Silverjenny skrev 2021-10-16 12:17:05 följande:
Matkontot säger inte allt om huruvida man äter bra mat eller inte. Bra kött och ekologiska varor är förstås dyrare, men du kan äta t.ex vegetarisk mat väldigt billigt och med högt näringsinnehåll. Och du kan lägga enorma summor på hel- och halvfabrikat och onyttig mat.
Jag jobbade i en ica ett tag och chockerades lite smått över hur folk handlar egentligen. Kanske 20% av varorna kunde vara nödvändiga råvaror som grönsaker, potatis, kött, mjölk mm medan resten var rent skräp. Färdigmat med massvis med tillsatt socker, onödiga smakförhöjare, små snackskorvar, majonnäs, färdiga såser, färdiga findus-matträtter i låda, snacks, öl och läsk.
Tack. Jag håller med dig. Jag kan tycka att envälkpkt fläsklägg med riktigt hemgjort rotmos är minst lika gott som en oxfilé (egentligen godare). Att laga säsongsbaserat och från grunden blir ju ofta mycket billigare och godare och nyttigare.