Inlägg från: pandarinen |Visa alla inlägg
  • pandarinen

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    EFW skrev 2024-09-24 06:32:30 följande:
    Du har aldrig testat att temp? 😊 Men med tanke på hur regelbunden du är så borde du ha äl. Låter som ni drabbats av sekundär barnlöshet. Ni har alldrig funderar på att testa er, ibland är första barnet en lyckoträff och sedan visar det sig att man har ett underliggande problem som tex för få eller slö spermier ❤️
    Jag har gjort några tester, tagit lite prover och inget tyder på att det är något fel. Har inte kollat hormoner eller äggmängd. Det jobbiga är att första barnet kom till på 2:a försöket men nu har vi försökt i så många år att min man har gett upp och är inte intresserad längre och jag vet inte längre vad jag vill, för det har blivit ett mönster att den 25:e varje månad gäller det typ. :D
  • pandarinen
    EJT skrev 2024-09-24 10:33:35 följande:
    Ja, det är kämpigt att veta NÄR man ska ta steget till Ivf. Det är ju myycket pengar. Jag har också varit gravid två ggr det senaste 1,5 året så jag tänker ju också någonstans att kroppen ju funkar på nåt sätt... Men det tar sån tid mellan gångerna och missfallen var väldigt tidiga, så hur bra är kvaliteten på äggen egentligen. 

    Suck! 🙁 Det ör okej att vara lite nedslagen ibland antar jag, och sen nya tag... 

    Ska prova att D-vitamin-boosta inför denna ägglossning. 

    Det är helt ok att vara nedstämd, jag blir nedstämd varje månad vid äl :D Jag har försökt i 4 år snart... 


    Ja jag vet inte när steget till IVF, som du säger är det mycket pengar men om jag visste att det skulle leda till ett barn hade jag nog tagit chansen, men det svåra är att oddsen kan ju vara svåra även med IVF.


    Hur mycket räknar ni som skaffar barn med hjälp av IVF att kostnaden går på? 

  • pandarinen
    Anonym (Anonym4) skrev 2024-09-24 12:13:19 följande:

    Hej jag är mamma till 3 barn , 2 stora från en tidigare relation och en 2-åring med min nuvarande man. Jag har regelbunden ägglossning och mens men blir ändå inte gravid jag försökt i 9 månader. Är det någon som vet ifall man kan öka chanserna med hormonstimulering för att få fler ägg eller? 


    Jag har också regelbunden ägglossning och mens men blir ändå inte gravid, försökt i snart 4 år. Jag har pratat med kvinnokliniken om stimulerande tabletter, men då jag har tydliga tecken på ägglossning vill de inte ge mig. Antar att du tänker på ovulationsstimulering. 
  • pandarinen

    Ni där ute, vad tycker ni jag ska göra med min man Tungan ute som är trött på planerat sex och bebisverkstan som pågått i snart 4 år nu. Och vill släppa det hela och bara gå vidare och acceptera att vi har en skön liten grabb hemma, som är fantastisk. 


    Jag försöker försiktigt nämna och hinta om att jag har äl nu, men vill inte gå för barskt fram så att säga, för då backar han ännu mer. Eller ska jag bara låta det gå, acceptera och hoppas att han kanske om ytterligare en månad ändrar sig, eller då går med på lite mys runt äl....
    Vi körde paus förra månaden

  • pandarinen

    Utifrån min kropp så känns det som att äl drog igång igår, jag brukar testa mig på kvällen men hade inga stickor med mig till jobbet. I morse glad gubbe och älflytningar. 


    Sedan lite hugg i vänster sida, och nu känns inte så mycket alls så allt kanske redan är över....


    Jag önskar att jag kunde släppa det här lika lätt som min man och bara gå vidare men det är så svårt...

  • pandarinen
    Anonym (SkaffaSladdis) skrev 2024-09-26 21:03:34 följande:
    Tycker du bara ska sluta prata helt om temp/graviditet och ägglossning med (honom alltså) prata med oss istället 😅sen ha bara sex relativt regelbundet och agera helt normalt runt ägglossning gällande sex alltså, så hade jag gjort om. Blir stress och press & verkstad. Inget man vill känna runt sex. Även fast vi kvinnor har full koll, men lätt för att det ska bli krav och måsten för mannen= osexigt .
    sen ska du ju inte själv ha sex heller om Du inte känner för det, givetvis. Hoppas du är med på hur jag menar 😁

    Jo jag ska nog göra det, inte prata om det alls, han behöver nog det efter dessa år. Men det finns ju också risk att missa denna gång nu, för kommer bli väldigt krystat om jag visar något intresse, invit imorgon när han vet att jag har ägglossning på g. Berättade det igår, men varit tyst idag :D


    Men nästa månad kanske jag bara kan låta det rulla på och försöka att inte vara stressad själv att pricka in exakt rätta dagar. Det är bara att han har blivit nästan lite anti sex helt och hållet efter de här långa tiden.
    I början var vi som kaniner hade sex varje dag hela äl veckan typ för att nu i slutet 1-2 dagar runt äl. 


     

  • pandarinen

    Önskar jag var några år yngre... att vi hade tänkt på det här med bebisar tidigare men framförallt om jag hade vetat att det skulle vara så här svårt att få ett syskon ( grabben min blev till på andra försöket) så hade jag nog tagit hjälp omgående, nu har tiden rusat iväg under småbarnsåren med lillgrabben så man kan hunnit med att tänka på allt runt om- förutom att ha sex vid äl :D

  • pandarinen

    Tjejer nu måste ni hjälpa mig. Min man verkar inte det minsta sexsugen och jag känner mig som en 14 åring haha vet inte hur jag på ett bra sätt ska få honom att vilja få till det ikväll. Det är ju ikväll det måste ske, ev imorgon men sen är det nog för sent den här månaden. Eller om jag ska bara ska låta det gå å invänta initiativ från honom 

  • pandarinen

    Jag tror jag bara måste ge upp, acceptera. Lättare att göra det nu än för något år sedan. Då var en missad månad otroligt jobbigt. Men det fysiskt jobbigt när kroppen skriker, älsmärta och ömma bröst och maken vill inte ha någon närhet?.
    men det är väl 4 års hopp förväntan planerar sex, sorg, besvikelse som ligger bakom. Första tre åren hade vi kanon sexliv men nu, vi har inte haft sex på 2 månader?.

  • pandarinen
    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-09-27 21:27:22 följande:

    Fan vad frustrerande! 


    jag tror att du behöver lägga om strategin. Kan ni istället övergå till regelbundet sex hela cykeln (eller de veckorna utom mens) typ var tredje dag eller liknande. 2-3 gånger per vecka. Han behöver inte veta om eller när det är ÄL.


    Jo det hade vi kunnat göra, det var så vår son blev till, det är bara att han har blivit helt anti sex så att få honom att ha sex ett par dagar i veckan skulle inte funka. Vi borde inte dragit igång syskon tänker så skarpt för 4 år sedan utan bara låtit det rulla på å ha tänker att blir det så blir det. Blir inget den här månaden heller, går inte att ta upp det till samtal längre. 


    han blir stel som en pinne hela han typ. Jag funderar på att släppa på det helt å hoppas på lite mys runt jul istället. Inte säga ett ord om det, inte ta initiativ utan låta det komma från honom. 


    å då hoppas att det faller in under äl

    men jag är så otroligt glad att vi har en son! annars hade vi nog gett upp för länge sen. eller kanske varit mer på att söka hjälp, jag har sökt hjälp men får ingen hjälp på de ställen jag varit i kontakt med med anlledning av. Att vi redan har ett barn ihop.
    min man vill inte ta spermaprov, tror inte han känner sig bekväm i den situationen 

  • pandarinen

    Den här ägglossningen och dagar efter har jag haft  så starka symtom. Så om vi hade haft sex under öl hade jag trott att jag var gravid nu. Brösten ömmar, känns fortfarande som ägglossning och jättemycket flyttningar. Men jag har inte haft sex så jag vet att jag inte är gravid 

  • pandarinen

    Känns tungt, klump i magen, även om jag har gett upp och accepterat så kommer det dagar då jag känner sån sorg över att jag aldrig blivit gravid att jag inte kan ge min son en lillasyster eller lillebror. 


    Jag anklagar mig själv, tänker att tänk om jag hade tagit tag i det hela mer intensivt, tänk om jag hade satt mig i hårdträning, fått bort bukfettet efter första graviditeten, slutat äta godis, ätit nyttigt, mm


    Men samtidigt har jag ju inte haft med min man på det viktigaste att ha massor med sex runt ägglossning. 
    Jag tänker så mycket, har låst mig att min son ska vara olycklig med att vara ensambarn, men han har ju faktiskt inte sagt nått och verkar vara nöjd med livet. Men jag känner ju också att orken inte alltid finns där, och då hade det varit så kul om han hade haft en lekkamrat, eller den fria fantasileken kan jag inte ersätta med vad en jämnårig kan göra. 


    Förlåt, lite nere just nu. Men jag hoppas och drömmer också om det där spontana sexet, i slutet av månaden, kanske i december ( november kommer jag missa då mannen å jag är flera mil från varann) Det är spontana sexet att det ska leda till en graviditet. 


    Hade varit så fantastiskt att få berätta för sonen och låta honom följa det hela. För han är väldigt intresserad av bebisar, hur han var som bebis och bebismagar. 


    Var skönt att få skriva av sig lite iallafall. 

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida