Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    KingsCrown skrev 2021-08-03 16:32:47 följande:

    Oj, hur skyddar man andra genom att vaccinera sig själv? Om du tar i ett handtag som någon smittad precis har hostat på, så får du ju viruspartiklarna på din hand oavsett om du är vaccinerad eller inte, och för det vidare till nästa sak du tar i. Dessutom har CDC kommit fram till att man bär på lika höga virushalter o slemvägarna och sprider lika mycket smitta oavsett om man är vaccinerad eller inte. Skillnaden är att den vaccinerade inte löper lika hög risk att bli sjuk i covid, men det hjälper ju inte andra.


    Det är klart att det hjälper andra. Blir folk inte allvarligt sjuka överbelastas vare sig vården eller vårdpersonalen och andra, som redan är allvarligt sjuka och som behöver behandlingar och/eller operationer slipper drabbas av undanträngningseffekter och personalbrist.
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2021-08-17 21:31:29 följande:

    Det är faktiskt förolämpande och olämpligt att förklara saker för folk som dessa helt uppenbarligen vet. Jag tyckte t.o.m. det var så självklart att jag ignorerade den aspekten. Fattar du vad jag säger? 
    Wow, Det här är första gången någonsin som du skrivit något självironiskt. 
    AndreaBD skrev 2021-08-18 16:02:32 följande:
    Är du på riktigt? Du tror verkligen att en genomsnittlig vuxen människa inte vet sånt.? Jag bara SKET i det! Jag hade ingen lust att diskutera den aspekten. OCH..... jag har kanske inte tänkt på att det finns folk, så som gamla, som faktiskt gör så - kanske för att de behöver sin Alvedon så pass ofta.

    Gud, va tjatig du är......
    Epic och klyban är på grammet lika tjatiga. 
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    EpicF skrev 2021-08-19 10:11:48 följande:
    Du visste inte. Du hade fel. Vilket är helt ok. Men försök inte komma med förklaringar, det blir bara löjligt.
    Inte för att jag gillar AndreaBD men det är ju extremt sällan som du själv, klyban eller ABD erkänner att ni har fel. Det är troligare att få se en enhörning än det är att någon av er skulle ge er eller erkänna att ni missförstått. 

    Dessutom är det ju ren slapstick när du och klyban sitter och kastar skit på varandra angående läsförståelse. Precis exakt hela världen kan ju se att ni båda har enorma språkliga problem.
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2021-08-19 15:15:06 följande:
    Pope Joan II skrev 2021-08-19 10:19:17 följande:
    Inte för att jag gillar AndreaBD men det är ju extremt sällan som du själv, klyban eller ABD erkänner att ni har fel. Det är troligare att få se en enhörning än det är att någon av er skulle ge er eller erkänna att ni missförstått. 

    Dessutom är det ju ren slapstick när du och klyban sitter och kastar skit på varandra angående läsförståelse. Precis exakt hela världen kan ju se att ni båda har enorma språkliga problem.

    Problemet är att jag/AndreaBD(I detta fallet) rättar till mina/våra fel omgående, än som tex epic försvara sina fel i absurdum och sen låtas av att de inte existerar sen längre fram.
    Du vet som dessa vattkoppor som var mycket mindre smittsamt än COVID-19.


    Den mest intressanta frågan nu är, varför accepterar man inte korrekt information av AndreaBD?


    Och jag har rättat till egna fel massor av gånger, för det finns ingen mening att diskutera något med fel fakta.


    Nej, det gör du inte. Du är exakt likadan som EpicF. In absurdum (som det heter) kan appliceras på er båda i varje tråd ni deltar - det är fakta. 
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    EpicF skrev 2021-08-24 12:14:47 följande:
    Oavsett om vaccinet ger 65-90% skydd så kan fortfarande som fullvaccinerad både få det och smitta vidare. Det är fakta. Vaccinet ska enbart reducera allvarligt sjukdomsförlopp, vilket det i de flesta fall gör. Och vi är många som är fullvaccinerade men ändå fått covid-19.

    Hänger du inte alls med i det som rapporteras? Är du blir för fakta som inte stämmer överens med vad du tror?

    Jag har två doser av Pfizer sedan maj, alltså mer än en vecka sedan jag blev fullvaccinerad. Jag testade positivt isöndags på covid-19 efter att ha haft närkontakt med en smittad. Jag ha även tidigare haft covid-19, dock var jag mer sjuk då än nu som fullvaccinerad. Vilket innebär att vaccinet fungerar som det ska.
    Är det helt otänkbart att du och det andra hacket i samma skiva läser igenom det ni har plitat ner innan ni postar det? 

    Menar du verkligen att du är vaccinerad med två doser sedan EN VECKA TILLBAKA som du nu påstått i två inlägg, eller menar du möjligen något annat? 
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    Anonym (M) skrev 2021-08-24 17:46:23 följande:

    Idag har jag träffat en tidigare frisk kvinna, ca 40 år som ligger på iva med allvarlig covid efter semesterresa. Inte vaccinerad. Hur vågar man låta bli att vaccinera sig?


    Arbetar du inom intensivvården? 
    klyban skrev 2021-08-24 15:33:39 följande:
    Jag inbillar mig det var att dosen verkat efter 1 vecka, men FHM säger 3 veckor respektive två veckor efter dosens administration och ett gäng veckor mellan dos ett och två.
    Jo, jag vet att du inbillar dig.

    EpicF skrev emellertid att hon "har två doser Pfizer sedan maj, alltså mer än en vecka sedan jag blev fullvaccinerad" vilket är lika obegripligt som allt annat som du och EpicF skriver. 
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    Anonym (M) skrev 2021-08-24 19:16:46 följande:
    Nej, jag är kirurg.
    Jag undrade mest bara hur du kom i kontakt med en kvinna med allvarlig Covid som ligger på IVA, men det förklarar ju saken. 
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2021-08-27 08:54:59 följande:

    Jo, så är det säkert, att många multisjuka har dött av/med covid istället. Men det finns ändå många OCKSÅ som har dött i onödan. 
    I alla fall tycker du och din kompis så i den här tråden. I tråden jag startade som ni sedan helt övertog tyckte ni att det inte fanns någon anledning att vara kritisk alls eftersom de döda skulle ha dött ändå. Överdödligheten var inget att uppröras över. 
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2021-08-27 11:02:09 följande:
    Och det är ju inte alls konstigt. Här får vi extrema åsikter åsikter från ett helt annat håll.  Här ska man plötsligt acceptera att tusentals dör hellre än att vaccinera sig. En helt annan utgångspunkt.

    Då var det fråga om vi kan riskera lägga ner hela samhället i en lockdown där vi sedan kan ha folk som dör av annat istället, allt ifrån psykiska kriser till cancer (för att folk inte kommer till läkare). OCH får vi då verkligen färre döda? 
    Jag tycker att det är du och naturvetenskapsmannen som står för de extrema åsikterna och kappvändandet. 
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2021-08-28 14:20:23 följande:

    CMV-infektion är COVID-19 i jämförelsen, och det du säger vi inte vet vad före skador som kommer om 10-20år där.

    Dock inget om vaccin är värt och notera.

    Utan skador som påvisar sin sak, så vet vi det aldrig kommer ske.

    Och nått säger mig att du vet det också, men vill inte hålla med att det inte går.

     

    Varför inbilla du dig en annan infektion och virus skulle ändra nått om ett vaccin?

    För det är just infektionen vi säger är farligare än vaccinen och pga inget efter dessa ~5130000000 doser berättar något annat och att det har en galet låg prevalens för svår biverkning som döden 10-15år senare.

    Detta påstående om att vaccinet skulle bli farligare om COVID-19 om 10-15år, kan vi sortera bort idag som nonsens.

    Och vill man nonsens ska bli till fakta, ja, upp till bevis och påvisa dessa skador redan nu, för både tid och antalet doser är tillräckligt nog att redan nu se.

    Men för desinformatörer som epic, så är ogrundade påståenden viktigare än fakta och det har vi lärt oss bland annat av vattkoppor, magiskt döda om 10-15år som ingen ser spåret efter ens.

    Eller förmågan att förstå en procentsats på 65-90% inte betyder 100% eller 0%, utan just 65-90%....


    Ja, vad vet väl en stackars kirurg ställd mot klybbes hela expertis.
    Shit for brains k + E
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?