Inlägg från: Symetrical |Visa alla inlägg
  • Symetrical

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Tänkte smyghoppa in här lite, även om jag kanske egentligen inte passar in helt. Jag är 38 år och galet sugen på en fyra (har en på 9, en på 5,5 och en på 3,5 år) men har inte riktigt fått med mannen på tåget än Oskyldig Har precis tagit ut min hormonspiral, då jag ledsnade på att skvättblöda då och då och att inte ha koll på min kropp. Maken har äntligen insett hur otroligt gärna jag önskar ett barn till och även om han känner sig klar på den fronten har han lovat att inte stänga dörren helt. Vi tänker köra på säkra perioder (sååå tråkigt eftersom det är då man har minst lust som kvinna) men det känns ändå som det bästa alternativet just nu. Han inser dock att det inte är helt hundra, men säger att skulle det bli bebis av det är det väl meningen och ingen katastrof. Med andra ord hoppas jag på en hoppsan här framöver. Bra odds, eller hur!? Flört

  • Symetrical
    MariaNathalie skrev 2022-02-27 17:00:20 följande:
    Hej 
    och välkommen. Ett hoppsan vet jag Flera bekanta som fått så det är ju inte omöjlig. 
    Vi håller tummarna.

    Tack! Glad
    Sant. Dock talar väl kanske både ålder och det faktum att jag haft hormonspiral så länge emot det, men ma. Skall aldrig säga aldrig! 

  • Symetrical
    Pandy13 skrev 2022-02-27 18:25:53 följande:
    Åldern behöver ju faktiskt inte betyda så jätte mycket. Visst "statistiskt" o så, men mååånga i vår ålder (jag är strax 39) och äldre som blir gravida. Inte för att det blir lättare på säkra perioder, men vem vet:)
    Så är det ju absolut! Vår trea är faktiskt en Hoppsan under en ?säker period? och då var jag ändå 34, så inte purung då heller. Antar att tiden får utvisa! Tror att jag hade äl i lördags, men blöder samtidigt lite och har världens mensvärk (vilket ju är vanligt vid spiraluttag) så blir intressant att se hur lång tid det tar för kroppen att komma i fas. Tempen höjdes lite idag, får se om den fortsätter upp kommande dagar
  • Symetrical
    Pandy13 skrev 2022-02-28 18:03:48 följande:
    Håller tummarna för att det blir en till "hoppsan" då :D
    Tack! Hur går det för dig då?
  • Symetrical
    Pandy13 skrev 2022-02-28 19:50:27 följande:
    Jo men jag kämpar på här i v.29 :)
    Börjar bli tungt/otympligt, men samtidigt vet man att det kommer bli sååå mycket värre, haha!!
    Hahaha. Ja, visst är det väl fantastiskt!? ;-D
  • Symetrical
    MariaNathalie skrev 2022-02-28 19:14:37 följande:

    Cd 22 och blinkande gubbe ff. Börjar känna av i magen att det händer grejer. Håller tummar och tår att vi tajmar detta perfekt och att ägget inte släpper innan onsdag.
    Hoppas hoppas vi har tur nu. Så frustrerad att sitta här med hög fertilitet och mannen är inte hemma. 


    tiden går sååååå sakta ju 


    Känns ju inte troligt att det släpper innan onsdag om du fortfarande har blinkande gubbe! Även om den blir fast imorgon lär väl inte ägget släppa förrän dagen därpå = onsdag. Woop woop!
  • Symetrical
    MariaNathalie skrev 2022-02-28 20:30:33 följande:
    Jaaa ellerhur. Håller tummarna? 
    Håll oss uppdaterade! Skrattande
  • Symetrical
    pandarinen skrev 2022-03-01 13:18:38 följande:

    Någon som vet vad det grs för råd gällande böra tungt under graviditet? iFnns det någon risk för mf  om man bär sin son på 16 kilo? Så menar jag lyft upp och ner matstol, bilbarnstol mm och kanske böra 10 min vid nattning, upp och ner för trappan med mera. Gäller detta under några speciella veckpr? 
    De 2 veckprna mellan äl och bim är det något särskilt som ni tänker på där?


    Skulle säga att mf sker 99 fall av 100 på att det är något fel på embryot, vilket hade skett oavsett vad man föredrar sig. Sen finns det de fall där extrem psykisk eller fysisk ansträngning skulle kunna ha föranlett ett mf, men då skall det mycket till! Bäst är att försöka leva på som vanligt, vilket ju är lättare sagt än gjort om man har drabbats av mf tidigare :-S
  • Symetrical
    pandarinen skrev 2022-03-01 16:11:02 följande:

    Jo så är det... så säger ju öven bm om man frågar. Bara jag som läat en dansk forskning som visade att tunga lyft kunde reaulterar i mf.
    En annan fråga är det någon här som känt när ägget fäster?
    Fick alldeles nyligen kramp, spänningar i nedre delen av magen. Nästan som förvärk, fick sätta mig ner för det gjorde ont att röra sig. Kändes inte lika mycket när jag satt/var stilla. Varade inte jättelänge men ändå såpass att jag fick sitta ner en liten stund...


    Jag är tämligen säker på att jag har känt när ägget fäst ett par ggr. Har liksom stuckit/ilat till och sen dagen därpå fick Jag båda gångerna en tempdipp. Känns ju omöjligt att säga om det var just när ägget fäste jag kände, men timade verkligen precis tempdipp, så who knows!?
  • Symetrical
    Kiiwii skrev 2022-03-01 20:30:48 följande:

    Läst ikapp lite, jag har haft fullt upp och inte hunnit med att tänka på bebisverkstad :) 

    Håller tummarna för er som väntar på BIM eller ÄL, spännande tider :)


    Själv vet jag inte hur det står till för egen del, haha. Har jag haft ÄL? Är ÄL på gång? Min cykel verkar strula denna månad, hade covid för typ 3 veckor sedan och funderar på om det spelar in att min kropp inte ter sig som den brukar. Vad göra? bara vänta och se? 


    Jag är lite i samma sits som du med var i cykeln jag är, men inte pga covid, utan pga att jag precis tagit ut min hormonspiral. Kände det tydligt som att äl var på g dagarna innan jag tog ut den, men av förklarliga skäl verkar kroppen fått lite fnatt efter uttaget! Blödde lite först i ett par dagar och nu är jag skengravid delux! ;?D Min räddning är tempningen, som gör att jag vet att jag inte haft äl än, så får väl se när den dyker upp!
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida