Inlägg från: neongirl |Visa alla inlägg
  • neongirl

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    bananmilkshake skrev 2021-10-12 07:46:33 följande:
    Vi har samma! Den kom jättesnabbt, på några dagar. Beställde från babyv tror jag. :)
    Kul att ni också köpt Britax Smile 3. Vi älskar hur lättkörd den är. Ingen vagn kändes lika bra efter att vi provkört denna. :) Låter bra att den kom snabbt. Vi hade tänkt beställa online, men så hade de samma deal på Babyproffsen här i stan så det blev därifrån istället. Hon som vi beställde av sa att Britax brukar vara snabba så jag hoppas på det. :)
  • neongirl
    VirrePirre06 skrev 2021-10-13 22:09:41 följande:

    Hoppas alla mår bra :) Tänkte höra om någon annan har muskelryckningar långt ner i livmodern? Jag har haft det några dagar nu, på båda sidorna med samma "hoppande" i jämn tajt i flera minuter xD Hört om att man kan känna bebisen hicka men detta känns som något annat :O


    bananmilkshake skrev 2021-10-14 07:49:57 följande:
    Tror du inte det är hicka då? :) Jag har sånt hoppande, precis där hon har kroppen, så jag antar det är hicka! Igår kändes det tre gånger. Det sitter i några minuter. Ganska snabba ryck är det, inte som när en vuxen hickar.
    Jag tror också det är hicka. Brukar få så till och från. Ibland flera gånger per dag. I början tänkte jag också att det var något annat, men enligt BM ska hicka kännas rytmiskt vilket jag tycker det gör. Känns inte som sparkar utan mer som snabba och rytmiska ryck/fladder. Så det borde vara hicka tänker jag. :)
  • neongirl
    mandarincurd skrev 2021-10-15 22:42:36 följande:

    Asså blä, får man klaga?

    Är så trött på min gravidmage nu. Den är så jävla spänd idag och det är jobbigt att vända på sig i sängen, resa sig från soffan, böja sig ner, ta sig upp ur sängen på natten för att kissa, svettas ihjäl, vakna femtioelva ggr per natt, hittar ingen skön liggposition för magen hänger i vädret och det blir mellanrum mellan mage och madrass och AJ när han boxas/sparkas nedåt mot madrassen. Eller när han varit sjukt aktiv en hel dag så magen är helt öm?

    NÄE nu är jag trött på detta haha :)))

    Sååååå hur mår ni andra? (:


    Haha ja det får man. :) Håller med om att magen är sjukt otymplig nu. Gick in i vecka 33 idag och det känns som att magen blivit hur stor och tung som helst den senaste veckan. Är uppe ungefär varannan timma för att kissa på nätterna och det är svårt att hitta en bekväm sovställning. Jag har fortfarande mitt sommartäcke, så slipper i alla fall svettningarna. Alltid något. :p
  • neongirl
    VirrePirre06 skrev 2021-10-18 22:12:03 följande:

    Någon annan som upplever att bebis inte sparkar längre utan att det nu mest bökas runt eller ålar? Så är det för mig nu iaf, v31. Magen kan bli helt sne ibland och man känner verkligen kroppen på bebis haha. Antar att detta är normalt när det inte finns så mycket plats att röra sig på längre :)


    bananmilkshake skrev 2021-10-19 02:27:38 följande:
    Ja, det är helt som det ska! Det blev så för mig med i liknande vecka. Det är som du säger, det finns mindre plats. :) Jag tycker det är lite bekvämare än dom där plötsliga sparkarna. Förutom när bebisen får nåt galet ryck och sprattlar med hela kroppen så det känns i organen efteråt typ! :p
    Tycker också rörelserna har ändrat karaktär. Är i vecka 33 nu. Tidigare var det mer fladder och buffande tyckte jag. Nu är det mycket mer tryck mot magen, men känns inte riktigt som sparkar utan som att han tar spjärn liksom haha. Antar att det är för det är mindre plats i magen.

    Lilleman verkar även ha lugna dagar ibland. Blev lite orolig i torsdags eftermiddag då jag tyckte att det varit alldeles för lugnt i magen, så funderade på att åka in och kolla. Men på kvällen körde han igång karateträning därinne så då lugnade jag ner mig. :) Första gången sambon fick känna ordentliga sparkar en lång stund. Han var helt förundrad. <3 Innan har det mest varit någon enstaka buff.
  • neongirl
    Thewalk skrev 2021-10-19 09:29:38 följande:

    Ja det är inte lätt att vara gravid i tredje trimestern.
    Att vara gravid med tvillingar i v.32 är nog min största fysiska utmaning hittills. Jag har ont i hela kroppen och är väldigt obekväm, men var också inställd på att det skulle bli så nu i slutklämmen. Sist jag var hos BM hade jag gått upp 17 kg, och det tar ut sin rätt. Men jag har som mest 6,5 veckor kvar nu och jag hoppas att bebisarna vill stanna tills dess trots den fysiska påfrestning det innebär. Jag var nämligen på ett extra TUL för ca en vecka sedan och de små liven har halkat efter ytterligare i storlek och låg då på -22% och -23% mot förväntat, så jag hoppas att det får stanna i magen och växa till sig ett bra tag till. I övrigt mådde dom fint, det var full aktivitet, bra flöde från moderkakorna och bra med fostervatten.

    Trots det har vi börjat packa BB-väskan. Den genomsnittliga tvillingen föds i v.35 och min bm sa sist att det är dags att förbereda sig. 

    Ang. fosterrörelser upplever jag också att de har förändrats en hel del och är med "buffliga" rörelser numera, även om jag då och då får en rejäl spark fortfarande :)

    Beundrar er som fortfarande jobbar trots att ni är så sent in i graviditeten. Riktiga kämpar är ni! Och alla andra med, kämpa på, snart är våra bebisar här :)


    Wow! Det är verkligen imponerande att du kämpar på med två små därinne. Förstår att det måste vara enormt tungt. En räcker gott och väl för att man ska känna av en otymplig mage. :)

    Bra att du får göra extra kontroller ändå för att kolla så allt ser okej ut. Känns som tvillingar brukar vara lite mindre, så det är säkert ingen fara. Håller tummarna för att de stannar så länge som möjligt ändå så att de får växa till sig lite. Men bra att ni börjat förbereda er ändå. <3

    Börjar bli ordentligt trött på jobbet nu. Känner inte att jag är där mentalt, vill ju bara förbereda allt inför bebis ankomst. :) Men jobbar i alla fall hemifrån (är inne på jobbet någon gång då och då) och bara 75% nu. Ska försöka bita ihop de 4 sista jobbveckorna.
  • neongirl
    bananmilkshake skrev 2021-10-21 12:33:16 följande:

    Hej på er! Hoppas ni har det fint och mår bra. Hjärta

    Nån mer som blivit besatt av tanken på att baka? Jag vill bara baka och baka och sen vräka i mig! 

    Har också upptäckt sen någon vecka tillbaka att jag knappt tappar nåt hår längre... eller iaf extremt mycket mindre än dom mängder jag vanligtvis tappar. Hade hoppats på att slippa det här symptomet eftersom jag vet att allt ju kommer lossna samtidigt sen. :/ 


    Hej! Jag mår bra, men magen är väldigt otymplig. :p Har även börjat få sammandragningar varje dag. Men jag antar att det är normalt så länge de inte håller i sig konstant. Någon mer som har mycket sammandragningar?

    Jag är besatt av tanken på att baka om det räknas haha? Längtar till jag inte jobbar mer så att jag kan fylla frysen. Just nu har jag ingen riktig ork för det. Vill även laga mat som går bra att frysa, t.ex. lasagne, bolognese m.m. Känns som det kan vara bra att ladda upp lite så att man slipper laga mat första tiden. :)

    Jag tappar inte heller hår längre och har inte gjort det på flera månader. Blev så glad för jag trodde att det berodde på att jag bytt schampo. Men sen påpekade en kollega att jag fått tjockt hår och att det säkert beror på graviditeten. Så inser också att allt kommer lossna sen. :(
  • neongirl
    Thewalk skrev 2021-10-21 15:57:21 följande:
    Jag har mycket sammandragningar! Allra värst hade jag runt v.24-25 då upplevde jag det väldigt obehagligt för jag var rädd att det skulle dra igång något så tidigt. Det lugnade sig sedan, men sen några veckor får jag mycket sammandragningar igen. Igår hade jag det första gången i samband med molvärk (förvärkar?) Så svårt att veta vad som är normalt, bestämde mig för att kontakta vården om det skulle kännas så idag med, men idag upplever jag knappt några sammandragningar alls så det behövdes inte.

    Det är normalt att ha sammandragningar, men man kan behöva vila. Har fått rådet att kontakta barnmorska eller förlossning om det känns som att det inte ger med sig trots vila, om de kommer väldigt tätt eller om det är smärtsamt. Känns det osäkert finns det ju alltid rådgivning att få. 
    Skönt att det gav med sig ändå. Hade inte varit roligt om det kört igång redan i vecka 24-25. Skönt att det känns bättre idag också.

    Jag var hos barnmorskan i tisdags och hon sa också att det är normalt så länge det inte håller i sig konstant och ger med sig med vila. Oftast är det ju bara en stund och går sedan över. Blev mest nojig för det varit så ofta denna veckan till skillnad mot tidigare. Men får kontakta vården om det blir värre. Har varit på språng mycket denna veckan, vilket säkert förvärrat det hela.
  • neongirl
    Sellerin skrev 2021-10-21 18:41:19 följande:

    Får ni många kommentarer om er mage? Oj vad det väller in kommentarer nu för min del, de flesta handlar om hur liten jag är i förhållande till vilken vecka jag är i. Det är ändå fascinerande hur en gravidmage kan ge så mycket glädje och diskussionsämnen hos andra människor :)


    Storm01 skrev 2021-10-21 20:39:29 följande:
    Japp, fått en hel del kommentarer om hur lite min mage är. I början så brydde jag mig inte men nu på sistonde så tkr jag att det är lite irriterande ändå. I synnerlighet när man får sånna kommentar från random personer som man inte känner. Vad ska man svara på en sån kommentar? X)

    (Sorry för ett bittert svar)
    Thewalk skrev 2021-10-21 21:59:50 följande:
    Jag har flera gånger fått höra hur liten min mage är för att vara tvillingmage. Kommentarer som ?är du säker på att det är två?? tar också. Särskilt känns det lite känsligt för min del nu när jag oroar mig lite för att dom ligger så under sin kurva. Och ja vad sjutton svarar man?

    Har ju hört om mammor som fått höra motsatsen, alltså som väntar en men fått höra att ?är du säker på att det inte är två?

    Tröttsamt båda delar, tycker också att det är lite tragiskt att så många fortfarande tar sig rätten att kommentera andras kroppar, Alla är vi olika och tur är väl det :)
    Bula2021 skrev 2021-10-21 22:01:05 följande:
    Storm01 skrev 2021-10-21 20:39:29 följande:

    Japp, fått en hel del kommentarer om hur lite min mage är. I början så brydde jag mig inte men nu på sistonde så tkr jag att det är lite irriterande ändå. I synnerlighet när man får sånna kommentar från random personer som man inte känner. Vad ska man svara på en sån kommentar? X)

    (Sorry för ett bittert svar)


    Och jag har några gånger fått höra att min är stor. Det syns inte bakifrån på mig att jag är gravid, bara från sidan och framifrån så exakt all extra vikt (typ 9 kg) har ju blivit mage. Klart det syns då.

    Ska börja med stödstrumpor nu tänkte jag för halvvägs in på dagen är mina anklar supersvullna :(
    Jag tycker också att det är lite irriterande med alla kommentarer om ens kropp. Jag förstår att folk tycker det är mysigt med bebis på gång och de flesta vill ju bara vara snälla och prata med en om det Så på ett sätt är det ju trevligt att det bjuder in till diskussion och väcker så mycket glädje hos andra. Men det känns som att man är lite allmän egendom som gravid. Att det liksom är okej att kommentera någons kropp bara för den är gravid. Lite jobbigt tycker jag även om jag förstår att de flesta menar väl.

    Stödstrumpor började jag också nyligen med då även mina anklar var svullna. Benen känns mycket bättre nu. Så har dem nästan varje dag. :)



  • neongirl
    Bula2021 skrev 2021-10-21 21:57:25 följande:
    Thewalk skrev 2021-10-21 15:57:21 följande:

    Jag har mycket sammandragningar! Allra värst hade jag runt v.24-25 då upplevde jag det väldigt obehagligt för jag var rädd att det skulle dra igång något så tidigt. Det lugnade sig sedan, men sen några veckor får jag mycket sammandragningar igen. Igår hade jag det första gången i samband med molvärk (förvärkar?) Så svårt att veta vad som är normalt, bestämde mig för att kontakta vården om det skulle kännas så idag med, men idag upplever jag knappt några sammandragningar alls så det behövdes inte.

    Det är normalt att ha sammandragningar, men man kan behöva vila. Har fått rådet att kontakta barnmorska eller förlossning om det känns som att det inte ger med sig trots vila, om de kommer väldigt tätt eller om det är smärtsamt. Känns det osäkert finns det ju alltid rådgivning att få. 


    Samma här - mycket sammandragningar hela dagarna så söder jag är uppe och går, menagerit när jag vilar. Har börjat åka bil eller buss till jobbet istället för att cykla (5 km enkel väg). Det tyckte bm var bra, haha. Går in i vecka 29 i morgon och har nog haft mycket/regelbundna sammandragningar i minst två månader nu. Antar att jag är en som har många helge enkelt? Men får väl börja tagga med och ta det lugnare, tycker bara att det är SÅ svårt att ta det lugnt?
    Jag tar också bilen de dagar jag är på jobbet fast jag inte har mer än 2 km på varje håll. Normalt sett cyklar jag. Men det är väldigt backigt och min kropp klarar inte det just nu. Är ju knappt inne på jobbet heller, så det handlar om max en gång per vecka. Så för den här tiden får det vara okej trots miljöpåverkan och dyra parkeringsavgifter.

    Jag tar ju det rätt lugnt när jag jobbar hemifrån tycker jag. Men igår var jag och handlade och sen en promenad på det. Kände av sammandragningarna redan innan promenaden, men ville ändå komma ut en sväng. Så idag ska jag försöka ta det så lugnt som möjligt, men en liten promenad lär det bli ändå. Är ju svårt att bara sitta still hela dagen och det känns ju inte heller bra. Men får väl bli bättre på att försöka ta pauser under dagen och lägga mig ner och vila en stund då och då. Men det är svårt som du skriver.
  • neongirl
    mandarincurd skrev 2021-10-24 19:15:10 följande:

    Jag har en liten fråga till er. Jag velar hur jag ska göra med amningen. Finns det någon av er som bestämt sig för att amma, eller bestämt sig för att köra ersättning från start? Tanken av att någon ska suga på mina bröstvårtor nu får mig typ att framkalla en lite lättare ångestattack då mina bröst fortfarande är så fruktansvärt ömma. Det känns som att mina bröstvårtor ska trilla av, bokstavligen.

    Hur går era planer? :)


    bananmilkshake skrev 2021-10-24 19:32:32 följande:
    Ang amning så kommer jag helamma om det går. Mina är typ som vanligt men jag kan förstå paniken om dom är onda! Jag har köpt silikonskydd som ska vara bra om man får ont, jag vill gardera mig. Vi har också köpt en pump så pappan kan involveras och jag få lite avlastning. Kanske dumt att förutsätta att det kommer funka men vi har lagt typ 300 kr på det totalt så det är väl ingen katastrof om det skulle vara i onödan.
    Thewalk skrev 2021-10-24 22:00:08 följande:
    Krya på dina krämpor!

    Jag kommer att deltidsamma om det funkar. Känner redan att det är skulle bli för övermäktigt för mig att heltidsamma två bebisar. Jag vet att vissa klarar det bra, men jag tror inte det skulle funka för mig. Om det går väldigt trögt eller blir mycket problem så är jag helt fine med ersättning fullt ut, jag har också väldigt ömma bröstvårtor just nu. Men ska ge det ett försök med amningen iallafall. :)
    Sellerin skrev 2021-10-24 22:27:37 följande:
    Har du haft ont i brösten hela graviditeten? Jag hade rätt ömma bröst i början. Sen hade jag några veckor nu på senaste när bröstvårtorna var otroligt känsliga. De sved en massa och sådär. Sen plötsligt gick det över. Har en föreställning om att helamma, men tänker vara öppen för hur det utvecklar sig, men vill liksom inte ge upp i första taget ifall det tar ett litet tag att komma igång med det. Jag har även köpt sådana där skydd, typ som en amnings-napp, som man kan använda under amningen ifall bröstvårtorna blir väldigt ömma och såriga av att barnet ammar. Fått det rekommenderat av vänner att använda ifall det skulle krisa och man bara inte vill ha någon som suger direkt på bröstvårtan!!
    Jag kommer också att amma om det går. Hade tänkt amma på heltid om det funkar, men enligt min syster är det sjukt tufft att aldrig ha avlastning. Så nu funderar jag på att köpa hem lite ersättning ändå. Dels ifall amningen inte skulle fungera och dels för att få avlastning om det blir för tufft. Sambon längtar tills det är dags för välling så att han också kan få mata, men det är ju inte alla barn som äter välling. Så har förstått att han också skulle vilja ha en mysig stund med bebis där han kan mata. Så då kan ju ersättning vara en möjlighet. Går såklart pumpa också, men avvaktar med att köpa pump tills jag ser om amningen funkar eller inte. Funderade på att köpa såna där skydd till bröstvårtorna, men tänker att jag beställer det vid behov sen.

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET