Inlägg från: klyban |Visa alla inlägg
  • klyban

    Kalkon

    SannaAsker skrev 2021-11-03 15:12:36 följande:
    Såhär har kalkonerna det, många inklämda på en liten yta utan dagsljus, lever i sin egen avföring, allt de vet är att vara instängda och vänta på en plågsam död. Smaklig spis!

    Jaha, nu var frågan hur man tillaga en kalkon, och kalkonen är jätte god att äta.
    Så det gör vi då.

    Man kan mikra par citroner eller annan citrusfrukt och stoppa in i den, så slipper man problematiken med att värma upp detta.
    Men första frågan man ska ställa sig om man ska tillaga hel kalkon, vad är det för smak man vill ha på sin kalkon.


    Det finns ju allt ifrån bara salt, till en uppsjö av kryddor.
    Personligen om man har bra tillbehör och sås, så skulle jag köra svart och vitpeppar och salt, alternativt cajunkrydda som jag gör själv.


     


    När jag varmröker kalkonben, så är det bara salt och peppar som gäller, men såklart där är smaken det rökta.
    Steker jag tex filéer, så är det cajunkryddan som dominerar att användas.
    Usch, nu vattnas munnen rejält och prat om en saftigt och god kalkon att tillaga och äta.
    Temperatur är viktigt, för går man över så kan det bli lite för torrt, så ha en bra termometer i högsta hugg.
    Och hugg in den i en del som tillagas sist, ett tjockt bröst låter som ett bra ställe och enkelt.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Aniiee skrev 2021-11-04 16:27:15 följande:
    Man kan stuffa in nästan vad man vill i en kalkon. Vill du fylla din med apelsiner och california reapers så går det utmärkt.

    Annars kan man köra på spatchcoking, dvs klippa ut ryggbenet och lägga platt på galler över en plåt med grönsaker. Det går fortare och blir faktiskt bättre. Jag har gort så länge men...


    " target="_blank">

    Har du testat att fritera en hel kalkon någon gång?
    Har haft detta i tankarna länge, men aldrig fått tummen ur att göra det.

    Annars rekommenderar jag att varmröka kalkonben, de blir grymma, ås kan man göra Collard greens också(sydstatsvarianten, om det nu finns andra såna).


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Kalkon