06:42 följande:
    Jag är övertygad om att det finns individer inom säkerhetstjänsterna i väst som förstod att Putin menade allvar. Men de har ju helt misslyckats med att övertyga politikerna i väst om detta.

    Det har sedan murens fall funnits en näst intill naiv förhoppning bland våra politiker om att Ryssland ska bli ett demokratiskt "västland". För inte kan väl de vilja något annat?!

    "Saklig, påläst och kunnig" och "ett möte i god ton" sa Sveriges statsminister om Putin så sent som 2019.

    .
    Men gjort är gjort. Nu vet vi bättre.

    Då måste vi fundera på hur mycket allvar vi ska ta allt annat Putin säger. Hur pass allvarliga alla andra konflikter med ryska minoriteter i Det Nära Utlandet är.

    Risken är uppenbar att man återigen inte tar honom på orden utan hoppas på att han ska tänka som en västerlänning.
    Nämen är du den store Putinkännaren övertygad om att det säkert finns någon annan inom säkerhetstjänsterna i väst som "förstår" Putin. Så stort av dig

    Varför tror du att Sverige har tränat ukrainsk militär, för att man inte förstod att Ukraina skulle kunna behöva försvara sig mot Ryssland? Jo, det var säkert därför man började i samband med att Putin invaderade Krimhalvön.

    Varför tror du att NATO har ägnat decennier åt att mobilisera militärt mot ryska gränsen, för att man inte har förstått att det inte finns något hot från öster? Jo det är säkert därför.

    Har det föresvävat dig att man egentligen skiter i hur Putin tänker och varför han gör som han gör? Det räcker med att veta ATT han skjuter raketer på Ukraina för dra på med sanktioner.

    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Padirac skrev 2022-03-26 00:09:35 följande:
    Putins invasion och angrepp på en grannstat tillsammans med mördandet av civilia har tvärt mot vad Putin önskar stärkt västvärlden och USA och samtif´duigt försvagat Ryssland, Kreml och Putin själv.  Alla insatta bedömare menar att Putins angrepp på Ukraina är det taktiskt och strategiskt största misstag Putin gjort, det är ett stort avsteg från hans tidigare pragmatiska syn på hur han skall behålla sin maktposition.

    Underrättelsetjänsterna har hela tiden rapporterat om Rysslands kommande aktioner med en omfattande precision  - så att de och politiker inte gjort sitt jobb är inget annat än ett försök att spela ned den fria världens agerande för att inte hamna i en eskalerande situation med ritkigt fruktansvärda konsekvenser.

    Putin har sedan åtminstone 2006 drivit tesen att Ukraina inte är en legitim stat och att de är en del av Ryssland och Rysslands maktsfär -  Putinism inte artskild från nazism eller fascism.  Putins har länge upphöjt fascistiska tänkare och har till och med delat ut fascistisk litteratur till förvaltningar och makthavare.

    Putins tankevärld handlar om den förlust av makt som Ryssland upplevt sedan SUs fall och att allt som försvagat Ryssland beror på USA och USAs allierade, Putins tankevärld består av ära, förorätter, respekt och konspirationsteorier - i denna labyrint av fantasier har nu Putin gått vilse och agerat irrationellt i den menuing att han motverkar sina egna mål.
     
    Det är Putin som varit naiv och trott att han skulle få lite fritt spel rum inom gamla Sovjetunionen - att även omvärlden skulle betrakta Ukraina som en rysk inre angelägenhet.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    nattuw skrev 2022-03-27 12:17:20 följande:
    Det finns bedömare som pekat på att väst hade ett fönster strax efter Sovjets sammanbrott där vi skulle kunnat fördjupat samarbetet och skapat mer avspända relationer och i förlängningen fått ett mer demokratiskt Ryssland. Men att andra och mer cyniska politiska motiv gjorde att det inte blev så. Istället kom Ryssland att återigen bli det mörka hotet från öst. Så frågan är om sprickan mellan Väst och Öst bara beror på Putin eller om det vore på sin plats med lite självrannsakan.
    Det fönstret fanns men har successivt stängts av Ryssland. Sverige fortsätter att ge bistånd till Ryssland för att utveckla bl a demokrati och yttrandefrihet, men snart finns det väl inga organisationer kvar som kan ta emot hjälpen.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    nattuw skrev 2022-03-27 12:25:21 följande:
    Så nu har du plötsligt förvandlats till en expert på Putins tankevärld.
    Den tankevärlden har det naturligtvis skrivits spaltmeter om av olika experter.

    Om du inte orkar läsa in dig kan du med fördel ta del av Padirac  sammanfattningar.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa