Inlägg från: pandarinen |Visa alla inlägg
  • pandarinen

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Jo vill bara krypa in i ett hörn å dra täcket över mig. Tur att jag har en underbar tvååring iaf som ger så mycket glädje.
    brösten värker och spänner fortfarande? och jag har bara haft en ljus blödning på pappret. Men molnande värk. blir lite knäpp och googlar att man kan få blödning vid bim men ändå vara gravid men hur stora är oddsen? Ja blir det riklig blödning så är det ju mens iaf

  • pandarinen

    Det har kommit mer blod nu, så ja det är bara att bita ihop. Väldigt ledsen men efter att ha försökt nu i 15 månader så är känslan också väldigt tom?
    blir nog ny taktik framöver, inge produktionssex å inga älstickor  utan blir det så blir det? känns lite som att det kanske inte är meningen att vi ska ha fler barn, med tanke på tiden vi försökt få till det. Så sorgligt, önskar vi hade startat bevisvärdena vid yngre ålder?.

  • pandarinen

    Vi får ingen hjälp eftersom vi har barn sedan tidigare och jag vet inte om vi är redo psykiskt just nu för en privat utredning och oddsen för ivf är ju inte heller 100 procent.
    så det är svårt. Jag hoppas vi kan få en liten under 2023, eller en julbebis
    men vem vet vi kanske inte heller kan få fler barn

  • pandarinen
    Kiiwii skrev 2022-03-10 22:35:05 följande:
    För mig sker oftast ÄL dagen efter positivt test. Får värk kring äggstockarna omkring när det släpper och sedan försvinner ÄL-flytningarna och istället får jag svinont i brösten. Tydliga tecken på att ÄL skett för mig och det blir alltid så dagen efter positivt test. Får mens exakt 12 dagar senare :)
    Ungerfär samma här, dagen efter glad gubbe ibland två dagar efter (alltså efter 48 timmar) men jag kämmer av äl tydligt. Och sen får jag oftasr mens 14 dagar efter, (alltså 15-16 dagar efter att glad gubbe dykt upp)
  • pandarinen

    Jag behöver massor med pepp från er nu! Vi kommer fortsätta och kämpa men ta det mer som det kommer och peppen jag behöver är att höra alla bra fördelar som finns med att bara ha ett barn om det imte skulle bli fler....

  • pandarinen
    Kiiwii skrev 2022-03-11 17:05:05 följande:

    När jag var orolig över att vi inte skulle kunna få fler barn försökte jag också hitta fördelar med att ha ett barn, och två par som är nära vänner till oss har 1 barn vardera pga svårigheter att få barn. 

    Det jag ser som fördelaktigt är ju all tid de har som de kan lägga på sitt barn. De som har flera måste dela tiden och uppmärksamheten mellan sina barn. Det är riktigt svårt att få ihop logistiken ibland med flera barn som ska till kompisar och träningar, matcher och allt vad det nu är. Så mkt lugnare med ett barn brukar jag tänka, mindre vardagsstress, haha. 


    Sedan är det billigare med ett barn än med flera. När de är små kostar de inte så mkt men äldre barn är dyrare i drift kan jag lova ;) och jag har ofta tänkt att de som har ett barn har större möjligheter att exempelvis resa eller göra annat som kostar mycket för det är ju dyrare att betala för fler barn. Man behöver inte bo lika stort heller och kanske sparar en del på det. 

    Man slipper bråk och tjafs syskon emellan ;)


    Vad du är gullig som peppar mig! Tack :D
  • pandarinen

    Kan jag fått ett mycket mycket tidigt MF? Jag har inte alls ont som jag hade vid mitt första MF. Men det som får mig att fundera är att jag blöder galet mycket. Blöder igenom en binda på bara någon timme. Och det är svarta slemmiga klumpar på över 1 cm (äckelvarning)  kan vara koagulerat blod också förståss. 

  • pandarinen

    Tack!


    Intressant att du är uppväxt utan syskon, då vill jag gärna höra hur det har varit för dig att inte ha syskon. Har du saknat närheten till någon jämnårig? 
    Vad ser du för fördelar med att växa upp utan syskon? Nackdelar? 


    Anonym (Babymakeing) skrev 2022-03-13 14:08:54 följande:

    Tänker det finns många fördelar med ett barn.


    Man kan ge det barnet allt ens fokus och inte missa något för att man har fullt upp med nummer två.  Eller ja. man försöker ju såklart dela sin tid mellan barnen men man kan ju aldrig ge samma uppmärksamhet till barn nr 2 som till första barnenet när man har mer än ett. Man har råd med dyrare semestrar, behöver inte tänka på samma sätt om man får plats i bilen eller inte för att barnstolarna tar så mycket plats. Man får plats i en mindre lägenhet/hus så levnadskostnaderna blir mindre. Kan ha råd att gå ut på dyrare restuarangbesök om man gillar det :) 


    Man behöver inte tänka på att man ska hinna med flera aktiviteter eller behöva säga nej till något av barnen att nej du kan inte börja med hockey då för att brorsan har tennis samtidigt typ. 


    Det blir mindre bråk och drama hemma när det inte finns syskon som bråkar och stökar. 


    Vet inte hur er ekonomiska situation ser ut men i framtiden kanske barnet vill åka på språkresa å andra grejer som kan bli dyrt. Vet av egen erfarenhet att mina föräldrar inte skulle haft råd att skicka iväg mig på det om jag hade haft syskon. 


     


     


  • pandarinen

    Kan Petra Mede få barn vid 52 så borde väl jag kunna få ett barn till inom loppet av 10 år iallfall tycker jag :D

  • pandarinen

    Vet inte, det var säkert mens men startade sparsamt sedan extremt rikliga blödningar fredag och lördag och idag mer eller mindre över.
    och ikväll ont i nedre delen av magen, det sticks ordentligt och känns Som någon gör tusen nålar inne i magen.

    mycket konstigt den känslan jag har just nu i magen. 


    Symetrical skrev 2022-03-12 19:17:34 följande:
    Det är ju mycket möjligt. Om man inte testar tidigt vet man ju inte säkert, vilket förvisso kan vara skönt det med Om så är fallet är du ju extra fertil kommande månaderna, så egentligen kanske vi borde hoppas att det är det
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida