• Kiiwii

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Anonym (Elsa) skrev 2022-01-06 14:12:29 följande:

    Ja tack, jag håller tummarna liiite till :) Det där med att avvakta är så frustrerande. Skönt att ha den här tråden att skriva av sig lite i.


    Jag vet, man väntar o väntar. Känner efter och funderar, haha. Jättebra man har några att bolla med och så :)

    Jag väntar på mens eller positivt test, nåt av det tror jag för molvärken kommer och går än? inbillar mig svagt illamående ibland, men det kan jag känna utan att vara gravid också. Allt kan va pms eller graviditet, kroppen alltså ;)
  • Kiiwii
    Anonym (Elsa) skrev 2022-01-06 19:57:19 följande:

    Ok, jag hoppas att det går vägen den här gången!! Jag gå också och inväntar mens, är lättirriterad och trött, typiska innan mensen-symptom..är på dag 28 och testade mig igår negativt. Börjar mentalt ställa om för slutet av januari och nästa ägglossning. Ett år till?


    Vi har inte försökt seriöst allt för länge men jag vill NU, hoppas också mkt på att det ska ta sig nu snart :) Känner mig lite stressad pga ålder både på mig och mina två barn, vill inte de ska hinna bli allt för stora, gärna bebis nuuuuu.

    Jag ska testa mig i helgen om inte mensen dykt upp, beställt hem tester som skulle komma fre-lör.
  • Kiiwii
    Anonym (Trallala) skrev 2022-01-07 06:52:17 följande:

    Fick ni påverkan på menscykeln av covidvaccinationen? Är 42 och vill egentligen vaccinera mig men är så orolig för att vaccinet ska påverka en eller två mencyklar då varje cykel känns så dyrbar när man är i den här åldern?


    Jag kan ju inte säkert veta men jag tog min tredje dos vaccin före jul och denna menscykel har varit knasig? inte känt av ägglossningen som jag brukar göra och har heller inte fått nåt positivt ÄL-test så denna cykel strular :/ Jag har tänkt att det kan ha med vaccinationen att göra, hört många som fått knas med mensen efter det men bara kortvarigt, en cykel typ så jag hoppas det är så även för mig.
  • Kiiwii

    Kul för er som är nära ägglossning, själv har jag mens så ett tag bort för mig. Blev glad att mensen äntligen kom eftersom denna cykel strulade lite (av vad jag tror pga vaccindos 3). Men denna månad hoppas jag på rejäl ägglossning :D

    Slutat äta socker och dragit ner på kolhydraterna, vet av tidigare erfarenhet att det hjälpt min cykel bli ännu mer regelbunden och ägglossningen känts mer. Håller tummarna att det ska funka igen, men man får ju ge det en månad eller två :)

  • Kiiwii

    Jag får oftast väldigt ont vid vad jag antar är ägglossning, har inte använt ÄL-test så ofta så kan inte säga säkert men får alltid mens 12 dagar efter den smärtan och har innan smärtan haft mkt ÄL-flytningar, så det kanske kan va ägglossningen du känt. Har läst att vissa får ont före, vissa när det släpper och andra efteråt.

  • Kiiwii

    Pandarinen 10;e försöket 1 barn sedan tidigare

    MariaNathalie  3:e försöket 2 barn 


    LillaGry (39 år) 7:e försöket, 1 barn sen tidigare

    Elsa 13:e försöket, 1 barn sedan tidigare

    Strandsan (38år)  4:e försöket, 2 barn sen tidigare

    Kiiwii (35 år) 4:e försöket, 2 barn sedan tidigare

  • Kiiwii
    lottizm skrev 2022-01-19 09:27:28 följande:
    Nästan samma som mig då, mina är födda 06 och 10. Försökte nästan ett år med min nya kille, plussade äntligen på julafton och är gravid i v 8 nu och hoppas såååå att det ska gå vägen!

     


    Grattis, vilken julklapp ???? De flesta graviditeter går ju bra, man får försöka påminna sig om det när hjärnspöken vill skrämmas! 

  • Kiiwii

    Den där väntan på att få komma på ultraljuden, så spännande Glad Så seg väntan också. 

  • Kiiwii
    nomina skrev 2022-01-21 17:19:01 följande:
    Mitt illamående har lättat något det sista, vissa dagar bara spyr jag och mår illa, men idag mår jag helt ok. 
    Har dock svårt att få i mig mat, eftersom jag tröttnat lite efter konstant illamående och kräkningar sen v 6. Det är både skönt att det släpper, men det skapar också en viss oro för att något är fel.
    Förhoppningsvis bara helt normalt att det avtar nu.
    Är så himla hungrig eftersom jag äter så dåligt så jag ser fram emot att gå och lägga mig mätt en dag!

    Åhh så tråkigt att du inte trivs på jobbet, då går tiden verkligen saaakta!
    Jag började nytt jobb för 3 veckor sen, jobbar hemma och det känns så himla bra att kunna jobba, även om jag mår illa, är småförkyld eller så. 
    Trivs dessutom så tiden går undan! 

    Spökveckor brukar det ju kallas när symtomen avtar, de brukar ju avta kring andra trimestern om jag minns rätt. Förstår man blir orolig men inget konstigt alls :)

    Kul med nytt jobb :D Alltså jag blev erbjuden ett jobb i torsdags, ett riktigt bra jobb som verkar roligt och passar mig. Jag tackade tillsist ja men har varit så velig? Tycker det känns sisådär att komma ny på jobbet och bara hinna jobba ett tag och sen lämna för föräldraledigt? Jag hoppas ju på att bli gravid snarast, vill inte skjuta fram det för jobbets skull men det fick mig att tveka en del. Men en kompis sa att inte kan du ju låta jobbet styra sitt liv så, och det har hon ju rätt i :) 

  • Kiiwii
    Strandsan skrev 2022-01-22 20:52:27 följande:

    Här kom mensen idag... 4 dagar senare än väntat, så cykeln är verkar inte regelbunden. Bara att hoppas på nästa månad!


    Tråkigt, hoppas nästa månad är då det tar sig :)
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida