Inlägg från: pandarinen |Visa alla inlägg
  • pandarinen

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Jag har en liten kille på 4 år, som jag är så otroligt tacksam över varje dag! 


    Startingover skrev 2024-02-06 17:00:07 följande:
    Vi har två barn sen innan som är 7 och 8. Vi har försökt bli gravida I totalt ungefär 1,5 år. I juni blev vi gravida med en liten tjej, tyvärr fick vi göra en sen abort med henne i höstas eftersom hon var väldigt sjuk. Nu är vi inne på fjärde försöket efter vår avbrutna graviditet. Har du några barn sedan innan? 
  • pandarinen

    Känner mig också otroligt låg men det gör jag ofta efter äl om vi inte fått till det som jag önskat?.
    men jag är också inne nu på att ge upp, blir det en liten till så blir jag otroligt glad men jag ska testa äl nästa månad också, men inte köpa fler stickor. Jag får ändå inte med mannen på det hela längre han är ännu mer låg? 
    men det är svårt att se positivt på att ge upp också. men viktigt att inte glömma det man ha, jag har en fantastisk liten kille och du har två fina barn 


    Bär skrev 2024-02-06 17:24:28 följande:

    Jag har varit låg sen senaste mensen kom. Jag känner bara hopplöshet och är ledsen. Varken tempar eller testar just nu. Vet inte hur många gånger till jag vill försöka, är less på att känna besvikelse varje månad. Försöker intala mig själv om att det räcker med 2 barn och att det är bättre såhär.


  • pandarinen

    Bra skrivet!


    EFW skrev 2024-02-07 09:29:34 följande:

    Hej alla fina kämpare! Jag ville bara skicka lite styrkekramar till er alla ❤️
    I bland så måste man lägga focus på sådant som får en att må bra för att hålla balansen här i livet. Om hela göra barn grejen får er att må dåligt så är det dags att ta ett steg tillbaka och omvärdera. Och detta betyder inte att man ger upp, tvärt om så betyder det att man tar kontroll ❤️🤗


  • pandarinen

    Hur brukar era flytningar vara under menscykeln, jag tycker jag har mer flytningar nu sen före min graviditet för 4 år sedan. Och jag känner definitivt av äl nu, det gjorde jag aldrig förr. 


    Det blev inget sex under mina fertila dagar, en sorg för mig. Tänk om det hade varit den här månaden som jag hade blivit gravid. Jag har känt extra mycket i vänster sida i buken och idag trodde jag det var över, när jag börjar känna i höger del!


    Läser att man kan få dubbel ägglossning och att det kan isåfall leda till att flera ägg släpps och kanske tom tvillingar. 

  • pandarinen

    Fortsättning på ovan jag har också ont i brösten.... så en rejäl ägglossning helt enkelt.... :/ önskar jag kunde få tillbaka min man på noterna. 

  • pandarinen

    Jag funderar alldeles för mycket på det här med att jag inte blivit gravid på de senaste 3 åren. Första året var vi som kaniner :D Kanske sex, sex dagar runt äl. Sen blev det mer och mer fokuserat på den glada gubben. 


    Nu börjar jag fundera, borde vi haft mer sex efter äl? Senaste tiden har jag upplevt att jag får riktligt med flytningar efter äl, men visst det är väldigt klibbga och det är ju inte bra för spermierna. Men riktligt med klibbiga flytningar som "äckelvarning" klumpar sig i könshåret om ni förstår.....

    Ja jag borde nog släppa allt, men det är inte lätt. 

  • pandarinen

    Hej jag kommer och går här i tråden.... har ni varit med om att mensen blir sen efter cellprovtagning? 


    Min mens är 6 dagar sen, mina bröst är ömma och känns som att mensen ska komma när som helst, vilken den borde göra iofs för vi har inte haft sex den här månaden. Så det är också förvirrande, isåfall skulle jag vara redan i månad två.....och haft 2 mensperioder efter befruktning, nä det känns ju bara konstigt när jag skriver ner det här. 


    Mensen är nog bara sen....har den inte dykt upp innan påskafton blir det ett test. 

  • pandarinen

    Mensen kom, dagen efter jag hade skrivit här. Den var en vecka sen, det är ovanligt för mig, men det var väntat. Vi hade inte haft sex förra månaden så det kändes overkligt om jag skulle varit gravid. 
    Nu börjar min man verkar längta tillbaka igen till lite umgänge, planera bebis. Vi har haft en liten paus. Jag vill gärna ta ältester men funderar på att strunta i det och bara köra på runt äl. Lite stressande så klart samtidigt, men ältest är också stressande. 


    En känslig fråga hur tänker ni kring julbebis? Alltså bebisar födda mellan 23- 25 december typ. Om vi får till det den här månaden så skulle det verkligen kunna bli en julafonbebis. Det låter ju väldigt mysigt och man kan ju ordna det fint, samtidigt tänker jag så mycket på barnen.


    För barn nr 1 blir plötsligt julafton mycket fokus på sin lillasyster/lillebror istället för kanske magin runt
    För julaftonbarnet: Är yngst i klassen, sist med att få köra moped, körkort osv. Svårt att få till kalas i mellandagarna, Får julklappar och födelsedagspresenter på samma dag -  osv.

    För min del har det absolut ingen betydelse, det vore fantastiskt att bara få bli gravid och få ett barn till. Men jag tänker på mitt nuvarande barn och på barnet som skulle fylla år kanske på julafton. 


    Jag har en kollega som är född 28 dec hon avskydde det som barn :(, sen hade jag en klasskamrat som fyllde år på julafton, hon firade med kalas i augusti på sin namnsdag. 


    Sen har jag en vän som har en liten född 27 dec. Men så länge de är riktigt små tror jag inte det har så stor betydelse, förutom hur syskonen då kanske reagerar. Födelsebarnet får massa paket hela dagen på julafton de andra får vänta ja vad tänker ni? 


     

  • pandarinen

    Jo jag känner lite också att jag har ingen tid att förlora. Men samtidigt kommer min mamma på besök exakt den veckan jag har ägglossning, så känns ju inte superlockande att ha sex i rummet intill :D 


     

  • pandarinen

    Hur länge har ni kämpat på för att få till ett barn- första/ andra eller kanske tredje? 
    Jag kämpar på för att få ett andra barn, och är nu inne på tredje året. 

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida