Inlägg från: Symetrical |Visa alla inlägg
  • Symetrical

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Brallans skrev 2022-04-30 21:47:31 följande:

    Haha ja ellerhur, den gick stadigt neråt dagarna innan mens men vet inte om det räknas, brukar dock inte ha 36,5 innan ÄL men men ingenting som förvånar mig längre :) 


    Jag får ofta ett uppsving i tempen på typ cd 3-4 innan den sjunker igen, så tror inte att det är ovanligt. Vad låg den på idag?

    Här fick jag värsta ew-klumpen när jag var på toa imorse, så misstänker att det var det sista fertila sekretet som kom ut. Tappen kändes i alla fall fastare och mer stängd och har inte samma ägglossningssmärta, så skulle tro att ägget släppt.
    Tempen låg 0,1 grad högre än igår, men den brukar sega sig upp, så inget ovanligt. Känns som att morgondagens temp är mer avgörande!
  • Symetrical
    Brallans skrev 2022-05-01 11:31:46 följande:

    Ja sen att jag sov första natten hemma efter en dryg vecka, dvs 8 Tim tokdäckad sömn gjorde nog sitt också med en grad högre temp, idag tillbaka på 36,4 igen.. 

    Okej nu börjar snart spänningen inför BIM för dig, är sjukt taggad att följa er andra som passerat äl Skrattande


    Känns fortfarande väldigt avlägset, men tiden brukar ju gå ganska fort så poff är det söndag igen! Tungan ute


    Har dock ingen bra känsla inför den här cykeln, så räknar redan med mens, vilket förvisso inte vore någon katastrof då jag ska på bröllop 28/5. Alltid bra att ha nåt sånt att se fram emot ifall det inte tar sig, så blir man mindre besviken! Första cykeln var det en 40-årsfest inbokad, förra cykeln var det ju dels det faktum att sen decemberbebis kanske inte kändes helt optimalt + påsken, den här gången bröllop och nästa midsommar ;P

  • Symetrical
    Brallans skrev 2022-05-01 21:31:33 följande:
    Ja jag tycker tider rusar fram nu på våren, inte mig emot :) 

    Ja det är ändå skönt att kunna ha något roligt att se fram emot ifall det inte tar sig, måste genast styra upp något kul här i slutet på maj :D 
    Eller hur!? Har sån flyt att allt sånt infaller mellan bim och äl med, så behöver inte ens oroa mig för att jag ev kan vara gravid och därför inte kunna ta ett glas eller två FlörtSkål

    Idag steg tempen ytterligare, så ägget lär ha släppt. Hade lite ew igår med, om än väldigt lite. Äl-smärtan hade dock släppt och tappen kändes ju stängdare, så skulle tippa på att äl var i lördags, alt natten till söndag. Känns som att det spelar mindre roll dock. Huvudsaken är att the egg has left the building! ;P
  • Symetrical
    Nyponet01 skrev 2022-05-02 09:54:04 följande:

    Jag är rätt "nöjd" med denna mens. Den verkar vara slut redan. Använde bara 2 små tamponger igår och lite på toppen. Inget än idag. Hoppas det håller sig så!
    Dock har tempen inte varit under den coverline jag fick förra cykeln. Idag är jag på 36,4 och igår 36,8. Förvånad Man kanske jag bara ligger lite högre denna cykel. Har för mig jag läst att ligger man lite högre är det positivt, men vet inte.
    Sen har jag ömma bröst fortfarande! verkligen mysko! Och lite pluffsig och andfådd precis på morgonen. Tydliga mens symptom.
    Ska bli intressant att se vad som händer! Skrattande
    Funderar också på när jag ska börja med mins sista ägglossnings test. Sist började jag på cd 10, dock blödde jag fler dagar då, så frågan är om jag ska börja typ dag 7....


    Lite märkligt ändå i kombo med den pyttelill mensen. Kan inte släppa tanken på att du kanske är gravid ändå..!? Genombrottsblödningar är ju faktiskt inte så ovanliga som man kan tro! Ligger du högt kommande dagar med får du kanske slösa ett test.. Oskyldig
  • Symetrical
    Brallans skrev 2022-05-02 09:57:52 följande:

    Hahaha ja min livmoder har varit på en riktig semester kan jag lova för de blev inget mer än det lilla jag haft, nu får den vara uppvilad och redo för inga klena slemhinnor denna vända tack :) 

    Hur går det för dig?


    Hejar på både ägg och slemhinna för dig nu framöver! Äl borde väl komma om nån vecka bara..!? :D
  • Symetrical
    Nyponet01 skrev 2022-05-02 12:57:29 följande:

    Symetrical: det är ju Brallans som haft pytte lite mens! Skrattande Jag blödde ju mängder i lördags och ganska mycket fredag med. Inte en chans att det finns något levande kvar om det nu mot all förmodan hade funnits. Total rensning! Kanske därför det gick över så fort med. 
    Tänkte nog börja med äl testerna typ på onsdag. Ska bli spännande. Flört
    Och även spännande se var den hemmagjorda kurvan tar vägen. Hahaha!


    Just det, ja! Jag glömde det och tolkade ditt senaste meddelande som att du bara hade lite på toppen på tampongerna igår xP 
    Ska verkligen bli spännande!
  • Symetrical
    Brallans skrev 2022-05-02 15:48:17 följande:
    Ja till helgen borde det vara dags, har redan förvarnat hemma då det blir ett seriöst första försök nu så jag tänkte prova varanndag teorin och se hur det går :D 
    Yay!! Vilken cd är du på nu? Kommer du köra med ältest?
  • Symetrical
    Brallans skrev 2022-05-02 20:15:11 följande:

     


    CD6, FF satt ut söndag vilket borde stämma ganska bra.. nää inga äl test, brukar ju ha mitt vattenfall som öppnar sig men tänkte att om det inte tar sig på några försök så kanske jag kör äl test, tycker det verkar väldigt bökigt bara med dem..? 


    Tycker jag att du gör rätt i, när du ändå brukar känna av den så väl! Jag blev mest stressad av att ta dem när jag hade mina maratoncykler och de aldrig blev positiva. Har ju också så galet tydliga känningar och fertilt sekret att jag tycker tempning räcker, för att bekräfta att ägget väl släppt!

    Apropå släppt ägg satte ff ut äl idag! Bim onsdag 11/5 om lutealfasen blir 10 dagar igen Solig
  • Symetrical
    Minaälsklingar skrev 2022-05-02 20:57:24 följande:

    Fy vad jag känner mig besviken och deppig idag....
    Fortfarande ingen äl och jag trodde jag skulle ha det i fredags, äl testet är svagt och inga tecken på det heller, gissar på att det är kört denna månaden...
    Har aldrig haft problem med ägglossning tidigare, var bara detta som fattades, man längtar så till äl och ett nytt försök så blir det inte ens någon.
    Undrar om det kan varit mitt besök på gyn som gjorde mig så stressad att ägget inte ville lossna eller något.


    Brukar du ha så tidig äl? Tänker att den kanske bara skjutits upp lite..!? Kan såklart vara en äl-lös cykel, händer ju ibland.. Men kasta inte in handduken än! :)
  • Symetrical
    Minaälsklingar skrev 2022-05-03 09:50:04 följande:
    Dag 12, 13 något sånt brukar det vara, nu är jag på dag 16 utan äl.
    Känns så fruktansvärt tråkigt om jag ska behöva förlora en hel månad. Brukar inte mensen bli försenad också om man  inte får äl eller hur funkar det?
    Njae, älfria cykler brukar vara kortare, skulle jag säga. Om äl sker senare blir de ju däremot längre av förklarliga skäl :)
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida