Inlägg från: mandarincurd |Visa alla inlägg
  • mandarincurd

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Thewalk skrev 2021-05-26 17:25:35 följande:

    Idag var jag på inskrivning, gjorde alla tester osv.

    Jag hade också turen att få göra ett snabbt UL. 

    Jag var lite orolig att något ev. skulle ha hänt en av tvillingarna och ville verkligen se att båda vuxit. Det var så häftigt, och jag är så tacksam mot barnmorskan som lät mig göra detta fast det egentligen inte "ingår" i detta besök

    Fullt ös var det. Den ena var väldigt livlig och det såg ut precis som att den vinkade, den andra lite lugnare men allt med tillväxt och hjärtslag såg bra ut :)

    Det är verkligen otroligt att få se de små liven! Obeskrivligt :) 


    Åh vad mysigt att få se dom och skönt att allt såg bra ut! Vilken vecka är du i nu? Vad är det för tester man gör på inskrivningen? Jag vet inte om jag varit på inskrivning ännu haha, men jag har varit där och tagit blodprov, vägt mig och lite annat. Kanske bara är hälsosamtal?
  • mandarincurd
    Thewalk skrev 2021-05-26 20:34:28 följande:

    Ja det var väldigt uppskattat! Stort lycka till imorgon, så spännande för er!Jag är i v 11. (10+4 resp 10+5) 

    Jag gjorde alla blodprov nu, inga på hälsosamtalet. Det verkar vara olika på olika ställen dock. Men har du ett besök inom snar framtid är det nog inskrivning :) Kanske ska de komplettera med fler prov för dig på nästa besök, för mig tog de fem rör idag. 

    Några prov gav direkta svar, medan andra dröjer någon vecka. Inräknat i de fem rören var också blodproven inför KUB. :)

    De tog även blodtrycket och urinprov.


    Aha jag förstår! Jag fyllde bara ett rör sist (järn och sköldkörtel) och fick med mig ett provrör hem att fylla med urin tills nästa gång, då är jag i vecka 12. Skulle bli mer blodprover då! :)
  • mandarincurd

    Suck... skulle boka KUB idag men tydligen så erbjuder de inte kvinnor under 35 år att göra det pga rådande omständigheter. Så less på de orden kan jag tillägga. Försöker boka tidigt ultraljud men frågan är om man ens ser avvikelser på ett sådant...

  • mandarincurd
    VirrePirre06 skrev 2021-05-27 19:18:28 följande:

    Som jag skrivit tidigare i gruppen så var jag med om samma, finns inte en enda klinik i sthlm som gör kub just nu pga covid. Hittade lyckans ultraljudsmottagning i Västerås som jag bokade kub på, dem tar emot från flera olika län :) kostar 2000 men kommer rvara värt det känner jag.


    Åh jag har 45 mil till Västerås... hittat en privat klinik här som gör tidigt ultraljud så ska nog boka det. De gör även NIPT om något avvikande skulle visa sig vid ultraljudet vilket ändå känns tryggt.
  • mandarincurd
    Fjaril90 skrev 2021-05-28 18:28:06 följande:

    * oftast inte någon fara. Måste jag rätta mig till. Det finns ju tyvärr tråkiga undantag. Men med största sannolikhet är inte en mindre blödning någon fara. Kan ju vara skönt att prata med din barnmorska när du kan ändå, om än bara för att lugna dig.


    Tack <3 jag tänker att det är lugnt och min magkänsla är bra! Det är så pass lite, så beigefärgat så jag tror inte det är någon fara. Runt detta datumet har jag vanligtvis mens så kroppen är nog lite förvirrad. :)
  • mandarincurd
    Emlan93 skrev 2021-05-29 07:19:28 följande:

    Jag fick också det för snart 2 veckor sen, det gick över efter något dygn och på det tidiga ultraljudet några dagar senare såg det bra ut. Massa kram och pepp till dig!


    Tack! <3 med tanke på hur lite det var (hade inte märkt om jag inte inspekterat papperet efter jag torkade mig haha) så är jag lugn. Det var inget igår kväll och inget idag. Tack för pepp <3
  • mandarincurd

    Hello måndag :) hur mår alla?

    Jag är överlycklig då jag upptäckt att Actimel är sjukt bra mot hård mage. Äter en järntablett varannan dag och har inte en tillstymmelse till förstoppning, så gött! Äter Nifefex, de ska vara snällare mot magen.

    Försöker även boka in tidigt ultraljud privat. Hoppas jag får någon tid!

  • mandarincurd
    bananmilkshake skrev 2021-05-31 14:18:07 följande:

    Hej! Tack för tipset, jag ska prova Actimel. :)

    Jag mår bra, förutom pollenallergin som är rätt jobbig då dom tabletterna som är okej att äta som gravid inte direkt hjälper. Tänker nog också boka ett privat ultraljud främst för att min sambo ska få vara med, men också pga min noja (har haft tre redan inkl kub men nu är det ju en hel månad kvar till nästa). Fast mest hoppas jag restriktionerna ska hinna ändras så han får följa med! Min bm har precis infört att förstagångspartnern ska få vara med på två valfria besök, men det gäller inte ultraljud än så länge. Men det kan ju hinna ändras. :)


    Gört!

    Fy vad jobbigt. Jag har också pollenallergi och fick äta mina receptbelagda samt den receptbelagda nässprayen tack och lov, annars hade jag nog avlidit haha.

    Jag har ingen noja riktigt men med tanke på att jag inte får göra kub så känner jag att jag vill göra ett ultraljud för att kunna se hyfsat bra att allt ser rätt ut! Hoppas också restriktionerna släpper snart. Får dock ta med sambon på privat klinik så zdg känns kul. :)
  • mandarincurd
    VirrePirre06 skrev 2021-05-31 11:56:34 följande:

    Jag mår bara bra, som jag gjort hela denna graviditet :) Är i v.13 och ska på kub på onsdag så får hopas att det finns något där inne och att värden blir bra :)

    Hoppas du får till en tid, alltid skönt att kolla så allt ser bra ut!


    Spännande med kub!
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET