Inlägg från: DidoAeneis |Visa alla inlägg
  • DidoAeneis

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-06-17 11:06:06 följande:

    Vidrigt. 


    hon vet allt. Jag hade önskat att jag hade sluppit få veta. Just nu vill jag bara lägga mig ner och gråta. 


    Förstår verkligen det. Var snäll mot dig själv, det är okej om du inte är sprudlande glad. Hon måste också förstå det, tänker jag. Usch det är så jobbigt. Och så sitter man bara och tänker "måtte jag också lyckas snart". Tiden går alltid så fort när man har nån gravid i sin närhet och man själv försöker. Plötsligt är de i vecka 28 liksom medan man själv står kvar på noll och stampar.
  • DidoAeneis
    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-06-17 19:56:22 följande:
    Ja så är det. De gravida i min närhet avlöser varandra. Innan den här midsommaren skulle jag ha en bebis var tanken. Och här står jag kvar. Jag föll verkligen ner i ett svart hål efter att vi hade lagt på luren.
    Ja, det är många delmål som man har missat. Jag kunde aldrig tänka mig att jag inte skulle vara gravid den här sommaren. Nu är jag försiktigare med att sätta upp såna mål. Brustna förväntningar är ju nästan det som gör en mest ledsen. Försöker att njuta av livet som det är nu. Om jag inte skulle kämpa med barnalstrande skulle mitt liv vara typ perfekt verkligen! Så det kan det ju fortfarande få vara för det mesta. Sen är vissa dagar skit, men så får det vara också.
  • DidoAeneis
    pandarinen skrev 2024-06-17 21:53:11 följande:

     In är fyra år, jag ville också ha rätt emellan. Jag vart gravid på andra försöket med honom så ja hur kunde det bli så här, vi hade kunnat haft en 4 åring och en 2,4 åring nu. Jag fick ett tidigt missfall i Örjan. Det tar sig bara inte och sen maken som inte förstår. Om han hade varit med på noterna å haft eller åtminstone testat ha sex varannan dag åtminstone i en vecka runt äl. Men jag har tur om jag får till ett ligg runt äl. 


    idag kom mensen också. Prick på  dag 28 som alltid. Ändå går jag alltid två dagar innan och börjar drömma mig bort, ömma bröst, kanske lite illamående, är det möjligt ett mirakel skett den här gången men nä.

    jag känner så väl igen mig också som en av er skrev om vänner som får barn. Det hugger inom en. De vet inte att vi försökt i fyra år å så vips den ena efter den andre som har barn i mitt barns ålder är ju idag 2 -3 barns förälder och sedan ingen ingen hjälp alls hos vården för att man redan har ett barn.
    å jag är så tacksam varje dag att jag har ett barn! 


    men det sliter hårt det här att det aldrig verkar ta sig?


    Usch, jättejobbigt. Har ni inte ens fått ta prover eller så?
  • DidoAeneis
    Alvedon83 skrev 2024-06-18 17:07:14 följande:

    Känner igen mig i det ni skriver om att kämpa, jag är på försök nr 18 (försök 8 sedan missfall). Och inget händer, vi har ju fått tre barn utan problem tidigare så är väl helt enkelt åldern som påverkar nu och den kan jag ju inte göra nåt åt😓


    Hur gammal är ditt yngsta? Och hur gammal är du? Fattar liksom inte, 35 kan väl inte vara en hård gräns? Jag har ju också alltid lyckats direkt förut, nästan 34 år sist. Men nu, som snart 36-åring verkar det ju lite svårare.
  • DidoAeneis
    Alvedon83 skrev 2024-06-18 19:19:41 följande:
    Min yngsta är snart 3, jag blir 41 efter sommaren.
    Okej, då lyckades du ändå som lite "äldre" för inte så länge sen. Då går det säkert igen med lite tålamod 🙏
  • DidoAeneis
    Alvedon83 skrev 2024-06-19 07:01:52 följande:
    Ja och yngsta kom på första försöket
    Sjukt skumt att det inte har gått än nu då. Har du tagit några prover?
  • DidoAeneis
    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-06-19 06:48:34 följande:
    Samma här. Var 33 sist. Nu är jag 36. Allt annat är som tidigare, om möjligt har jag bättre levnadsvanor mtp att jag har småbarn. så märkligt. T
    Tycker detta är sååå skumt! Jag har liksom alltid trott att antingen har man lätt för att bli gravid och då har man rätt lätt även som äldre (även om det såklart kanske blir lite svårare än som 26-åring liks), eller så har man lite svårare att bli gravid, och då kan det ta lite längre även om man är yngre. Men åldern verkar verkligen vara en större faktor än jag från början trott. Mycket trist! Men vi har ju bevis här i gruppen på att det GÅR att bli gravid som 35plussare, så tålamodet är väl vår vän. Men förstår också om man börjar titta åt ivf.
  • DidoAeneis
    Anonym (Hm) skrev 2024-06-19 08:10:26 följande:
    Tyvärr påverkar ålder en hel del, men slår olika tidigt för olika individer. Chansen för en 25 åring är ungefär 25% per cykel och vid 35 är det nere på 15%, rent generellt alltså. Sen fortsätter chanserna sjunka allt eftersom. Tyvärr ökar ju risken för missfall också med åldern, så det är helt enkelt svårare att bli gravid med åldern och man får räkna med att det tar längre tid. Men det är absolut möjligt ❤️
    Ja, det är liksom det jag har tänkt, att vissa skulle ha högre chans som unga, kanske 66 % per cykel, och då tänkte jag att de skulle kunna ha 33 % chans efter 35. Medan vissa kanske har lägre redan som unga och därför ligger närmare de där 15 % eller tom ännu lägre när de är 35. Men det verkar ju inte vara så som jag tänkt utifrån att många här har haft relativt lätt förut och nu får kämpa lite mer.
  • DidoAeneis
    Anonym (Hm) skrev 2024-06-19 10:27:19 följande:

    Ja man får nog utgå från att snittet gäller för en själv också. Äggen är ju lika gamla som vi är, så de åldras ju tyvärr också med tiden. Det är ju en del tur inblandat också. För oss tog det ett år att få plus första barnet, men hade den gången det tog sig vart den första som vi försökt så hade det ju tagit sig på första försöket istället. 


    Men det är många som får till lyckade graviditeter efter 35 och enda uppåt 45, så tyvärr är det nog bara att ha tålamod och ge bösta försutsättningarna för kroppen. Det kommer 🤞❤️


    Ja, jag tänker också på det där, om jag hade väntat lite med att försöka efter mitt förra barn så hade väntan inte upplevts som så lång, kanske. Men det kan man ju inte veta i förväg 😅
  • DidoAeneis
    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-06-20 13:57:42 följande:
    //

    Hej! 
    kan ni hjälpa mig lite? 


    hur tolkar ni detta provet? NC anser samma prov vara positivt ena sekunden och negativt nästa. 


     


    När mina tester ser ut så där är de negativa, men de brukar bli positivt några timmar senare. Förutom just cykeln efter missfallet, då de såg ut så där i flera dagar innan det till slut blev positivt.
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida