Inlägg från: Fjaril90 |Visa alla inlägg
  • Fjaril90

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Hej alla!

    Plussade igår och är så glad, nervös och förväntansfull.

    Beräknad till 28:e december (samma födelsedag som min man)

    Så kul att ha er alla att prata med under denna resa!

    Är 30 och det är första barnet :)

  • Fjaril90

    Uppdaterar listan också :)


     


    Sellerin, 32 år, BF 16/11

    Grapefrukt89, 31år, BF 1/12.

    Hjzxmjyr, 27 år, BF 2/12

    KNAS, 31 år, BF 7/12

    MrsXy, 31 år, BF 7/12

    jksk, 34 år, BF 7/12

    Bananmilkshake, 35 år, BF 8/12

    H3JH3J, 34 år, BF 9/12

    Neongirl, 38 år, BF 10/12

    Litalu, 26 år, BF 14/12

    Emjol, 25 år, BF 15/12

    Hatamig, 34 år, BF 16/12

    BFdec2021, 32 år, BF 18/12

    VirrePirre06, 30år, BF 24/12

    Fjaril90, 30år, BF 28/12

  • Fjaril90
    MrsXy skrev 2021-04-18 10:50:46 följande:

    Förresten vart bor ni någonstans? Hade ju varit kul om någon här var från samma stad/område 


    Malmö :)
  • Fjaril90

    Så kul att läsa om hur det går för er alla! Har inte vågat skriva så mycket för så rädd att något ska gå fel. Rädslan går lite fram och tillbaka men är i v9 (8+6) idag och försöker andas ut då jag inte haft något tecken på att något är fel. Men som många andra här väntar jag in UL för att få se ett tickande hjärta innan jag kan slappna av helt. 

    Har lite frågor om UL och specifikt KUB ultraljudet, då det blir mitt första ultraljud, bokat 18 juni v. 13 (12+4). 

    Jag har fått tid på kvinnokliniken i Malmö, och är lite orolig för att man inte får med bilder därifrån då det tillhör Universitetssjukhuset (känns så "public"), vet någon om man får med sig bilder därifrån?

    Får partnern följa med på KUB ultraljudet? Känner dels att jag hade velat ha stödet om något är fel och tycker lite synd om honom att han inte fick följa med på inskrivning (känns inte som att han får vara delaktig)... 

  • Fjaril90
    mandarincurd skrev 2021-05-22 09:21:14 följande:

    Hej på er!

    Har en liten fundering ang KUB. Så så så många säger att det är ett onödigt test eftersom det bara skapar oro i onödan, med tanke på hur sannolikt testet faktiskt är. Det är så många som fått svar att de har hög sannolikhet för att få ett barn med kromosomavvikelse (vilket skapar oro) för att sedan via FVP eller MKP visa sig vara en jättefrisk bäbis. Hur tänker ni angående detta? Eller ser ni det mest som att få en möjlighet till ett tidigt ultraljud? Jag är så kluven...


    50/50 för mig, vill ha ett UL så tidigt som möjligt för att se att allt är ok samt vill kunna förbereda mig och börja läsa på om det skulle vara så att barnet har en avvikelse. Jag är inte mycket för överraskningar så erbjuds ett test tar jag det. :)
  • Fjaril90
    bananmilkshake skrev 2021-05-23 20:01:36 följande:
    Hej! Tror tyvärr dom flesta i Skåne minus privata har förbjudit partner. :/ Det är skit. :( Däremot kan jag berätta att i Ystad har dom beslutat att partner får följa med på två besök! Men vet inte om det är officiellt eller om dom bara berättar det när man hunnit med några besök.
    Ah! Tack för info! Hoppas något liknande kommer till Malmö snart.. I värsta fall får man väl köra ett privat besök.

    Känns ju iom vaccinationerna nu att det är stor chans att det kommer vara ganska lugnt i december = inte några problem att ha partner med på förlossningen, och de sena besöken.

    Det är en av mina återkommande mardrömmar just nu, att min man inte får följa med på förlossningen, men det borde ju verkligen inte ske... Nej nu får jag sluta oroa mig över allt haha.
  • Fjaril90

    Jag bokade ett privat ultraljud nyss, till imorgon redan. Är så spänd! Känns viktigt för oss att vi båda är med på första UL och förhoppningsvis får se ett tickande hjärta. Tror vi båda inte riktigt har förstått att det verkligen händer än och det känns som det kan tas bort från oss vilken sekund som helst. Har tampats med katastroftankar länge och de vilar inte precis just nu.. hehe..

    Åh vad jag längtar! Började pirra i magen så fort det var bokat, så nu får jag hålla tummarna att det är en levande liten krabat vi får se imorgon kväll. 

  • Fjaril90
    Thewalk skrev 2021-05-26 17:25:35 följande:

    Idag var jag på inskrivning, gjorde alla tester osv.
    Jag hade också turen att få göra ett snabbt UL. 
    Jag var lite orolig att något ev. skulle ha hänt en av tvillingarna och ville verkligen se att båda vuxit. Det var så häftigt, och jag är så tacksam mot barnmorskan som lät mig göra detta fast det egentligen inte "ingår" i detta besök
    Fullt ös var det. Den ena var väldigt livlig och det såg ut precis som att den vinkade, den andra lite lugnare men allt med tillväxt och hjärtslag såg bra ut :)

    Det är verkligen otroligt att få se de små liven! Obeskrivligt :) 


    Åh vad härligt att du fick kika in! Min barnmorskemottagning gör inte ultraljud så kommer inte få den turen, men vad skönt att er hade det så! Vad underbart att allt var bra också!
  • Fjaril90
    bananmilkshake skrev 2021-05-26 15:55:13 följande:

    En fråga! Blir ni liksom trötta i magen när ni anstränger er? Jag plockade ogräs och satt mycket på huk och det känns lite obekvämt, som att det tryckte för mycket på magen (ska såklart byta ogrästaktik och stå på knä istället). Det blev mycket upp och ner och böjande och fick som en obekväm obehagskänsla i magen. Är i vecka 13 snart 14.

    Kan det vara ligamenten och det som inte hängde med i mina rörelser? Växtvärk i livmodern som vaknar till när jag rör på mig? Det försvinner fort när jag vilar. Nån som upplever samma?


    Vad jobbigt :/ jag har inte märkt något sådant, men kan inte heller säga att jag har varit så aktiv på senaste. Får dock ont/obehag när jag nyser eller hostar, men det är ju en helt annan sak haha. 

    Det låter dock väldigt rimligt att det är ligamenten som blir lite extra dragna i, i vissa positioner/rörelser. 
  • Fjaril90
    bananmilkshake skrev 2021-05-26 20:24:10 följande:

    Kom på en sak, om du inte provat redan, så se till att inte ha kroppen raklång när du nyser, utan luta dig lite framåt/dra upp benen/kryp ihop lite. Då gör det förhoppningsvis inte ont! 

    Jag har tydligen haft ligamentsmärtor även som icke-gravid. Har så länge jag kan minnas fått ont när jag nyser, det känns precis som en sträckning. :) 


    Åh det får jag testa! Tack för tips!! :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET