Inlägg från: Bula2021 |Visa alla inlägg
  • Bula2021

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Sellerin skrev 2021-09-26 19:37:34 följande:

    Förstår! Så skönt att efterföljande test inte visade på något avvikande. Vi stod i valet och kvalet om vi skulle ta reda på det eller ej, men landade i att framförallt jag är för nyfiken att låta bli, haha!

    Vi väntar en liten flicka i mitten av november :)

    Håller med om att det börjar gå fort! Måste ibland kolla i appen vilken vecka jag egentligen är i när någon frågar :P man är ju trots allt bara i den veckan i en vecka, så det ändrar ju sig snabbt ;P


    Jag vet!! Blir liksom ?Öhhhhh? 24, nej 23, nej 25??! Jag vet inte!? :)
  • Bula2021

    Haha, så roligt att läsa era reaktioner på bf december-grupp på Facebook. Exakt så var det i januari-gruppen också. Jag gick ur efter en (EN!) dag just på grund av all oro, eller inbillad oro? Jag vet inte. Om jag funderar på något kollar jag 1177 för att det känns som en trovärdig källa. Ska på min första mätning av magen nästa vecka så ska skriva ned några frågor tills dess.

    Jag får sammandragningar när jag går ibland, och när jag cyklar till och från jobbet. Som någon skrev här ovan känner jag att det liksom suger tag i nedre delen av magen, håller i 10-15 sekunder och sedan försvinner. Jag ska fråga om det är onödigt. Kanske är bättre att satsa på buss resten av tiden?

    Min enda trista grej är att jag verkar ha kommit in i en period där jag verkligen känner mig helt maktlös för det här lilla, lilla hjälplösa livet. HUR ska jag kunna skydda det mot allt i hela världen? Varje gång den sparkar och rör sig så fylls jag av en helt obegränsad sentimentalitet som liksom rinner över på alla håll och kanter. Inombords alltså, står inte och storbolag vid varje spark :) Antar att det är en fas man ska igenom :) Kollade barncancergalan på tv tidigare i veckan och det gjorde verkligen inte saken bättre :(

  • Bula2021
    Sellerin skrev 2021-10-02 08:08:21 följande:

    Jag tänker mig att så länge du inte får ont av sammandragningarna kan du nog fortsätta att cykla och gå :) ju bättre kondition kroppen är i efter förlossningen, ju enklare antar jag att det bör vara att komma tillbaka till att känna styrka och kondition igen :) så resonerar jag i alla fall! Ibland sätter jag mig på en bänk ock vilar ett slag när pulsen känns lite väl hög eller magen lite väl spänd :) Finns ju som sagt de som fortsätter styrketräna fullt ut eller springer milen även som höggravida. Man får lyssna in vad kroppen säger, får man ont får man anpassa sig efter det.

    Så fin känsla ändå, även om det är jobbigt när känslorna blir så bubbliga att man knappt vet var man ska ta vägen! Vi kommer inte kunna skydda dem från allt, det är nog nr 1. Men jag har också tänkt massa tankar som att: tänkt att jag fick göra det och det när jag var liten - livsfarligt ju, det kommer inte vår lilla få göra. Sen ångrar jag mig, för vem är jag att låta ett barn växa upp i en superskyddad miljö som inte representerar verkligheten? Vilken chock vuxenlivet blir sen i så fall för den lilla krabaten. Nä som Astrid Lindgren sa: ge barnen kärlek, mer kärlek och ännu mer kärlek, så kommer folkvettet av sig själv. <3


    Jag tror inte heller det är farligt med lite sammandragningar, så länge de avtar vid vila, men bättre att kolla en extra gång med bm för säkerhetsskull :)

    Visst är det så att man inte kan låsa in barnen, men jag blev ändå så överrumplad av de här känslorna. Kroppen är verkligen fantastisk. Till och med det här förbereder den inför att ett litet spädbarn ska anlända :)

    Är SÅ spänd inför första mätningen av magen nästa vecka. Livrädd att få en - Oj det HÄR blir nog en stor bebis det! för min mage är redan rätt rund/putig. Känns som att livmodern går strax ovanför naveln om jag ligger ned på rygg i sängen och känner efter, men å andra sidan sitter min navel och midja rätt högt upp. Blir spännande att höra vad bm säger :)
  • Bula2021

    Hallå allihop!

    Vecka 25+4 i dag och har varit på min första mätning hos bm. Hamnade på ett rätt högt mått, 28,5 cm och i den här veckan ska man ligga strax under 25 cm. Ska på återbesök om två veckor för ny mätning så livmodern inte växt ännu mer :) Har förstått att ett högt mått, över normalkurva, kan tyda på litenolika saker, t ex. att man har mycket fostervatten eller att barnet är stort. Redan när jag gjorde fostervattensprov så sa läkaren att det såg ut som att jag hade lite mer fostervatten.

    Vad har ni andra haft för mått? Jag är inte orolig, bara kul att höra :)

  • Bula2021
    VirrePirre06 skrev 2021-10-05 15:37:58 följande:

    Tror dock jag var sista dagen i v.24, var där på onsdagen och går in i ny vecka på torsdagar haha :)


    Jag sökte lite på nätet och mitt mått i dag är tydligen normal-/medelvärdet för vecka 30 :) Herregud! Kommer föda en 7-kilos bebis! :)
  • Bula2021
    partytsljus75 skrev 2021-10-05 20:59:00 följande:

    Jag har inte gjort någon mätning än. Kommer göra min första i vecka 30+2 om två veckor. Känns som sent men antar det är så i min region. Har iaf äntligen fått moderskapsintyget och skickat in till fk.


    Jag har också fått mitt gravidintyg nu men inte hunnit skicka in än. Verkar delas ut i väldigt olika veckor.
  • Bula2021
    mandarincurd skrev 2021-10-06 09:43:18 följande:

    Jag tror jag låg på 24 senaste mätningen, i slutet av vecka 25 :)

    Men det är ju jätteindividuellt och betyder inte att du kommer föda ett stort barn haha!


    Sellerin skrev 2021-10-06 20:37:27 följande:

    Kmr inte ihåg riktigt, vet bara att livmodern hittills exakt följer mittenkurvan, och det gör även bebisen på de extra UL-kontroller jag varit på. I så fall blir det bebis på 3500 g om hon dyker upp som beräknat. Blir ju spännande att se hur väl det kan stämma :) tkr dock jag växt rejält nu senaste två veckorna, för mig oklart om det är avvikande eller också matchar kurvan :)


    Nä det kan ju vara mycket fostervatten men liten bebis lika gärna. Jag vägde knappt 4,4 när jag föddes så vi får se helt enkelt :)
  • Bula2021
    mandarincurd skrev 2021-10-07 13:06:03 följande:

    Hej på er!

    Hoppas allt är bra :)

    Nu har jag mätt magen för andra gången. Ligger på 29 i vecka 29. Allt såg jättefint ut och mina värden likaså.

    Ha en fin helg <3


    VirrePirre06 skrev 2021-10-07 16:32:32 följande:

    Mitt SF mått idag i v.30 (29+0) låg på 29, normalt iaf :) Mitt blodsocker hade gått ner sen tidigare så det var skönt. Mitt bt låg fortfarande lite högt på övertryck 130/65, men samma som tidigare så var ingen fara :)


    Härligt hörrni! Jag får bara hålla tummarna att mitt mått står sig stabilt när jag ska på extra kontrollmätning om två veckor :)

    Ha en fin helg ni också!
  • Bula2021
    bananmilkshake skrev 2021-10-14 19:16:47 följande:

    Varning för lite äckeltext om magproblem!

    Känns som min mage spårat ur lite... har ju haft jobbiga problem med hård och trög mage tills jag började med Lactulos. Får ont i magen och sammandragningar typ direkt när saker inte funkar som dom ska, men Lactulos har gjort stor skillnad. 

    Nu har jag lyckats vara hård i magen OCH lös på samma dag, två dagar i rad. Vad fan händer? xD Har någon mer såna här magproblem? Det har iofs triggats av att jag ätit, så är väl bara känslig... men gaaah, kan det vara antingen eller åtminstone? 


    Alltså? jag har nog ALLA problem som man kan ha med en mage :D Jag har senaste veckan lyckats hitta en bra balans, men fram tills det har den varit helt otroligt hård. Att det växlar mellan hård och lös får jag nog leva med. Tilläggas bör att jag innan graviditet kunde gå på toa efter varje måltid typ. Bra aktivitet på mage och tarmar alltså :)

    Det jag gör nu är rätt mycket linfrö (3-4 msk) i havregrynsgröten när jag kokar den på morgonen, dricker bra mängd vatten under dagen och drar i mig maxdos Lactulos innan sänggående. Då brukar jag kunna börja dagen med ett toabesök, men även senare under dagen.

    Kan också tipsa om järntabletterna Sideral som min bm tipsat mig om. De är DYRA men verkar faktiskt inte påverka tarmarna negativt vilket varit en stor del i mitt problem fram tills förra veckan då jag åt Niferex. Har ett hb på 103 så behöver äta ordentligt med järn.

    Prova linfrön om du inte redan gör, och byt till Sideral om du äter annat märke är mitt tips. Hoppa det löser sig!!!
  • Bula2021
    Grapefrukt89 skrev 2021-10-15 11:53:15 följande:

    Åh, va jobbigt med magproblem... Fattar att man blir helt desperat. Har nyligen bytt från vitt/ljust bröd till mörkare bröd eftersom att jag själv haft otrevligheter på den fronten... :(

    En liten varning bara gällande linfrön. Tydligen ska man inte äta mer än 2 msk linfrön per dag eftersom att det innehåller nåt ämne som är giftigt i stora ämnen enligt livsmedelsverket... Det visste inte jag och fick panik häromdagen när jag käkat bröd i en veckas tid med massvis av linfrön... "Det går bra att äta 1-2 matskedar hela linfrön per dag"

    "Ät bara krossade eller malda linfrön om de har hettats upp med vätska, till exempel i bröd eller gröt. Ät högst 1 matsked sådana linfrön per dag. Det rådet gäller alla, inte bara gravida"

    Bara en liten heads-up om du inte redan visste detta...


    Jag har koll på det där med linfrön men har inte brytt mig så mycket om det?.Meeeeen det kanske jag borde :) Får se till att det blir max 2 msk eller kanske byta ut/komplettera med annat. Psylliumfrö bildar ju också ett geléhölje i vätska och de kanske man kan äta mer av? Får kolla upp! Tack för påminnelsen.
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET