Inlägg från: Thewalk |Visa alla inlägg
  • Thewalk

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Grapefrukt89 skrev 2021-06-03 19:34:18 följande:

    Hej allihopa...

    Som det inte vore nog med störtblödning för en månad sen och sedan 15 dagar tillbaks små bruna blödningar osv så har jag nu FÅTT COVID Gråter Blev smittad på mitt jobb. Känns som en käftsmäll då jag varit superförsiktig i mitt privata liv och inte kunnat unna mig att träffa mina vänner så pass ofta och inte heller träffat föräldrar på snart ett år (vi bor inte i samma län) för att de är i riskgrupp. Känns så himla dåligt.


    Är i vecka 14+0 och min högsta temp har legat på 37,6, ligger annars på 37,0 som gravid. Har mest en jobbig hosta och lite huvudvärk annars. BM försökte lugna mig och konstaterade att jag inte har risk för att bli superdålig men om jag når 38 grader i temp ska jag börja ta panodil. Hon fortsatte med att säga att 90% av alla gravida klarar sig utan större problem om de inte får svårt att andas eller hög feber.


    Men känns hopplöst att ännu en gång behöva oroa sig för sitt barns liv. När ska denna oron ta slut... Gråter tar tempen numera 1 gång i timmen för att kunna ha koll..


    Krya på dig! <3
    Förstår att det är jobbigt och oroligt. Jag har en kollega och en vän som haft covid under graviditeterna, detta innan man fick lov att stanna hemma från v.20. Det har gått jättebra för dem :) Hålller tummarna att du inte blir sämre och att det snart går över. kram
  • Thewalk
    MissJ00 skrev 2021-06-05 09:21:29 följande:

    Hur mår alla i värmen? Här i lägenheten är det 27 grader (24 på kvällen om man vädrar) ingen balkong heller. Bor mitt i stan, så att sova med öppet fönster är nästan omöjligt.

    Vi försöker hitta radhus eller 4a lägenhet qtt köpa, men känns som man köper på toppen nu. Vägrar iaf föda en bebis i hyresrätt med svartmögel!

    Igår va vi ute med kollegor i solen flera timmar, mådde inte bra efter det :(


    Har inte problem med värmen inomhus (låter hemskt) , men är i samma sits i övrigt. Bor i en två ganska centralt i GBG, utan balkong eller uteplats.
    Inte optimalt, även om vi först tänkte att vi kan bo kvar något år. Nu väntar vi tvillingar och tror det kommer bli väl trångt. Men det är inte lätt att köpa med dagens priser om man är lite petig med område. Och att byta sig till större hyresrätt känns som en omöjlighet.

    Hoppas det löser sig för er. Och var försiktig med sol. Jag håller mig i skuggan så gott det går.
  • Thewalk
    Emlan93 skrev 2021-06-07 18:53:49 följande:

    Hej! Idag har jag varit på läkarbesök och ul och det gick bra och jag drog en lättnads pust. Tvillingarna rörde sig en hel del där inne och blev så förvånad att trots att jag "bara" är i 11+0 & 11+1 med dem idag så såg de verkligen ut som små bebisar nu! Så söta som låg i precis likadant och sparkade för fullt. Efter både vabligt ul och vul kunde läkaren till slut konstatera att de som tur var finns en hinna mellan dem och att graviditeten nu klassas som MCDA, Monochoriotisk diamniotisk tvillinggraviditet vilket innebär att de delar en moderkaka men de ligger i varsin inre fosterhinna. Så kontrollerna kommer bli täta längre in i graviditeten sen med varannan veckas intervall. Hon sa att hon var typ 100% att de var enäggstvillingar och att de alltid är en riskgraviditet med att de delar moderkaka. Men just nu känns det så bra och så skönt att det inte var en MCMA graviditet utan en något mer normal och lite mindre riskfylld tvillinggraviditet iallafall. En dag i taget, men så härligt ändå!!


    Åh vad mysigt!

    Spännande med enäggstvillingar! Och skönt att det inte var den största risken. Jag väntar ju tvåäggs, men ska på en del extra kontroller. Förstår det som att det blir fler ultraljud då man inte får ut någon information om tillväxt av att mäta magen. Har du också fått ordinerat blodförtunnande och extra folsyra? Jag började äta det igår. Kan även tipsa dig om gruppen ?vi mammor som väntar tvillingar 2021? på Facebook. Det finns massor av bra tips där och det är en go stämning precis som i denna tråden :)
  • Thewalk
    Storm01 skrev 2021-06-08 07:01:10 följande:

    Är det någon som berättat för sin arbetsgivare ännu och vilken vecka var ni i såfall? Om inte, när planerar ni att göra det?

    Jag funderar på om jag ska berätta nu innan semestern eller ta det efter semestern.


    Grapefrukt89 skrev 2021-06-08 10:37:45 följande:

    Är i vecka 14+5 idag... Väntar in mitt NIPT-besked som förhoppningsvis kommer i början på senast nästa vecka. Om beskedet är ok och vi inte behöver gå vidare så berättar jag om detta nästintill direkt så att min arbetsgivare har möjlighet att lösa vikariat eller alternativa lösningar. Jag jobbar som gymnasielärare och vill vet hur de tänker med min tjänst, alltså om jag får jobba med onlineundervisning augusti-oktober eller om jag kommer att "förbjudas till jobb". Om jag själv får välja så hade det varit fantastiskt med att få jobba hemifrån (kommer bli galen med för mycket tid hemma utan jobb annars) men jag förstår att det också är något man vill undvika så mycket som möjligt då distansundervisningen varit en knepig tid i vissa fall för eleverna.


    Beror kanske på vad man har för jobb osv och vad man själv är bekväm med? Om jag ändå jobbat hemifrån och får fortsätta in i hösten med det så hade jag nog inte sagt nåt förrän precis efter RUL. Vad jobbar du med? :)


    Jag berättade för min chef för två veckor sedan. Jag hade ett litet dilemma då jag har ett annat uppdrag på 20% och var tvungen att meddela om hösten. Då ville jag även meddela min närmsta chef. I övermorgon är det dags för mig att göra KUB-testet och tänker berätta för övriga kollegor efter det,

    Citerade dig Grapefrukt89 eftersom vi diskuterade innan hur man ska göra som lärare. Min rektor tog det iallafall jättebra och var bara glad. Detta trots att jag efter sommarlovet är i v. 22 tror jag och kanske därmed inte får lov att arbeta mer med alla corona-regler. Så det kan bli en enorm lång ledighet. Som lärare för de yngsta barnen i skolan vet jag inte vilka alternativa uppgifter jag skulle kunna arbeta med. Men håller med om att jag nog kommer bli galen om jag ska vänta från juni till december, får hitta någon annan sysselsättning isåfall :D

  • Thewalk
    Sellerin skrev 2021-06-08 11:14:10 följande:

    Emlan93 och TheWalk: jag tycker det är så kul att få läsa om era tvillinggraviditeter!! <3 vilken grej alltså.

    Fortsätt gärna berätta hur allt går och vad vården säger till er om allt och sådär! Spännande att få veta skillnaden mot en vanlig graviditet med ett barn :)


    Vad roligt att du tycker det :D <3 
    Jag tycker det är så kul att följa allas uppdateringar, och att vi alla är i samma period i graviditeten känns också såå kul :)
  • Thewalk
    neongirl skrev 2021-06-08 16:38:22 följande:

    Idag har jag varit på KUB ultraljud igen eftersom det inte gick att mäta förra veckan. Denna gång gick det bättre och alla värden såg fina ut. Glad Mysigt, men overkligt att se den lilla knodden igen. Hjärta


    Åh vad härligt att höra! Grattis till fina resultat <3 
  • Thewalk

    Idag var jag på KUB-test. Allt såg bra ut och det känns så skönt! Jag hade några dagar med oro över hur läget var där inne nyss, men det var två tickande hjärtan och låga sannolikheter för avvikelser.
    Även denna BM var nästan helt säker på att det är tvåäggstvillingar :)
    Det är så fantastiskt att få se de små liven <3

  • Thewalk
    bananmilkshake skrev 2021-06-10 20:49:52 följande:

    Idag var vi på privat ultraljud! Är så glad och det var värt varenda krona. Vi gick för att pappan ska få vara med, sen var det en bonus att det var en anatomigranskning så bm gick igenom exakt allt! Njurar, magsäck, ögonen, urinblåsa, käkben osv. Hon gissade till och med på en flicka. :) 

    Sån skillnad mot mitt KUB där bm inte direkt pratade i onödan. Den här kvinnan var glad och personlig, och berättade hela tiden vad hon såg. Så nöjd. :) 


    åh vilken härlig upplevelse :D Och så kul att din partner fick vara med.

    Jag fick ett trevligt bemötande på kub där bm berättade om allt som hon kunde se t.ex. magsäck, diafragma mm och hon berättade hela tiden vad hon gjorde sedan fick hon ju koncentrera sig på mätningen emellanåt. Så tråkigt att du inte blev bemött så, men kul att det blev så bra nu!

    Håller verkligen med om att det borde vara dags för friska partners att få följa med nu. Jag har RUL 21/7 och hoppas verkligen att det har ändrats till dess. Äntligen har det bestämts här i Västra Götaland att partners får vara med på BB. Det var på tiden och för mig känns det jätteviktigt att veta att jag har det stödet efter förlossningen.
  • Thewalk
    VirrePirre06 skrev 2021-06-14 09:33:11 följande:

    Hej Måndag, hur mår alla i sin graviditet just nu? :) Själv har jag haft huvudvärk som kommer och går i 4 dagar nu, annars är allt toppen :D


    Hej hej :) 
    Skönt att höra att det är bra. Jag mår ganska bra också. Illamåendet fortsätter, men det kommer och går. Precis som så många andra är jag också vääldigt kissnödig, särskilt på natten. På UL som var i torsdags såg jag att det ena lilla livet låg precis intill urinblåsan, så det är väl inte så konstigt att det trycker på :D
    Jag har också problem med blödande tandkött. Positivt är att jag  sover mycket bättre nu än i början. Även om jag är uppe och kissar så somnar jag snabbt om.

    Min mage har börjat att synas lite, men är nog ändå svårt att lista ut för folk som inte vet något. men jag och min sambo ser det tydligt. Det spänner och drar mycket också. Men det är bara en bra känsla :)
  • Thewalk
    Grapefrukt89 skrev 2021-06-14 21:14:19 följande:

    Hej alla i tråden igen!


    Så fint att se att ni mår bra, även om det är en massa kisseri under nattetid eller illamående/huvudvärk... Vet känslan! Dock har mitt eget natte-kissande lugnat sig lite... Skumt...

    Ville bara säga att mitt NIPT-resultat kom tillbaka (via brev efter 13 dagar) och visade på "ett normalt resultat"... Tack för den KUB (där jag fick 1:811 för trisomi 21).  :P


    Nu har jag berättat för mina chefer som blev superrörda och glada ^^! Den manliga chefen fällde typ en liten tår också!!! Gulligt att se! Samt mitt arbetsrum (7 kvinnor som har barn och är i åldern 40-58). Jäkla gulliga alla är! Alla berättade om sina resor och hur det kändes i början osv. Så himla fint att dela detta och på nåt sätt landa lite mer i sin graviditet.. ÄNTLIGEN... :)


    Hej!
    Härligt med bra resultat på NIPT :D

    Åh vilken lättnad för dig att det gick så bra att berätta, det gör ju oftast det. jag har berättat för lite fler folk på jobbet idag, och alla reagerar med glädje :) Jag förstår att det är skönt att du äntligen fått dela med dig, det blir säkert lättare att njuta av stundande ledighet nu :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET