Inlägg från: Anonym (Elsa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Elsa)

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Kul att läsa om er andra! Jag hoppar in här i tråden. Jag är 37 år och fyller 38 år i januari. Jag och min jämngamla man har ett barn tillsammans som är fyra år. Nu har vi försökt få ett syskon i drygt ett år med två tidiga missfall på vägen. Jättejobbigt. Men skam den som ger sig! Vi är inne på elfte försöket nu. Jag har kollat upp min fertilitet och har väldigt bra värden på amh och sköldkörteln, regelbunden mens och ägglossning. Vi är båda friska och försöker leva sunt. Men ändå händer inget?jag har även kontakt med en privat ivf-klinik men tänkte försöka ett tag till hemma. Har ni några tips för att öka chanserna?

  • Anonym (Elsa)

    Mensen kom idag, punktlig som vanligt?jag är så himla ledsen just nu och vet inte vem jag ska prata med. Alla i min familj och mina närmsta vänner vet att vi försöker få ett syskon och jag har varit öppen med missfallen jag fått. Men jag orkar inte prata med dom mer, dom har alla dom barn dom vill ha och förstår inte den här jobbiga barnlängtan. Och det är nästan pinsamt att det aldrig händer något. Vi har liksom försökt sen i april 2020. Med två missfall. Elva försök totalt (lite pauser emellan varven). Hur orkar man fortsätta försöka? Kan man vända sig till sjukvården och få någon hjälp, vet någon här det? Eller är det bara att vända sig till privat klinik och betala för ivf eller något? Ursäkta om jag gnäller. Men just idag är det botten. Jag hade hoppats och drömt så mycket om ett plus till jul?

  • Anonym (Elsa)
    Pandy13 skrev 2021-12-10 14:25:04 följande:

    Det ät inte gnäll, du är ledsen och det är helt okej!! <3

    Jag vet inte så mycket om hur det är med utredningar och så, men i Stockholm tror jag kvinnan måste vara under 40 när IVF-försöket görs för att man ska få det betalt. Alltså måste hela utredningen och allt göras innan det.


    Tack för ditt stöd. Jag brukar morska upp mig efter någon dag men just den här första dagen varje månad är besvikelsen stor. Vi har redan ett gemensamt barn så vi får ingen ivf gratis tror jag. Och privat ivf kostar ju typ 40.000 kr.
  • Anonym (Elsa)
    Pandy13 skrev 2021-12-10 16:49:08 följande:

    Ok, ja det kan va tungt :(

    Försök att tänka att OM det inte blir så har ni ändå ett gemensamt mirakel <3 Självklart är allas önskan efter fler barn olika stark, men min inställning var att om jag inte blir gravid så gör det inte så mycket. Vi har ju redan världens finaste son.


    Ja, jag förstår vad du menar. Och det är ju fantastiskt att ha ett barn, som dessutom är frisk och underbar. Jag brukar titta på foton på vårt barn på min mobil dessa dagar för att få lite perspektiv.
  • Anonym (Elsa)
    Kiiwii skrev 2021-12-11 00:33:59 följande:

    Jag har också haft ett barn som jag varit så tacksam över men ändå haft en sådan stor längtan efter ett syskon åt henne, spelade ingen roll att jag försökte intala mig att vara tacksam, ledsen var jag varje månad när mensen kom. Stressad blev jag över att känna oro över att kanske måsta acceptera och nöja mig med att ha ett barn? det är svårt det där. Man är ju glad och tacksam för att man har ett, finns ju alltid de som sörjer för att de inte har något barn exempelvis. Men det är okej att vara ledsen och frustrerad eller vad man nu är, barnlängtan och modersinstinkten är stark hos många.

    Jag tänker att ni verkar ju kunna bli gravida så snart lyckas ni säkert igen! Håller tummarna hårt för er att det blir tredje gången gillt :)


    Åh, tack för omtanken. Ja, man kan verkligen vara tacksam över det barn man har samtidigt som man sörjer att man inte får ett syskon. Det är märkligt. Ja, jag hoppas också sååå mycket. Men blir det inget så har vi i alla fall ett barn.
  • Anonym (Elsa)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-12-11 11:54:57 följande:

    Förstår dig, för oss tog syskon 1 år att få till, e mf och ett sent avbrytande pga att han saknade bukvägg. Ett riktigt helvetesår. Utöver det har vår ?stora? som nyss blivit två fått komplicerade feberkramper sen ett halvår tillbaka och vi har trott att vi skulle förlora hen också.

    Funderade länge i samband med detta på varför man skaffar barn över huvud taget när ens hjärta blir så skört och brister i tusen bitar när det händer dom något.

    Vi kämpade på ändå och nu har vi ett nytt plus men jag är så otroligt orolig emellanåt för jag vet inte om jag skulle klara att något är fel igen. Vi har fått extra koll med specialist och jag har fått samtalsstöd så det känns skönt.

    En privat utredning kostar en del men kanske är värt om ni är oroliga? För oss kostade det ca 5000. Vi har dock lyckats naturligt och inte använt ivf. det enda utredningen visade va att jag hade lite få ägg kvar så läkaren tyckte att vi inte skulle försöka för länge på egen hand.


    Blir lite tårögd när jag läser, fy vilket helvete det kan vara med all denna liv och död som passerar ens kropp. Och så dom barn som man redan har som kan bli sjuka. Jag är glad för er skull med plusset. Jag hade ett MA som upptäcktes i v.13, sen ett tidigt missfall i v.7. Sedan dess inget plus. Det har varit svårt både fysiskt och mentalt. Men vi har vår guldklimp redan som lyser upp vårt liv. Tack för tipset om privat utredning, jag ska kolla upp det. Jag tror att vi kommer att få till det på naturlig väg, vi har blivit gravida så enkelt tidigare. Men att det kommer att ta tid.
  • Anonym (Elsa)
    pandarinen skrev 2021-12-16 13:21:14 följande:

    Då borde vi ha BIM ungerfär samtidigt för jag fick glad gubbe idag. Vi är inne på vårt 9:e försök och ett år sedan vi startade. Tog några månader uppehåll efter ett missfall.


    Vi är inne på vårt 12:e försök nu om en vecka. Hoppas hoppas att det tar sig för någon av oss!
  • Anonym (Elsa)
    pandarinen skrev 2021-12-16 18:34:29 följande:

    Har ni sex bara på ägglossningsdagarna? Eller även före och efter? I början körde vi på före, på och efter men efter snart ett år är det inte kul längre med produktionsex så då siktar vi på när fasta glada gubben dyker upp. Så segt att det tar sån tid. Första barnet tog sig på andra försöket.


    Vi har haft sex ett par dagar innan äl och sen när jag får glad gubbe har vi försökt få till det samma dag och dagen efter. Men ofta har det blivit bara på glad-gubbe dagen. Vi är ofta rätt stressade under dessa dagar, eller jag är det i alla fall.
  • Anonym (Elsa)
    pandarinen skrev 2021-12-31 12:18:19 följande:

    Orden INTE GRAVID, lyser klart på gravidtestet - det är som ett kraftig slag mot bröstet. Jag känner mig tom, tom på ord, vill gråta men måste behärska mig inför min 2 åriga son. 

    I tre minuter satt jag nästan och blundade, hjärtat bultade, och i mitt huvud snurrade frasen- gode gud låt det stå gravid, gode gud låt det stå gravid. 

    Istället blev det ytterligare en besvikelse, smärta som inte går att beskriva, blandad med en tom känsla och en trötthet. 

    Det är 1 år sen nu som vi bestämde oss för att vi vill ha ett syskon. Redan på andra försöket blev jag gravid, men det slutade i ett tidigt missfall, sen har resan varit lång, tuff, känslomässigt som en berg och dalbana och psykiskt jobbig. 

    Jag hade ett hopp, en känsla att få överraska min man idag på nyårsafton med nyheten att jag var gravid. Känslan har varit annorlunda den här cykeln. Jag brukar ha ömma bröst och molnande värk. Den här gången har jag haft mer lätta ilningar i brösten, och ingen molnande värk, snarare lite stick i nedre delen av magen- mot livmodern. 

    Tårarna har runnit ner för mina kinder, jag stirrar ut med en tom blick. Ville så gärna avsluta det här året med att vara gravid. 

    Samtidigt någonstans långt långt där inne, har jag fortfarande ett litet litet hopp, kanske testade jag mig för tidigt? Kanske är det inte för sent den här cykeln?  Jag har inte BIM förrän imorgon, eller söndag. Men borde inte testet ändå gett utslag GRAVID isåfall idag? 

    Så mycket tankar, så mycket känslor, så mycket smärta snurrar just nu i huvudet. 


    Åh, jag känner så med dig. Det är så tungt att testa tidigt och få ett negativt svar. Vi har också försökt få ett syskon länge, är inne på tolfte försöket nu och har haft två tidiga missfall på vägen. Jag önskar verkligen att du får en glad nyhet snart!
  • Anonym (Elsa)
    Madelen21 skrev 2022-01-04 12:38:55 följande:

    Mår väldigt illa och Ömma bröst halsbränna osv


    Stort grattis till dig!! Själv tog jag ett tidigt test idag men det var negativt. Bara att fortsätta försöka.
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida