Inlägg från: Anonym (Hjälp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hjälp)

    Arrangerad relation

    Är det någon här som lever lycklig i en arrangerad relation??

    Själv tänder jag enbart på extremt osympatiska män. Den där typen som kan vara med i smutsiga affärer för att tjäna pengar, som drar regelbundet några linor och som ja allmänt är väldigt kittlande men egentligen är rätt omöjliga att ha en vardag med.

    Min biologiska klocka tickar och jag har nu arrangerat min relation med en man som jag kanske inte tycker är jättesnygg, men han är inte äcklig. Han är ordentlig, skötsam och typ extremt tråkig. Alltså en extremnörd. Jag har inte tråkigt med honom men jag vet att han kommer vara en bra pappa. Jag vet att alla mina tidigare pojkvänner är katastrof. Ett av exen har exempelvis fått en större polisstyrka hemma hos dig och blivit nerkastad på golvet av polisen framför sina barn efter att sysslat med grov ekonomisk brottslighet. Det är sånna män jag går igång på. Men jag vill ha en man som faktiskt går och hämtar barnen klockan tre på förskolan och veta att han gör det. Som gör vettiga saker med barnen. Inte någon äventyrare som är livfull, ansvarslös och har kokain i hela näsan.

    Är det verkligen fel att arrangera en relation då? Sexet är förövrigt jättebra så det är inte så att jag absolut inte tänder på mannen. Jag tycker bara att han är väldigt korrekt och tråkig?.

  • Svar på tråden Arrangerad relation
  • Anonym (Hjälp)
    LFF skrev 2021-11-10 10:40:04 följande:

    Är han medveten om det hela, hur du ser på det, och är ok med det? Eller lever han i villfarelsen att du älskar honom?

    Har du försökt ta reda på varför du dras till kriminella idioter? 


    Jag ogillar inte honom. Jag tycker om honom. Men jag har blivit kär i honom för att jag arrangerat det från början. När jag umgåtts med honom har ju känslor utvecklats.
  • Anonym (Hjälp)
    Anonym (Andreas) skrev 2021-11-10 12:27:10 följande:

    Innan du skaffar barn med den här mannen behöver du ju bevisa att du klarar av att stanna i ett stabilt förhållande och inte riskera att bli kär i ett drägg och vara otrogen eller plötsligt lämna killen mitt under graviditeten för att du får ett infall och tycker slusk-Hugo är sexigare än din trista sambo.


    Jag vet detta. Kommer inte vara otrogen men jag och X har pratat om detta. Vi går även och pratar med en parterapeut då jag vill att det ska hålla.

    Känner mig glad med den här mannen. Han finns alltid där när han har sagt att vi ska ses eller så. Jag vet att jag bara behöver stanna. För jag vet att det kommer finnas andra saker som kommer vara lockande. Men det finns inget att hämta från dom andra männen
  • Anonym (Hjälp)
    Anonym (Andreas) skrev 2021-11-10 13:06:55 följande:

    Ingen planerar att vara otrogen i förväg, att vara otrogen handlar ju mer om att man blir frestad i stunden och inte kanske klarar av att ta tag i tuffa beslut etc. Att få känslor för någon annan handlar ju ofta om verklighetsflykt när annat i livet är trist och jobbigt på olika sätt. Tycker du att din kille är tråkig i längden så är ju risken stor att du tittar lite extra mycket på dom män du vet att du lockas av och en oskyldig chatt en kväll med en spännande ny vän startar något du inte kan stoppa.. Du vet ju själv vilka kickar dessa män ger dig.


    Jag har redan pratat med X om detta. Han vet, jag har inga hemligheter för det. Men han vet just att det är en flykt och att han är personen jag vill dela min vardag med. Jag berättar allt för honom
  • Anonym (Hjälp)
    LFF skrev 2021-11-10 11:31:11 följande:

    Ord i din text som inte visar på att du hyser några kärlekskänslor:

    "Min biologiska klocka tickar och jag har nu arrangerat min relation med en man som jag kanske inte tycker är jättesnygg, men han är inte äcklig. Han är ordentlig, skötsam och typ extremt tråkig. Alltså en extremnörd. 

    Är det verkligen fel att arrangera en relation då? Sexet är förövrigt jättebra så det är inte så att jag absolut inte tänder på mannen. Jag tycker bara att han är väldigt korrekt och tråkig?."

    Så förstår du varför jag undrar om han vet om dessa tankar och om att du valt honom bara för att han kommer att vara en bra pappa? 


    Fanns kärlek är mer än känsla?
  • Anonym (Hjälp)
    Drottningen1970 skrev 2021-11-10 13:08:34 följande:

    Låter extremt konstigt att bo under samma tak men ta ansvar för barnet. Hur funkar det praktiskt?

    Mamma jag har ont i magen, eller mamma jag vill ha en macka.

    Tyvärr gumman, det är pappavecka, gå till honom..


    Det är väl egentligen inget konstigt. Barnen vet ju om detta. Pappor tenderar ju ändå att inte hjälpa till om det inte är medvetna om hur mycket som behöver göras
  • Anonym (Hjälp)
    Anonym (Elin) skrev 2021-11-11 06:38:56 följande:

    Det låter inte så arrangerat. Tycker snarare att det låter som du baserat på dina tidigare erfarenheter valt att dejta en man som du tycker om och respekterar och börjat från det hållet i val av dejt. Det är inte mer arrangerat än att välja att dejta någon man finner farlig eller spännande, bara olika kriterier i valet.

    Sen har om jag förstår dig rätt romantiska känslor utvecklats när ni dejtat? Låter ju iså fall helt normalt.

    Det du snarare bör vara uppmärksam på och kanske jobba med är om du har en tendens att vara impulsiv och "kickstyrd". Låter mer som att det är det som skulle kunna vara ditt problem. Kanske kan vara relevant att jobba med en terapeut kring varför du agerar som du gör och också hur du kan hantera olika situationer istället och hur du kan få in kickar i ditt liv på ett säkert sätt. Det finns ju inte bara två lägen i livet, att endera leva farligt i kriminalitet och destruktivitet eller ha ett liv som man upplever som tråkigt. Det finns fler möjligheter än så.


    Jag har ju gått mycket i terapi då. Jag har inte ett helt normalt belöningssystem. Jag har hittat extrema saker som är hälsosamma för mig idag att ägna mig åt men när det kommer till partner har jag bara fått göra ett extremt rationellt beslut.

    Jag vet att så länge han lever så kommer han stå där. Och jag är lycklig med honom. Det är gulligt at han är en tönt och jag tycker inte att han är ful. Men mitt belöningssystem kickar ju inte helt naturligt på det extrema sättet på honom
Svar på tråden Arrangerad relation