• Kiiwii

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    pandarinen skrev 2021-12-02 22:00:58 följande:

    Ni som plussat? hade ni några särskilda symtom runt BIM?


    Jag har varit gravid tre gånger innan och aldrig haft några symtom runt BIM som jag tänkt på. Fått symtom först runt v 5-6. Första barnet var väldigt planerat så testade bara för att jag var så spänd och nyfiken :) Den graviditeten hade jag också lite bruna och blodblandade flytningar just efter jag plussat men de försvann på 1-2 dagar.

    Nu är jag på ÄL+10, känner lite värk längst ner i magen och så är jag trött, varit tvungen sova en stund både igår och idag efter middagen, brukar jag inte göra. Men det behöver inte betyda ett skvatt, haha!
  • Kiiwii
    pandarinen skrev 2021-12-03 12:46:22 följande:

    Suck inatt kom mensen. Om man går mens 16 dagar efter äl utslag, hade jag då äl för 14 dagar sen eller är det min cykel som är lite längre än 14 dagar mellan äl och mens?


    Själva ägget släpper cirka 1 dygn efter att man fått utslag på ÄL-testet. Ibland kan det ta nästan två dygn. Tror det står 24-36 timmar på de ÄL-test jag har :) Så det verkar väl tämligen rätt så normalt med din cykel! Vad tråkigt att det inte fick bli nån graviditet av det :(

    Jag har BIM på söndag ungefär? har bestämt mig att inte testa förrän måndag om inte mensen dykt upp förstås vilket den säkert gör..
  • Kiiwii
    pandarinen skrev 2021-12-03 19:36:24 följande:

    Jag brukar ofta få mens 16 dagar efter äl utslag på stickan. Borde vi ha sex på dag två istället när glada gubben dyker upp. Kanske rent av dag tre.

    Vi försöker hålla oss att ha sex på ett längre tag tills älgubben smilar. Jag får ofta utslag vid lunchtid på dag 15 i min cykel. Då har vi haft sex och kanske dagen efter. Men jag kanske ska testa å vänta och ha sex på dag två av glad gubbe eller dag tre tom.

    Sist jag blev gravid (andra försöket) testade jag bara med morgonurin så då måste ja hamnat på dag två egentligen.

    Lite nedstämd idag. Detta var 8:e försöket på 11 månaders tid. Lär mig aldrig, för sista dagarna innan BIM så inbillar och hoppas jag alltid att det växer en bebis i magen.

    Lite stressande också att man har åldern emot sig. Varför skaffade jag inte barn när jag var 20+?


    Jag tror ni gör helt rätt, att ha sex på dagen då man får positivt ÄL-test och 1-2 dagar efter är ju superbra, spermier lever flera dagar och kan vänta på att ägget ska släppa så det är bra att man har sex just före också :). Jag har inte testat med ÄL-test än men har köpt och ska göra nästa gång om mensen dyker upp för att få mer exakt koll!

    Jag förstår verkligen hur det är att gå månader och hoppas, vänta, hinna få förhoppningar och sedan bli så sjukt besviken när mensen kommer? men normalt att man bygger upp hopp och förväntningar, lite så människan funkar.

    Däremot om ni är äldre borde ni fundera på att söka hjälp och kolla om ni behöver hjälp på traven. Normalt att det tar upp till 1 år men är man äldre får man hjälp tidigare om man söker.

    Jag känner lite stress över åldern nu då jag är 35 och vet att fertiliteten dalar snabbt vid den åldern? så jag hoppas så jädra hårt att vi ska lyckas snart! Jag har två barn som vi fick när vi var i 25-års åldern, är så tacksam över dem, men längtan efter en tredje sista bebis är stor och vi hoppas sååå <3
  • Kiiwii
    pandarinen skrev 2021-12-03 20:30:25 följande:

    Vad kan man få för hjälp från barnmorskan? Funderat på att ringa henne, samtidigt är det så mycket nu vid jul, så vet inte om vi orkar en utredning just nu.. Men man kanske kan få andra tips... 

    Kanske ringer henne nästa vecka. 

    Det som är psykiskt jobbigt är också är att vår första son som snart är 2 år, sattes på 2:a försöket, så man har ju det i tankarna också. Och sen att vi jobbar i skift så det är verkligen produktionssex vi har. Måste passa på, på lunchen när lillpojken sover typ. 


    Här där jag bor går man direkt gå till fertilitetsklinik och där tar de massa prover, mannen lämnar spermaprov, man gör ultraljud osv för att se om det finns något som gör att det tar tid att bli gravid, sen sätter de in hjälp beroende på vad som är felet. Ägglossningsstimulerande medicin är ju vanligt att få testa först om det är det som är bekymret förstås.

    Hoppas ni snart lyckas!
  • Kiiwii

    Fick mens idag på BIM, tråkigt förstås men det betyder att jag kände av min ägglossning, att jag äntligen kan tyda kroppens signaler igen och att den funkar som förut innan jag satte in hormonspiral :D Nu är det tredje månaden i rad som cykeln funkar som en klocka så är väldigt glad över det!

    Så nu jädrar blir det ägglossningstest och ligga i som fan framöver ;) Hoppas verkligen det tar sig snart, känner mig hoppfull i alla fall :)

    Ville bara skriva av mig lite, skönt att kunna göra det någonstans!

  • Kiiwii

    Hej alla nya och välkomna :)

    Fick nyligen veta att en nära vän väntar smått och hon är 39 så inte är det försent inte :) Själv är jag 35 och har varit stressad över min ålder så jag förstår vad ni menar men det är ju bara hjärnspöken, hos mig iaf.

    Jag har två barn och är så tacksam över dem men har verkligen en sån vansinnig längtan efter en sista bebis, har alltid tänkt mig en liten sladdis då jag fick barn relativt ung. Jag älskade att vara gravid och älskade den där första bebistiden, sen hade jag kunnat hoppa över nåt år, hahah! ;) Näää, alla åldrar har sin charm <3

    Vi hoppas på plus här framöver!!

  • Kiiwii

    Jag ser tyvärr ingenting på den bilden..

  • Kiiwii

    Ja nu när Pandy13 förklarade att strecket var långt bort från kontrollstrecket ser jag det också tydligt, haha. Jag kollade närmare kontrollstrecket där strecken varit på de test jag använt :) tror du är gravid!

  • Kiiwii
    Anonym (Elsa) skrev 2021-12-10 13:26:22 följande:

    Mensen kom idag, punktlig som vanligt?jag är så himla ledsen just nu och vet inte vem jag ska prata med. Alla i min familj och mina närmsta vänner vet att vi försöker få ett syskon och jag har varit öppen med missfallen jag fått. Men jag orkar inte prata med dom mer, dom har alla dom barn dom vill ha och förstår inte den här jobbiga barnlängtan. Och det är nästan pinsamt att det aldrig händer något. Vi har liksom försökt sen i april 2020. Med två missfall. Elva försök totalt (lite pauser emellan varven). Hur orkar man fortsätta försöka? Kan man vända sig till sjukvården och få någon hjälp, vet någon här det? Eller är det bara att vända sig till privat klinik och betala för ivf eller något? Ursäkta om jag gnäller. Men just idag är det botten. Jag hade hoppats och drömt så mycket om ett plus till jul?


    Jag har också haft ett barn som jag varit så tacksam över men ändå haft en sådan stor längtan efter ett syskon åt henne, spelade ingen roll att jag försökte intala mig att vara tacksam, ledsen var jag varje månad när mensen kom. Stressad blev jag över att känna oro över att kanske måsta acceptera och nöja mig med att ha ett barn? det är svårt det där. Man är ju glad och tacksam för att man har ett, finns ju alltid de som sörjer för att de inte har något barn exempelvis. Men det är okej att vara ledsen och frustrerad eller vad man nu är, barnlängtan och modersinstinkten är stark hos många.

    Jag tänker att ni verkar ju kunna bli gravida så snart lyckas ni säkert igen! Håller tummarna hårt för er att det blir tredje gången gillt :)
  • Kiiwii
    Emma1b skrev 2021-12-12 23:02:45 följande:

    Hej alla!

    Jag fyllde 40 i somras, har två barn på 12 och 9 år, och vill så himla gärna ha en sladdis. Gjotde ivf i oktober, gravid på flrsys försöket men ma konststerat på vul 18 november. Nu precis haft äl och gjort insemination hoppas så otroligt starkt att det ska ta sig. Äl +2 idag, så lååång väntan kvar tills jag kan testa.

    Även fast mam är otroligt glad över de barn man har, så kan längtan efte ett till vara otroligt stark.


    Beklagar genomgånget ma, fy när det inte vill sig :( Hoppas lyckan är med er den här gången!

    Jag har också två barn, 9 och 6 år. Längtan efter detta tredje har verkligen slagit till hårt, kommer givetvis alltid vara tacksam över de två jag har men hoppas verkligen vi ska få uppleva alltihopa en tredje och sista gång :) Jag har nyss haft mens så jag väntar på att ägglossningen ska komma igång.
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida