Inlägg från: Storm01 |Visa alla inlägg
  • Storm01

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    bananmilkshake skrev 2021-11-13 13:05:21 följande:

    Fast om du känner så mer än bara tillfälligt tycker jag det kan vara ett tecken! ;) <3 

    Och tänk sen när allas bebisar är här! Hoppas vi fortsätter hålla kontakt här i tråden, det vore jättekul. :) 


    Jag har faktiskt känts så plus kramp/blixt liknande grej i livmodern senaste dagar nu och varför jag reagersr är för att jag haft det väldigt lättsamt i graviditeten hittills och inte känt av ngt sånt tidigare. Så ja kanske det :)

    Ja ellerhur! Jag är inte jätteaktivt men läser då och då och nu har man ju vant sig med det så skulle kännas lite tomt utan tråden!
  • Storm01
    Grapefrukt89 skrev 2021-11-13 18:32:17 följande:

    Ja! Lite :) Men mest att jag haft ett jäkla flyt på toan när det gäller "nr 2" jämfört med vad jag haft innan som varit svårt väldigt obekvämt och svårt att annars få ut. xD Hahah! Jag har BF1/12 så det kan va därför... :P  ca 2 veckor kvar liksom... ^^


    Haha låter skönt med flyt!! Ja, man har ju hört att det kan vara ett tecken :D
  • Storm01
    neongirl skrev 2021-11-17 14:13:51 följande:

    Hej alla! Hoppas ni mår bra! :)

    Nu har jag äntligen slutat jobba, vilket känns otroligt skönt. Märks verkligen att magen är tung nu, så det ska bli skönt att bara kunna vila och börja fokusera på att ta sig igenom förlossningen. Mår fortfarande bra förutom att jag har fått carpaltunnelsyndrom i höger hand, så det gör ont och fingrarna domnar bort ibland. :( Har tydligen att göra med all extra vätska i kroppen som trycker på en nerv. Min näsa är även konstant täppt. Vill minnas att flera av er skrivit om nässpray-beroende så jag får sålla mig till klubben nu haha. Enligt BM ska det ge med sig så fort bebis är ute så jag hoppas verkligen det.

    Jag har också karpaltunnelsyndrom! Haft det typ sista två månaderna ish. Har två skenor under dag/nattetid, domningarna har minskat men är fruktansvärt stel och öm om fingrarna på morgonen pga svullnaden. Man känner sig så begränsad, otrolig less på detta och vill ba d ska gå över så fort bebisen kmr.


  • Storm01
    Sellerin skrev 2021-11-18 13:15:43 följande:

    Hej alla!

    Min bebisflicka är här <3 <3 <3

    Satan i gatan vad jag älskar henne och vill skydda henne från allt ont i världen!

    Förlossningen var en fantastisk upplevelse! Tipsar alla om att göra allt ni kan för att slappna av och bara hänga med i värkarna, istället för att jobba mot dem. Jag kände dem som en urkraft som skulle hjälpa mig och sambon att äntligen få träffa vår dotter. Det var nästan som att jag inte ens såg värkarna som smärta, utan mer som en stor kraft som välde in inom mig i omgångar.

    Så spännande att det snart är dags för er andra också! Läst ikapp i tråden och ja; vilken grej det är att gå i väntans tider och sedan få träffa sitt barn <3


    Woow, vilken häftig upplevelse som du beskriver! Ger verkligen motivation och pepp! Stort grattis!! Tack för att du delade med dig!!
  • Storm01
    neongirl skrev 2021-11-19 01:14:56 följande:

    Usch, det låter som ditt är betydligt värre än mitt också. Stackare! :( Skönt att skenorna verkar hjälpa lite i alla fall.

    Jag har också haft det sista månaderna men inte riktigt fattat vad det varit förrän nu. *Peppar peppar* så känns min handled och fingrarna redan lite bättre sedan jag slutat jobba. Har i alla fall inte haft några domningar på ett par dagar. En kollega sa att det ska släppa nästan direkt efter förlossningen, så vi får hålla tummarna för det! <3


    Jag har också läst att det ska släppa efter förlossningen, hoppas!! <3 Jusste, det har jag inte tänkt på, att sitta framför datorn kanske gör det värre.. Arbetar ju fortfarande och min sista vecka är nästa vecka. Så förhoppningsvis kanske jag inte belastar fingrarna/handleden lika mkt efter dt!
  • Storm01
    bananmilkshake skrev 2021-11-28 05:09:50 följande:

    Jag har försökt hålla mig sysselsatt dom senaste dagarna, på måndag är det inskrivning och på tisdag snitt. Sömnen är ju som ni märker, inte som den ska! Jag har legat vaken i snart 4 timmar nu. Och varför ens, bebisen sover hur bra som helst där inne! Om man ska förberedas för vakennätter är det väl meningen att man ska vara vakna tillsammans. xD

    Hoppas ni sover gott iaf!


    Spännande lycka till!!
  • Storm01
    Thewalk skrev 2021-11-29 23:55:47 följande:

    Hej på er alla!

    Våra killar är här! Det är så magiskt och overkligt men ingenting har någonsin varit mer självklart! Vi mår bra alla fyra i familjen. En obeskrivlig kärlek

    Jag sattes igång strax efter 10 i lördags morse och processen blev ganska snabb, fick mycket sammandragningar vid 14 och vid 19 hade värkarna satt igång och strax efter 7 i söndags morse föddes dem. Det var en del motgångar på vägen. Bl.a när jag väl bestämde mig för att sätta epidral och det tog 5 försök innan det lyckades, samtidigt hade jag starka värkar. Och några h senare hade tv 2 puls legat högt länge. Så länge att man var på väg att göra ks istället. Jag var helt ok med det innan,men efter allt slit ville jag verkligen fullfölja en vaginal förlossning. Och precis i rättan tid stabiliserades hans puls igen.

    Jag är imponerad över mig själv och min kropp och jag hade en helt magisk barnmorska som jag klickade så bra med. Är henne evigt tacksam. Vi plus min sambo var ett jäkla bra team. I slutet av förlossningen var det 7 personal i rummet, standard vid tvillingfödsel. Men inget jag tänkte på. Grabbarna kom mitt i skiftbytet, men bm valde att stanna kvar. Så fint!

    Tvillingarna var små som förväntat. Strax över 2kg och 44 resp 46 cm. De mår prima men behöver hjälp med matning och värme bland annat. Just nu är de i ett övervakningsrum på neo och jag och min sambo bor på bb. Men vi är där nästan hela tiden och personalen är fantastisk. Imorgon hoppas vi på familjerum på neo :) det dåliga samvetet skaver varje gång jag lämnar dem.

    Längtar till att få höra om alla kommande bebisar här i tråden :)


    Stort GRATTIS! Så härligt att läsa din/era berättelser. Man blir verkligen peppad!
  • Storm01

    Stort, stort grattis till er som fått er lilla bebbe! :D

    Gick in i v. 40 idag och har Bf om exakt en vecka. Just nu är det bara att vila och avvakta!

  • Storm01

    Grapefrukt89 och Bananmilkshake tack för tipset! <3 Hittills har vi enbart lyckas baka massa lussekatter och fryst in :P

    Ja, nu känns det nära men ändå inte. Känns som att beben hittat sin plats i magen och vill inte komma ut hehe. De enda tecken jag haft är att slemproppen lossnat och att jag har endel "mensvärk" på sistonde. Har även haft en del rikliga vattniga flytningar, var på kontroll vid förlossningsmottagningen för att se om det var fostervatten, men de kunde ej se det. Återstår att se helt enkelt :)

  • Storm01
    Sellerin skrev 2021-12-06 11:59:43 följande:

    Instämmer med Grapefrukt89 och Bananmilkshake! Frys in så mkt mat det bara går nu innan, man har verkligen ingen tid för matlagning de första dagarna när man kommit hem, hahah!

    Sen hur du beskriver att slemproppen lossnat och du har mensvärk/molvärk; det var så det började för mig! Några dagar senare började den där molvärken pulsera och sen gick den över till värkar. Och mitt i en sådan värk gick vattnet. Det var som att jag kände hur en ballong pressades sönder :D

    Spännande! Vila nu upp dig inför förlossningen, samt försök göra lite storkok att frysa in om du har möjlighet


    Wow vad coolt, har läst om att endel hör ett ljus i samband med att vattnet går!

    Tack iaf för dina peppande ord Sellerin <3, det behövs i väntans tider :)
  • Storm01

    Liten uppdatering från min sida. I fredags 10/12 (bf + 1) fick vi våran lilla baby booy (var ju en överrraskning hehe). Förlossningen blev inte som tänkt med vattenförlossning i badkar pga tidigt vattenavgång. Mitt vatten hade gått två dagar innan utan kraftiga värkar, fick tid för igångsättning på fredagen ifall inget hände innan. Vi drog iväg samma dag fast tidigt på morgonen för värkarbetet hade börjat. Hade värkar ganska länge men trots det så gick det segt för livmodertappen att öppnas sig. De hade även extra bevakning på bebben pga höga hjärtlag. Efter typ en heldag så bestämdes dt för akut kejsarsnitt (pga av att bebben var stressad allt för länge samt att han inte skulle orkar med fler värkar samt risken för infektion vid tidig vatten avgång). Jag blev sååååå känslosam när de berättade detta samtidigt som jag fick en lättnad då jag själv bara ville slippa alla värkar och göra dt som krävs för att bebben ska må bra. Det hade ju gått en längre tid och jag hade varit vaken väldigt länge. Kejsarsnittet gick superbra. All personal som fanns med oss under hela förslossningen var fantastiska och tog hand oss så bra!

    Nu är vi i vår babybubbla och jag förstår nu vad man menar när man säger ta vara på tiden <3 Önskar er alla som inväntar er förslossning ett stort lycka till <3

  • Storm01
    Bula2021 skrev 2021-12-15 19:16:48 följande:

    Ni som nu fått era barn, vad har ni använt för bindor hemma efteråt? Man har ju förstått att nättrosorna som finns på förlossningen är en dröm, men jag tänker sedan, hemma till avslaget. Vanliga nattbindor av större (största :D) modell eller något specifikt? Tipsa gärna på märke och modell som funkar för er!


    På sjukhuset så använde jag deras bindor. Men sen dag 3, 4 så använder jag vanliga bindor. Till en början större bindor som man har under natten men nu funkar vanliga storlek :)
  • Storm01
    neongirl skrev 2021-12-21 20:45:24 följande:

    I morse kom vår lilla kille äntligen till världen 10 dagar efter BF. Blev igångsatt igår vid 10 med Angusta tabletter. Var två cm öppen när jag kom in och efter fem doser tabletter gick äntligen vattnet vid 20.00. Därefter blev det 11 timmars slit innan han äntligen kom ut. Han låg högt upp så fick kämpa för att jobba ner honom. Han hade nog gärna stannat någon vecka till men mitt blodtryck hade gått upp så de ville inte vänta längre. Så skönt att äntligen ha honom här. Världens bästa julklapp! Vi är redan så kära i honom. <3


    Åh stort grattis till eran lilla pojk! <3
  • Storm01

    Stort grattis VirrePirre!! Känner så igen beskrivningen "klättra på väggen" trots att jag stannade på BB enbart i 3 dygn xD. Skönt iaf att få komma hem!

    Angående natten så hade vi bebben i famnen under BB vistelsen, det gick bra men nu när jag tänker tillbaka lite läskigt..

    Just nu sover bebben mellan oss i ett näste. I början vakna han var 4e timme, sen har det gått till var 3e timme och nu varannan xD. Men är nöjd att han äter bra, då han hade gått ner en del första dagarna.

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET