Inlägg från: Storm01 |Visa alla inlägg
  • Storm01

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    neongirl skrev 2021-09-09 16:59:23 följande:

    Jag hade kollat om det gick att vara med digitalt istället. Går inte det hade jag stått över. Vi har tack och lov alla möten digitala fortfarande så har inte haft detta problem än. Det har nyligen varit ett par avtackningar för kollegor som gått i pension, men jag avstod från dem. Tråkigt, men samtidigt verkar de flesta förstå.


    Sellerin skrev 2021-09-09 20:39:04 följande:

    Jag hade gått på planeringsmötet :) Men jag är inte nojig för covid-19 heller. Är på jobbet varje dag bland +50 medarbetare. Tagit första vaccindosen och tar dos 2 i slutet på månaden. 

    Gör vad som känns bäst för dig :) 


    Tack för era svar!!
  • Storm01

    Hej!

    Satt och småfnissa det ni skrev om fb-grupperna, jag är inte medlem i någon grupp men kan bara tänka mig att det är endel drama xD

    Tänk er ändå hur fort tiden går och att BF närmar sig för endel nu! Så spännande!

    Endel av er har skrivit om tillväxtkontroll? Är det någon som alla gör eller är det frivilligt?

  • Storm01
    Sellerin skrev 2021-10-21 18:41:19 följande:

    Får ni många kommentarer om er mage? Oj vad det väller in kommentarer nu för min del, de flesta handlar om hur liten jag är i förhållande till vilken vecka jag är i. Det är ändå fascinerande hur en gravidmage kan ge så mycket glädje och diskussionsämnen hos andra människor :)


    Japp, fått en hel del kommentarer om hur lite min mage är. I början så brydde jag mig inte men nu på sistonde så tkr jag att det är lite irriterande ändå. I synnerlighet när man får sånna kommentar från random personer som man inte känner. Vad ska man svara på en sån kommentar? X)

    (Sorry för ett bittert svar)
  • Storm01
    Russin112 skrev 2021-10-31 08:09:53 följande:

    Hej allihopa! Jag brukar smygläsa lite här men har inte varit aktiv, jag är beräknad 7/12 med mitt första barn och är därmed i vecka 35 (34+4) idag. Jag mår kasst över min viktuppgång och tänkte kolla om det är fler än jag som sprungit iväg i vikten nu senaste veckorna? Jag har gått upp 18 kg varav 1-2 kg varje vecka senaste veckorna. Äter varken socker eller godsaker så antar att det är mycket vätska.


    Jag är oxå i vecka 35 (34+4). Jag känner lite samma här. För mig handlar det nog mer om att man annars känner att man annars har kontroll över sin kropp/ känner igen den, men nu lever den sitt egna liv och man känner inte igen sig själv när man tittar i spegeln hehe. Samtidigt som jag försöker påminna mig själv att detta är normalt ^^.
  • Storm01

    Spännande att det närmar sig för vissa av er nu! Tänkte kolla med er som är nära nu om ni känner någon "mensvärk"/ molvärk? Jag är själv i v.36 och har börjat för ngn vecka sen känna den typen av värk i nedre delen av magen. Har aldrig gjort det tidigare under grav. Men antar att det är tecken på att livmodern förbereder sig.

  • Storm01
    Grapefrukt89 skrev 2021-11-06 15:23:12 följande:

    Har samma ganska ofta, så jag tolkar det likadan nu när jag själv är i vecka 36+2... Nu är min lilla tjej fixerad också så utöver mensvärk ibland så har jag nästan huggande/brännande känsla korta stunder långt inne i bäckenet och ryggen. Spännande detta! Hahahah.


    Verkligen spännande :) Oj, men jag var oxå i vecka 36+2 igår och v.36+3 blir det ju idag. Vad coolt! När har du bf?
    Grapefrukt89 skrev 2021-11-06 15:35:34 följande:

    Hm... och nu snackas det på svt om personalbrist på BB i LUND?!?! Samma med Malmö också... Åh nej... Det där får de ju styra upp! Stackars personalen och OSS som gärna vill föda snart där om detta inte löser sig. Nu verkar arbetsmiljöverket ha klivit in och gett dem en deadline till januari att fixa allt det där. Hoppas det hinner bli lite bättre när vi som har dessa som två förstahandsval behöver åka in...


    Vad tråkigt! Det sista man vill inför och under förslossningen (när man själv vill vara så lugn som möjligt) är att bli påverkad av andra i närheten som kanske är stressade pga arbetssitustionen. Men förhoppningsvis blir det bättre fär dem och att det inte ska påverka själva patient bemötandet.
  • Storm01
    Grapefrukt89 skrev 2021-11-07 16:29:20 följande:

    Haha! Är det sant? Då är vi beräknade samma dag? Har BF 1/12... du med? :D

    Ja, men jag tänker att nåt ställe i Skåne måste ju ta emot en oavsett. De kan ju inte förvänta sig att jag åker till Småland/Halland för att få hjälp! Hahaha. I värsta fall får det väl bli en längre biltur till Ystad, (som jag dock hört väldigt gott om).

    Det är tråkigt bara att barnmorskor på BB, som ju är så viktiga, mår dåligt över sin arbetssituation. Händer så ofta inom vården... Om det inte är läkare/sjuksköterskor/undersköterskor som får ta massa smällar så är det nåt annat.... Så tråkigt för dem.... Hoppas vi som nu antingen är här nere runt LUND/MALMÖ-trakterna men även ni uppe i Sthlm som siktar in er på Danderyd osv. kan få den hjälp som behövs. Håller tummar och tår!


    Vänta nu är jag snurrig och ute och cyklar xD Jag är ju på själva v.36 så det blir ju 35+4 idag och bf är 9/12 xD. Hehe.. men då är ju du typ 1 vecka i förväg :)

    Ja, jag håller med. Känner en del som arbetar inom vården och de har inte alls bra arbetesförhållande/miljö, så förstår dem :/

    Bor i Uppsala, så håller tummarna att det är fortsatt lugnt här!
  • Storm01
    Grapefrukt89 skrev 2021-11-08 16:04:03 följande:

    Hahah! Ingen fara, lätt hänt att man blandar ihop hur man räknar graviditetsveckorna när det finns ett sätt (påbörjad gravidvecka och gravidvecka + dagar). Kan ju ändå bli så ju att vi föder på samma datum ändå i och med att det är de små knoddarna som bestämmer när de ska ut och vi har inte mycket att säga till om xD

    Håller också tummarna för er i resten av regionerna... Verkar vara ett problem som finns på fler ställen och som nu börjar synas i och med att folk säger upp säg här och var och att arbetsmiljöverket + facket klivit in och ställt ultimatum!


    Hehe, ja man blir lätt förvirrad! Sant, sant datumen kanske inte säger så mkt ändå :P
  • Storm01

    För er som närmar er BF, tänkte kolla om ni känt/känner av tryck ned mot ändtarmen? Vaknade idag av det och trodde jag behövde gå på toa, men nope! Googlade lite och det verkar vara vanligt tecken på att det närmar sig!

  • Storm01
    bananmilkshake skrev 2021-11-13 10:54:17 följande:

    Jag får det när bebisen skruvat lite på sig, och tryckt sig nedåt och/eller vid sammandragningar ibland men inte annars! Visst är du beräknad tidigt i december?


    Okej, då kanske det är något sånt då :) Ja typ, 9 december!

    Ska bli spännande att höra hur det har gått för er andra vars bf närmar sig!
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET