Inlägg från: Anonym (Babymakeing) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Babymakeing)

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    pandarinen skrev 2022-02-08 22:57:35 följande:
    Vad har ni andra fått för bemötande? Får ni hjälp trots att ni har barn sedan tidigare? 
    I VG-regionen får man vända sig privat för ivf och fertilitetsutredning om man redan har gemensamt barn. Tror det är ganska standard, speciellt om man fått första barnet på naturlig väg så att man inte har något lager av embryon på regionens sjukhus.
  • Anonym (Babymakeing)
    pandarinen skrev 2022-03-11 14:00:56 följande:

    Jag behöver massor med pepp från er nu! Vi kommer fortsätta och kämpa men ta det mer som det kommer och peppen jag behöver är att höra alla bra fördelar som finns med att bara ha ett barn om det imte skulle bli fler....


    Tänker det finns många fördelar med ett barn.


    Man kan ge det barnet allt ens fokus och inte missa något för att man har fullt upp med nummer två.  Eller ja. man försöker ju såklart dela sin tid mellan barnen men man kan ju aldrig ge samma uppmärksamhet till barn nr 2 som till första barnenet när man har mer än ett. Man har råd med dyrare semestrar, behöver inte tänka på samma sätt om man får plats i bilen eller inte för att barnstolarna tar så mycket plats. Man får plats i en mindre lägenhet/hus så levnadskostnaderna blir mindre. Kan ha råd att gå ut på dyrare restuarangbesök om man gillar det :) 


    Man behöver inte tänka på att man ska hinna med flera aktiviteter eller behöva säga nej till något av barnen att nej du kan inte börja med hockey då för att brorsan har tennis samtidigt typ. 


    Det blir mindre bråk och drama hemma när det inte finns syskon som bråkar och stökar. 


    Vet inte hur er ekonomiska situation ser ut men i framtiden kanske barnet vill åka på språkresa å andra grejer som kan bli dyrt. Vet av egen erfarenhet att mina föräldrar inte skulle haft råd att skicka iväg mig på det om jag hade haft syskon. 


     


     

  • Anonym (Babymakeing)
    pandarinen skrev 2022-03-13 21:31:22 följande:

    Tack!


    Intressant att du är uppväxt utan syskon, då vill jag gärna höra hur det har varit för dig att inte ha syskon. Har du saknat närheten till någon jämnårig? 
    Vad ser du för fördelar med att växa upp utan syskon? Nackdelar? 


    Jag va sjuk en hel del när jag va liten/yngre, drog på mig alla virusinfektioner som fanns tror jag. Så då saknade jag syskon men blev rätt bra på att underhålla mig själv. Så visst va det ensamt ibland. Jag är galet dålig på konflikter eftersom jag aldrig utsattes för det hemma eller vad man ska säga. skyr dom som pesten och tycker det är jättejobbigt. Men det är nog ett personlighetsdrag också.


    Annars är det lite klurigt att säga för och nackdelar eftersom jag inte vet något annat. Är tacksam att jag ändå aldrig saknade något trots att jag vet att vi hade dåligt med pengar. Jag fick åka på min språkresa jag önskade mig och lite andra sånna dyrare saker som hade varit omöjligt för mina föräldrar om vi hade varit två eller fler syskon. Andra fördelar att det inte varit någon fight med någon annan om bästa rummet eller att man behövde äta saker man inte gillade för att det va syskonets favoriträtt typ. 


    Finns för och nackdelar med allt =) Hade gänra haft syskon men är inte ledsen över att inte ha det heller. Min sambo har syskon som knappt pratar med varandra för att de inte kommer överens så det är inte alltid positivt.


     

  • Anonym (Babymakeing)
    MariaNathalie skrev 2022-03-19 09:50:36 följande:

    Allt har stannat av och magen har sjunkit och blivit platt igen. Testet visar knappt något och jag vill bara gå och lägga mig under täcket och aldrig komma upp igen.
    Två missfall på ett halvår. Vet att jag inte är ensam. Men
    stressen av att bli gravid innan jag fyller 40 har gjort mig lite smått pressad. Nu känns det typ kört. 40 år och bara missfall. Vet inte om jag orkar ett till. 


    Mina cykler är typ uppe i 40 dagar nu Oxå så det är as drygt att börja om igen hela tiden Oxå. 
    Provade rosenrot denna Gång och blev gravid men hade hoppats på kortare cykel. 
    åt bidrottninggele i Jan och den blev längre då Oxå. 


    känns bara sååå hopplöst just nu. 


    förlåt För långt och tråkigt inlägg 


     


    beklagar :( det är drygt med mf, speciellt flera på rad.


    Jag har själv varit gravid typ konstant sen oktober 2020. Är i v 33 nu så denna gången  har allt hittills gått bra men är fortfarande lite orolig att man ska vakna upp en morgon och sparkarna avtagit.. 

    min tredje graviditet detta nu under den här tiden så det jag ville komma till är att tredje gången gillt kanske funkar för dig med?

  • Anonym (Babymakeing)
    Pandy13 skrev 2022-03-19 22:09:51 följande:
    Då är vi typ lika långt gångna :) När har du bf? Jag har 19 maj. 
    7 maj :) 
    är så tacksam för att det gick tillslut! Samtidigt som jag är sååå trött och har hemsk foglossning så jag börjar känna mig ganska klar med detta. Har ju dessutom varit gravid i 1,5 år minus 3,5 månad, men då hade man ju typ avslag eller blödde av en eller annan orsak, så det har tagit hårt på kroppen.

    hur är det med din diabetes nu? <3
  • Anonym (Babymakeing)
    Pandy13 skrev 2022-03-20 10:07:49 följande:
    Även om det känns som "att alla blir gravida" är ju faktiskt varje född bebis ett litet mirakel. Det är mycket som ska klaffa/funka för att det faktiskt ska bli.
    Usch, förstår! :( Men nu är det inte långt kvar <3 Hade ni kollat kön?

    Jo men det är okej, tack! Vant mig vid både tanke o sprutor m.m. Men blir mycket extrakontroller nu mot slutet. Självklart bra, men det blir väldigt mycket barnmorskebesök, tillväxtultraljud m.m. som tar tid o kraft. Jobbar fortfarande heltid och tänkt göra det en stund till.

    {#emotions_dlg.flower}
    Klurigt att hinna med alla tider du ska på då när du jobbar heltid gissar jag? 
    Skönt att det känns okej med sprutorna iaf :) 


    Ja nu är det mindre än två månader kvar! Känns galet, har rätt mycket förvärkar så har börjat så smått att tvätta babykläder och ska försöka packa väskan snart också så det är klart ifall det skulle dra igång tidigt. 


    Nej ingen aning om kön. Vi funderade ett tag på om vi skulle ta reda på det främst för att kunna förbereda storasyster på vem som kommer, men insåg att hon inte bryr sig om det är lillebror eller lillasyster heller hehe. Så vi pratar bara om lillasyskon eller bebis med henne. Vi vill ha en överraskning även om jag tror att jag vet vad det är och magkänslan har haft rätt 2 av 2 gånger hitills. Men de säger ju också att ingen graviditet är den andre lik så jag kan ha helt fel också hehe. Vet ni vad ni ska få? =)

  • Anonym (Babymakeing)
    nomina skrev 2022-03-21 15:31:46 följande:

    Idag har vi varit på RUL, det är en pojke och allt såg bra ut! 
    Att få se det lilla hjärtat slå för fullt så släppte allt Hjärta


    Härligt att höra! =D Grattis till den lilla killen Hjärta
  • Anonym (Babymakeing)
    Pandy13 skrev 2022-03-23 23:01:19 följande:
    Ja det blir ju mycket flex att ta igen vilket blir tufft. Men men.. 

    Har också tvättat o fixat en del, men tar det sista när jag slutat jobba tror jag. Så hoppas han inte kommer alltför tidigt, haha.

    Ja vi ska få pojke nr. 2 :) Min man ville inte kolla med nr. 1 så kände att det var min tur att bestämma denna gång ;) Och sonen ville också gärna veta om det blir lillasyster eller lillebror.
    Haha ja man vet ju aldrig, och man har ju ändå 50 % chans att gissa rätt. Vad säger magkänslan?

    Ja hade jag inte vaggat runt hemma så hade jag aldrig haft ork att ta tag i det. Nu är det iof maken som sköter tvätten för jag har svårt att ta mig ner i tvättstugan hehe. Men har ingen större brådska bara förlossningsväskan blir packad så löser sig resten sen om det inte hinns med innan tänker jag.


    Magkänslan säger att det blir en lillasyster, hade varit roligt med en pojke för att ha en av varje men mer praktiskt med två av samma. De kommer få dela rum ett tag sen så tänker att det kanske är mindre känsligt när de kommer upp i åren om det är två tjejer tex än att dela rum med lillebrorsan när man börjar utvecklas och få mens och så?


     

  • Anonym (Babymakeing)
    Chelsea84 skrev 2022-03-23 22:06:51 följande:

    Hej smyger in här, är 37 år och blir 38 i år. Fick missfall den 7e mars. Det var ingen planerad graviditet då jag ätit minipiller och inte haft någon mens. Men när jag såg plusset på stickan, kände jag verkligen att jag vill ha ett barn till. Har två innan, med en annan man.

    Nu har jag en liten fråga...blödde ca 10 dagar efter MF sen bruna flytningar i någon dag...sen va allt över,men igår och idag har jag haft ljusbruna flytningar. I morse kändes det som jag fick ÄL, och hade ikväll spontanmys me mannen...när jag sen var på toa kom det som en rosaaktig flytning när jag torkade mig? Vad kan det vara? Kan de va på grund av MF än? Eller ÄL-blödning? Aldrig hänt mig förut.

    Vill helst vänta med att försöka innan jag fått första mensen, men blir det så blir det :)

    Oj vad långt det blev nu haha.


    Det kan ju bero på mf, men kan också va som du säger en äl-blödning. Kan också vara för att ni hade sex. Slemhinnorna kan ju påverkas en hel del av hormonerna från en graviditet och bli lite skörare än vanligt så jag tror inte det är något du behöver vara orolig för iaf.
  • Anonym (Babymakeing)
    Chelsea84 skrev 2022-03-24 12:52:31 följande:
    Ok tack för svar:) ja men tror verkligen jag hade ÄL igår min temp hade stigit med 0.6 grader i morse... 
    Och är inte speciellt orolig de var bara pyttelite rosa i flytningen och har varit normalt sen dess :)

    Spännande då och se om det visar något om fjorton dagar :)


    Men som sagt en liten lätt blödning efter sex är inget ovanligt alls. Jag har tidigare fått det titt som tätt utan att något varit fel.

  • Anonym (Babymakeing)
    Pandy13 skrev 2022-03-24 13:23:00 följande:
    Tvättar det mesta hemma, men större kakan o sånt i tvättstugan. Men ingen brådska än,haha.

    Ok, ska bli kul att se vad det blir! :)
    Då det skiljer bästa nio år mellan barnen är det inte aktuellt att dela rum, så vi måste flytta om inte alltför länge.
    Ja det är nog mindre känsligt med två av samma kön i samma rum:)

    Ja jag kan tänka mig att det inte är så poppis av 9åringen att plötsligt dela rum Tyst


    Vi får se hur det tas emot här och om storasyster vänjer sig eller om hon accepterar att någon mer som väsnas sover inne hos henne om något år. Isåfall blir det nog mer akut med flytt men förhoppningsvis kommer vi kunna bo kvar här ett bra tag till. 

  • Anonym (Babymakeing)
    Pandy13 skrev 2022-03-24 20:33:11 följande:
    Nä det kommer inte att gå att ha en bebis i hans rum. Han kommer bli väckt på nätterna och lillen kommer ju stoppa alla leksaker i munnen osv. 1 miljon små legobitar där inne, haha!

    Hur gammal är storasyster?

    Oj hehe nää det blir svårt! Och man kan inte gärna be storebror att göra sig av med alla små leksaker och prylar hehe.


    Jag har undvikit att skaffa för små grejer till henne för att jag varit inställd på rätt tätt med syskon. Hon kommer va 2.5 nästan när lillen kommer. Så även om jag vet att hon skulle hantera små saker utan problem nu så har jag haft i bakhuvudet att snart kommer en till liten som ska dela lekhörna i vardagsrummet. Hade allt gått vägen skulle det varit 1,5 år mellan dom. Men nu känns det på ett sätt lite skönt att hon är mer medveten och att man kan prata med henne och förklara saker.

  • Anonym (Babymakeing)
    Kiiwii skrev 2022-04-04 13:10:51 följande:

    Jag ser tydligt ett streck iaf, tycker helt klart det ser positivt ut. Med första barnet blödde jag pyttelite i 1-2 dagar precis vid BIM, men bebis blev det :) Spännande väntan... 

    Cd 13 för mig idag, hoppas jag får ägglossning framöver men har inga tecken på det än mer än att det sliter och drar lite kring äggstockarna men det har det gjort av och till flera veckor. Känns som att kroppen jobbar på men inte lyckas ägglossa... Har konstigt nog fått ont i bröstvårtorna som jag brukar ha efter ägglossning, men jag har ju inte ägglossat?! Jaaa, kroppen är ett under. 

    Hur långt är det kvar för er som varit gravida ett tag? Börjar ni vara less på att vara gravid än? :D


    är i v 36 så inte många veckor kvar. Trött, ont, stor... Massa sammandragningar och förvärkar då och då. Samtidigt försöker jag njuta av tiden för jag tycker ändå att det är rätt härligt med magen och att någon sparkar runt där inne hehe.


    Bebis får gärna hålla sig där inne ett par veckor till iaf så att jag och maken hinner gå på en dejt till innan vi har två att ta hand om.

  • Anonym (Babymakeing)
    Pandy13 skrev 2022-04-04 17:16:21 följande:
    Är i v.34 och börjar bli ganska less! Haha! Tung, osmidig o h börjat sova skit. Det "värsta" är att man vet att det inte kommer bli lättare resterande tid, haha. Men men, man får skylla sig själv ;)

    hehe nä det är ju självförvållat. 


    Men ja jag håller med dig lite. låg och grubblade massor igår på vem det är vi kommer få in i våra liv och hur hen kommer sova/inte sova osv. Om det blir kolik eller kräkbebis hur jag ska orka isåfall? Om hen kommer amma eller bara vilja ta flaska eller inte alls ta flaska och bara amma... 


    Och alla som pratar om hormonerna som gör att man klarar sig på så lite sömn. Ha! Säger jag till det. Jag mådde så himla dåligt sist av sömnbristen att det inte va roligt nånstans. Ändå gör man det igen? Hur knäpp är man inte egentligen Tyst

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida