Inlägg från: mandarincurd |Visa alla inlägg
  • mandarincurd

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    bananmilkshake skrev 2021-06-09 09:56:53 följande:

    Oj, 60 mil?! Var bor du, måste vara jättehögt upp i landet? 


    Ja jag bor högt upp i landet! 30 mil norr om Sundsvall närmre bestämt. Är placerad här via jobb. Är från Göteborg. :)
  • mandarincurd
    Miniflin skrev 2021-06-09 08:55:53 följande:

    Jag ska inte göra KUB trots att vi får det erbjudet. Men ska göra ett tillväxtultraljud som man får göra istället :) Det finns inte i släkten med avvikelser och jag och min sambo är inte speciellt gamla (30 och 34). Så risken är ju inte stor att det ska vara något. Jag vet liksom inte vad jag ska göra med informationen man får gällande avvikelser heller, du får ju aldrig ett definitivt svar heller utan bara en hög eller låg risk. Så vi avstår. Tror vi får ett friskt litet knyte ändå :)


    Ja men exakt. De visar ju bara en sannolikhet så är man orolig på riktigt är det ju bättre att göra NIPT eller FVP, MVP. Jag har bokat in ett privat ultraljud så där bör man kunna se missbildningar/hjärtfel etc. Om inte annat så ser man det vid RUL och får ta det därifrån. Jag tror också vi får en frisk bebis. :)
  • mandarincurd
    bananmilkshake skrev 2021-06-09 11:17:44 följande:

    Åh jaaa, du menade 60 mil tur och retur! Jag tänkte att det var väldigt långt, haha. Härligt med Norrland, jag är norrlänning i grunden men inte lika högt upp. :) 


    Haha nää... 120 mil tur och retur. Har 30 mil till Sundsvall och från Sundsvall till Västerås (där man kan boka in privat kub) är det ca 30 mil!
  • mandarincurd
    Nugget skrev 2021-06-09 12:18:03 följande:

    Jag valde att inte göra KUB, tycker att det skulle skapa oro i ?onödan? :)


    Ja jag känner också det :)
  • mandarincurd
    Miniflin skrev 2021-06-09 13:11:06 följande:

    Jag googlade lite och hittade en klinik som erbjöd KUB om du är intresserad av det, men även vanligt UL. ultraljudnorr.se :) ligger i Umeå visserligen och vet inte vart du bor mer än 30 mil norr om Sundsvall... haha


    Nä jag har bestämt mig för att inte göra kub nu ändå. Ska göra tidigt ultraljud, ser något tokigt ut så går jag vidare med nipt helt enkelt :)
  • mandarincurd
    bananmilkshake skrev 2021-06-09 15:33:09 följande:

    Haha men gud, jag är helt lost idag, sorry!! Görs det alltså inte i Sundsvall! Det är ju galet... eller Umeå? Obs, kräver inte dig på svar! Tycker bara det är helt sjukt om det är så. Men läste nu att du ändå inte velat göra kub. :) 


    Det görs inte privat i Sundsvall, sen finns det säkert andra ställen men jag känner bara stress och allt kring det och det kommer säkert gå toppen ändå! :)
  • mandarincurd

    Hej hörrni, jag måste lämna er. Jag kan inte omge mig själv med oroliga personer som analyserar allt och har lite lätt kontrollbehov - för jag är exakt likadan och det räcker gott och väl!

    Jag fattar att man är orolig, det är inte det. Det är bara att det blir för mycket för mig att hantera andras oro också!

    Jag kanske dyker upp igen efter RUL, men just nu behöver jag en break för att tänka på mig själv och bäbis. :)

    Ha det gott så länge!

  • mandarincurd
    Sellerin skrev 2021-06-10 01:11:04 följande:

    Man ska göra vad som känns bäst för en själv :) jag gissar att många här i tråden mår bra av att dela sin oro och känna att man är inte ensam om sina tankar. Att få stöd och support från andra som har samma funderingar.

    Men om det istället förstärker ens egen oro så blir det ju inte bra alls :( Kom ihåg att man bara är ansvarig för sina egna känslor och aldrig någon annans, det är upp till varje individ att själv hantera det.

    Hoppas allt går finfint för dig och att vi snart hör ifrån dig igen. Kram!


    Jag förstår att det funkar jättebra för många men jag har redan stora stooooora problem med oro och katastroftankar så för mig blir det pannkaka!

    Det hoppas jag med! Många kramar <3
  • mandarincurd

    I?m back oron har lagt sig efter att vi i vecka 12 fick se lilla bäbis. Jag tror allt såg bra ut? Han sa inget i alla fall haha. Om något är tokigt så ser vi det på RUL (3/8 woop) och får ta det därifrån helt enkelt!

    Hoppas ni hade en fin midsommar! <3

  • mandarincurd
    bananmilkshake skrev 2021-06-25 10:07:25 följande:

    Tänkte höra om nån mer har typ sammandragningar? Jag har googlat (som vanligt) och det verkar väldigt vanligt, och att det är livmodern som övar. Det ska inte göra ont, bara kännas spänt och livmodern blir hård. Undantaget var nån där livmodertappen tydligen börjat öppna sig, så det blev jag ändå lite nervös av att läsa. 

    Jag är väl inte orolig egentligen, eftersom så många och även trovärdiga sidor skriver att det är normalt, men vill ändå höra om nån mer har det. :)


    Jag har haft lite, typ när jag lyft någon tungt. Tänker att det inte är något att oroa sig för med tanke på all förändring och utveckling vår kära livmoder ska gå igenom, på ändå rätt kort tid!

    På mitt tidiga ultraljud i vecka 12 (eller var det 13) så kollade han livmodern och den var helt stängd.
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET