• EpicF

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    Anonym (Moa) skrev 2021-10-03 13:09:55 följande:

    Det var mycket tydligt på nyheterna i onsdags.

    Bara för att man inte kan få något straff så gäller det ju fortfarande.

    Vilka straff har privatpersoner som trängts på restauranger under pandemin fått? Ändå har ju vettiga människor förstått att man inte gör så.

    Ovaccinerade ska inte gå på evenemang där de kan utsätta sig för trängsel. Mycket tydligt på FHM:s sida. Också mycket tydligt från Johan Carlson generaldirektör FHM på Aktuellt igårkväll:

    www.svtplay.se/video/31743714/aktuellt/aktuellt-29-sep-21-00-6&id=eWXvRVb

    ca 12minuter 50 sekunder in

    Citat från Johan Carlson generaldirektör FHM: "Därför säger vi (FHM) också; är man ovaccinerad så SKA man INTE befinna sig på såna här platser, man SKA INTE delta i trängsel, man SKA INTE gå på discotek och evenemang på det här viset. Så här ligger ett stort ansvar på människor."


    Normala vettiga människor förstår att även vaccinerade bör undvika trängsel.
  • EpicF
    Anonym (Moa) skrev 2021-10-03 13:20:23 följande:

    Du verkar ha svårt med texten ovaccinerade ... fortsätta

    Hur kan trängsel på en restaurang undvikas när det inte gäller 80% av personerna som är vaccinerade? Ovaccinerade har helt enkelt inte i den trängseln att gröa. Avstånd och varannan bord avstängt osv är bortplockat sedan i onsdags.

    Hur många privatpersoner bötfälldes för trängsel under pandemin? Ändå förstod folk att följa de råd som låg.

    www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/september/det-har-galler-kring-covid-19-fran-29-september/


    Jag har läst texten och länkat till dig. Men det är RÅD och inte restriktioner. Råd som ovaccineradd uppmanas att följa. Restriktioner är i lagen, ett måste som man kan bli bötfälla för att att bryta. Råd är inget som ligger i lagen och man blir heller inte straffat om man bryter dessa.

    Förstår du inte skillnaden på Råd och restriktioner?

    Coronarestriktionerna är sedan 29/9 bort i Sverige, för både ovaccineradd och vaccinerade.
  • EpicF
    Anonym (Moa) skrev 2021-10-03 13:22:36 följande:

    De hävda restriktionerna i onsdags innebär att man numera kan gå ut på diskotek, konserter sport-evenemang, om man är fulllvaccinerad dvs.

    Huruvida man vill göra det som individ är ju upp till var och än, precis som det var innan pendemin.


    Vilket man även kan göra som ovaccinerad, men man uppmanas att inte göra det.
  • EpicF
    Anonym (Moa) skrev 2021-10-03 13:28:55 följande:

    Från och med i onsdags 29/9 gäller råden bara de ovaccinerade.

    Nedan följer lite info som gick ut under början av pandemin

    Allmänna råd är generella rekommendationer om hur föreskrifter, förordningar eller lagar kan eller bör tillämpas i olika avseenden. Allmänna råd är inte bindande, och det behövs inget särskilt bemyndigande för att en myndighet ska få besluta om allmänna råd inom sitt område.

     

    Du förväntas följa de allmänna råden De allmänna råd som Folkhälsomyndigheten har gått ut med är alltså inte att betrakta som lösa tips. De kan snarare ses som en översättning av smittskyddslagen och som en hjälp till var och en av oss för hur vi kan följa den. De råd och rekommendationer som hittills utfärdats syftar till att minska smittspridningen. Det förväntas att människor, butiker, föreningar och andra som omfattas av råden följer dem ? hela tiden. På så vis är de som är extra utsatta skyddade och hälso- och sjukvården har en rimlig chans att klara av sitt uppdrag. Det har alla nytta av.


    Precis, RÅD gäller. Inte restriktioner. De är borta för ALLA.
  • EpicF
    Anonym (Moa) skrev 2021-10-03 13:44:49 följande:

    Du har ju helt missförstått.

    Råd från Folkhälsomyndigheten är inte som att ses som några tips. Det är något som man förväntas följa trots att det inte finns lag och straff om man inte följer dem.

    Sedan den 29/9 gäller folkhälsomyndighetens råd endast Ovaccinerde.


    Det är snarare du som missförstått. Råd uppmanas man att följa, men till skillnad från de restriktionerna som var tidigare så straffas man inte om man inte följer råden.
  • EpicF
    Anonym (Moa) skrev 2021-10-03 14:04:43 följande:

    Du får läsa på.

    Jag kan hjälpa dig lite på traven, för du verkar ha svårt för språket. Råd från Hälsomyndigheten kan du se som ett konkretiserande av smittskyddslagen. Rekommendationer kan du se som vagare än råd. Restriktioner kan du se som ett samlingsnamn för allt. 


    Det är fortfarande råd, som man uppmanas att följa. Inget måste. Inte man kan straffas för att inte följa.

    Restriktionerna däremot kan man bötfälla om man inte följer.

    Själv är jag vaccinerad men föröjer råden ändå. Anser att alla, vaccinerade och icke-vaccinerad, borde följa råden.
  • EpicF
    Anonym (Moa) skrev 2021-10-03 14:10:22 följande:

    Nu har jag tagit samma sak så många gånger så du får läsa mina inlägg igen.

    Du har helt enkelt fel.


    Råden blir inte mera restriktioner ju mer du skriver. Det är råd, som ovaccinerade uppmanas att följa. Punkt slut.
  • EpicF
    klyban skrev 2021-10-03 14:13:21 följande:

    Ja, det är irrelevant för sjukvården, de får ta SITT ANSVAR och GIVETVIS.

    Avvisar jag mig själv?

    Udda, jag pratar om patientsäkerheten och man bör sätta dessa kraven på sjukvården, boenden, hemvården och annat där den personalen är.


    Du motsäger dig själv, igen
    klyban skrev 2021-10-03 14:13:21 följande:

    Du verkar inte förstå skillnaden mellan restriktion och rekommendation, restriktionen var när man i praktiken gav evenemang näringsförbud.

    Och är du ovaccinerad så finns samma rekommendationer kvar som innan, hur kan du missat detta

    Och vad har detta med sjukvårdspersonal och göra kan man undra, de SKA vara vaccinerade för patientsäkerhetens skull:

    Eller lärde du dig i din kurs att patienten är nått man inte ska bry sig om?

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/5GjMJW/ingamaj-89-radd-for-personalen-vill-ha-vaccintvang


    För ovaccinerade finns särskilda råd, som man uppmanas att följa. Alla restriktioner är borta för alla sedan 29/9-21.

    Som patient kan man önska vaccinerad personal, men aldrig kräva. Personalen har ingen plikt att uppge varken för arbetsgivare eller patienter om de är vaccinerade eller inte.

    Självklart ska man bry sig om patienter. Men det innebär inte tvångsvaccinering av personalen. Som personal kan jag också önska att alla patienter är vaccinerade, mot allt smittsamt men det är inget jag kan kräva.

    Min kurs? Vilka av mina kurser pratar du om? Jag har fått rätt många kurser under alla mina studieår. Är det någon specifik kurs du syftar på?

    Ingen av mina kurser ingick i att man ska bry sig på patienterna. Helt enkelt för att detta är någon som är vanligt hyfs och inget som lärs ut. Det ligger i naturen för en människa att bry sig om andra, inget man nödvändigtvis kan lära sig.
  • EpicF
    klyban skrev 2021-10-03 14:24:12 följande:

    Du har fel igen.


    Men då har väl regeringen och fhm också fel eftersom det är de som pratar om de särskilda RÅDEN som gäller för icke-vaccinersde och som även talat om att alla restriktioner är borta sedan den 29/9-21.
  • EpicF
    klyban skrev 2021-10-03 14:33:25 följande:

    JA, vi berättade för dig att 29/9 försvann restriktionerna som gav evenemang näringsförbud, sen har vi skött det mesta med rekommendationer.

     

    Det är ingen längre som förstår vad du säger, då du säger omvänt mot innan.


    Vad du berättade för mig vet jag inte men vad regeringen berättade var att ALLA RESTRIKTIONER FÖR ALLA FÖRSVANN 29/9 EFTERSOM VI DÅ ÖPPNADD UPP SVERIGE. KVAR FINNS SÄRKSILDA RÅD SOM DE OVACCINERADE UPPMANAS ATT FÖLJA.

    Jag har talat om samma sak för dig gång efter gång. Tom med länkat till regeringen och fhm.

    www.regeringen.se/regeringens-politik/regeringens-arbete-med-coronapandemin/regeringens-plan-for-avveckling-av-restriktioner/

    Steg fyra inleddes den 29 september och innebär bland annat att:

    deltagartaken för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bortdeltagartaken för privata sammankomster i till exempel hyrda lokaler tas bortde kvarvarande restriktioner som finns på serveringsställen tas bortFolkhälsomyndighetens råd om att arbeta hemifrån tas bort och en successiv återgång till arbetsplatsen kan inledas.

    I linje med regeringens plan för avveckling av restriktioner har Folkhälsomyndigheten dock tidigare fört fram att vissa särskilda regleringar möjligtvis kan behövas när det gäller mycket stora allmänna sammankomster och offentliga tillställningar även fortsättningsvis (läs mer i artikeln Fler restriktioner tas bort från och med den 29 september).

    www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/det-har-galler-fran-och-med-den-29-september/
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?