Inlägg från: klyban |Visa alla inlägg
  • klyban

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    Holaquetal12 skrev 2023-08-30 17:33:36 följande:
    Hahah nej Ukraina är inte värre än Ryssland ursäkta mig. Bara att kolla statistik. absolut har de gjort det, precis som alla länder understödjer olika krig och konflikter, vi är inte bättre. ingen förnekar det. däremot är det faktiskt folkets rätt att uttrycka vilket land de vill tillhöra. det finns en anledning till att konflikten uppstått - inte sant? nä syftade därmed på att inte heller finns någon som helst anledning att göda den genomskurits regimen i Kiev, stödja ett felaktigt narrativ, fortsätta kriget osv. Nazism och korruption är lika vidrig när den är ukrainsk. Sverige kunde kräva fredsförhandlingar istället. oavsett vad är det fortfarande 9 år som folket får betala priset i form av blodspillan, kanske bör man lägga ned vapnen och stötta folket I berörda områden. ett Folk har rätt att bryta sig ut och i detta fall FULLT förståeligt. 
    Är detta ursäkten vatnik för putlers nazistiska förband? :whoco5:
    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Holaquetal12 skrev 2023-08-30 17:45:32 följande:

    Att seriöst kalla Ukraina för en fredlig demokrati är första sakfelet. öppna ögonen. sedan är det hårt att höra ter saker 1) Rysslands regering är inte mer auktoritär än de flesta regeringar i världen. 
    2) Putin har brett folkligt stöd oavsett vad vi tycker om Putin och det hålls val där. Putin styr heller inte Ryssland ensam som många i väst har fått en bild av då man gärna tar upp Putin som en viktig aspekt i detta. Ryssland styrs av väldigt många olika ledare i väldigt många delstater (världens största land). 
    3) Enskilda svenskars åsikter om Putin är totalt irrelevanta i denna diskussion 


    What ever u say vatnik :whoco5:
    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Holaquetal12 skrev 2023-08-30 17:58:54 följande:
    Haha ja brukar låta så när man inte har kunskap om ämnet och drivs av rysshat. (o)nyttig ? *****. 
    Vatnik ingen går på din desinformation, då den är för simpel att genomskåda :whoco5:
    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Holaquetal12 skrev 2023-08-31 09:43:40 följande:

    jag Blir ifrågasatt då jag är aktiv i diskussionen? Är meningen med tråden att man ska hålla med varandra i sin ensidiga syn och uppenbart dåliga omvärldsanalys så man kan odla sin russofobi tillsammans? det verkar så då det går inflation i div paranoida föreställningar om att jag skulle vara betald av Kreml, putinist osv. Tycker ni ska söka hjälp för er russofobi som uppenbart står i vägen för att se nyktert på detta. Man kan sätta sig in i en konflikt utan att ta ena eller andra sidans parti. Det borde alla göra. men detta är en farlig utveckling där man smutskastar ett annat folk i stort som i smått. denna smutskastning ser man ingenstans mot andra länders befolknings röst regeringarna begå övergrepp globalt 


    Ja du, vatnik, det du skriver är bara projicering av putler som ingen går på.


    Eftersom du försvarar putler nazism så hårt, så kommer en naturlig fråga direkt på detta och om n´du är nazist.
    För varför annars är du i en vatnik, för det saknar logik att du är utan den.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Holaquetal12 skrev 2023-08-31 09:46:44 följande:

    Då det blev många och långa kommentarer skriver jag ett inlägg som svar på dessa. För det första ser jag att alla dessa kommentarer är mycket målande beskrivningar av verkligheten i stort. Det är en cocktail av felaktiga fakta (exempelvis att det går dåligt för Ryssland ekonomiskt), en ensidig bild av konflikten, en glorifiering av Ukraina, whataboutism, halmgubbar osv. Detta är en ständig fokusförflyttning från det faktiska problemet. Det hela kokar ned till en enorm russofobi och ett påhejande av kriget där folket här dör varje dag. Ni är tyvärr ett resultat av hjärntvättade russofober (man kan faktiskt ställa sig frågan vilka som är betalade). Tror få av er kan höra skillnad på ryska eller ukrainska eller surzjyk osv, vet historien, kan peka ut huvudstäderna på en karta, känner folk därifrån eller satt er fot där. Ingenstans har jag påstått att valet i Ukraina var olagligt. Det var lagligt 2019. Det gör inte zelenskyj mindre korrupt och att missnöjet med honom inte är enormt. Det var däremot majdan. Ukraina är inte en demokratiskt välfungerande samhälle, tvärtom. Det råder censur, förtryck, korruption, stora brister gällande mänskliga rättigheter, grundläggande samhällsstrukturer så som sjukvård och rättsväsende fungerar inte, censur råder osv osv. Ger Ukrainas inbördeskrig Ryssland rätt att ingripa militärt? Nej. Faktum kvarstår dock att de som drabbats från 2014 och framåt av Ukrainas militära ingripande i utbrytarrepublikerna har dödat tusentals ryssar och det är ryssar som lever i dessa områden. Man kan undra vilka länder som sätter standarden för när ett val är s k legitimt och inte. (Dessa länder som själva olagligt annekterar andra områden, ingriper militärt osv) Om dessa länders uppfattningar ska styra undrar man varför inte de själva kunnat utlysa dessa val? Är de rädda för resultatet? Faktum är att det finns väldigt många områden i världen som vill utropa sig till egna stater och det accepteras ibland med hänvisning till deras rättigheter, medan det i andra fall anses som olaglig annektering. Som sagt är det olyckligt att ni som svarat här inte inser att nu själva befinner er i detta propagandakrig. man kan kritisera Rysslands regering om man vill utan att ha denna totalt svartvita syn och på många punkter totalt felaktiga bild av verkligheten och kriget och blanda ihop begreppen. 


    Vatnik, ingen går på din desinformation och var inget inbördes krig, utan ett krig av ryssland även det vatnik.


     


    Visst är det intressant du stödjer putlers nazistiska förband och attack mot ett suveränt land och med nonsens.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Holaquetal12 skrev 2023-08-31 10:00:15 följande:

    Absolut är annekteringen olaglig. Samtidigt är den här konflikten är inte ny, den är mycket känd sedan länge. varför är detta angeläget först 2022? Det är väldigt genomskinligt av väst också med deras ekonomiska intressen kring svarta havet som nu står i fokus. Det finns amerikanska och ukrainska ekonomiska intressen (Ukrainas regering är korrupt), det finns ryska ekonomiska intressen och det finns intressen för folket där att leva i fred inte minst!!
    Hade man nu brytt sig om mänskliga rättigheter som de så gärna vill påskina (jävligt larvigt att tro att folk ens gör på det) hade ju samma stater kunnat se till att övervakade val genomfördes istället med frågor så som 1) Vill ni tillhöra Ukraina 2) Vill ni tillhöra Ryssland 3) Vill ni bli egna republiker? Eller räknas mänskliga rättigheter först när de blir ukrainska? nä inte ens då. Så vi kan sluta låtsas det. 
    Har ni som kommenterar läst tidningsartiklarna och reportagen från Krim och Donbass senaste tio femton åren?


    Om inte - gör det! Det finns massor att läsa i våra vanliga tidningar. Det skulle kunna ge en mer nyanserad bild. om ni nu bryr er om mänskliga rättigheter och fred. 


    Bryr ni er om ukrainas terroritoriella integritet framför människoliv (de som bor i dessa områden)? 


    Väst???


    putler attackerar en suverän stat helt utan anledning, och skickar nazistiska styrkor för mörda,, kidnappar våldta barn, kvinnor och män.


    Och det mest komiska är att putler nazistiska förband har inte än idag hittat nazister i Ukraina :lol::lol::lol::lol:


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Trast skrev 2023-08-31 12:42:21 följande:
    Ukraina är ett suveränt land, att du ens föreslår en "omröstning" huruvida de ska tillhöra Ryssland är absurt. Det finns faktiskt ett enkelt slut på kriget, att Putin drar sig ur. Varför gör han inte det? Av en inneboende godhet?

    Du pratar om "vanliga" tidningar, var hämtar du din propaganda från?

    Det startade med att den putler vänliga presidenten de valde i Ukraina BOKSTAVLIGEN slängdes ut.


    Och det fick putler tappa fattningen och attackera krimhalvön, via "separatister".


     


    Vad denna vatnik hämtar sin propaganda är väl putler him self, hen verkar vurma svårt för putler, så svårt att sakligheten kastas ut genom fönstret.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    flemens skrev 2023-08-31 16:16:47 följande:
    Indirekt ja, men förmodlgen via RT och såna som Scott Ritter och Mersheimer som använder varandra som källor. Jag läser RT med stort nöje och sen kollar på några youtube-videor med ovan nämnda herrar och kan inte se någonting som skiljer deras åsikter, inte sällan citeras RT ord för ord faktiskt.

    Vad är RT?


    Är inte så bekant med vatniks källor av desinformation.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Löspsyket skrev 2023-08-31 19:19:56 följande:

    Man bli så frustrerad och irriterad när man ser inlägg med information endast från massmedia och källor utan någon som helst egen insikt. 

    Låt hatet komma åt mitt håll nu. 
    Putin är inte hemsk och inte heller Ryssland...
    Blir du fundersam när jag säger att USA dödar barn i Arabländer varje dag ? När regeringar stöttar talibaner med vapen samt människo avrättningar och smuggling ? 
    Till och med Svenska regeringer är hemskare än Ryssland. Tar hit ISIS krigare och ger dem pengar, boende och mat som någonslags belönning för att döda kvinnor och barn ?
    När 50% svenska folket svälter och blir hemlösa pga av mat, bensin, skatt, hyror och allt går upp i pris pga kriger i Ukraina. Jag kan säga såhär att Bensinen i Polen kostar 6 svenska kr per liter. Jag säger inte mer än de så kan ni få kasta lite källkritik på mig. 
    Det enda Svenska folket gör är att skriva hur arga dem är på allt och alla men håller käften när frågan kommer upp för alla är så rädda för argument och så svårt att stå upp för sig själv. 

    Ni tror även Ryssland attackerade Ukraina utan anledning eller ni tror de har med olja och nato att göra ?

    Ryssland satte krav på att Ukraina ej skulle ge bostad till Oligarkerna som flydde till Ukraina. 

    4 av de största Oligarkerna flydde till Ukraina med statliga lån och pengar samt en lastbil fylld med militära vapen från Rysslands regering men de har inget med saken att göra ? 

    Inte heller presidenten i Ukraina som tidigare varit komiker och nu gömmer sig i Sverige ?

    Tomma skal och npc's överallt fortsätt att sprida tv4 propaganda så kan ni sitta hemma o skriva era hjärntvättade inlägg medans era jobb, skolor och hem blir uppsprängda av statens egna terrorister som dem tar hit o försörjer :)


    Så skicka nazistiska förband till Ukraina och mörda hundratusentals är inte så hemskt?


     


    Vatnik försök igen ingen går på detta.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    flemens skrev 2023-09-02 01:53:22 följande:
    RT är ryssens ledande internationella propagandaorgan, förkortning av "Russia Today" Jag har följt den sajten i många år. De påstår sig vara en "nyhets-sajt" typ CNN och liknande. Särskilt road är jag av deras ledande propagandist Margarita Simonyan som figurerar ständigt på youtube-kanalen "Russian Media Monitor" som översätter hennes stollerier. Rekommenderas starkt för humor-effekten. Särskilt rekommenderas för alla vatniks, i alla fall de som har en hjärna kvar att tänka med.

    Tack, är inte så bekant med deras propaganda kanaler och är väl för jag inte bryr mig om att läsa skiten än mindre söka upp skräpet.


    Men som du säger, det är stor humor(Av den svåra tragikomisk arten då såklart, då det kostar människors liv.)


    Som tex nu när deras rymdprogram till månens sydpol fallera fullständigt, och sen kort efter skickade Indien upp en lyckad.
    Där kom det lite förgiftningar som jag förstod det.


     


    Varför kommer vatnik´s tro, ingen går ju på något av det dom skriver.
    Inte ens dom själva går på ett enda jävla ord de skriver, och hur ska dom då övertyga andra :lol:


     


    En sak den senaste vatnik sade och det var att alla som putler dödat i Ukraina inte alls är så himla dåligt.
    När de skriver så tokiga saker, så börjar jag undrar om de har svåra hjärnskador och när HUNDRATUSENTALS döda inte är något att bry sig om.


    flemens skrev 2023-09-02 01:59:18 följande:

    Det är lite intressant hur många ryssar som av någon anledning råkar som av en händelse göra den där putin-typen besviken plötsligt dör genom att falla ut från fönster, kraschar i flygplan, begår självmord eller blir förgiftade. Slumpen är misstänkt oslumpaktig..


    www.aftonbladet.se/nyheter/a/kEOMGB/ryska-rymdchefen-mystisk-dod-efter-fiaskot-med-luna-25


    Haha, det var den jag pratade om.


     


    Min "favorit" bland dessa, det är den där en i koma kastar ut sig genom ett fönster ifrån sjukhuset.
    Tydligen är detta inte så farligt enligt vatnik´s.


    En sak jag undrar lite, är det bara troll eller är det riktiga desinformatörer ifrån ryssland?
    För nått är fel när de säger att en nazist som putin är inte så farligt och när det uppenbarligen är väldigt farligt för människors liv.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa