Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    Kermit1561 skrev 2022-03-03 11:05:58 följande:
    Med tanke på hur omvärlden reagerat är det föga troligt att de fortsätter med nya krig inom en snar framtid. 
    Men samtidigt så känner sig Putin numera så pass "missförstådd" och kränkt och dåligt behandlad att han inte ens skulle vara nöjd med det. Han känner sig numera provocerad av precis allt. Såg just en pressträff med ryske utrikesministern Lavrov. Samma sak där! Varje fråga han får av utländska journalister missförstår han som en kränkning mot Ryssland. Det är därför det ser illa ut.
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2022-03-03 21:48:47 följande:

    Bekymrar sig en psykopat någonsin över något? De vänder väl bara sina planer som de ser kan ge dem vad de vill. Fungerar inte ett sätt, tar de till ett annat.


    Han är mer narcisst än psykopat. Och de blir VÄLDIGT kränkta och hämnas hur mycket som helst. Förresten så stämmer det inte att psykopater inte bekymrar sig över misslyckanden. De hämnas också för såna. 
  • AndreaBD

    Anonymous har uppenbarligen tippsat om att försöka upplysa vanliga ryssar om vad som pågår genom att skriva det som recensioner på ryska restauranger. 

    Det är en bra idé. Dock är det svårt att formulera det bra, så att folk tror det. 

  • AndreaBD
    skolios skrev 2022-03-04 00:54:56 följande:
    Läste det tipset ( är det verkligen anonymous tips från början?) Och tyckte det lät som en utav de bättre idéerna. Gå via Google map och välj ut random restaurang och istället för att skriva en recension av restaurangen skriver man en kort pamflett eller sammanfattning av läget. 
    Visst är det svårt att veta hur man ska formulera sig för att bli trodd. Har du idéer?
    Kanske att kortfattat "motbevisa" dem viktigaste av Putins påståenden? Så som att ukrainska regeringen har valts av folket, att presidenten inte kan vara Nazi för att han är jude. Att han dessutom är tillhör den rysktalande minoriteten som Putin påstår att han vill rädda från folkmord. Att Ryssarna bombar först och främst bostadsområden och att ukrainska civila sitter fast där för att inte alla hinner eller orkar fly. Tågstationerna i storstäderna är fulla med folk som får vänta i flera dygn för att försöka ta sig ifrån städer som blir bombade utan avbrott.

    Förresten - är det någon idé att ge länkar till t.ex. youtube-videon? Eller har man i Ryssland blockerat såna? 
  • AndreaBD
    skolios skrev 2022-03-04 00:57:22 följande:
    Knäckfrågan är väl hur/om man kan få en narcissist/psykopat/annan personlighetsstörning att ändra sig?
    Nej, det tror jag inte går. Möjligtvis genom styrka, väl underbyggda hot. Men där är ju frågan hur pass mycket vett han har kvar.

    Hörde något intervju med en oligark som brutit med Putin och flyttat till England. Och han sa att han tycker att Putin visar tecken på demens. Framför allt paranoian. Att han inte var så tidigare. I så fall måste andra stoppa honom. Egentligen bör man ju ha en sån paragraf i sin författning - vad man ska göra i fall ledaren visar tecken på psykiskt sjukdom eller demens. 
  • AndreaBD
    Anomym som vanligt skrev 2022-03-04 09:04:20 följande:
    Tror inte det hjälper. De får ju tom lära sig i skolan att väst sprider desinformation och youtube mm är fakenews. Det enda de ska lita på är de statskontrollerade kanalerna.
    Men det går ju att kolla om presidenten är jude. Om man nu inte tror att det mesta som står på nätet är osant. Ryssland är inte Nordkorea. De har tillgång till annan information. Och det som Putin berättar är ju ganska uppenbarligen osant. 
  • AndreaBD
    Kermit1561 skrev 2022-03-04 10:42:53 följande:
    Fast Putin har till skillnad från ovastående varit rätt öppen med att hans ambition är att återskapa gamla USSR, så han kommer knappast nöja sig med Ukraina, om Ukraina faller lätt så fortsätter han med nästa land. 
    Tänker du att man borde ha gjort så med Hitler också, låtit han fortsätta invadera länder för att till varje pris undvika krig? Hur tror du vi hade levt idag då?  
    Ger man efter har man i praktiken givit upp den moderna demokratin, yttrandefriheten etc. (och det är ju också vad som hänt i t.ex Vietnam)

    Frågan är vad som i längden orsakar mer lidande, att ge upp och leva under förtryck eller att kriga för ett fritt samhälle? Jag tror det lönar sig att kriga för demokrati och yttrandefrihet. Jag vill att mina barn skall ha det bättre, inte sämre. 
    Man HAR ju gjort så med Hitler. Neville Chamberlain, framför allt. Man lät honom ta Österrike och en del av Tjeckoslovakien, och sedan fortsatte han bara. Och samma sak händer nu med Putin. Det gick bra att ta Georgien och Krim.....
  • AndreaBD
    Kermit1561 skrev 2022-03-04 13:44:08 följande:
    Ja, men frågan var om man borde ha fortsatt så hela tiden, även därman faktiskt till slut gick i krig. 
    Tja, det blir väl alltid så att man inte låter någon fortsätta i all evighet. Om man borde ha ingripit tidigare.... det kan man diskutera, men det är svårt. 

    Jag kom just att tänka på en parallel situation. Det är nästan som kvinnor som blir misshandlade av sin partner. De har inte reagerat i tid. Men hur skulle de ha vetat att de borde ha reagerat redan då, när det inte var så farligt än? 
  • AndreaBD
    Kermit1561 skrev 2022-03-04 13:51:45 följande:

    Jag har roat mig med att posta recensioner på restauranger i moskva på google maps enligt tips från diverse håll. 

    Jag använder följande text:
    UN condemns Russian invasion of Ukraine, 141 out of 193 member states voted in favor of resolution, 35 abstained, 5 voted against

    Översatt till av google till
    ??? ???????? ????????? ?????? ? ???????, 141 ?? 193 ??????????-?????? ????????????? ?? ?????????, 35 ????????????, 5 ????????????? ??????

    Är det någon med kunskaperi i ryska som vet om det är läsligt? 
    Finnd det andra förslag på texter? 
    Min tanke är att det massiva motståndet i FN väcker eftertanke, att posta döda och skadade riskerar att avfärdas som propaganda. 


    På ryska? Jag drar mig lite för det, man vet ju inte hur översättningen blir då. Tänkte egentligen ta det på engelska. 
  • AndreaBD

    Jag har inte lyckats skriva in på nån recensionssida. Många verkar ha stängt av den funktionen. Suck.....

Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa