Inlägg från: Minaälsklingar |Visa alla inlägg
  • Minaälsklingar

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Dagens test babyplan , tento, och RFSU testa ofta. 
    Ja jag vet jag är desperat!
    borde vara 4+3 idag?






  • Minaälsklingar
    Brallans skrev 2023-05-29 08:17:04 följande:
    På vilket sätt misstänker du utomkveds? är det bara att du upplever testerna som för svaga så kommer inte det räcka att söka akut tror jag, du kan ju höra av dig till din barnmorska och förklara oron och fråga om du kan få lämna två blodprov för att kunna se att det ökar som det ska?

    Har du däremot väldigt ont i magen så skulle jag absolut åka till akuten för misstänkt utomkveds, när jag fick mitt var det väldigt tydligt att något var galet. 

    Fortsätter hålla tummarna stenhård för dig!

    jag är orolig för att mina tester inte ökar som dom ska, dom ökar men väldigt långsamt och när man läser om andra som hcg ökat långsamt på så har det många gånger berott på utomhavandeskap, har haft det en gång för 16 år sedan men fick behålla min äggledare. 


    jag vill absolut inte åka till akuten men tänkte mest om man börjar få ont eller nått så finns där väl ingen annan stans att vända sig tror jag. 


    får man lov att komma till barnmorska bara för att ta hcg test? Jag har inte ens skrivit in mig än, känns ju ganska onödigt eftersom det förmodligen inte kommer gå hela vägen. 


    tycker bara om det ändå inte står rätt till så kan man ju lika bra börja blöda ut det nån gång istället för att gå och vänta ännu längre på något som ändå inte blir bra.

  • Minaälsklingar
    Symetrical skrev 2023-05-29 11:10:03 följande:
    Förstår din oro, även om jag måste säga att testen ju ändå ökar i styrka! Är du en sån som brukar få snabb stegring? Jag är en sån, så jag hade också varit övertygad om att något var galet, men för många är det inte konstigt att få 1-2 på 4+2. Kanske värt att ta ett nytt om ett par dagar ifall de vanliga testen fortsätter öka i styrka..? 

    Ja dom har ökat i styrka men väldigt lite på en hel vecka, därför är jag så säker på att något är fel.
    Mina tester har alltid ökat fort och har alltid fått rätt vecka på clearblue när det varit en lyckad graviditet dom gånger jag har kollat. 


    så drygt att bara gå och vänta på att börja blöda eller på att jag får ont nu när man äntligen fick det där plusset. Bättre att bara blöda ut det nu direkt om det inte står rätt till. 

  • Minaälsklingar
    Symetrical skrev 2023-05-29 11:10:03 följande:
    Förstår din oro, även om jag måste säga att testen ju ändå ökar i styrka! Är du en sån som brukar få snabb stegring? Jag är en sån, så jag hade också varit övertygad om att något var galet, men för många är det inte konstigt att få 1-2 på 4+2. Kanske värt att ta ett nytt om ett par dagar ifall de vanliga testen fortsätter öka i styrka..? 
    Här är ökningen 5 senaste dagarna , syns knappt någon skillnad?
    svagast syns ju på RFSU testen.
    nederst från idag bim+4 borde ju inte vara så svagt. 

  • Minaälsklingar

    nu är jag helt säker på Ma eller liknande.
    testet är inte starkare och fortfarande 1-2 v på clearblue och skulle ju varit i 4+5 idag. 


    jag vill bara börja blöda så jag kan få börja om men kroppen verkar ju inte vilja ta hand om det själv?
    vad ska man gör, bara gå och vänta?

  • Minaälsklingar

    Tack för att ni försöker hjälpa mig {#emotions_dlg.flower}

    det är inte testernas färg som gör att jag inte tror det är normalt utan för att där inte är någon stegring alls senaste tiden. Ännu svagare idag än igår och testar alltid med morgonurin, och är man i v 4+5 så ska ju clearblue definitivt ha slagit om
    till 2-3 v jag vet ju när Äl var och testade ganska starkt plus på bim-4 

    jag ringde faktiskt och frågade barnmorskan idag om hcg prov men det var inget dom kunde hjälpa mig med så antar jag får vänta och hoppas kroppen fixar det själv snart, bara så drygt med all denna väntan hela tiden, år efter år går?.

    får ta ett privat vul sen men blir ju tidigast 6+0 för annars kan man ju inte se något ändå. 


    så tråkigt bara att man inte kan gå till någon gynekolog i detta landet om man behöver hjälp , finns ju bara kk akuten här i alla fall och dit kan man ju bara gå om det är akut och det är det ju inte förrän man får jätteont eller blöder massor.

  • Minaälsklingar
    Symetrical skrev 2023-05-31 05:21:00 följande:
    Så jäkla frustrerande att man inte kan få bättre hjälp i din situation! Som sagt var är det ju näst intill olidligt att bara gå och vänta på att börja blöda och ännu värre om man har viss oro för utomkveds! Det kan ju vara så himla sneeky, vissa känner ju ingen smärta först, för att sen få hysteriskt ont pang bom. Nu hoppas vi verkligen inte att det är det, men lova att åk in akut ifall du skulle börja få ont! 💕
    Ja jag får väl åka in om jag får ont, även om jag hatar akut mottagningar men då kan man i alla fall få det bekräftat!

    Hoppas dock fortfarande att kroppen ska fixa det själv så man inte behöver allt det där jobbet. Kanske är på gång snart för imorse var min temp under coverline och det måste ju verkligen vara ett tecken. Kanske inom dom närmaste dagarna i alla fall. Kroppen borde ju komma på att något är fel när tempen går ner.
  • Minaälsklingar

    Jag har äntligen lyckats få en tid till en gynläkare imorgon. 
    Jag är så jäkla nervös och mår så dåligt när jag tänker på det, är så sjukt orolig över utomhavandeskap. Har haft ganska ont i en veckas tid nu, mest långt in typ bakom svanskotan, kanske lite mer till vänster men svårt att säga. 


    testerna fortsätter vara svaga men tydliga, som hoppar lite upp och ner från dag till dag så det är ungefär samma styrka som innan, mycket svagare än vad dom borde vara i alla fall Så något fel är där. 


    vill inte opereras eller ta såna där tabletter för utomhavandeskap så jag hoppas verkligen det bara är ett ma.
    någon som vet hur länge efter man fått tabletter mot x som man måste vänta innan man får bli gravid igen?

  • Minaälsklingar

    Hemma från läkaren. 


    hon kunde inte hitta någon graviditet bara förtjocknad slemhinna så antingen har graviditeten avstannat tidigt så det är ett ma eller så är det utomhavandeskap. 


    tog blodprov hcg idag och ska till kk akuten på fredag och ta ett till och så skulle jag åka in akut om jag fick ont. 


    har haft mycket värk idag och även börjat blöda lite så tror det är på gång själv nu. Hoppas det löser sig själv tills på fredag så man kan börja om på nytt snart.

  • Minaälsklingar
    Brallans skrev 2023-06-07 20:29:39 följande:

     


    Vad tråkigt att höra, så ledsen för er skull! 


    Ah okej, låter ju som att det är på gång hoppas så att det går åt rätt håll nu. 

    Stor kram 


    Tack Hjärta
    blodbad här sedan igår så tror det mesta kommit ut nu. Skönt ändå att det kom av sig själv!
    du som har lite erfarenhet, nu när jag blödit ut det själv borde jag inte kunna strunta i att åka in till kk imorgon för att ta blodprov, där kan ju knappast vara något kvar så känns så onödigt jobb och dessutom ta upp deras tid?
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida