Inlägg från: Anonym (Babymakeing) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Babymakeing)

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Hoppas 2012 skrev 2021-11-17 16:40:48 följande:

    Hej,

    Skulle göra NIPT igår i vecka 11 och de gjorde ett runtinmässigt VUL innan för att igen kontrollera rätt vecka.
    Då sker mardrömmen - inga hjärtslag Gråter
    Förra veckan hörde vi bebisens hjärtljud på UL.

    Helt knäckta och väntar nu på tabletter eventuellt skrapning.
    Vet knappt vart jag ska bli av. Orkar inte gå igenom detta igen (haft förr)

    Tack för ni läste


    Beklagar Gråter  en mardröm som jag önskar att ingen behövde uppleva.
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Badankan_75) skrev 2021-11-19 10:00:35 följande:

    Får ej positiva test


    Har du koll på ditt amh? Oregelbunden mens och ev utebliven äl låter som du närmar dig en mindre fertil era i livet. Har du alltid haft oregelbunden mens och utebliven äl kan det va pco. Fördelen då är att du borde ha massor med ägg kvar.

    Rekommenderar som ovan nämnt, en privat fertilitetsutredning.

    Jag fick vid 34 års ålder ett utlåtande om att mina äggreserver va så låga att om vi inte lyckades inom 6 månader borde vi använda oss av ivf för att ha en god chans. vi lyckades då bli gravida spontant i samband med utredningen men de sa att om vi ville ha syskon skulle vi inte vänta för länge.
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (34) skrev 2021-11-26 07:07:31 följande:

    Kan nid vara vit eller gul?

    Jag har redan haft äl för 9 dagar sen


    Nej en nid är en blödning så den går i någon nyans av rött. Slemproppen kan släppa inför äl men om du hade äl för så många dagar sen så låter det osannolikt. Troligen en ordentlig flytning. Själv har jag haft mer flytningar när jag varit gravid. Annars har jag det i princip aldrig.
  • Anonym (Babymakeing)
    nomina skrev 2021-11-29 16:25:54 följande:

    Kiiwii: Jag verkar inte kunna citera inlägg längre. Så skönt att det iallafall verkar bli regelbundet igen! Då ska det nog ta sig snart också!

    Jag plussade inatt, kan inte fatta det! Hela dagen har varit en berg och dal bana :)


    Å stort Grattis! =D
  • Anonym (Babymakeing)
    Ostkroken skrev 2021-12-04 10:14:02 följande:

    Hejsan!

    39 år och inne på tredje försöket. 6 barn sedan innan och alltid haft lätt att bli gravid, dock har jag nu två mf ( väldigt tidiga) bakom mig nu. Fick mens en vecka tidigare förra månaden och det var nog mf för har aldrig fått lingonveckan tidigt förr. Eller det kan ju bli så ändå, stress och mkt jobb kanske.

    Hade äl 20-21/11 enligt test, sex endast den 21 tror jag det va???? men haft molvärk och ont i äggstockarna varje dag sedan 25/11 ca. Testade svagt positivt nu! Haha jag trodde det var neg och lade undan testet! Men nu kastade jag en blick på det och ser ett svagt streck!

    ????????


    Man går göra smileysar som man gjorde på den gamla goda tiden hehe. : ) men att använda emojis och vissa specialtecken går bort på familjeliv tyvärr :/

    Spännande med pluset! Men tyvärr är testet ogiltigt efter avläsningstiden då det kan dyka upp streck oavsett om man är gravid eller inte då :/ men testa ett nytt imorgon bitti å se om det blir streck inom tiden :)

    Cb är ökända för att ge streck efter testtiden, själv råkat ut för det några gånger så vågar inte använda deras test längre :/
  • Anonym (Babymakeing)
    nomina skrev 2021-12-06 07:49:31 följande:
    Jag har hört/läst att chansen till graviditet kan öka om man är sjuk.

    Jag tänker att om immunförsvaret är nedsatt så försöker inte kroppen ha ihjäl de spermierna som försöker befrukta ägget.

    Hoppas att det leder till något bra i detta fall! :)
    Det är inte spermierna kroppen har ihäl utan det är imunförsvaret som hindrar det befruktade ägget från att fästa som det ska :) Så visst kan det hjälpa om man är lite nedsatt när det är dags för livmodern att ta emot ägget. 
  • Anonym (Babymakeing)
    Dhalia82 skrev 2021-12-07 13:54:24 följande:

    Hej på er:)

    Testat med olika test nu då jag känner mig väldigt gravid. Fått olika tydliga och otydliga samt obefintliga streck på ?testa tidigt? tidigare i helgen.

    Känner mig mer gravid nu än med min multipla graviditet.

    39 år och får för mig att jag är för sent ute. Var gravid sist vid 36 och det var en multipel graviditet som gick bra.

    Denna tog jag idag, strecket syntes efter ett par -5 min. Detta är Testlagrets.

    fick ?minus? ( ser ev en inbillad skugga) på ett vanlig cb med samma urin. Vad tror ni?

    Tack på förhand!


    Jag har tagit säkert 60 test från testlagret och inte fått tillstymelse till streck när det varit negativt. Tycker ditt ser positivt ut =D
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Elsa) skrev 2021-12-10 13:26:22 följande:

    Mensen kom idag, punktlig som vanligt?jag är så himla ledsen just nu och vet inte vem jag ska prata med. Alla i min familj och mina närmsta vänner vet att vi försöker få ett syskon och jag har varit öppen med missfallen jag fått. Men jag orkar inte prata med dom mer, dom har alla dom barn dom vill ha och förstår inte den här jobbiga barnlängtan. Och det är nästan pinsamt att det aldrig händer något. Vi har liksom försökt sen i april 2020. Med två missfall. Elva försök totalt (lite pauser emellan varven). Hur orkar man fortsätta försöka? Kan man vända sig till sjukvården och få någon hjälp, vet någon här det? Eller är det bara att vända sig till privat klinik och betala för ivf eller något? Ursäkta om jag gnäller. Men just idag är det botten. Jag hade hoppats och drömt så mycket om ett plus till jul?


    Förstår dig, för oss tog syskon 1 år att få till, e mf och ett sent avbrytande pga att han saknade bukvägg. Ett riktigt helvetesår. Utöver det har vår ?stora? som nyss blivit två fått komplicerade feberkramper sen ett halvår tillbaka och vi har trott att vi skulle förlora hen också.

    Funderade länge i samband med detta på varför man skaffar barn över huvud taget när ens hjärta blir så skört och brister i tusen bitar när det händer dom något.

    Vi kämpade på ändå och nu har vi ett nytt plus men jag är så otroligt orolig emellanåt för jag vet inte om jag skulle klara att något är fel igen. Vi har fått extra koll med specialist och jag har fått samtalsstöd så det känns skönt.

    En privat utredning kostar en del men kanske är värt om ni är oroliga? För oss kostade det ca 5000. Vi har dock lyckats naturligt och inte använt ivf. det enda utredningen visade va att jag hade lite få ägg kvar så läkaren tyckte att vi inte skulle försöka för länge på egen hand.
  • Anonym (Babymakeing)
    pandarinen skrev 2021-12-14 18:11:43 följande:

    hur hjälper rosenrot? Jag tror inte jag har äl förrän till helgen och jag kör clearblue advance. Tänkte mest att första testet brular alltid visa tom ring för att den kalibrerar sig har jag läst någon stans. Idag är jag på dag 12. Tom ring


    Det som har skett för mig när jag börjat testa i senaste laget är att det gått O till fast smily utan någon blinkande emellan.
  • Anonym (Babymakeing)
    Kiiwii skrev 2021-12-17 12:42:07 följande:
    Vad roligt :D Sjukt spännande.

    Vi har alltid kollat, vi är för nyfikna av oss men när jag väntade sonen ville inte han visa upp sitt kön förrän i v 34 när jag gjorde tillväxtultraljud, så det var en lång väntan och jag höll på att bli galen av nyfikenhet, haha. Våra barn önskar sig en lillasyster, försökt förklara att det liksom inte går att lägga en beställning sådär. De önskar sig ett syskon men vet inte att vi försöker :)
    en kompis barn önskade sig en storebror.. Skulle absolut inte ha småsyskon utan bara en storebror.  den är också lite klurig att fixa hehe.
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida