• Kiiwii

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    pandarinen skrev 2022-01-21 20:20:19 följande:

    La in Pandy i imlägget ovan :)
    En gråga. Hur gör/har ni gjort. Har ni sex bara innan och på de den glada gubben (eller älstegrimg) eller även 1-2 dagar efter?
    Och hur mycket/ofta har ni sex kring äl?


     


    Jag har inte använt ÄL-test varje cykel, bara ibland. Känner oftast när ÄL är på gång, då har vi sex varje eller varannan dag i en vecka ungefär, tills jag känner att ÄL varit och typ två dagar till, brukar känna av det rätt rejält. 


    Nu har jag faktiskt ett set CB ÄL test att använda denna cykel så ska testa med dom. Blir det glad gubbe så blir det sex varje dag några dagar ;)

  • Kiiwii
    Pandy13 skrev 2022-01-23 16:36:08 följande:
    Förstår din känsla. Jag har länge funderat på att söka nytt jobb, men lagt det på is p.g.a. att jag velat bli med barn och inte velat komma med ett sånt besked nästan direkt. För när man vill/försöker så tänker man ju hela tiden "tänk om jag faktiskt blir gravid nästa månad". Men jag är ju ganska feg av mig också, haha! Så jag säger grattis till nytt jobb! Du gjorde helt rätt som tackade ja! :)
    Såklart dök det upp en annons för typ drömjobbet nu när jag väl blivit gravid, haha. 

    Det är inte helt lätt alltså tycker jag. Jag är ju en som vill prestera också, framförallt som ny. Hade tänkt skjuta på bytandet av jobb pga av bebisverkstaden men månaderna har gått och ingen graviditet så därför sökte jag detta jobb tillsist?

    Nu när jag pratade med den nya chefen om arbetstider och liknande sa jag att jag gärna ville jobba lite mindre än heltid då jag har jobbat 80 % ett tag pga barnen bland annat. 


    Då sa den chefen att det var klart jag fick det, det hade jag ju rätt till och så sa han att man är ju väl medveten som chef om man anställer en person i din ålder med småbarn att det kan bli vab och föräldraledigheter mm. Så är det ju men det har du rätt till.


    Så det kändes lite bättre att höra honom säga det iaf? Vill gärna bli gravid så snart som möjligt förstås men kommer inte vara kul att meddela graviditet tidigt, haha. Vore lämpligare om man hann jobba ett tag innan man blev gravid men vill ju inte vänta sååå länge. Man är ju inte hur ung som helst :)

  • Kiiwii

    Det är ju synd att man ens ska behöva känna så som man gör angående jobb och graviditet, men man kan inte låta jobbet styra ens liv så, och en seriös bra arbetsgivare ser ens anställning långsiktigt och förstår att man kanske bildar familj och får pausa jobb ett tag. Så försöker jag tänka när jag får smått ångest, haha 

  • Kiiwii
    Minaälsklingar skrev 2022-01-23 20:24:53 följande:

    Hej!
    Hoppar gärna in här. 
    36 år och försöker få en 5a 
    Var precis gravid i v 15 men var tvungen att avbryta graviditeten i december pga en kromosomavvikelse som tyvärr inte min lilla flicka hade kunnat överleva med.
    En hemsk tid.... Men nu får jag hoppas det tar sig snabbt igen och att allt går vägen nästa gång, man har ju ändå varit inställd på att få bebis i juni och nu blir det inte så.
    Har BIM omkring 30/1


    Beklagar. Så himla tråkigt. Hoppas verkligen ni slipper uppleva liknande igen utan att det blir en frisk bebis nästa gång :) 
  • Kiiwii
    MariaNathalie skrev 2022-01-24 09:06:11 följande:

    Så nu har äl passerat och nu kommer nedräkningen
    Så spännande. Håller alla tummar och tår att det tog sig nu. Min äl kom 4 dagar senare än beräknat så jag är glad att jag kollade med ältest denna månad också. 


    När har ni andra bim?
    Mitt bim blir runt 5/2 


    Håller tummarna Glad

    Långt kvar för mig, haha. Jag ska nästa vecka börja testa med ÄL-test för att se om det blir någon ägglossning denna månad.  Har lite oregelbunden cykel så det kan diffa en vecka hit eller dit. Brukar dock oftast märka av ägglossningen och när den varit. Då kan jag räkna ut BIM som alltid så blir 12 dagar efter. Borde ha BIM kring mitten på februari. 
  • Kiiwii
    MariaNathalie skrev 2022-01-24 15:20:41 följande:
    håller tummarna för dig också att äl kommer snart för dig Och att det tar sig. Det är skönt när den är bekräftad och över. Sen kommer den långa spännande väntan. 
    Jag har haft en extra positiv känsla och pirr i kroppen denna gång. Hoppas det betyder något Spec att det tog sig 
    Den gången jag blev gravid med första barnet hade jag också en sån go känsla i kroppen, jag kände på mig att NU är det vår tur att ha lyckats. Hoppas på samma för dig :) 

    Rent allmänt känner jag mig pigg och glad. Ljuset och solen börjar återvända från beckmörkret, har också en positiv känsla inför denna bebisverkstad just nu, kanske ser annorlunda ut senare, passar på att njuta medan det varar, haha ;)
  • Kiiwii
    skaviblifyra skrev 2022-01-25 12:50:08 följande:
     ska få mens på lördag...vad tror ni? 
    Ser absolut två streck och vågar tro på att det där kommer bli tydligt positivt om 1-2 dagar :) 
    pandarinen skrev 2022-01-25 13:10:01 följande:

    Ni som plussat, hade ni några syntom aning innan eller kändes allt som vanligt... minns inte exakt hur det var vid min förra graviditet....
     



    Har varit gravid 3 gånger och inte haft några särskilda symtom före BIM. Fått symtom 1-2 veckor efter BIM som tidigast och har aldrig haft mkt symtom, bara vaga och aldrig mått illa. 

  • Kiiwii
    skaviblifyra skrev 2022-01-25 22:38:48 följande:

    nä att det är ett plus är jag säker på. Däremot om graviditeten kommer stanna mer osäkert. Tog det mitt på dagen och fyra dagar före så förväntat mig starkare. hade själv skickat patienter till aborten på så svagt test. Mina patienter vill mycket sällan behålla graviditeter


     


    Står att du väntar mens på lördag, vilket är flera dagar bort så man kan inte förvänta sig ett jättestarkt streck redan nu. Finns ju de som inte ens får ett svagt positivt test flera dagar före BIM? 

  • Kiiwii

    Vilken tur att jag känner min kropp, hade helt missat ÄL annars. Märkte av ÄL-flytningar nu i veckan, på tok för tidigt jämför med tidigare cykler. Igårkväll ont kring äggstockarna. Nästan positiv ÄL-sticka. Tog CB ÄL-test idag första gången denna cykel och glad gubbe Glad Hade inte tänkt börja testa förrän om några dagar, som sagt tur jag känner kroppen annars hade jag missat detta, haha. 


    Tänker att ÄL sker imorgon då, så BIM för mig blir kring 8/2. Så himla glad, aldrig fått positivt ÄL-test såhär tidigt sedan uttag av hormonspiral. Nu får jag hålla tummarna att det blir bebis av det hela också ;)

  • Kiiwii
    pandarinen skrev 2022-01-26 19:41:08 följande:
    Har du anvämt ältest av annat märke tidigare? Vilket? 
    Har inte använt äl test så många gånger faktiskt. Bara senaste 2-3 månaderna. Har kört med testlagrets och nu CB som ger glad gubbe.
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida