Inlägg från: Lövsångerska1991 |Visa alla inlägg
  • Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Värphönan skrev 2021-09-11 19:59:46 följande:

    Man har ju olika nivåer av hormon i kroppen under cykeln så det kan säkert va nått sånt bara. Strecket är ju långt ifrån ägglossningsstarkt oavsett. Fortsätt att testa ett tag till så ökar det säkert igen :)

    Hur lång cykel brukar du ha ungefär.


    Hoppas att du har rätt, känner mig lite lugnare nu. Har en median på 29 dagars cykel, alltså oftast 29, men ibland någon/några dag mer och ibland någon dag mindre. Inte så regelbunden att jag vet exakt vilken dag mensen ska komma. Strecken är ju svaga ännu, förra cykeln så fick jag blinkande gubbe fyra dagar före ägglossning och det skulle isf bli imorgon. Tror nog mina streck rätt plötsligt blev mycket starkare förra cykeln. Så kanske blir det blinkande gubbe och starkare streck imorgon. :)
  • Lövsångerska1991
    Babyfeber skrev 2021-09-11 19:24:49 följande:

    Hej :) hoppas det är okej att jag hoppar in. Är snart 32 år, sambon snart 30. Jag har två barn sen innan (tvillingar på 6 år). Nu vill vi gärna ha barn. Är mitt i ett missfall just nu (började blöda förra måndagen) så just nu känns det jobbigt, men å andra sidan hade vi inte försökt på riktigt heller, även om vi haft oskyddat sex i snart 1 år.


    Klart att du får hoppa in! :) spännande med ett första gemensamma barn. Och roligt med tvillingar med. Sorgligt med missfall, även om ni inte aktivt försökte få barn. Skickar en kram och hoppas det ska gå bra nästa försök <3
  • Lövsångerska1991
    Babyfeber skrev 2021-09-11 22:25:40 följande:

    Tack :) jaa sambon är så sugen på en liten. Ja nu väntar jag bara på att blödningen ska sluta och att strecket på stickan ska bli smalare :) tack snälla <3

    Hur länge har ni försökt? Första?


    Vad roligt :) vi har bara gjort ett försök, börjar vårt andra nu i dagarna, har ägglossning den 16:e enligt mina appar och fått blinkande smiley på ägglossningstestet nu på morgonen :) det blir första barnet. Jag har velat längre än min sambo, men nu vill också han.
  • Lövsångerska1991
    LJM91 skrev 2021-09-11 23:35:48 följande:

    Jag har också testat med samma stickor från testlagret och mina streck har också varierat i styrka men inget har varit positivt än så länge. Tror det handlar om att hormonnivåerna varierar lite upp och ner och säkert också hur mycket vätska man har druckit timmarna innan testet. Tempar också med natural cycles så är ganska säker på att jag inte har missat ägglossningen :)


    Fick blinkande smiley på clearblue idag så tror nog strecken blir allt starkare nu. Tempa verkar bra, vad kostar en sån termometer?
  • Lövsångerska1991
    LJM91 skrev 2021-09-12 07:38:02 följande:

    Vad kul att ägglossningen närmar sig, håller tummarna för er denna månaden :)

    Man kan köpa Natural cycles på Apotea för 469, då ingår termometern och 6 månaders prenumeration. I appen kan man välja om man vill använda den som preventivmedel eller som hjälp för att bli gravid. Jag har använt den som preventivmedel för flera år sedan och man lär verkligen känna sin cykel, dock blev jag oplanerat gravid så rekommenderar den egentligen inte. Men som hjälp att bli gravid hoppas jag den funkar bättre!

    Blev faktiskt lite nojig över att ha missat ÄL denna månaden, fick en temphöjning i morse upp till 36,42 och ligger på runt 36,10 innan ÄL och runt 36,60 efter. Tycker inte jag har haft några symtom på ÄL och alla teststickor har varit negativa, men har aldrig använt teststickor ?på allvar? förr så vet inte heller om jag har gjort helt rätt. Om tempen fortsätter gå upp så var ÄL igår (lördag) och vi hade sex i torsdags, tror ni det är kört denna månaden isåfall? :(


    Okej, lät som rimligt pris. Tycker att det funkar bra med ägglossningstest för mig, förutom att behöva tajma in så att man inte kissar för sent på natten så att man inte har samlat urin till morgonen. Får se om jag börjar med temp istället i framtiden.

    Om ni hade sex i torsdags så har ni absolut en god chans :) spermierna ska överleva åtminstone upp till fem dagar. Jag tycker att mensappar är väldigt bra komplement, då vet man ungefär när äl borde inträffa. Har du provat såna? De är oftast gratis.
  • Lövsångerska1991
    evelinagra1 skrev 2021-09-12 21:22:23 följande:

    Hur räknar man när man räknar dagarna efter äl? Är det dagen efter positivt äl test som är dag 1? Så om jag fick positivt ägglossningstest i tisdags så är jag på äl + 5 idag?


    Jag har räknat så, men inser att det nog inte är helt rätt. Som någon skrivit får man positivt utslag någon dag före ägglossningen. Men för enkelhetens skulle så fortsätter jag nog räkna så för det är så svårt att veta exakt när ägget släpper känner jag. Kommer nog mer tänka på när det är BIM.
  • Lövsångerska1991
    Hejsan91hejsan skrev 2021-09-13 19:20:54 följande:

    Ååh såå glad vill typ gråta ! Hade nästan gett uppp!! 4e försöket efter mitt ma i våras. Äntligen händer det ! Första barnet, hoppas på bättre lycka denna gång, i så fall blev bebis till på 30års-festen . Håller tummarna ! Lägger till mig på listan snart :))


    Skickar en stor grattiskram! :) så härligt! Känns roligt att det just var på 30 årsfesten, då blir den extra minnesvärd. :)
  • Lövsångerska1991
    Willow89 skrev 2021-09-13 18:59:31 följande:

    Jag är så taggad, idag fick jag äntligen glad gubbe på ÄL-testet!! Efter en vecka med riktigt, riktigt kraftig migrän och att må allmänt SKIT hände det!

    Fortsatte ta ÄL-test dagligen, fast min app beräknade att jag skulle fått det i fredags. Gjorde det enbart för att flera av er skrev att den nog är sen, så tack för den här gruppen! Är så lycklig, trodde inte jag skulle få ÄL den här månaden och undrade om nåt var fel!

    Borde börjat med dessa test för länge sen, efter att ha "litat" på en app i flera månader!?


    Skönt med glad gubbe! :) Vilken sorts clearblue använder du? Jag har de som först visar en smiley som blinkar och sen får en fast smiley. Har blinkande nu. Använder samtidigt testlagrets stickor, men där är knappt synbara streck. Dock förstår jag att när det är blinkande så är det inte helt dags än. Blir ändå nojig att något ska vara fel. Varit så stressad på sistone, rädd att det ska påverka fertiliteten negativt. Det gör mig ledsen :/
  • Lövsångerska1991
    Ollebollen skrev 2021-09-14 07:41:43 följande:

    Min ÄL kom! Alldeles för tidigt!

    Jag har skrivit tidigare i tråden att jag precis tagit ut spiral, och var osäker på om cykeln skulle hålla i sig som vanligt. Men enligt mina appar ska jag ha ÄL om en till två veckor. Råkade bara vara så att jag nu på morgonsen tog ett test - fast glad gubbe. Vilken tur att vi myste lite igår då! Om vi gör det ikväll kanske inte spelar roll eftersom det lyste med fast gubbe? (Topp)

    Så sjukt att man litar blint på dessa appar!


    När fått fast gubbe så ska ni fortsätta ha sex, du är som mest fertil nu och 42 timmar framåt. Om du har samma clearblue som jag. :)
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?