Inlägg från: Bula2021 |Visa alla inlägg
  • Bula2021

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    VirrePirre06 skrev 2021-12-22 07:13:29 följande:

    Tackar som frågar, har inte haft några känningar men blev skickad till FL-akuten igår igen pga mitt höga bt, fick höjd dos och har preliminärt igångsättning idag, dem ska rings från förlossningen under dagen om det finns plats eller ej så fortsättning följer :)


    Men heja!!! Håller tummarna för dig!
  • Bula2021
    VirrePirre06 skrev 2021-12-22 23:20:12 följande:

    Blev kallad till rutinkontroll nu ikväll, haft ett väldigt högt bt hela kvällen och fått en massa olika tabletter. Beslutades kl 22 att vi blir inlagda, men ligger just nu på avd i väntan på att ett förlossningsrum ska bli ledigt. Sen blir det igångsättning, så snart har även vi vår bebis :)


    Kämpa på! Snart är den lilla här :) Det här kommer du fixa galant!
  • Bula2021
    VirrePirre06 skrev 2021-12-27 09:45:10 följande:

    Tack för omtanken <3

    Har dock väldigt dåliga prover så vet ej när vi får åka hem, fick ju även havandeskapsförgiftning vid kejsarsnittet så mådde inte speciellt bra, även om jag idag mår bättre :)


    Så fint att höra från dig och att allt slutat väl efter omständigheterna. Stort grattis till er flicka! Hoppas du kan återhämta dig relativt snabbt och njuter fullt ut av att nu vara mamma :)
  • Bula2021

    Det är så konstigt, men trots att jag läser om alla era förlossningar som innehållit både det ena och det andra så är jag fortfarande superpeppad på min egen när det väl drar igång :) Drygt två veckor till bf kvar här, så det skulle ju kunna dra igång när som helst!

    Visst var det någon mer kvar som ännu inte fått sitt barn? Någon med bf 30/12 om jag minns rätt? Eller var det du det Virrepirre?

  • Bula2021
    Miniflin skrev 2021-12-07 10:26:15 följande:

    Tack! Känner mig mest nervös över brichanylen man får för att livmodern ska slappna av. Man kan tydligen få väldig hjärtklappning och yrsel av den, endel spyr. Men jag har sambon med mig så det känns tryggt. Får krama hans hand extra hårt om det skulle behövas. Håller verkligen tummarna för att det lyckas, som det känns nu har bebis inte ändrat position i magen i alla fall. Det känns lite som den ligger som en fällkniv med rumpan ner om du fattar. För jag känner något runt och hårt på ena sidan uppe och sen något mindre men också hårt lite på sidan av magen. Men jävlar vad den rört sig idag! Så förhoppningsvis går det att påverka den till en kullerbytta :) 

    Ja det har väl sjunkit in lite mer nu och jag har kunnat fundera över det. Ser absolut inte KS som ett nederlag om det nu är det som är enda utvägen och som du säger är det som behövs för barnets bästa (det är ju det absolut viktigaste), men ser också mycket positivt med att föda vaginalt så jag kommer som det ser ut nu försöka önska det. Får se vad läkaren säger, ska vara där kl 13 idag :)


    Nu hittade jag att det var du som har bf 30/12 :)

    Hur gick det med vändningsförsöket?
  • Bula2021
    partytsljus75 skrev 2021-12-27 13:55:42 följande:

    Jag har inte fått min tjej än. Är inte så aktiv i tråden mer än typ läser ibland.

    Hon är beräknad till imorgon. Men det känns inte som det är på gång alls än. Har bara konstant ont i ryggen men det beror ju inte på att det är förlossning på G utan på magen som är tung. Funderar också på om det är några mer kvar som inte fått sina än.


    Härligt att höra att jag inte är ensam kvar :) Jag har ju drygt två veckor kvar men känner inte heller något mer än att det är lite stramt i ljumskarna och att det ilar ibland.

    Jag har inte känt några förvärkar alls, tror jag. Känns som att man hade känt om det hade förekommit?
  • Bula2021
    VirrePirre06 skrev 2021-12-27 15:26:00 följande:

    Vi är fortfarande inlagda på special bb, inne på 5 dagen (billigt och bra, not xD), får intravenöst antibiotika, blodtrycksförtunnande sprutor och blodtrycksmedicin dagligen. Man är så sjukt less på att vara instängd på ett rum pga covid, samma mat typ varje dag och man har ju inte kommit in i den riktiga bubblan ännu tyvärr :/ Hoppas vi får åka hem imorgon om alla nya prover ser bra ut, mina armar och händer är helt förstuckna nu xD


    Åh stackare! Får din partner vara kvar eller är det bara du? Fattar att dagarna går ordentligt långsamt :(
  • Bula2021
    VirrePirre06 skrev 2021-12-27 15:29:05 följande:

    Vi var beräknade till 22/12, men såg att du hittade rätt person :)

    Skönt att du inte blir skrämd och att du kan se fram emot din förlossning :) Det gjorde jag med och man kan inte förutspå något så vi gick in med ett öppet sinne, all lycka till nu <3


    neongirl skrev 2021-12-27 19:21:14 följande:

    Skönt att du fortfarande är peppad. Alla förlossningar är ju olika så svårt att veta hur det kommer bli. Tror det bästa ändå är att gå in med en positiv inställning. :) Jag var superpeppad på min igångsättning och bara längtade efter att få träffa lilleman. <3


    Jag försöker verkligen tänka att alla förlossningar är olika, att det finns alla förutsättningar för att de ska gå bra och så, men jag är samtidigt öppen för att det kan sluta på ett helt annat sätt med t ex. snitt. Då får det vara så helt enkelt!
  • Bula2021

    Av ren nyfikenhet - i vilken vecka och dag gick slemproppen för er som fått era barn? Eller om den aldrig gick/ni aldrig märkte det.

    Jag funderar varje dag på om den snart ska släppa :) Sjukt beteende att vänta på en slempropp!! :D

  • Bula2021
    Sellerin skrev 2021-12-30 22:27:38 följande:

    För vissa så går slemproppen inte förrän under förlossningen! Har många vänner som inte verkar ha märkt av den alls!

    Min gick typ 2-3 dgr innan förlossningen drog igång :)


    Har också hört om de som inte upplever att slemproppen gått, men kul att höra hur ni andra upplevt det :)
  • Bula2021
    mandarincurd skrev 2021-12-31 04:38:08 följande:

    Hallå ballå hörrni!

    Stort stort grattis till er som fått era bäbisar nu. Inte många kvar! Hoppas ni haft en fin jul också, ni som firar :)

    Här kom en liten grabb i raketfart och förlossningen gick hur bra som helst. Det gjorde sjukt jävla ont pga att det blev så intensivt men hann med epidural och det var ju verkligen en gåva från ovan.

    Vi är fortfarande i vår bubbla och stannar i den några veckor till. <3

    Ha det så gott nu och LYCKA TILL till er som inte fått ännu, det känns helt orimligt där ett tag att ungen ska ut men det går!!! Lyssna på barnmorskorna, andas tyst och go with the flow <3


    Stort grattis! Jag tycker det är SÅ BALLT att alla här har haft olika förlossningar - det bevisar verkligen att man kan förbereda sig hur jädra mycket som helst men ändå kanske man får tänka om!

    Jag har haft lite molvärk, som lätt mensvärk i nedre delen av magen och ryggslutet i ett par dagar, men inget mer än så. Det är fortfarande två veckor till bf men vid kontrollen för 1,5 vecka sedan hade bebis iaf fixerat sig djupt. Spännande att se när - och hur - det drar igång!

    Stort grattis igen till er lilla kille!
  • Bula2021
    neongirl skrev 2021-12-31 01:28:09 följande:

    Min gick inte förrän vattnet gick. Väntade också varje dag men inget hände. Men bebis fixerade ju sig väldigt sent också och låg högt upp ända fram till jag började öppna mig, så det kan ha berott på det.


    På kontrollen för 1,5 vecka sedan hade bebis fixerat sig helt och låg väldigt djupt sa bm. Kontrollen 2,5 vecka innan det låg den jättehögt och hon fick knappt tag i huvudet när hon kände, så det har ju i alla fall gått framåt :)

    Nu har jag haft lite molvärk/lätt mensvärk i två dagar men inte mer än så. Återstår att se om bebis väntar två veckor till bf, längre än så eller kommer innan :)
  • Bula2021
    mandarincurd skrev 2022-01-03 23:46:33 följande:

    Tack för alla grattis!

    Spännande Bula, snart har ni er bäbis <3

    Angående slemproppen så gick inte min, och det gjorde aldrig vattnet heller! De tog vattnet på mig när jag var öppen ca 8 cm.


    Kul att höra att det är så olika :)

    Känns helt overkligt att det dels är en bebis inuti mig och dels att ene snart är på utsidan - så absurt!

    Är du med i Facebook-gruppen som det skrivits om ovan? Kom gärna dit :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET