• EpicF

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    AndreaBD skrev 2021-10-19 10:16:59 följande:

    Skillnaden är dock att Klyban skriver en hel del vettigt också. Det enda som jag tycker är onödigt är att han fortsätter diskutera med Epic när hon helt uppenbarligen inte fattar. Man kanske inte heller ska kalla på spökerna som man inte sedan inte blir av med (som Goethe skrev).


    Var har klyban skrivit något vettigt??

    Jag förstår mer och har met kunskap i bla detta ämnet än vad du tror.
  • EpicF
    Pope Joan II skrev 2021-10-19 13:13:48 följande:

    Nej, det gör han inte. 

    En slump, säger du? Okej. Men hur menar du att du ens skulle förstå vilka kvinnor som har "lite mera naturvetenskaplig bakgrund" när du tycker och tror och vid flera tillfällen påstått att klyban är en naturvetenskapsman? Det torde väl stå oerhört klart för de flesta andra att människan helt saknar utbildning (och bildning) och heller inte vet skillnaden på intelligent och intellektuell. 

    EpicF har uppenbarligen i alla fall läst något, hon har någon utbildning (kanske inte slutförd men i alla fall) och hon besitter vissa kunskaper inom sjukvårdsområdet. 

    Att båda förstör absolut alla diskussioner genom att agera som två outtröttliga galningar och att de tillåts göra det är det största problemet med forumet. 


    Har slutförd ssk-utbidning, plus två vidareutbildningar (magister) och snart en master.
  • EpicF
    Pope Joan II skrev 2021-10-19 18:38:16 följande:

    Nåja, det har ju varierat ganska kraftigt genom åren. Ibland kanske du ska ta en master, ibland har du tagit två, ibland känns du inte vid någon master alls. Ibland bor du i Norge, ibland inte. Ibland arbetar du inom äldreomsorgen och ibland inom intensivvården. Ibland vidgår du att du har dyslexi men oftare igen förnekar du det och menar att du bara skriver snabbt och utan att rätta inläggen "för det är ju bara familjeliv". 

    Det enda konstanta är väl att du aldrig haft något annat nick när man frågar dig och det trots att varenda människa som någonsin läst ett enda inlägg av dig omedelbart känner igen dig i nästa inlägg den personen läser och som du har skrivit under vilket nick som helst.


    Nej, verkligen inte. Har två magister (vidareutbildningar) och påbörjat en master som jag snart är färdig med (räknar med att vara färdig nu till jul så blev lite längre än planlagt).

    Har bott i Norge i min barndom, men aldrig som vuxen (därför jag ibland blandar språken då norska är mitt modersmål). Jag har däremot en syster som jobbar och bor i Norge, men hon är inte på fl.

    Jag har jobbat inom äldreomsorgen i många år, både som ssk och usk. Men jobbar numera inom iva sedan några år tillbaka (har även tidigare jobbat inom iva och op, men bytte till kommunem igen). Och jag har dyslexi, inget jag skäms över.

    Varför skulle jag ha flera nick? Räcker absolut med det jag har.
  • EpicF
    Ess skrev 2021-10-19 18:38:54 följande:

    Tog andra sprutan förra veckan. Reagerade i efterhand på att hon högg sprutan rätt in i armen utan att tvätta med sprit först. Spritsudden kom inte fram förrän efteråt när hon fick torka bort blodet som rann längs armen. Har aldrig varit med om att blodet runnit efter en spruta, någon annan som varit med om det?


    Ja, händer när man träffat ett blodkärl. Inget ovanligt och inget farligt.
  • EpicF
    klyban skrev 2021-10-19 19:57:13 följande:

    Samma sker om man inte sätter nått på blodproven, blodet rinner ur en.

    Sen i armen där man sätter vaccinationen, så är det mer chansen som ger detta, och nu blev det lite blod.

    Men de brukar vara snabba med tejpen och "kudden" och sätta över vaccintionsstället, hade h*n inte det redo?

    Mig sprita dom bägge gångerna på vaccinationerna.


    När det handlar om vaccination så handlar det om att de träffar ett blodkärl som då går sönder och då kommer det blod. Inte pga att de inte står redo med ett plåster eller bomullsdott med tjep. Och nej, det har inte med chansen att göra. Det händer av och till, är inget ovanligt eller farligt.

    Vid blodprover så kan det komma blod efter man har dragit ut nålen, om man inte är snabb med bomulsdotten (kan förvisso komma blod oavsett som gör igenom bomullsdotten) men där har man medvetet stuckit i ett kärl för att få blod.
  • EpicF
    klyban skrev 2021-10-19 20:15:59 följande:

    Jag vet, inget nytt under himlen.


    Du visste men du låtsades som att du inte visste? Väldigt udda beteende.
  • EpicF
    AndreaBD skrev 2021-10-19 21:08:30 följande:

    Jag vet, hon förklarar ALLT som folk redan vet. Visserligen är det inte alltid lätt heller att tolkar helt säkert det du skriver, men en del av det borde hon ha förstå+tt. 


    Om klyban hade vetat hade han inte svarat som han gjorde. Hans inlägg berättade att han öht inte hade någon kunskap i ämnet eller visste.

    Nej, jag berättar inte allt folk vet. Jag berättat däremot de dem inte vet och rättar fel som skrivs. Vilket är fullt normalt.
  • EpicF
    AndreaBD skrev 2021-10-19 20:06:09 följande:

    Om man säger det en gång är det fakta. Kanske även om man säger det två eller tre gånger. Säger man det dock oftare så är det antivacc-propaganda. 

    Och om man säger det i ett sammanhang så att folk tolkar det som att man avråder från vaccination (vilket du också har gjort, sagt det i ett sånt sammanhang alltså), då är det också antivacc-propaganda.

    Kan det verkligen vara så svårt att inte upprepa allt 20 gånger??? Då slipper du bli anklagad för det. 


    Jag har aldrig avrådit någon att ta vaccinet men jag har poängterar att det är frivilligt och man själv väljer om man vill ta det eller inte, oberoende av vad andra tycker, vad forskningen säger och vad fakta säger.
  • EpicF
    AndreaBD skrev 2021-10-19 20:07:37 följande:

    Då förstår du inte vad han skriver. 


    Det är relativt svårt ibland att förstå osakligt babbel.
  • EpicF
    klyban skrev 2021-10-19 23:20:31 följande:

    Inte låtsats nått, detta är väldigt självklar för en annan som säkerligen tagit över 1000 blodprover.

    Där allt ifrån inte en droppe till spruta 10cm upp ifrån ett blodprov.

    Dock förstår jag att ess undrade, för ess visste inte om detta.

    Jag förstår inte varför du upprepar samma som jag, men det är en sak till vi aldrig kommer får reda på.


    Missade du att det handlade om vaccination?
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?