Inlägg från: klyban |Visa alla inlägg
  • klyban

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    Anonym (Den 3.e sidan i kriget) skrev 2024-08-12 13:16:56 följande:

    1) Exakt vilka tankar? Var det fel av mig att hjälpa en ung ukrainare med lite pengar? Jag hade gjort det samma för en ung rysk medborgare.


    2) Jag syftar inte på pengarna i sig, utan på det mest etiska användandet, och jag har helt enkelt en annan övertygelse än du om att allt dödande är fel. Du kan vara oenig med mig. Det är ok, men jag vill skriva lugnt och respektfullt i en debatt.


    3) Jag har inte påstått ett ord om vad ryssarna gör eller inte.


    4)Jag hindrar inte dig från att skicka vapen men jag har faktiskt rätt att ha en tanke som inte stämmer med mainstream om mina skattepengar. Jag har rätt att tycka att de inte ska gå till vapen till vare sig ryssar eller ukrainare eller några andra.


    5) Jag hindrar ingen  som vill strida med vapen, men jag är emot att ofrivilliga skickas till att bli kanonmat. Många ukrainare flyr mobilisering. Vad har du att säga ukrainare som  inte vill strida?


    6) Är du kvinna eller man? Det är främst män som offras-som är utsatta för inkallning och att bli sända till fronten. Är du själv beredd att anmäla dig till fronten?


    7) Jag vill inte ha något kumbaya. Däremot vill jag att enskilda individer som inte vill dö vid fronten inte ska behöva göra det. jag är den jag säger. Jag är faktiskt pacifist.


    2 Lär dig vad krig är istället för prata om saker som inte är.

    3 Vi vet historiskt vad ryssarna gör med Ukrainare när de bråkar med dom, men sjunga lite Kumbaya, my lord är inte till mycket hjälp alls.

    4 NÄ, ditt tyckande saknar betydelse, och de få kronorna att skicka och hjälpa är en mycket bra investering.
    Om nu inte man vill ha krig till Sverige, då är det en dålig investering, och komiskt nog många nollor till dyrare.

    5 Din idé leder till att Ukraina förlorar, du vet såna små petitesser Solig

    6 Saknar betydelse för dina "åsikter".

    7 Jo, det är vad dina åsikter står med sen och I N G E N T I N G.


     


    Försöker du verkligen inbilla dig att din etik som du inte ens bryr dig om att förklara vad den består av och inte låta viss fakta gå förlorad som att ryssar kommer bara döda mer Ukrainare om de vinner.


     


    Det berättar för mig att du redan vet din etik har svåra svåra och stora hål i sig, då det innebär bara mer döda och inte mindre som du tror dig argumentera för.
    Något stämmer inte med dig, något är allvarligt fel med det du skriver och att kan bara se en alternativ agenda.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Den 3.e sidan i kriget) skrev 2024-08-12 14:14:22 följande:

    Du MISSAR ju att jag är för vapenvägrare på den ryska sidan OCKSÅ.  Det finns MÅNGA som lämnat Ryssland för att undgå mobilsiering. De är vära ALLT STÖD.


    Sen HINDRAR JAG INTE NÅGON frivillig att strida för Ukraina som stat. Jag hindrar inte heller Ukraina som stat att ta emot vapen etc. Men det MÅSTE VARA TILLÅTET att stödja och sympatisera med enskilda vapenvägrare.


    är du kvinna eller man? Män är mest utsatta för inkallning? Är du själv beredd att anmäla dig som frivillig frontsoldat?=


    Du vet om att ingen bryr sig om dig väl, och att putin har storhetsvansinne och kommer hit så fort hen har avslutat länderna före oss.


     


    Och igen berättar du att du har ingen aning vad krig är och hur man blir inkallad funkar i krig.
    Men mer Kumbaya, my lord kommer bara skada oss än mer, ja, om nu din tanke ska få ske.


     


    Nu blir jag mer och mer fascinerad i hur du undviker att förklara din etik och hur den ska komma runt saker.
    Jag inser att din etik är trasig pga detta, då du aldrig kan förklara den och med all fakta som finns.


    Då det du säger bara leder till kriget sprider sig, så jag tar slutsatsen att det är just vad du önskar också.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Den 3.e sidan i kriget) skrev 2024-08-12 15:08:48 följande:

    Han vill återupprätta så mycket som möjligt av Sovjetunionen, inte kommunistparti-mässigt men territoriellt. Sverige ingick inte där.Ja, storhetsvansinne men han vet att det skulle kräva mer resurser än det ger att hålla Sverige.


    Jag är utbildad i det militära, men sökte senare vapenfri placering. Jag vet vad krig är.


    Är du kvinna eller man? Har du militär utbildning ? Kan du tänka dig att anmäla dig som frivillig till fronten i Ukraina? Vet du att det är främst män som är utsatta, som tvingas dit och i många fall dödas? FORTFARANDE INGET SVAR PÅ DESSA FRÅGOR


    Min etik är enkelt att förstå. Det är fel helt enkelt att döda. Därför kan jag inte tänka mig att bära vapen. Jag stöder ENSKILDA VAPENVÄGRARE FRÅN BÅDA SIDOR-både i denna konflikt och andra, tex, Gazakonflikten. OM BÅDE RYSKA MEDBORGARE OCH UKRAINARE VAPENVÄGRAR blir det MINDRE STRID.


    SOm jag sade, det är något som är allvarligt fel här.


     


    Konstaterar du kan sjunga kombaya, my lord, men det hjälper inte Ukraina ett skit.
    Vad som hjälper Ukraina, det är den humanitära och militära stöd vi gett.
    Och att inte vilja ge detta stöd för Ukraina att försvara sig själva, ja, det måste betyda att den personen längtar tills putin kommer hit till Sverige.


     


    Och den naiviteten du har är makalöst omfattande.
    Och det är därför man inser något är allvarligt fel här, och det ser ut som nått vatnik-aktigt.


    nattuw skrev 2024-08-12 21:32:10 följande:

    #3162
    Anonym (Den 3.e sidan i kriget­)

    "Jag har inte sagt att vackra ord gör skillnaden, och jag hindrar inte heller de som VILL strida för te.x Ukraina att göra så."

    Få personer strider frivilligt. Men många inser att en del av att vara vuxen är att ta ansvar och försaka sina egna intressen. För de som inte vill se sina döttrar gruppvåldtas av berusade soldater från en okupationsmakt är det inte en fråga om att man vill strida utan om att man vill skydda.


    Och ta bara en sådan sak också att bli inkallad i krig är vad som sker när man är i krig.
    Den intressanta saken är att användare försöker inbilla sig om en värld som inte existerar, och tror något blir bättre av att fantisera.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Den 3.e sidan i kriget) skrev 2024-08-13 10:08:21 följande:

    Åter igen: Är du man eller kvinna? Är du krigsplacerad och som vad? Vet du att det är främst män som är utsatta för mobilisering och skickas att i många fall dö i krig? Är du beredd att anmäla dig som frivillig till fronten i Ukraina och Ryssland?


    Nej, och åter nej. För det första är Putin inte intresserad av Sverige som förstahandsmål. För det andra vill jag att mycket görs för att uppmuntra ryssarna att avsätta Putin och att vapenvägra om de får inkallelseorder.


    Jag är definitivt Putin-motståndare och har ofta debatterat mot hans svenska anhängare. Jag har tydligt skrivit att jag anser honom skyldig till massmord.


    Är du på riktigt nu, eller är det bara till för att byta ämne.


     


    Det är du som ifrågasatt skattemedel till Ukraina, då du vill hellre ta den större när Nazisten putin är i Sverige är min slutsats.
    För tydligen ska det sjungas Kombaya, My lord istället.


     


    Intressant du försöker lägga orden i munnen på mig, då det jag sade som du tänker innebär du ger bort Ukraina till putin för sen för folkmord.
    Något har gått katastrofartat fel här för dig, och är du bara en vatnik eller vad är orsaken att inkallade är just inkallade, för alla vet det allra minsta om krig vet ju det är standard.


    Och putins nazistförband skulle lägga ned vapen om Ukrainare gör?
    Det kan du väl inte försöka inbilla dig väl?
    För det vore faktiskt ytterligare en nivå till med något som gått sönder.

    Jag kan bara se en sak framför mig och det är att du vill ha putin hit, för alla dina förslag leder till den punkten och när man är i ett krig.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Den 3.e sidan i kriget) skrev 2024-08-14 11:34:44 följande:

    Är du man eller kvinna ? Är du militärt utbildad och kommer du att inkallas till väpnad tjänst i händelse av krig ?  Du verkar tycka att andra då skall inkallas.


    Vad vet du själv om krig? VARFÖRVÅGAR DU INTE SVARA?


    Jag har inte föreslagit något över huvud taget, varken att sjunga något eller annat. Jag säger bara 3 saker.


    1) Vapenvägrare  och desertörer  (individuella) på båda sidor är värda stöd och skydd. Jag ångrar faktiskt inte en enda sekund att jag hjälpte en ung ukrainare med lite pengar.


    2) Jag önskar inte att med mina egna skattepengar bidra till vapen, varken till Ryssland eller Ukraina eller Sverige -eftersom jag är pacifist. Jag hindrar ingen som vill donera egna medel till militära ändamål, och jag hindrar inte Ukraina från att ta emot några vapen från de som skickar, t.ex USA. Jag säger bara att jag själv inte vill vara en del av vapenkedjan, däremot gärna donera till hjälp åt civila.


    3) Allmän värnplikt med tvång att strida är fel i såväl Ryssland som Ukraina och Sverige. Jag hindrar ingen som vill från att strida.


    Jag TALAR OM INDIVIDER - ENSKILDA vapenvägrare och desertörer - inte hela förband på någondera sidan. Jag säger INTE att "Ukraina skall kapitulera".. Jag stöder de enskilda som flyr mobilisering eller från fronten om de redan kommit dit.


    Jag har TYDLIGT SAGT att jag ansett Putin skyldig till massmord. Jag har tydligt sagt att jag inte stöder "putte-kramarnas>" ståndpunkt.


    Jag debatterar i sakfrågan utan personangrepp. DET MÅSTE vara TILLÅTET att föra fram en pacifistisk ståndpunkt utan att bli kallad idiot; som du i princip kallar mig. Det måste finnas respekt för meningsmoståndare i debatt, och inte personangrepp i seriös debatt. Det måste vara tillåtet att inte ställa upp på krigets logik.


    3, visste inte du hur krig nu fungerar, och nu skriver du en sak alla vet och att bli inkallad är en del av krig :whoco5:


     


    Jag berättar bara vad dina idéer leder till, inte att du praktiskt gör dom :whoco5:
    Och det är vad som sker om man gör som är det intressanta här, då det betyder att putin kommer hit.


     


    Något är allvarligt fel i det du skriver och frågan är bara varför du skriver så konstiga saker och med tanke på att dom samtliga är putin till hjälp.
    Finner du inte den detaljen rätt intressant att det är så?


    Det gör jag.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Den 3.e sidan i kriget) skrev 2024-08-15 11:31:04 följande:

    Varför vågar du inte svara. Jag upprepar mina frågor- Är du man eller kvinna? Är du militärt utbildad och krigsplacerad i stridande befattning ? vet du att det är främst män som drabbas av inkallning och sändande till i många fall döden i krig?


    Ingen stat har som jag ser det moralisk rätt att inkallar någon till väpnad tjänst, vare sig den staten är Ryssland, Sverige eller Ukraina eller andra stater, ääven om det sker i praktiken. Det i sig gör det inte etiskt riktigt.


    Jag har ju inte ens presenterat några idéer alls. Exakt vilka idéer avser du? Exakt vilka?


    Nej, Det är inte Putin till hjälp om allt fler av hans soldater OCKSÅ vapenvägrar. Det är inte Putin till hjälp om allt fler vill avsätta honom. Jag tänker inte sluta stödja vapenvägrare. Jag backar inte där.


    Jag tänker utanför boxen och ställer inte upp på krigets logik och jag är inte sämre än du för det.  Man får faktiskt ha olika åsikter.


    Din moral är det ingen som bryr sig om i ryssland, och det hade du vetat om och om du hade vetat något om krig och inkallning.


     


    Vad får dig skriva skräpet du skriver?
    Undrar då allt handlar om att hjälpa nazisten putin med sina krig.


     


    Din naivitet är så abnorm att jag tror inte på dig ens.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • Meddelande borttaget
  • klyban
    Anonym (Den 3.e sidan i kriget) skrev 2024-08-17 12:30:10 följande:

    Jag är SANNERLIGEN INTE en del av ryskt desinformationsnätverk. Jag har 1000 och åter 1000 gånger tagit avstånd från putte-regimen, 1000 och åter 1000 gånger avvisat puttes påstående att det i själva verket är USA som angripit Ryssland. Jag har tydligt anklagat putteregimen för mord på 100 000-tals.


    I Sverige finns möjlighet till vapenfri tjänst, och få inkallas till militärtjänst jämfört med på min tid på 80-talet, så vapenvägrarna är nog få om ens befintliga idag, Själv sökte jag helt lagligt vapenfri placering och fick det eftersom jag är pacifist och kristen (aktiv bla i Svenska Kyrkan och Katolska Kyrkan) och var alltså inte vapenvägrare.


    Sedan missar du att jag är för ÄVEN RYSKA VAPENVÄGRARE. Jag stöder både  ryssar och ukrainare som inte vill dö unga vid fronten.


    Jag stöder alltid individen mot staten. Staten har moraliskt sett aldrig en äganderätt över individens liv.


    Dock dina förslag är nazisten putins önskelista och hur du berättar att du inte förstår hur krig fungerar och att man kallar in folk.


     


    Hur kan man inte veta såna här saker, allt med ditt Kumbaya, my lord berättar att det är till putins hjälp.


     


    Finner du inte sånt intressant, undrar då du uppvisar en nyttighet för ryssland.


     


    Och detta med skattepengar är än mer komiskt och med tanke på du tror det är inte väl investerade pengar.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    En med många djupa tankar skrev 2024-08-19 12:18:34 följande:

    EXAKT VILKA FÖRSLAG? Jag har ju inte gett några förslag. EXAKT VILKA !


    Självklart vet jag  hur krig fungerar men det betyder inte att det är moraliskt rätt. Självklart vet jag att individer inkallas men att det sker betyder inte att det är moraliskt rätt.


    EXAKT HUR skulle Putin ha någon hjälp av mig? Vad jag skriver här påverkar väl inte honom? EXAKT HUR skulle det påverka honom? EXAKT HUR skulle Ryssland ha nytta av vad jag skriver?


    Skulle Putin önska det jag vill . som bla är att  RYSKA MEDBORGARE SKA VAPENVÄGRA OCH DESSUTOM AVSÄTTA HONOM?


    Jag har rätt att inte vilja att mina skattepengar går till vapen till VARKEN Ryssland eller Ukraina eller andra som utgjuter sina medmänniskors blod.


    Det är intressant och se att dina förslag innebär att Ukraina ska lägga ned sina vapen, för nazisten putin kommer inte göra detta oavsett vad du tycker ska ske och hur du inte förstår vad inkallning är i krig och varför man ens försvarar sig.


     


    Så du vill inte hjälpa Ukraina att försvara sig själva, och det i förlängningen skulle innebära putin kommer hit senare.
    Det är en konsekvens av vad du säger, och då är vi tillbaka till den nyttiga person som putin tycker såna som du är.
    För det finns inget bättre för honom att ha en som arbetar göra dagen enklare för den nassen.


     


    Och hur du låtsas om att dina förslag inte finns är rätt komiskt att se du försöker med.
    Då alla dina förslag är putins önskedröm, du kan ju alltid läsa tillbaka i din inlägg om du glömt vilka dessa är.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anton Chigurh skrev 2024-08-19 19:20:39 följande:
    Jag försöker igen, du missade förmodligen första försöket...Äpple

    Såå:

    KLYBAN....! 
    Är du krigsplacerad ???

    Har du militär utbildning av något som helst slag ??? 
    Tex, hafver du gjort militärtjänst??? (inte vapenfri utan riktig militärtjänst). 

    Mvh //Anton Hjärta

    En ointressant fråga för ämnet, då min person är irrelevant för ämnet och min person ändrar inte sak.


     


    Och försöker igen?
    Med vad?
    Vapenvägran?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa