Inlägg från: Minaälsklingar |Visa alla inlägg
  • Minaälsklingar

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Hej!
    Hoppar gärna in här. 
    36 år och försöker få en 5a 
    Var precis gravid i v 15 men var tvungen att avbryta graviditeten i december pga en kromosomavvikelse som tyvärr inte min lilla flicka hade kunnat överleva med.
    En hemsk tid.... Men nu får jag hoppas det tar sig snabbt igen och att allt går vägen nästa gång, man har ju ändå varit inställd på att få bebis i juni och nu blir det inte så.
    Har BIM omkring 30/1

  • Minaälsklingar

    Godkväll på er.
    Jag skriver inte mycket men följer er här i tråden.
    Känner mig så besviken idag, känns som jag aldrig kommer bli gravid igen, jag har inget tålamod eftersom jag egentligen skulle få barn i juni och nu vet man liksom inte alls när det kommer bli plus igen. Jag kan inte tänka på annat och tiden går så långsamt just nu. 
    Väntar på BIM på fredag och testade neg idag, det är tidigt jag vet men man känner sig bara så dum att man ens testar när man bestämt sig för att vänta, sen känner man sig dum för att man går och inbillar sig att det tagit denna gången när det förmodligen inte gjort det...
    Ha en fin kväll på er.

  • Minaälsklingar
    Pandy13 skrev 2022-02-19 20:34:01 följande:
    :( Ja det är ju jätte tidigt, så även om du skulle vara gravid syns det med stor sannolikhet inte nu. Men jag var likadan.. Sa att jag inte skulle testa dagar innan bim, men har man test hemma är det lätt hänt. Man tänker "tänk om.."
    Ja, man blir så besviken på sig själv att man inte klarar av att hålla emot. 
    Jag fick plus förra graviditeten så långt innan så därför känns det kört nu när det inte blev plus men det sista som lämnar är hoppet. 
    För man kan ju ändå aldrig låta bli att hoppas ända fram till mensen kommer oavsett hur många blanka stickor man tar.....
    Sen är det dom där små lömska skuggorna på stickorna man inbillar sig som gör det ännu värre....
  • Minaälsklingar
    pandarinen skrev 2022-02-19 22:08:41 följande:

    Förstår precis din besvikelse när man får ett neg gravtest och gått och hoppats och trott att det ska vara positivt. 
    Och även sorgen efter ett missfall. Jag har två bakom mig. Dock tidiga, v 6 båda två men ändå.. man hinner skapa så mycket glädje och planering osv på 2 veckor. Jag fick mitt senaste mf för ca 1 år sedan, skulle haft barn i oktober. Sen har det varit en lång kamp att bli gravid igen, med många tårar när mensen kommer om och om igen. Kämpat nu i 14 månader...
    Var du långt gången innan mf? Var det ditt första mf?
     


    Ja egentligen var det inget mf utan jag var tvungen att avbryta pga en dödlig kromosomavvikelse, min lilla flicka hade aldrig kunnat överleva tyvärr.
    Det var i december och jag var i vecka 15.
    Det värsta jag varit med om....
    Nu var det vårt andra försök men ändå så jobbigt eftersom man ställt in sig på bebis till sommaren och nu blir det väl förmodligen inte ens i år.
    Har dessutom ett sköldkörtel problem som blossar upp efter graviditet så blir det problem där nu igen så får jag kanske inte blir gravid på flera år och man börjar ju bli gammal också.
    Har fått mf och ma tidigare men många år sedan innan jag fick mitt första barn.

    Hoppas du får ditt efterlängtade plus snart! 
    Kan verkligen förstå hur jobbigt det är för dig med denna jobbiga väntan.
  • Minaälsklingar

    Hej igen. 
    Skriver sällan men brukar vara inne och hänga med vad ni Skriver då och då. 
    Vill egentligen inte eftersom det känns som man blir mer besatt av att bli gravid men samtidigt kan jag inte hålla mig borta. 
    Grattis till er som fått ert efterlängtade plus och hoppas ni andra snart får ert plus. 
    Jag kämpar vidare och har äl förmodligen idag och väntar nu med spänning.

  • Minaälsklingar
    Kiiwii skrev 2022-04-04 22:56:53 följande:
    Jag med håller mig periodvis i bakgrunden, är inte så aktiv på familjeliv, lätt att jag blir för besatt som gör att jag blir mer ledsen. Samtidigt är man ju nyfiken och vill se och höra hur det går för alla :) Lite lagom är nog bäst. Hoppas du med får ditt pluss snarast. Hur länge har ni försökt? Barn sedan innan?
    Ja man försöker att inte bry sig så mycket men det är ju omöjligt.
    Tack, ja det hoppas jag med.
    Ja jag har 4 pojkar här hemma.
    Sedan min lilla flicka gick bort i v 15 i december månad har vi försökt. Den graviditeten blev på andra försöket, nu känns det som jag aldrig kommer bli gravid, som där har blivit något fel efter förra graviditeten, känns som inte allt står rätt till med kroppen. 
    Är inne på försök nr 4 nu, låter kanske inte så länge men jag var ju inställd på Bebis skulle komma i juni så för mig känns det som evigheter, och man blir ju inte yngre direkt.
  • Minaälsklingar
    Kiiwii skrev 2022-04-06 15:26:54 följande:

    Beklagar :( Så himla tråkigt. 

    Tror inte det är något fel på dig alls, även om man tycker att man försöker och misslyckas hela tiden så har man typ bara 20 % chans att lyckas trots perfekta förutsättningar. De är verkligen små mirakel barnen.


    Jag med har blivit relativt lätt gravid förut, men nu tar det tid. Jag har fått svajiga hormoner så ägglossningen är inte riktigt som den ska så det är ju inte så konstigt att det tar tid... Försöker få ordning på menscykeln med vitaminer och viktnedgång och det blir bättre och bättre. Men känner lite tidspress i och med åldern... inte lastgammal men fertiliteten dalar ju hela tiden typ!

    Kämpa på!


    Tack, ja det är det värsta jag varit med om.
    Tycker bara inte jag känner igen min kropp sedan förra grav, konstig molvärk jämt och bäckensmärtor , jag hoppas bara det är något övergående trots att jag haft det nu i 4 månader. 
    Jag har stenkoll på äl och har fått till det varje gång ändå blir det inget. 
    Dom andra graviditeterna har jag tom lyckats 5-6 dagar innan. Men antar jag har blivit lite bortskämd när jag har haft så lätt för att bli gravid tidigare och hoppades ju att det skulle ta sig på första försöket.
    Ja lite vitaminer är ju aldrig fel.
    Hoppas vi får vårt plus snart båda två.
  • Minaälsklingar
    Symetrical skrev 2022-04-06 07:11:17 följande:
    Beklagar lillskruttan. Förstår att det känns tungt, men tror inte att det är något fel på sin kropp. Kanske bara behöver lite tid att återhämta sig..? Hur gamla är dina pojkar? Jag har tre här hemma, 9 år, 5,5 år och 3,5 år. Vill så gärna ha en fyra och har äntligen fått med mig mannen något sånär (han var nöjd efter två xD) så får se om det blir något här framöver. Cykeln verkar i alla fall vara något sånär på banan igen efter uttag av hormonspiralen i februari
    Ja jag hoppas kroppen bara behövde läka ordentligt och att den är redo nu.

    Min pojkar är 14, 12, 8 och 2,5 år

    Har fullt upp egentligen men känner att jag vill ha en sista innan  jag är färdig. Har ju oändligt med kärlek att ge så varför inte. Min man kände sig också färdig men jag är bra på att övertala :)

    Hoppas det blir både din och min månad nu då :)
  • Minaälsklingar

    Ni inspirerande mig att kolla upp ff och ladda ner,  såg att jag hade tydligen använt den redan till mitt första barn och kunde se min kurva då jag fick plus för 15 år sedan Skrattande

    Känns som min temp är väldigt lika varje månad och har aldrig någon dipp eller liknande, får inget plus heller trots att vi prickar äl. 

    Längtar till jag kan ta ett test denna månaden men känner inget större hopp eftersom jag inte känner något annorlunda merrän att jag brukar ha symptom men inte denna månaden och hade det varit något så borde jag ju ha symptom. 

  • Minaälsklingar

    En vecka sedan äl nu. 
    Vi får fortsätta hoppas tills tanten kommer eller inte.


    Symetrical skrev 2022-04-11 08:00:13 följande:

    Vad kul! Skrattande Vilken dag är du på nu? Och har du någon graf att visa för den här cykeln? 


    Själv är jag på äl+8-9 idag och känner precis som du betydligt mindre symptom än förra månaden! Dock hade jag precis tagit ut hormonspiralen då och har förstått att man kan bli väldigt skengravid då xD 





Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida