Inlägg från: Challenger |Visa alla inlägg
  • Challenger

    Har ni förtroende för erat barns skola?

    Har ni förtroende för erat barns skola?
    Har ni förtroende för att skolan sköter undervisningen på bästa tänkbara sätt? Att eleven får bästa möjliga förutsättningar för att nå upp till kunskapsmålen? Har ni förtroende för skolans förmåga att kommunicera resultat och utveckling med såväl elev som föräldrar? Borde vi kräva skriftlig kommunikation? 

    Tänker att det inte ska komma som en chock är barnen väl börjar få betyg att kunskaperna inom olika ämnen inte når upp till målen.

    Trots allt är det ju skolan som har huvudansvaret för barnens lärande. Då måste vi föräldrar kunna lite på att skolan klarar av sitt uppdrag. Misslyckas skolan med sitt uppdrag måste det kommuniceras med föräldrar, och det måste ges tillfälle och möjlighet att komma till rätt med svagheterna. 

    Vad för slags kommunikationsvägar är lämpliga så att det dessutom dokumenteras?

  • Svar på tråden Har ni förtroende för erat barns skola?
  • Challenger
    Törstiga tuppen skrev 2021-04-11 20:05:10 följande:

    Ni har väl utvecklingssamtal som alla andra?


    Ja, men tyvärr har det visat sig i efterhand att det samtalet inte fungerade. Läraren har medvetet valt att inte nämna vissa svagheter och förbättringsområden. Vi har känt oss vilseledda. Funderar på om man i fortsättningen kan begära att få utvecklingssamtalen skriftligt med underskrift av ansvarig rektor.  
  • Challenger
    aerial skrev 2021-04-13 20:51:34 följande:

    Vi har förstått nu att du inte har förtroende för ditt barns skola efter att de gjorde sitt jobb och anmälde er till socialen. Sluta var så kränkt och släpp det.


    Allt hänger ihop och det är inget som går att släppa. Det blir verkningar, återverkningar och följder. 
  • Challenger
    Törstiga tuppen skrev 2021-04-13 21:07:42 följande:

    Ni har problem med att skolan anmälde oro för ert barn. Problem med att skolan inte undervisar ordentligt och problem med att fritids inte har verksamhet hela dagen samt låter ert barn att bli smutsig. Om ni har problem med allt som rör era barns skolgång borde ni fundera på om ni har orimliga förväntningar eller om ni har samarbets/ kommunikationssvårigheter.


    Kommunikation är en dubbelriktad process och uppenbarligen brister den. Pandemin med obefintliga fysiska möten är väl dessutom ytterligare en utmaning i sig. Vi är nog fler som känner att det brister här och var. 
  • Challenger
    Ekdahl skrev 2021-04-14 17:13:13 följande:
    Det är så människor fungerar och i synnerhet i människoyrken som lärare. Det är du som är annorlunda. Jag gillar typen som du ger uttryck för att vara men det hjälper inte när du har med lärare att göra.
    Jag befarar också att det många gånger smittar av sig. Risken är att engagerade eller "besvärliga" föräldrar leder till att deras barn inte får den hjälp eller stöd som de har rätt till. Skolans personal kan hämnas på många sätt. 
Svar på tråden Har ni förtroende för erat barns skola?