-
-
Detta var säkert inte populära inlägg
men antivaxxer och ni antivaxxer här inne har ingen aning om ni ställer till med - det är
är strongt av dom då smiittan så höga nivåer än
vad den någonsin varit
att man tänker lätta
på restriktionerna 9 februari till oss själva
r
-
Detta var säkert inte populära inlägg
men antivaxxer och ni antivaxxer här inne har ingen aning om ni ställer till med - det är
är strongt av dom då smiittan så höga nivåer än
vad den någonsin varit
att man tänker lätta
på restriktionerna 9 februari till oss själva
r
-
Strongt med polisanmälan sådana personer sprider falsk information till elever skolpersonal föräldrar
ska omhändertas och beivras och detta handlar inte om yttrandefrihet som ni populärt brukar hävda
-
Tobben!! Sverige apar. inte eftet något. annatt land utan ligger några veckor efter många länder och man räknar att peaken. är nådd omkring 9 februari om vi allla följer råd och rekomendationer samt att smittspridningen borjar gå ner
-
Hej Aniiee!! Var hittade du dina uppgifter? Jag kikade på WHIO?s webbplats de senaste och tiden efter jul men hittar inget - kan du skicka länken är intrresserad
-
Hej Aniiee! Tack för informationen. / Hälsningar Broderbob
-
? http://www.gp.se/1.64967770 WHO chefen http://www.gp.se/1.64967770
-
http://www.gp.se/1.64967770 Världshälsoorganisationens (WHO) chef Tedros Adhanom Ghebreyesus varnar för att det är för tidigt för enskilda länder att deklarera seger över coronapandemin.
WHO-chefen höjer samtidigt ett varningens finger till de länder som ger upp och kapitulerar inför smittspridningen.
? Det är för tidigt för något land att antingen kapitulera eller utropa seger. Det här viruset är farligt och det fortsätter att utvecklas rakt framför våra ögon, sade han på en pressträff på tisdagen.
-
Så frågan är om det verkligen är så klokt att man redan börjat tala om en eventuell lättnad den nionde, själv tycker jag att det går för fort som i höstas?.
-
Ja, nu är det snart dags att få höra om restriktionerna kommer ligga kvar någon till eller om man sakta öppnar upp,själv, önskar jag tt restriktionerna ligger kvar då vi fortfarande har hög smittspridning?det är inte bara att öppna dammluckorna och släppa på allt vatten på en gång, det tror jag inte på utan istället gör det långsamt om de måste skärpas. Hörde nyss på nyheterna att Sverige är väldigt delad i denna fråga ? det är fortfarande en vecka kvar så
man får säkert hört om vad som kommer att gälla -
Jag tror att man sedan får bli
vaccinerad en gång om året -
Hej! Från onsdag nästa kommer de flesta av restriktionerna tas bort, de flesta är säkert väldigt glada men alla är inte glada åt beskedet ( även jag) tycker att man borde väntat någon vecka till då vi fortfarande har en väldigt hög smittspridning så att det inte blir ännu värre men Regeringen och Folkhälsomyndigheten vet säkert vad de gör så man bör lita på dom, det är någon som måste hålla taktpinnen ( alla kan inte göra det samtidigt) i varje falö känner jag mig inte säker
-
den har jag tagit, fas nu gäller det inte bara mig utan hur det kommer att gå, själv tycker jag att man ska vänta en stund och se hur det går i Danmark som nyss öppnat och som ligger någon vecka före i smittspridningen , hade det bara varit jag som reagerat är det väl ok, men när Ssk inom regionen och kommunen reagerat, Covid-19 patienter som fortfarande är inlagda på IVA och andra avdelningar , många som vägrar vaccin som hamnar på sjukhuset som också ångrar sig att de inte tagit sitt vaccin och fortfarande är semestrarna hotade pga Covid-19 patienter det lättaste hade varit att slippa antivaxxers , ingen vet hur länge restriktionerna kommer vara borttagna innan man är tvingade att sätta upp restriktioner igen och klassa Covid-19 som samhällsfarlig. På pressträffen sa ju Tegnell att det kommer att gå fort att åter få pandemin klassad som samhällsfarlig men att restriktionerna kommer ta lite längre tidTow2Mater skrev 2022-02-03 21:11:51 följande:Ta din booster, det sägs det ska hjälpa.
-
Professorn om slopade restriktioner: ?Tusentals kommer dö?
Aftonbladet
Nästan alla restriktioner slopas den 9 februari.
Glädjande för många ? men beslutet kan få allvarliga konsekvenser för landets äldre, varnar en professor i geriatrik.
? Jag befarar tusentals onödiga dödsfall de kommande månaderna, säger Yngve Gustafson vid Umeå universitet.
På torsdagen meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att flera coronarestriktioner kommer att slopas. De hänvisade till ett förbättrat kunskapsläge, läget inom vården och en vaccinationsökning.
Ett beslut som både gladde ? och förvånade.
? Jag blev chockad när de sa att man ska släppa på alla restriktioner. Jag befarar tusentals onödiga dödsfall de kommande månaderna, säger Yngve Gustafson, professor i geriatrik vid Umeå universitet.
?Jag är väldigt bekymrad?
Enligt Yngve Gustafson riskerar de lättade restriktionerna att slå hårt mot äldreomsorgen.
Under pandemin har äldrevården anpassat sin verksamhet för att att kunna skydda de äldre från smittan ? det kostar dock mycket pengar.
? Jag är väldigt bekymrad. Risken är att man också tappar fokus på äldrevården, där situationen fortfarande är oerhört allvarlig. Vi har en omfattade smittspridning och för de som har hemtjänst och bor på äldreboende så innebär även den här mildare virusvarianten ett hot för livet, säger Yngve Gustafson.
När restriktionerna lättades i höstas var kommunerna snabba att spara in på bemanning och dra ner på resurser inom äldrevården, menar professorn. Då ökade smittan på nytt bland landets äldre.slappnar av och vill spara pengar. Om man ska begränsa
? Risken är att kommunerna smittspridning måste man se till att man har adekvat bemanning och kan ha personal som kan sköta de som är smittade och andra som sköter de som är friska, säger Yngve Gustafson.
?Måste göra vad vi kan för att rädda liv?
De rutiner och den utökade bemanning som använts under pandemin har enligt Yngve Gustafson räddat liv. Inte bara på grund av den minskade spridningen av coronaviruset.
? Vi måste fortsätta med munskydd, visir och noggranna hygienrutiner inom äldreomsorgen även efter pandemin. Vi har sett väldigt tydligt att vi fått ner smittspridningen av andra sjukdomarna när vi skött hygienen bättre. Ska vi inte ha en katastrof igen med tusentals dödsfall i äldrevården så måste vi hålla i de här rutinerna och se till att personalen är vaccinerad, säger han.
Att de äldre är vaccinerade innebär enligt professorn inte att de är skyddade mot viruset. Näringsbrist är vanligt inom svensk äldrevård och sänker immunförsvaret. Många äldre måste även äta medicin som sänker immunförsvaret.
? Man måste hålla kvar restriktioner och riktlinjer när de gäller äldreomsorgen. Även om viruset nu är lindrigare, så är det tillräckligt allvarligt för att leda till många dödsfall. Vi måste göra vad vi kan för att rädda liv, säger Yngve Gustafson.
-
Jag tycker att det är bra att man öppnar men ska göra det försiktigt - min åsikt har alltid varit att man väntar några veckor efter att Danmark har öppnat ( men det är min personliga åsikt) att
man fortfarande är försiktig så att man inte ökar smittspridningen med nya restriktioner? om jag är rädd? visst är jag är det - vi har ju levt med restriktioner i snart två år och så öppnar man allt då smittan fortfarande är hög ? jag är som ni alla andra trött på detta. men samtidigt rädd då inte alla har vaccinerat sig och inte alla tar Covid-19 på allvar och fortsätter smittspridningen hamnar på sjukhusen får jobb och osäkert hur det blir med semestern..