Inlägg från: Sellerin |Visa alla inlägg
  • Sellerin

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Hatamig skrev 2021-06-08 10:55:11 följande:

    Jag kommer berätta för min chef innan semestern kan dock inte bestämma mig när. Jobbar i 4, 5 vecka till så jag har lite tid, tänker att det kanske kommer ett naturligt tillfälle. Då kommer jag vara mellan vecka 14-18.

    Jag fick min nuvarande tjänst i november förra året och är chef över 9 personer. Senaste åren på min arbetsplats har varit lite turbulent med många olika personer på min tjänst så jag har lite dåligt samvete över att återigen lämna dem i händerna på en tillfällig lösning. Tror jag kommer berätta för dem i början av augusti. Är visserligen i vecka 22-23 då vilket iof känns sent.


    Är i samma sits som du med att det är lite turbulent på arbetsplatsen, och så ska man komma med besked om att även man själv som chef försvinner ett tag. Berättade för min chef för någon vecka sedan, han tog det förvånansvärt bra. :) Skulle berättat för hela personalstyrkan idag, men så har jag åkt på en dunderförkylning och får snällt hålla mig hemma! Behöver verkligen berätta nu. Magen sticker ju ut.. ska försöka planera in nytt tillfälle snart för att hoppas på att informationen kan få komma från mig och inte skvaller-hållet :)
  • Sellerin

    Emlan93 och TheWalk: jag tycker det är så kul att få läsa om era tvillinggraviditeter!! <3 vilken grej alltså.

    Fortsätt gärna berätta hur allt går och vad vården säger till er om allt och sådär! Spännande att få veta skillnaden mot en vanlig graviditet med ett barn :)

  • Sellerin
    MissJ00 skrev 2021-06-09 09:41:24 följande:

    Ni som annars har platt mage, såg man något på er när ni gick in i v12? Visst på kvällen är man lite svullen, men det va jag även innan graviditeten.

    Jag vägde mig idag och hade inte gått upp någonting, och då har jag ändå ätit mer än jag brukat och tränat mindre.


    Jag kunde se det v12. speciellt framåt kvällen, för då är det lite som att magen trillar ut lite extra mycket, hehe. V12 hade jag enligt vågen inte heller gått upp något i vikt, men jag är övertygad om att vikten omfördelat sig för jag orkade inte träna där den första tiden, men byxorna började ju sitta åt och jag kan se hur höfterna växt :)

    Dock kunde absolut ingen annan än jag själv och sambon se det i det läget. Det är nog mer att man känner sin kropp bäst själv och såg hur det började förändras. Har fått byta lite klädesstill sedan dess, väldigt mkt mer löst och ledigt! Längtar till magen blir så pass tydlig så det blir snyggt med lite tajta kläder igen :) så stolt jag kommer känna mig :)
  • Sellerin
    mandarincurd skrev 2021-06-10 00:04:16 följande:

    Hej hörrni, jag måste lämna er. Jag kan inte omge mig själv med oroliga personer som analyserar allt och har lite lätt kontrollbehov - för jag är exakt likadan och det räcker gott och väl!

    Jag fattar att man är orolig, det är inte det. Det är bara att det blir för mycket för mig att hantera andras oro också!

    Jag kanske dyker upp igen efter RUL, men just nu behöver jag en break för att tänka på mig själv och bäbis. :)

    Ha det gott så länge!


    Man ska göra vad som känns bäst för en själv :) jag gissar att många här i tråden mår bra av att dela sin oro och känna att man är inte ensam om sina tankar. Att få stöd och support från andra som har samma funderingar.

    Men om det istället förstärker ens egen oro så blir det ju inte bra alls :( Kom ihåg att man bara är ansvarig för sina egna känslor och aldrig någon annans, det är upp till varje individ att själv hantera det.

    Hoppas allt går finfint för dig och att vi snart hör ifrån dig igen. Kram!
  • Sellerin
    Thewalk skrev 2021-06-10 14:10:18 följande:

    Idag var jag på KUB-test. Allt såg bra ut och det känns så skönt! Jag hade några dagar med oro över hur läget var där inne nyss, men det var två tickande hjärtan och låga sannolikheter för avvikelser.

    Även denna BM var nästan helt säker på att det är tvåäggstvillingar :)

    Det är så fantastiskt att få se de små liven <3


    Underbart!!! <3 :)
  • Sellerin
    bananmilkshake skrev 2021-06-10 20:49:52 följande:

    Idag var vi på privat ultraljud! Är så glad och det var värt varenda krona. Vi gick för att pappan ska få vara med, sen var det en bonus att det var en anatomigranskning så bm gick igenom exakt allt! Njurar, magsäck, ögonen, urinblåsa, käkben osv. Hon gissade till och med på en flicka. :) 

    Sån skillnad mot mitt KUB där bm inte direkt pratade i onödan. Den här kvinnan var glad och personlig, och berättade hela tiden vad hon såg. Så nöjd. :) 


    Så härligt! Vad bra att denna bm berättade lite mer, det gjorde även den bm som vi hade på KUB, hon gick också igenom hela kroppen, var himla kul att se ju :) dock ingen gissning på kön! Har RUL nästa torsdag, tror vi ska be om hon kan kolla efter kön då :)
  • Sellerin
    bananmilkshake skrev 2021-06-13 14:35:13 följande:

    Ja det lär ju vara helt okej ändå att få det lite tidigare! Jag börjar känna att jag kanske måste kolla upp varför jag inte fått en tid, om det är nåt jag ska fixa själv... fick du (och ni andra som fått tid) en tid automatiskt, på remiss liksom? Eller bokade själv?


    Fick det bokat samtidigt som KUB, men sen på KUB:en bokades det om baserat på att korrigera efter nytt BF :)

    Hade ringt barnmorskan och frågat om jag var du! Ibland missar de ju :)
  • Sellerin
    VirrePirre06 skrev 2021-06-14 09:33:11 följande:

    Hej Måndag, hur mår alla i sin graviditet just nu? :) Själv har jag haft huvudvärk som kommer och går i 4 dagar nu, annars är allt toppen :D


    Jag tkr det är lite läskigt att alla mina symtom försvunnit. Dock härligt att få må bra igen efter så många veckor med trötthet och illamående! Magen putar ut lite mer varje vecka, jag tror kaaanske att jag känt lite lätta rörelser i magen, som en våg, eller något bubblande, eller annan oförklarlig rörelse som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Varje gång vad det varit på kvällen. :)

    Är ju lite före er andra i hur långt jag är gången (BF ca mitten på nov), så det är RUL nu på torsdag :)

    Kan fortfarande knappt fatta att jag faktiskt är gravid. Vilken grej <3 :)
  • Sellerin
    Grapefrukt89 skrev 2021-06-14 21:14:19 följande:

    Hej alla i tråden igen!

    Så fint att se att ni mår bra, även om det är en massa kisseri under nattetid eller illamående/huvudvärk... Vet känslan! Dock har mitt eget natte-kissande lugnat sig lite... Skumt...

    Ville bara säga att mitt NIPT-resultat kom tillbaka (via brev efter 13 dagar) och visade på "ett normalt resultat"... Tack för den KUB (där jag fick 1:811 för trisomi 21).  :P

    Nu har jag berättat för mina chefer som blev superrörda och glada ^^! Den manliga chefen fällde typ en liten tår också!!! Gulligt att se! Samt mitt arbetsrum (7 kvinnor som har barn och är i åldern 40-58). Jäkla gulliga alla är! Alla berättade om sina resor och hur det kändes i början osv. Så himla fint att dela detta och på nåt sätt landa lite mer i sin graviditet.. ÄNTLIGEN... :)


    Hoppas du snart är av med alla covid-symtom!

    Så skönt att även ditt NIPT visade normalt resultat :)

    Underbart med så härligt bemötande på arbetsplatsen! Förstår verkligen att man landar lite mer! Tkr det är fint när andra vill berätta om sina upplevelser, att man i sin egen situation påminner andra om något fint de själva upplevt :) Själv ska jag berätta för min personal imorgon, hoppas kunna slappna av lite mer i det hela därefter :)
  • Sellerin
    neongirl skrev 2021-06-16 09:42:39 följande:

    Igår berättade vi för svärföräldrarna som blev jätteglada. Känns som det blev lite mer verkligt nu. Har nog inte fattat att vi faktiskt är gravida än. Vi slog in en liten bebis-pyjamas i ett paket som de fick öppna. :)

    På fredag berättar vi för mina föräldrar som bor på annan ort. De ska också få öppna paket, kändes som en rolig grej. :) Sen kommer mina syskon få reda på det på lördag då vi ska på ett litet studentfirande.


    Så mysigt!!! :D
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET