Inlägg från: Rataxes |Visa alla inlägg
  • Rataxes

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    Jag är positiv till att förkorta föräldraförsäkringen från 480 dagar till 360 dagar och skicka medlen för försäkringen till Ukraina. Gör samma sak med barnbidragen.
     
    Vi kan banta eller till och med lägga ner Sida. Det finns mängder med kulturpengar, presstöd, public service-budget osv osv som vi kan ta ifrån. Att använda dessa pengar skulle knappt märkas för medelsvensson.

    Socialism bygger på avundsjuka och hat.
  • Rataxes

    Folk fattar inte att det här senaste grälet mellan SD och Folkpartiet bara är positionering inför EU valet om en dryg månad. 
    SD vill stoppa eventuella väljare som kan tänkas gå till Alternativ för Sinnesslöa, och Folkpartiet har ett behov av att försöka göra sig relevanta.


    Socialism bygger på avundsjuka och hat.
  • Rataxes

    Vilken slump att det handlar om en "fredsforskare" från grönvänstern...


    Ordförande för vatnikföreningen är för övrigt den gurgelmumlande korvfadern.

    Bild


    Socialism bygger på avundsjuka och hat.
  • Rataxes
    nattuw skrev 2024-05-04 19:27:01 följande:
    Det du citerade betyder att Åkesson säger sig vilja pumpa in pengar i Ukraina så att Ukrainarna kan döda så många ryssar som möjligt innan kriget tar slut. Det motiverar Åkesson med att militära motgångar i Ukraina minskar risken för att Putin i närtid skall rikta sitt intresse (och sin arme) mot någon annan stat. Som avslutning säger Åkesson också det finns en gräns för hur mycket resurser vi kan pumpa in i Ukraina.
    För övrigt delar jag Åkessons idé om att omdirigera allt bistånd Sida missköter till att resurserna går till Ukraina. Men då blir ju politruken Jämtin arbetslös...
    Socialism bygger på avundsjuka och hat.
  • Rataxes
    Få se nu, vilket parti var det som inte ville skicka vapen till Ukraina och nu har representanter som säger att Sverige borde tvinga Ukraina att ge upp territorium?
    Det börjar på V och slutar på änsterpartiet. Socialdemokraternas samarbetsparti.
    Socialism bygger på avundsjuka och hat.
  • Rataxes

    SVT papegojar ut nazirysk propaganda 


    www.svt.se/nyheter/utrikes/ryssland-flera-doda-i-attack-mot-krim


    I verkligheten var det naziryzzland själva som bombade civila badgäster på ockuperade Krym.


    x.com/kolardom/status/1805162837033017641


    (S)(V)T m.fl ser det som sin uppgift att papegoja ut den propaganda som TASS m.fl rapar ur sig då man värderar vad en diktatur kräker ur sig lika högt som det som kommer från en demokrati och aldrig skulle få för sig att kontrollera och rimlighetsbedöma uppgifter, dvs sånt som kallas journalistik  till skillnad mot vad (S)(V)T m.fl sysslar med.


    Socialism bygger på avundsjuka och hat.
  • Rataxes

    Hoppsan

    Ojdå

    kyivindependent.com/russias-losses-in-ukraine-exceed-casualties-from-all-its-previous-wars-since-2nd-world-war-the-economist-reports/


    Ryssland har mer än 2 år av konstanta och mestadels misslyckade offensiver bakom sig, deras bekräftade matriella förluster är enorma och ändå är det helt omöjligt för vatniks att tänkta sig såna här förlustsiffror.


    ryzzlands demografi var riktigt uppfuckad redan innan 2014, det här kommer  ta dem tillbaks till 1980.


    "Between 462,000 and 728,000 Russian soldiers were killed, injured, or captured by mid-June, The Economist reported on July 5, citing leaked documents from the U.S. Defense Department.


     


    These numbers exceed the number of Russian troops who were preparing for the full-scale invasion of Ukraine in February 2022.


     


     


    Russia's losses in Ukraine since 2022 exceed the number of cumulative casualties the country faced in military conflicts since the Second World War."


     


    Samtidigt i ett alternativt universum:


    Bert Karlsson går full vatnik


    "Låt Ryssland ta de områdena där ryssarna bor! Det är enda möjligheten. Ukraina måste gå med på någonting. Flytta över ukrainarna till andra områden och hjälp till med ekonomin. Det är det enda sättet att få slut på det här enorma slöseriet med människor"


     


    Socialism bygger på avundsjuka och hat.
  • Rataxes

    Naziryzzland bombade nyss ett barnsjukhus i Kyjiv.

    Det är alltså bombat med precisionsvapen, och medvetet mot ett barnsjukhus!


     


    Det har varit hög tid i 2 år minst att utbilda ukrainska piloter och markpersonal på Gripen, och skicka hälften av de vi har och beställa dubbelt så många. 


    Det är an skam att väst inte tillåter Ukraina att slå mot de naziryzzka flygfälten inne i ryzzland.

    Kasta ut all ryzzk ambassadpersonal ur Sverige, konfiskera alla ryzzka tillgångar.


    Socialism bygger på avundsjuka och hat.
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa