Inlägg från: Symetrical |Visa alla inlägg
  • Symetrical

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Brallans skrev 2022-04-08 08:49:33 följande:

     


    Ja ellerhur man måste få leva Cool

    fortfarande lite blod även igår men inte som min mens brukar vara, får se om det drar igång idag då tempen sjönk lite, bytte temp idag då den gamla gav upp men det borde ju inte spela någon roll. 


    Roade mig med att justera i FF, 

    hur går det själv med din temp? 


    Ja, tiden får väl utvisa, som alltid xD
    Olika termometrar kan ju ge lite olika temp, men som du själv skriver lär det inte vara någon superstor skillnad!

    Jodå, här var det lite hoppigt kring äl, men nu verkar den ha stabilisera sig någorlunda :)
  • Symetrical
    H0nd3ndär skrev 2022-04-08 09:16:49 följande:

    Det med att justera tempen utefter när man vaknar låter intressant! Dock är mitt främsta störningmoment att jag är vaken på nätterna.

    Roligt att det även finns fler som tempar vaginalt här. Jag tempar både oralt och vaginalt. Oralt för att kunna följa hela cykeln pch vaginalt iom qtt den är mindre känslig för yttre påverkan. FF är bra på så sätt att man kan lägga in båda kurvorna paralellt!


    Jag sover väldigt lätt och vaknar jämt många ggr under natten, men jag har märkt att det inte spelar någon större roll för min temp, enda som påverkar är tiden jag tempar :)

    Det visste jag inte att man kunde! Är det en VIP-funktion, eller? Var i cykeln är du? Langa gärna graf
  • Symetrical
    H0nd3ndär skrev 2022-04-08 10:14:55 följande:
    Här cykeln som resulterade i min 3a.
    Fin implantationsdipp där på äl +7 Skrattande
  • Symetrical
    Brallans skrev 2022-04-08 10:46:29 följande:
    Haha japp, fördelen om det skulle vara mensen nu är ju att jag får tidigare äl nästa gång, hade jag fått mens när jag skulle så skulle jag pricka in just den veckan jag är bortrest själv.. kan ju vara så att det helt enkelt är en äl lös månad med sjukt tidig mens :) 

    Stabil temp efter äl gillar jag :) Hejja hejja ökad temp!

    Så kan det absolut vara! Men har ju ofta ett par såna per år. Nästan så vi håller tummarna för att det är mensen nu då ;)


    Haha. Tack! Varje gång jag varit gravid har den ökat ytterligare ett snäpp på typ äl +9-10, så får se hur den beter sig nu! Hade bara 10 dagars lutealfas förra månaden, så bim är redan på torsdag :P

  • Symetrical
    Brallans skrev 2022-04-08 12:15:35 följande:

    Haha japp det skiftar fort vad man håller tummarna för :) 

    ah okej då bestämmer vi att det blir så denna månad med :) brukar du testa tidigare eller på BIM? El så kanske du vet redan utan att testa beroende på temp? 


    Förut när jag försökt har jag testat på bim om tempen hållit sig hög, eftersom det ändå bara varit typ äl+10-11. Detta är andra cykeln efter jag tog ut hormonspiralen, så får se hur jag gör nu. Kanske tar ett test på typ onsdag om tempen inte gått ner tills dess. Övertygad om att ägget släppte sent på lördagskvällen (var fällknivsstatus fram tills dess och sen släppte all smärta poff) men eftersom tempdippen kom på söndagen har ff satt äl till då. Med andra ord är väl bim ons-tors 8)
    Trodde faktiskt att jag var det förra månaden pga otaliga gravsymptom, men visade sig bara vara biverkningar efter spiralen, så nu tror jag absolut inte att jag är det!
  • Symetrical
    Brallans skrev 2022-04-08 13:51:59 följande:
    Hahaha fällknivsstatus det var ju sjuka passande :) 

    Ah snöpet att det blev så men skönt att veta varför iaf, det är ju ändå rätt häftigt hur bra man lär känna sin kropp när man har bebis verkstad, jag har räknat ut att inte lyssna alls på eventuella tidiga symptom då de är exakt likadana när jag sedan får min mens men att jag har sjukt tydliga äl symptom.. "kranen" öppnas och "kranen" stängs.. har använt det nu till min man senast "kranen är öppen det är dags att kliva in" typ haha

    Hahaha. Klockrent! 


    Jag tycker också att många symptom är likadana som innan mens, men den här gången lades det liksom till x antal typiska gravsymptom, som andfåddhet och blodsmak i munnen. De brukar jag inte direkt ha innan mens xD

  • Symetrical
    Brallans skrev 2022-04-08 19:03:22 följande:

     


    Ja de vore ju sjukt drygt att ha det varje månad ihop med allt annat man får dras med ;) 

    Jag inväntar morgondagens temp nu, beroende på vad den visar kanske jag ändrar om från Spotting till lite så jag får börja om på ny cykel.. 


    Låter som en bra plan! Hur mycket blöder du nu då? Du får uppdatera imorgon bitti! :D
  • Symetrical
    H0nd3ndär skrev 2022-04-08 21:00:35 följande:

    Av någon konstig anledning kan jag bara citera sista inlägget i tråden...

    Frågan är om lutealfasen kortas med åldern. Känns mer vanligt med 35+are med kort lutealfas än de yngre. Eller så har vi äldre oftare bättre koll på våra kroppar.

    Efter barn 2 hade jag en lutealfas på 5-8 dagar innan jag i princip skrotade amningen helt. Förra cykeln nu efter barn 3 kom mensen på äl+10. Så 9 dagar? Troligen ändå lite för kort så inte optimistisk för detta försöket. Men utan att amma hamnar ändå lutealfasen på 11-12 dagar så kort. Testa bim-5 finns exvis inte på kartan.

    Kan ha sett en svag ökning på äl-testet ikväll. Återstår att se om det stegras och blir positivt imorgon.


    Intressant frågeställning! själv hade jag 13 dagars lutealfas innan första barnet, sen efter minipillerknaprande i ett år blev min cykel helknäpp! Tog ett halvår att får tillbaka mensen och sen har jag äl på allt från cd 30-45 och bara 6-7 dagars lutealfas. Fick letrozol utskrivet som gav mig äl på cd 18 och en lutealfas på 10 dagar första cykeln. Andra cykeln äl på cd 17 och blev då gravid med tvåan. Efter honom tog det 13 mån att få tillbaka mensen och då fick jag första månaden äl på cd 35 och en lutealfas på 5 dagar. Andra cykeln äl på cd 32 med 7 dagars lutealfas och tredje cykeln äl på cd 22 och då blev vår hoppsan-trea till :P
    Nu efter drygt tre år med hormonspiral verkar märkliges nog min cykel vara stabilare än nånsin (bortsett från innan bebisverkstaden började) med äl på cd 17-18 och 10 dagars lutealfas, vilket jag ser som en rejäl vinst! :D

    Spännande att äl verkar vara på g! Har du några andra äl-symptom? Fertilt sekret eller andra känningar? :)
  • Symetrical
    Brallans skrev 2022-04-09 08:46:57 följande:

     


    Tempdipp idag, var lite blod igår fram till em sen försvann det.. skulle jag känna mig lite motiverad skulle jag kunna sätta light på torsdagen iaf.. fick mig ett gott skratt iaf då de känns som kroppen är kvar i något försenat april skämt :) 

    Hur går det för dig? 


    Älskar din inställning! Inte lönt att ödsla tårar och frustration på det, även om det ibland är en omöjlighet att låta bli såklart.
    men det blöder ingenting nu, eller? Hoppas fortfarande på att det var en implantationsdipp + nidblödning du fick, men isf borde tempen stiga massor imorgon! Vad låg den på imorse då?

    Här knallar det på! Är på äl+6-7 idag och tempen ligger på stadiga 37,2. Varje gång jag varit gravid har jag fått ytterligare en liten höjning kring typ äl+9-10, så får se hur det blir kommande dagar. Har börjat få en hel del molvärk idag med, men är klassiskt sisådär 4-5 dagar innan mensen kommer för min del. Kanske för att man skall bli mer lättad än ledsen när den väl dyker upp ;P
  • Symetrical
    Brallans skrev 2022-04-09 11:17:15 följande:

    Jamen tack detsamma :) får se hur länge det håller i sig hahaha. 


    Lite brunt nu efter frukost,  håller mig till det för eventuella känsliga tittare.. den låg på 36,2 imorse.. är inte insatt i en sån dipp men tycker den borde dippa en dag inte två dagar neråt i temp men vad vet jag :) är tempen låg imorn med så får detta bli mens så går jag vidare till nästa månad istället. 

    åh spännande hoppas den ökar inom de närmsta dagarna, haha ja kroppen får ju vara lite bjussig iaf ;) 


    Vill inte ge falska förhoppningar, men jag har haft en implantationsdipp en enda gång och då varade den faktiskt i två dagar! Men som sagt var sköt tempen rejält i höjden sen igen, så låter som en vettig inställning att utgå ifrån morgondagens temp :)
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida