• Brallans

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Symetrical skrev 2022-10-06 08:09:28 följande:

    Skit! Fick positivt ältest nu på morgonen. Mannen i Dubai till på söndag och inget ligg innan heller pga migrän. Ångrar så att jag inte bara bet ihop så vi hade fått till det i tisdags kväll. Lätt att tänka så i efterhand dock, vette tusan om det varit fysiskt möjligt för mig där och då. 


    Undrar om jag kommer få lika mycket skengravidsymptom som vanligt nu när jag är 100% säker på att det inte tagit sig.. 🙄
    Försöker tänka positivt, att en bebis beräknad i början på juli ändå inte är helt optimalt i min värld, men det är svårt. Känner mig mest bara sjukt besviken just nu 😩


    Åh skit också, inget självplågeri och tänka "tänk om" i efterhand men man gör ju lätt det, 
    Bra att du tänker positivt ändå kring att det inte vore optimalt för dig, men såklart blir man besviken.. jäkla pussel man ska hålla på med varje månad. 

    Jag tog ett test igår som var starkare än det brukar vara på CD9 för mig så får se vart detta bär vägen för mig med denna månad.. jag är ju ingen morgonliggare längre så funderar på att brottas ikväll istället för imorgon bitti.. några timmar hit och dit kan väl inte spela någon roll eller ska jag palla mig upp imorn?
  • Brallans
    Symetrical skrev 2022-10-06 13:04:34 följande:
    Tack, jag behöver höra det, för klart jag klandrar mig själv. Men jag brukar vara en sån som faller hårt, men sen reser mig fort igen, så börjar redan acceptera läget. Kan kanske vara skönt med en paus också, slippa ångesten inför äl +8-9 en månad 😆

    Där ser man! Men jag tänker också att några timmar hit eller dit inte spelar någon större roll. Dessutom är han väl tillbaka på söndag? Så blir ju ingen katastrof ens om äl infaller då! 😊
    Förstår precis för jag är exakt likadan {#emotions_dlg.flower}

    Jag är med så himla ambivalent inför denna gång, orkar inte med detta en gång till samtidigt som jag inte vill missa en chans om kroppen är förberedd men är så sjukt opepp helt enkelt. 

    Han kommer hem måndag kväll, på CD14 för mig som jag haft äl på de senaste cyklarna..
  • Brallans
    Lojsan DN skrev 2022-10-06 18:59:58 följande:
    Har varit lite frånvarande här ifrån för att jag har bearbetat min "förlust", så jag har missat sååå mycket här inne.

    Förstår din frustration och att du känner som du gör, tråkigt när det blir så här. 

    Jag är i den situationen nu, att jag är till 100% icke gravid. Mannen här hemma fick en mansförkylning och lite komplikationer efter det så inte en tillstymmelse av säd. Jag som har väntat nästan ett helt år på att förhoppningsvis bli gravid just september månad, så blev allt bara en flopp Rynkar på näsan 

    Jag mådde skit när jag insåg att jag inte kommer att få en tidig juli bebis. 
    Jag gick allvarligt talat in i depression en vecka där vid äl. Trodde min PMDS var tillbakaSkrikandes

    Men men det är bara att försöka till nästa äl och har ändå chansen att få en kräfta <3 Nu så får vi tänka positivt på framtiden, det är inte kört en. Heja oss! 

    PS. Kan han inte skicka en hem burk med krigare på posten Tungan ute skojar bara 
    Stor kram till dig, helt rätt att ta lite paus det behöver man {#emotions_dlg.flower}
  • Brallans
    Anonym (Kanskenr4) skrev 2022-10-06 14:37:35 följande:

    Hej på er!

    Får man haka på här i tråden?Glad Vi har precis bestämt oss för att ge det några försök att få en liten. Jag har tre äldre barn sedan tidigare, och var tills ganska nyligen helt säker på att jag var klar på den fronten. Min sambo har inga egna barn, så vi fick ta den diskussionen direkt när vi träffades. Han hade accepterat läget så vi var till freds med beslutet. Men med tiden har det vuxit fram tankar, känslor och numera en längtan. Så spiralen åkte ut för någon månad sedan och jag har nyligen haft min första riktiga mens efter det.


    Dock känns det lite läskigt pga åldern tycker jag? Är 43 och vet att riskerna ökar. Och framförallt att det kan vara svårt att bli gravid, om det ens går. Så mycket tankar och känslor just nu, men känns ändå skönt att efter lite velande fram och tillbaka ha landat i ett beslut. Så får vi se om det går helt enkelt. 


    Ni verkar ha stenkoll på det här med fertilitet, ägglossning, tempande osv. Jag har blivit gravid så otroligt snabbt tidigare så har aldrig lagt någon större energi på det. Men det var ju 11 år sedan sist så kanske behöver ?hjälpa kroppen? lite mer denna gång. Har iaf börjat med folsyra, kanske får köra ägglossningtest också framöver. Känns som jag kan rådfråga er experter om det behövsSkrattande Det här med tempande har jag ingen koll på alls? Måste man ta tempen samma tid allti? Jag går nämligen upp olika tider olika veckor så vet inte om det funkar då?


    Välkommen till oss :) 

    Håller tummarna för att det går lika snabbt som tidigare för dig, tycker det är kul med ägglossningstest så för mig funkar det super men vet att det också kan stressa.. 
    Jag tempar inte på samma tid jämt men justerar då tiden och tempen, ex jag registrerar att jag tagit tempen 08:00 varje morgon men skulle jag ta den 07:00 någon dag så lägger jag ändå in 08:00 och en grad högre än vad tempen 07:00 visade, skulle jag ta tempen 09:00 så justerar jag ner tempen en grad vad den visade 09:00.. finns även en sida man kan lägga in tempen så räknar den om vad den skulle varit det klockslaget om man tar den en annan tid. 

    Hoppas du förstod haha :)
  • Brallans

    God morgon, 

    Vi lyckades brottas imorse innan han åkte, min man vill optimera chansen nu när han är borta några dagar så igår var uteslutet för honom varje timme räknas sa han haha.

    Känns ändå skönt då han ändå är borta nu tills måndag utifall att, jaja tiden får utvisa osv :) 

  • Brallans
    Symetrical skrev 2022-10-07 09:50:49 följande:

    Tusen tack för allt stöd och pepp, världens finaste tjejer! Blir helt rörd här 🥹
    Varit riktigt låg ett par dagar, men nu när jag känner att äl är över känns det betydligt bättre. Bara påt igen! Äl kom ju faktiskt typ tre-fyra dagar tidigare än väntat, så kan ju hoppas att det blir samma nästa cykel. Känns betydligt bättre med äl på cd 15 än på cd 18-20, då slipper man vänta så länge med 😉

    Brallans: Snyggt jobbat med brottningsmatch här på morgonen! Hur ser ältestet ut nu då? 😃

    Lojsan: Så sjukt att du skrev det, för jag hade samma tanke! Men är ju helt knäpp 😂🤪


    Jamen tidigare äl låter ju super ju, hoppas lutealfasen blir lite längre med så kanske pillrena gjort dig gott och det bådar ju bra inför nästa omgång där ingen är bortresta och alla friska :) 

    Ja jag är riktigt stolt även fast jag inte gjorde så mkt hahaha, testet var mkt starkare idag inte fullt pådrag men inte jättelångt ifrån samt att jag haft en del andra känningar så får se när äl kommer.. nu kan kan inte göra så mkt ändå åt saken så det får bli som det blir... vore lite surt med äl tidigare än jag haft de två senaste cyklarna men de kanske inte spelar jättestor roll?
  • Brallans
    gladtjejhej skrev 2022-10-07 12:43:06 följande:

    Hej allihopa!
    Här börja ÄL-känningarna göra sig påminda. Känns en hel del i magen så jag hoppas det är ett stort, fint ägg som växer som det knakar! Min första cykel med inositol så det känns spännande och "nytt" haha. Man är glad för det lilla!

    Tror jag börjar med ÄL-test redan imorgon för att underhålla mig själv lite. Är mycket taggad att äntligen få dra igång efter MA!!

    Hoppas ni får en härlig helg allihopa Glad


    Håller tummarna för ett riktigt guldägg :) 
  • Brallans
    Anonym (Kanskenr4) skrev 2022-10-07 11:25:13 följande:

    Tack Brallans!:) Hoppas det är din tur med ett frö som stannar snart, läste om dina tidigare plus och förstår att det känns tufft och frustrerande. Vad heter sidan som räknar om tempen?

    Jag har laddat ner appen Fertility Friend men inte satt mig in i den än. Och kunde inte låta bli att beställa hem ägglossningstestSkrattande Hade tänkt ha en lite avslappnad inställning och låta det bli som det blir, men nu är det svårt att inte gå in i det fullt ut när vi väl bestämt oss. Var ju tveksam ganska länge men nu är längtan enorm. Och sedan rädslan att det inte ska fungera längre med tanke på åldern, vill ju maxa varje chans vi får nu.

    Jag hoppas på många plus här i tråden den närmsta tidenPlus Härligt med så peppande tjejer här!


    Åh jag kommer inte ihåg vad sidan heter, den har lagt ut här några gr vet jag av symetrical så kanske hon kan langa den.. jag använder den inte längre utan tänker en temp upp om jag ex sover en timme längre..

    Åh mer temp och äl test åt folket :) 

    Känner igen mig, jag ville från början inte ha mer barn (har en dotter) men nu när jag tänkt om så har jag gått helt bananas åt andra hållet:) 
  • Brallans
    Symetrical skrev 2022-10-08 06:34:55 följande:
    Det skulle inte jag oroa mig över. Ni fick ju till det igår och skulle ägget envisas med att släppa redan imorgon är det ju ändå bara två dygn efter liggeri och det är goda odds 😉
    Typ fullt utslag på äl testet nu, får se vad kvällen visar.. jaja tiden får utvisa osv.. ;) 

    Är lite taggad på din lutealfas nu när du fick äl tidigare 😃
  • Brallans
    Symetrical skrev 2022-10-09 16:35:42 följande:
    Knäppt nog är jag också det! Ur ett rent studiebaserat syfte 😂

    Ojojoj! Så kanske äl idag då, eller hur såg dagens test ut? Och temp? 

    Är ändå logiskt att du är det 😂

    Hade peak igår på äl testerna och idag lite svagare igen, känner mig lite less då jag varit så nöjd med mina äl på dag 14 och nu verkar den vara tidigare igen, kanske inte spelar så stor roll.. men du vet man analyserar allt? 

    Känns som jag kommer få räkna bort denna månad med, en gång i fredags morse känns inte optimalt.. får försöka tänka positivt med att både jag och dottern fyller i juli och skulle det tagit sig denna gång skulle jag ha BF precis när vi båda fyller år 😆 

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida