Inlägg från: pandarinen |Visa alla inlägg
  • pandarinen

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Jag borde ju veta vad jag har för symtom idag, efter 3 års försök, Det är bara att det är lite olika från varje gång, så det är svårt, utan test, att veta exakt vilken dag det är äl, under en veckans tid. Nu ömmar brösten. 


    Ja, jag har väl gett upp lite det här med att få ett barn till. Vad tror ni, tycker ni, ska jag fortsätta nästa månad att köpa ältester och då stressa upp mig för att ha sex en specifik dag, eller ska jag bara gå på känn och lust och riskera att ha sex för tidigt eller sent.

    Det allra enklaste hade ju så klart varit att ha sex varannan eller varje dag, och ja det hade gått om jag var 20 år och nyförälskad :D Känns inte som vi riktigt är där just nu, trötta småbarnsföräldrar hahaha

  • pandarinen
    DidoAeneis skrev 2024-05-04 17:51:11 följande:
    Alltså det beror väl på hur du funkar. För nån som har lite kontrollbehov är det väl nästan mer stressande att inte veta exakt när äl är och därför stressa upp sig för att man kanske inte har legat på en "bra" dag. Men jag fattar ju samtidigt om ni försökt länge att det känns lite tradigt med det planerade sexet... Jättesvårt! Du får nog känna efter själv.

    Jag börjar nästan tro att testen inte stämmer :D Ska det vara så här svårt, vi har legat på glad gubbe nästan varje månad. Tänk om det är bättre för mig att ligga efter glad gubbe? Vi kanske ligger för tidigt? Ja, jag försöker kanske bara hitta någon anledning. 


    Ja jag vet inte, det är sjukt stressande också att få glad gubbe och veta att vi måste ha sex idag eller imorgon. Att försöka få till det, och sedan ändå känna att det inte blev bra. Nu vet jag inte om vi prickat rätt eller inte. 


     

  • pandarinen

    Jag har gjort en del tester och de hittar inget avvikande på mig, min BM tycker att vi ska släppa ÄL- testen att det kan skapa mer stress. Och njuta av att vi har en fantastisk son, njuta av varandra när vi har lust och inte tvinga fram sex och det är ju sunt. Det har nog gått lite överstyr. Om jag hade vetat det här för 3 år sedan så hade jag önskat att vi hade haft den inställning då.... nu har det blivit mer stress och mer jaha så ska vi ligga ikväll också. 


    Men jag vill också så gärna ha ett barn till, så det är ju lite jobbigt att inte veta exakt. Men jag vet såpass exakt att från dag 11- 16 så är jag oftast superfertil, detta i kombination med andra syntom. 


    Vår son, och enda barn kom till på andra försöket, så det är lite frustrerande att det tar sån tid. Samtidigt tickar åldern också, vill inte vara för gammal för barnets skull. 

  • pandarinen

    En sak som förändrats sen efter födseln av min son 4 år- är att jag har så otroligt mycket flytningar. Jag får typ byta trosor morgon och kväll. Intim fråga men är det normalt? 


    Min BM säger att vi alla är olika, jag har inte BV, inte svamp eller annat som kan orsaka flytningar. Men jag upplever att jag har mer än innan min förra graviditet. 

  • pandarinen
    Alvedon83 skrev 2024-05-05 21:21:25 följande:
    Jaha se där, aldrig hört talas om det.
    Intressant, vad räknas som proteintillskott? Proteindrycker? Min man tar ju detta, i samband med träning. Kände inte till det. 
  • pandarinen
    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-05-18 15:30:26 följande:

    Jag vet inte hur jag ska tolka detta faktiskt. 


    otroligt ont med kramper igår och blödning med klumpar. Haft bruna flyttningar tidigare under veckan. Det kommer lite på pappret när jag går på toa. molvärk idag. 


    gynakuten tar fortfarande inte emot mig. på frågan hur jag ska veta om det är mf eller inte så var svaret att antingen avtar mina symptom eller så fortsätter magen växa. Jag är så ledsen 😞. 


    Hur mår du? Ofta tar de inte emot en när det är såpass tidigt. Om blödningen avtar så är det förhoppningsvis inget MF, men det du beskriver mo att ha ontroligt ont med kramper låter inget bra. 


    Mitt MF började med en femkrona i trosorna av blod. Sen kom det mer, och sen kom det mer blod än vid mens i kombination med mycket kramper och ont i magen. Tyvärr går det inte att kolla med gravtest heller direkt för du kan fortfarande få positivt. 


    Så otroligt tråkigt om det är missfall.....hoppas det inte är så. 

  • pandarinen
    Malu84 skrev 2024-05-15 08:58:39 följande:

    Åh jag måste bara få skriva av mig .. 
    vi har stressat sönder hela vårt sexliv , vi är 40 respektive 50 år iår , vi sa från början blir det så blir det men det verkar inte bli och nu kan vi knappt ha sex längre , han blir stressad får knappt stånd och allt är så konstlat och jag känner mig så oattraktiv när det inte fungerar . 


    vi fick till det en gång på 3 veckor, dagen innan positivt äl test , annars bara massa försök som inte gick ? 


    jag är så ledsen frustrerad och uppgiven och tycker så synd om min sambo ? 


    Jag känner så väl igen mig i det du beskriver. Vi har försökt i 3.5 år. Och första året var det kul och spännande, sen andra - tredje året var det hemskt. Det var så osexigt, min man blev stressad och kände press att han måste gå så att han fick inte upp stånd eller så föll ståndet direkt. Å jag var stressad att vi måste ha sex nu, imorgon är det försent typ. 


    Det blev tillslut- japp då är det liggdagar nu då!


    Det är stressande att ta en paus i babyverkstan, speciellt när den biologiska klockan tickar, men vi tog en paus, på 2-3 månader. Det var skönt. Nu är vi igång lite igen, men jag har inte kört med älstickor den här gången och det är också skönt, Först stressande för att inte veta vilken exakt dag vi måste ha sex, men samtidigt skönt att inte veta för det blir ju också sån frustation och stress och sedan stress att vi inte haft tillräckligt med sex osv. 


    Och sedan motivation att ha sex efter glad gubbe var ju noll efter all stress, men att ha sex efter glad gubbe kan ju också öka chansen att bli gravid. 


    Hur länge har ni försökt? 


    När man kommit till det här stadiet, så är det inte kul med sex, och vi har typ bara sex 1-2 gånger i månaden runt ÄL, det är som en blockad. Och det gör ju inte chansen större att få barn heller. 


    En sak som funkade bra på min man, var att inte ha sex flera dagar i rad. Utan varannan dag under äl. Har ni testat det? 


     

  • pandarinen
    DidoAeneis skrev 2024-06-01 09:22:14 följande:
    Skönt att höra! Jaa, man vet ju att ett ligg ska räcka. Men samtidigt handlar det väl också om att man ska känna sig som ett team i det här liksom. Om man som kvinna upplever att ens partner inte riktigt drar sitt strå till stacken är det lätt hänt att man känner sig ensam och lite sviken. Det är ju mycket värre än att man inte lyckas bli gravid. Usch.

    Känner så väl igen allt du skriver. Vi har försökt i 3,5 år och sexlivet är inte på topp. Vi har en 4 åring så full rulle där dessutom. Och jag jobbar obekväma tider så vi hinner ju inte med att ha sex också. Och att ha sex på bestämd datum. Nej tack säger min man. 


    Min äl är som en klocka, jag har menscykel på 28 dagar och just nu har det fallit in att jag har jobbhelg varje gång jag har ÄL, inte kul, då ses vi ju knappt!


    Fick glad gubbe ikväll. Så jag kommer ha äl på måndag. Så förhoppningsvis håller alla tummar att få till det, sen ska mannen iväg på jobbresa så det är one moment den här månaden. 


     

  • pandarinen
    Pez skrev 2024-06-02 12:47:13 följande:
    Fick denna vid kl 11, betyder det alltså ÄL imorgon eller i övermorgon? Vi låg igårkväll och ska försöka få till det ikväll och imorgon. Då borde vi pricka rätt bra va? Det är första gången jag testar.. 😅

    Det beror lite på din cykel. Min BM sa att man alltid får mens 14 dagar efter ägglossning. Enligt mig innebär det att jag har 72 timmar till äl efter glad gubbe. Sen vet man ju aldrig, om jag testar mig på morgonen och får glad gubbe så kan ju den gubben dykt upp på em dagen innan. 


    Men 24-72 timmar efter glad gubbe brukar man säga. 

  • pandarinen
    Bunny s skrev 2024-06-02 10:02:38 följande:
    Vad skönt att ha en sån regelbunden cykel 👌 
    Jobbigt bara att äl blir på jobbhelgen. Kanske skäl nog att ta upp det med chefen om att du måste byta helg pga ägglossningen..? 🤣

    Ja jag tror jag får ta och göra det! För nu sitter jag här på jobbet, älflytningar och börjar känna i magen att äl är på G. Så nu under kvällen är äl nog igång och jag ska jobba hela kvällen- träffar inte maken förrän imorgon. 


    Ja, jag räknar inte med något den här månaden heller. Jag får ge allt på¨semestern. Tyvärr blir det ju bara ett tillfälle, då jag så klart gör sista passet innan semestern på en söndag, när jag har ägglossning. och börjar jobba med helgpass då jag kommer ha ägglossning. Om cykeln ändå kunde flytta sig 1-2 dagar framåt. Så jag hade ägglossning efter helgen. Då är jag ledig och har kvällen med maken. Suck. 

    Innan jag fick barn, har en son, så var min menscykel helt knasig, den kunde variera mellan 30-40 dagar typ. 
    Men då vart jag gravid på första försöket! Nu har jag kämpat i 3.5 år med regelbunden cykel. Fattar ingenting. 


     Men jag förstår inte hur ni med barn får till det? Sonen väcker oss på morgonen, sedan är det full rulle, jag jobbar bara kvällar så kvällen är ju borta för oss också.....

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida